NVIDIA 800M, Η νέα σειρά της NVIDIA για φορητούς υπόσχεται διπλάσια ζωή μπαταρίας

Μετά την πρόσφατη εμφάνιση ενός laptop της MSI υποψιαστήκαμε για τον ερχομό της καινούριας σειράς καρτών γραφικών για φορητούς από την NVIDIA. Και όντως, η σειρά 800M μόλις επισημοποιήθηκε, με πολλά νέα χαρακτηριστικά άμεσα συνδεδεμένα με την φορητότητα και την διάρκεια μπαταρίας.

Για αρχή, το “κάτω” μισό της σειράς (οι 830M, 840M, 850M και 860M) φέρουν την τελευταία αρχιτεκτονική της NVIDIA ονόματι Maxwell, που επιτρέπει καλύτερες επιδόσεις σε ελαφρύτερα και λεπτότερα μοντέλα.

Το νέο Gigabyte P74 είναι ένα αρκετά καλό παράδειγμα για το τι μπορούμε να περιμένουμε από την νέα σειρά φορητών με NVIDIA Maxwell: “Φοράει” την 860M μέσα σε ένα σασί πάχους μόλις 21 χιλιοστών και με τις ρυθμίσεις στο high αποδίδει πάνω από 40 fps παίζοντας Bioshock Infinite στα 1080p. Η NVIDIA μας ενημερώνει πως στο παρελθόν παρόμοια απόδοση παρουσίαζαν laptops με πάχος τουλάχιστον 55 χιλιοστά.

Η άλλη μεγάλη υπόσχεση αυτής της γενιάς αφορά την διάρκεια μπαταρίας. Έρχεται υπό την μορφή μίας ρύθμισης ονόματι “Battery Boost”. Αυτή η ρύθμιση δεν θα επηρεάσει την αντοχή σε περιπτώσεις γενικής χρήσης, αλλά θα ενεργοποιείται αυτόματα όταν ανοίγει κάποιο παιχνίδι. Ο χρήστης θα επιλέγει σε τι fps θα ήθελε να τρέχει το εν λόγω παιχνίδι και το Battery Boost θα μειώνει τις επιδόσεις ανάλογα, ώστε το σύστημα να μην σπαταλάει ενέργεια σε frames που μπορεί να είναι αχρείαστα για τον gamer.

Τέλος, η NVIDIA φέρνει κάποια χαρακτηριστικά στις GPUs φορητών που μέχρι πρότινος βρίσκονταν μόνο στις σειρές για σταθερούς υπολογιστές. Αυτά συμπεριλαμβάνουν το Shadowplay, που επιτρέπει εγγραφή 1080p βίντεο από in-game περιεχόμενο για streaming σε σελίδες όπως το Twitch και το UPlay. Και στην συνέχεια έχουμε το Gamestream, το οποίο σας επιτρέπει να παίζετε παιχνίδια στον φορητό σας υπολογιστή εξ αποστάσεως χρησιμοποιώντας το NVIDIA Shield.

NVIDIA 800M, NVIDIA 800M, Η νέα σειρά της NVIDIA για φορητούς υπόσχεται διπλάσια ζωή μπαταρίας

NVIDIA 800M, NVIDIA 800M, Η νέα σειρά της NVIDIA για φορητούς υπόσχεται διπλάσια ζωή μπαταρίας

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

24 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
simple6

οι καρτες των επομενων macbook pro… 🙂

Τομ

Τα λεφτα ειναι πια στο συνδυασμο δυναμης και μικρης καταναλωσης. Πιστευω οι νεες καρτες της nvidia μαζι με τους νεους της Intel που υποσχονται να ειναι ακομα καλυτεροι απο τους haswell θα μας χαρισουν φοβερα φορητα μηχανηματα. Και σε συνδυασμο με τους SSD που εγιναν στανταρ πια και η ποιοτητα/αποδοση τους αυξανεται συνεχεια νομιζω μεσα στα επομενα 2 το πολυ χρονια θα δουμε υπερ-φορητα πολυ δυνατα workstations

obi

Ήδη η αυτονομία των λάπτοπ έχει φτάσει σχεδόν σε επίπεδα τάμπλετ.
Τώρα θα θέλουν να… τα ξεπεράσει;
Αυτό θέλω να το δω…

υγ: Ενδιαφέρον θα έχει να δούμε όλο αυτό το σύστημα να μεταφράζεται σε Windows τάμπλετ.

