Nvidia GeForce GTX 980 Ti: Νέα άφιξη στην οικογένεια GTX

Η Nvidia ανακοίνωσε την GeForce GTX 980 Ti, την hi-end GPU της, ένα «κλικ» κάτω από την GTX TitanX, αλλά πάνω