Tom

Ναι η αυτονομια ειναι πια σε ψηλα επιπεδα. Το ζητουμενο ειναι με αυτην την αυτονομια ακομα περισσοτερη δυναμη. Εγω αυτο θα θελα να δω. Αποδοση κανονικου λαπτοπ με διαρκεια ουλτραμπουκ. Τρελα

obi

@ Κώστας Βασιλόπουλος
H αυτονομία των Mac Air ultrabooks (με τις οθόνες 11-13″) κινείται σε αντίστοιχα επίπεδα με ορισμένα 15ιντσα Windows laptops., δεν είναι δηλαδή κάτι το πλέον φοβερό.

Για μένα η μεγάλη πρόκληση στις μπαταρίες των φορητών πια δεν είναι η αυτονομία,
αλλά η διάρκεια ζωής των μπαταριών (κύκλοι επαναφορτίσεων).

tedd

@obi
Νομιζω οτι κανεις λαθος φιλε obi.
Εχω 3 λαπτοπ σπιτι 2 15ιντσα και 1 17αρι και κανενα δεν εχει κανενα την αυτονομια του macbook air.
Aσε που ειναι αδικη η συγκριση γιατι το air ειναι ”ξυραφι” στο παχος ενω τα αλλα ειναι ολοκληρα γομαρια. Και παλι ομως κανοντας τα ιδια πραγματα το air μου βγαζει 10 ωρο χρησης ενω τα αλλα μαξιμουμ 4 ωρες στην καλυτερη των περιπτωσεων.
Καλα δεν μιλαμε για τα macbook pro οπου εκει παλι κλεινεις ανετα 8 ωρες χρησης με πολλαπλασια επεξεργαστικη ισχυ.
Aλλωστε νομιζω καμια εταιρια δεν εχει καταφερει να χωρεσει τοσο μεγαλες μπαταριες (8500mAh) σε τοσο λεπτα σασι οπως αυτα των macbook pro τα δυο τελευταια χρονια.
Γενικως η apple ειναι αλλου στο θεμα ”ενεργεια” στα λαπτοπ της.
Πολυ θα ηθελα να μου πεις που βλεπεις (μοντελο-εταιρια) αντιστοιχες αυτονομιες σε windows λαπτοπ να παω να το παρω αυριο :P. Ο βασικος λογος που πηρα air ηταν η αυτονομια του που δεν εβρισκα σε οσες εταιριες με windows κ αν κοιταξα. Kατι παει να κανει η lenovo τωρα τελευταια αλλα…

obi

Λοιπόν φιλε tedd , αύριο να πας να πάρεις Windows laptop από την Dell. Αν σε απογοήτευσαν οι 4 ώρες που ήξερες στα laptop που είχες, ναι τρέξε να πάρεις από την Dell. Με τις κοντά 9 ώρες που μου βγάζει εμένα ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ αυτονομία το δικό μου Dell με την ‘πολλαπλάσια υπολογστική ισχύ’ του i7 που έχω, 8GB RAM, 2 κάρτες γραφικών, το dvddrive και την 15άρα οθόνη με Windows και 1ΤΒ σκληρό δίσκο που δεν είναι καν ssd , σκέψου πόσο καλή αγορά πρέπει να έκανα με βάση αυτά που μου λες. Τί Macbook, Air και Pro… Ελπίζω μόνο η αυτονομία που δε σε ικανοποίησε στην έρευνα αγοράς που έκανες να μην ήταν αυτός ο λόγος που κατέφυγες αναγκαστικά σε τόσο ακριβό laptop όπως το Mac. Ενημερωτικά από τα δικά μου χέρια έχουν περάσει αρκετές γενιές laptop από τον καιρό που ήταν χιλιάκριβα και δεν είχαν ούτε 1 ώρα αυτονομία. Και τον καιρό αυτό που μιλάμε, έχω ακόμα 3 λάπτοπ στο σπίτι, όλα 15ιντσα Windows. Ε τώρα τα πράγματα άλλαξαν φαίνεται και το άθλημα της απόλυτης αυτονομίας δεν το κατέχει μόνο η Apple. Αυτό που λες για το ultrabook, είναι άλλο καπέλο από το αντικείμενο της συζήτησης στο παρόν… Συνέχεια »

obi

Να σου πω μόνο και το δικό μου μοντέλο μην πεις ότι το παρέλειψα,
Dell Inspiron 3537 15″.

Αλλά πιστεύω αυτή η – αξιόλογη πρέπει να είναι – εταιρεία (η Dell)
πρέπει να έχει και άλλα καλύτερα μοντέλα από το ταπεινό το δικό μου.

Tom

Τα windows laptops τελευταια με τους Ultrabook επεξεργαστες τα πανε καλα στην μπαταρια. Τα mac με τους αντιστοιχους επεξεργαστες τα πανε καλυτερα (Macbook air). Ενα macbook pro με full mobile επεξεργαστη και οχι Ultrabook low watt τα παει οσο καλα τα πανε τα windows laptops με ultrabook επεξεργαστη και εχει και παραπανω επεξεργαστικη ισχυ.

Αυτα δεν ειναι αποψεις που γραφω ειναι μετρησεις. Τα mac θα ειναι μπροστα σε μπαταρια για καιρο ακομα, αλλα ειναι αληθεια οτι μπορεις να παρεις με πολυ λιγα λεφτα (καλα οχι πολυ λιγα αλλα με καλα λεφτα τελοσπαντων) ενα dell 15αρι με καρτα γραφικων και οπτικο μεσο. Και αυτο ειναι πολυ σημαντικο γιατι καποτε ΔΕΝ μπορουσες να το κανεις αυτο.

Παραδειγμα ειναι τo dell 3537 με haswell intel i7 4200u.

Αυτα τα ξερω γιατι κοιταω και γω τελευταια για Laptop και ειμαι σε ακριβως αυτο το διλλειμα που περιγραφω πιο πανω. Μαλλον προς dell laptop με επεξεργαστη haswell low watt με κοβω. Η αληθεια ειναι οτι η χαμηλη επεξεργαστικη ισχυ με φοβιζει λιγο και σκεφτομαι και κανα lenovo με full mobile επεξργαστη που εχει μεν καλη μπαταρια αλλα οχι τοσο καλη οσο το dell.

Τομ

Obi αν καταλαβα καλα εχεις αυτο;
https://www.skroutz.gr/s/3852552/Dell-Inspiron-15-3537-i7-4500U-8GB-1TB.html

Αν ναι απο ταχυτητα πως παει;

obi

@Tom Φίλε Tom μην είσαι τόσο σίγουρος ότι “τα mac με τους αντιστοιχους επεξεργαστες τα πανε καλυτερα”. Συγκρίνεις καταρχήν ανόμοια πράγματα, οθόνες-σκληρούς κλπ. Μια και ενδιαφέρεσαι για λάπτοπ, δεν είναι να αμφιβάλλεις, έχεις εμένα για ζωντανό παράδειγμα τώρα από αυτό το λάπτοπ που σου γράφω… Δεν ξέρω για το MacBook Pro/Αir γιατί δεν το έχω. Ακούω για τις ώρες αυτονομίας που λένε (7-11h), δεν το αποκλείω αφού και δεν το ξέρω. Σίγουρα δε φέρω άποψη για κάτι που δεν κατέχω. Μια φορά έχω όμως το Dell 3537 με haswell i7-4500u. Και μιλάω συγκεκριμένα. Οι ώρες αυτονομίας του μετρημένες ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ στην πράξη και στην πραγματικότητα με Wifi ενεργό, και σκληρό δίσκο που είναι μηχανικός και όχι flash φτάνουν τις 9 ώρες σχεδόν. Με οθόνη 15άρα και όχι 11″ ή 13″ . Nα μου πει τί τώρα το Mac για τις ώρες χρήσης; Ανεξάρτητα που έχει μάλιστα και τα διπλάσια και τριπλάσια χρήματα; Που και πάλι τώρα δεν τα έδινα για κανένα πια λάπτοπ (όπως παλιά που έδινα τόσα)… Αλλά δε βρίσκω ούτε ένα λόγο για να… Καλά κάνουν και τα δίνουν όσοι τα δίνουν, ίσως βρίσκουν και άλλα χαρίσματα στα Mac που δεν τα σχολιάζω κιόλας και δε με απασχολούν.… Συνέχεια »

tedd

Δεν καταλαβαινω την εκρηξη σου φιλε obi. Μου φανηκε καπως επιθετικος ο τονος του μηνυματος σου. Dell Inspiron 17R SE7720 εχω αυτη τη στιγμη στο σπιτι και ειναι το λαπτοπ που δουλευει ο πατερας μου και το πηραμε πριν 1 χρονο περιπου. (επιπλεον εχω ενα toshiba δικο μου και ενα hp της αδερφης μου). Ε, λοιπον δεν ξερω για ποιο μοντελο dell μιλας αλλα το συγκεκριμενο που σου αναφερω το ειχα παρει στη σχολη για μια παρουσιαση στο διδακτορικο μου και ειχα ιδρωσει ολοκληρος γιατι στα μισα της παρουσιασης (μετα απο 1 ωρα και κατι ψιλα δηλαδη) επεσε το ματι μου στην μπαταρια και ηταν στο 44%. Μια μπαταρια που οταν ξεκινησα ηταν στο 98%. Και ασχετως αυτου του περιστατικου, ποτε δεν εχει βγαλει το συγκεκριμενο laptop πανω απο 4 ωρες μπαταρια ακομα και σε απλο σερφαρισμα. Που να κανεις και καποια εργασια πιο ενεργοβορα. Τωρα οσον αφορα το λογο που πηγα σε macbook air (που δεν το πηρα για notebook αλλα περισσοτερο για ultrabook) αν και δεν ειναι επι της παρουσης αλλα για να σου λυθει η απορια, ηθελα αφενος κατι με μικρο βαρος, μαζεμενες διαστασεις, flash storage, καλες επιδοσεις και αυτονομια, αθορυβη λειτουργια και φυσικα το ”μαγικο” trackpad… Συνέχεια »

tedd

@obi
sorry τωρα ειδα οτι εγραφες το μοντελο ποιο κατω. Τι να πω ρε φιλε. Εγω απ τη σειρα inspiron οπως ειπα δεν εμεινα ευχαριστημενος στο θεμα αυτονομια. Ποιον i7 φοραει το dell σου? Eιναι MQ ή U?

Δεν ειναι ταπεινα τα dell. Εγω προσωπικα τα θεωρω τα καλυτερα windows λαπτοπ.

Tom

Obi ναι οκ απλα στο λεω επειδη εχει εμπειρια φιλος χρονια. Βεβαια σιγουρα τα windows laptops καναν αλματωδη βελτιωση τα τελευταια χρονια. Τα macbook air εχουν τρελες αυτονομιες. Και τα προ πολυ μεγαλες και.με φουλ επεξεργαστη. Επισης εχεις φοβερη ποιοτητα γενικοτερα και αν θες την αποψη μου και τα macbook air και τα pro συμφερουν εναντι των 13ιντσων windows ultrabook. Οσο περιεργο και αν σου φαινεται

Tedd το U πρεπει να εχει ο ομπι και οντως ολα τα τεστ δειχνουν πολυ καλες αυτονομιες. Ειναι πρωτοφανες σε midrange laptop απολυτα affordable να παιρνεις τετοια ζωη μπαταριας. Και βεβαια εχεις ενα φουλ μηχανημα με ολες τις θυρες οπτικο μεσο και που μπορεις να παρεμβεις σε ram κλπ. Απλα ειναι χαμηλης τασης επεξεργαστης οτι και σημαινει αυτο.

Εγω αν ειχα οικονομικη ανεση θα πηγαινε σε μακμπουκ αυτη ειναι η αληθεια. Επειδη θελω και αλλες αγορες ομως με τα λεφτα που εχω στην παρουσα φαση μαλλον θα παω στο ντελ που συζηταμε χωρις παρα πολλες θυσιες.

obi

@tedd Dell Inspiron 3537 με οθόνη 15″ , δύο (2) κάρτες γραφικών (Intel&Radeon) 2GB η καθεμιά, dvd drive, Bluetooth, gps, card reader, camera-mic, 2usb3.0 + 2usb2.0, hdmi 1.4 και ικανοποιητικές επιδόσεις i7-4500u, 8Gb RAM, 1ΤΒ και όλα αυτά να αποδίδουν 9 ώρες αυτονομία (με μηχανικό σκληρό και 15άρα οθόνη με όλα τα παραπάνω ενεργοβόρα συστήματα) . Δεν το πίστευα όταν μου έβγαλε στην αρχή την πρόβλεψη στην μπάρα, επιβεβαιώθηκε όμως στη συνέχεια και στην πράξη. Είναι απίστευτο, γιατί και εγώ ήμουν συνηθισμένος σε άλλα μεγέθη αυτονομίας, ναι. Πρέπει όμως να καταλάβουμε όλοι ότι έχουν γίνει τρομερά βήματα με την αποδοτικότητα στην πλατφόρμα της Intel με τους haswell, και όλο αυτό δεν έχει να κάνει με την Apple ή τη Dell, όσο με την Intel και τους haswell. Αυτό εξηγώ, αυτή είναι η διαφορά. Δεν υπάρχει λόγος να μπερδευόμαστε. Επίσης να σου πω ότι καμία έκρηξη από μέρους μου τουλάχιστον, ο δικός σου τόνος απλά ήταν κάπως εριστικός “Πολυ θα ηθελα να μου πεις που βλεπεις (μοντελο-εταιρια) αντιστοιχες αυτονομιες σε windows λαπτοπ να παω να το παρω αυριο :P. ” ιδίως το χαμογελάκι στο τέλος. Τώρα το να λέμε για άσχετα μοντέλα παλιά, νομίζω είναι μία κουβέντα ανώφελη. Μιλώντας τέλος για… Συνέχεια »

Leon

Tedd τον U εχει του obi. Θα ελεγα επειδη τα εχω ζησει απο κοντα ολα τα λαπτοπ που λετε (και οταν λεω απο κοντα εννοω οτι τα ειχα/εχω) οτι ο obi επηρεαζεται απ την αυτονομια του δικου του laptop και κρινει συνολικα. Το 3537 ομολογουμενως ειναι απ τα καλυτερα της dell στο θεμα αυτονομια. (αν οχι το καλυτερο). Πλησιαζει την αυτονομια του macbook pro 15 αλλα μενει πολυ πισω απ το καινουργιο air 13αρι που αμφιβαλλω αν υπαρχει ανθρωπος που να μπορει να του τελειωσει τη μπαταρια σε μια μερα. Το θεμα ειναι ομως οτι το 15αρι pro δεν εχει U επεξεργαστη και εχει και οθονη θηριωδους αναλυσης σε σχεση με το 3537 (2880×1800 το mac vs 1366×768 το dell) .. E απ οτι καταλαβαινεις το pro ειναι θηριο αυτονομιας. Να συγκρινετε αντιστοιχα πραγματα. Ειναι σαν μου λετε οτι ενα yaris καιει λιγοτερο απο μια AMG (τυχαιο παραδειγμα). Χαιρω πολυ! Εχουν και καμια 400αρα αλογα διαφορα ομως! Το θαυμαστο με τα mac ειναι αυτο ακριβως που γραφω. Εκπληκτικες αυτονομιες με πολυ δυνατα specs. Αυτονομιες που για να τις πετυχεις σε αλλα laptop πρεπει να βαλεις U επεξεργαστες, χαμηλοτερης αναλυσης οθονες κλπ… Τελος παντων, επειδη ειναι και αργα και δεν ειχα… Συνέχεια »

obi

@Tom Δεν κρίνω τα MacBook, για την απόδοση της αυτονομίας μιλάω και συγκρίνω. Επειδή ειπώθηκε ότι Mac και Windows λαπτοπ δε συγκρίνονται σε αυτονομία. Κάτι που για μένα αναιρείται στην πράξη. Και πλέον μπορώ να σου πω ότι και σε Windows laptop είναι που διαπίστωσα τις τρελές αυτονομίες. Σκέψου να βγάλω το μηχανικό σκληρό και να βάλω ssd πού μπορεί να φτάσει η αυτονομία. Γι’ αυτό δεν εντυπωσιάζομαι εύκολα όταν ακούω για αντίστοιχα νούμερα με αυτό που έχω μπροστά μου. Και μιλάω ως έμπειρος – πλέον μπορώ να το πω – χρήστης λάπτοπ, όχι πρωτάρης. Στο κατασκευαστικό κομμάτι του κουτιού των MacBook, νομίζω ότι ο καθένας κάνει μια επιλογή, δεν το βρίσκω κακό. Και εγώ βρίσκω εκπληκτικές αισθητικά και μη τις προσπάθειες της Apple. Ίσως και να δικαιολογούν ένα μέρος των χρημάτων που ζητά παραπάνω η Apple, δε λέω. Προσωπικά πήρα το Dell όχι γιατί δε θα μου έφταναν τα λεφτά (άλλωστε τα λεφτά των Mac τα έχω δώσει πολλάκις στο παρελθόν) αλλά απολύτως συνειδητά γιατί το Dell με κάλυπτε. Σίγουρα πάντως μη κάνετε το λάθος να συγκρίνετε διαφορετικούς συνδυασμούς hw+sw , λες και συγκρίνουμε κατηγορία Yaris και AMG αλλά με ίδιο μοτέρ. Μια φορά για τα Windows 8.1 που… Συνέχεια »

tedd

@ obi Καθολου εριστικος. Ειλικρινα ηθελα να μαθω ποιο λαπτοπ εχεις. Ηταν κανονικη ερωτηση που τη διαβασες με λαθος τροπο. Και το emoticon με τη γλωσσα στο τελος το εβαλα για να δειξω οτι τροπος του λεγειν ”θα παω να το παρω αυριο”. Ουτε ηθελα να παιξω δηθεν ουτε οτι την εχω μεγαλη (την αυτονομια hehe). Εχεις δικιο σ αυτο που λες για το dvd drive απλα εγω δεν το ελαβα υποψιν μου γιατι εχω καμια 10αρια χρονια να το χρησιμοποιησω.. Παντως για να κλεισει το θεμα και επειδη το ποστ του Leon παραπανω εφτιαξε καπως τα πραγματα στη συγκριση, χωρις να θελω να επιμεινω οποιοδηποτε windows pc να βαλεις διπλα σε ενα mac (αρκει να εχουν ιδιο hardware) το mac θα βγαλει περισσοτερες ωρες. Παρε παραδειγμα το δικο μου dell που σου ειπα. Ειλικρινα δεν παει πανω απο 4ωρες οτι και να κανω. Ειτε παιξω με τη φωτεινοτητα ειτε το βαλω σε εξοικονομιση ενεργειας ειτε οτιδηποτε. Σαν λαπτοπ φυσαει δεν το συζηταμε οπως αλλωστε και τα περισσοτερα dell. Δεν μπορω να κανω αμεση συγκριση με ενα macbook pro (γιατι δεν εχω pro) αλλα απ οτι βλεπω και ακουω χρηστες του οι ωρες που βγαζει για τη δυναμη που εχει… Συνέχεια »

Tom

Εκανα καπια σχολια που δεν εμφανιζονται για καποιο λογο. Γενικα συμφωνω και με τους τρεις σας με εμφαση στα εξης σημεια:
Τα mac παραδοσιακα και σημερα εχουν πολυ καλη μπαταρια
Τα windows laptops χαρη στην intel σημερα εχουν αυτην την δυνατοτητα σε καλες τιμες και σε πολλες επιλογες.
Τα mac ωστοσο εχουν καλυτερη σχεση αποδοσης διαχειρισης ενεργειας. Παραδειγμα αυτο που λεει ο λεον. Ενα macbook 15 αρι ειναι τερας δυναμης με τρελη αναλυση αλλα και φοβερη διαρκεια μπαταριας. Το αν θελει καποιος αυτη τη δυναμη ειναι δικο του θεμα. Παντως σε windows τετοια επιλογη δεν υπαρχει και αν υπαρχει ειναι σε τιμες παρομοιες στα dell xps οπως αναφερατε. Οπως και δεν υπαρχει ενα λαπτοπ με μπαταρια επιπεδου mac air αν και τα ultra book το φτανουν.
Με αλλα λογια μακ ακομα μπροστα αλλα τα windows σχεδον φτασανε

Σε ολα μαζι σας. Ευτυχως να λεμε ππυ εχουμε επιλογη σημερα και προσωπικα ειμαι υπερευχαριστημενος που επιτελους και στα windows υπαρχει η επιλιγη. Γιατι καλως η κακως καποια τα χρειαζομαστε.

Τομ

Sorry για τα ορθογραφικα γραφω απο κινητο 🙂

obi

Πολυπ σύντομο σχόλιο,
επειδή ήδη μακρυγορήσαμε.

Η απόδοση αυτονομίας των mac σε σχέση με Windows laptops
δεν έχει τόσο να κάνει με το OS όσο με τις επιδόσεις της apple στο battery HW.
Θυμίζω ότι η αυτονομία αναφοράς των 9ωρών στο δικό μου Dell λάπτοπ
γίνονται με μπαταρία dell 65whr που δεν είμαι πρόχειρος τώρα
αλλά επιβεβαιώνω ότι (σε σχέση με τα ‘αντίστοιχα’ Apple κουτιά 15″
δηλαδή τα MacBook pro) είναι συγκριτικά μικρότερης χωρητικότητας.
Με όλα τα εκατέρωθεν επιχειρήματα που είπαμε παραπάνω.
Δεν έχουμε να κάνουμε με optimization στο OS,
όσο με διαφορετικής χωρητικότητας μπαταρίας.
Και τέλος με διαφορετικά OS ως προς τη συνολική απόδοση στην εμπειρία χρήσης
έστω με διαφορετικό HW συγκρινόμενο.

@tedd
Για μένα είναι λάθος να συγκρίνεις HW παλιό σε Windows
σε αντιπαράθεση με HW καινούριο σε Mac.
από

Gmis

Πολυ πρακτικες φαινονται . Ηδη η HP εχει βγαλει laptop με καρτα NVIDIA GeForce 820M κ αλλα.Μονο να μαθω την ταχυτητα που θα εχουν κατα μεσο ορο…

minas

Παιδια εγω εχω ενα dell και οταν δεν εχω τον φορτιστη απανο στα παιχνιδια σκατοκολαει! εχω κανει τα παντα και δεν φτιαχνει και παλυ… αλλα με τον φορτιστη απανο παει μπαλα!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear NVIDIA

Nvidia GeForce RTX 40 Super: Ανακοινώθηκε η νέα σειρά καρτών γραφικών

Η Nvidia ανακοίνωσε την ενημερωμένη σειρά καρτών γραφικών GeForce RTX 40 Super, τις RTX 4080 Super, RTX 4070 Ti Super και RTX 4070 Super.

Business NVIDIA

Nvidia GeForce RTX 4090: Χιλιάδες κάρτες γραφικών μετατρέπονται σε ΑΙ κάρτες στην Κίνα

Η Nvidia GeForce RTX 4090 είναι η κορυφαία κάρτα γραφικών της εταιρείας για gaming. Βασίζεται στο τσιπ AD102.

Gear NVIDIA

Ο υπερυπολογιστής Eos της NVIDIA έσπασε το δικό του ρεκόρ εκπαίδευσης AI

Η εκπαίδευση ενός μεγάλου γλωσσικού μοντέλου μπορεί να διαρκέσει εβδομάδες, μήνες, ακόμη και χρόνια για να ολοκληρωθεί ανάλογα με το hardware.

Business NVIDIA

Το Ην. Βασίλειο επενδύει $273 εκατομμύρια σε πανίσχυρο υπερυπολογιστή με ΑΙ

Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου ανακοίνωσε μια επένδυση 273 εκατομμυρίων δολαρίων για την κατασκευή του πιο ισχυρού υπερυπολογιστή της, του Isambard-AI.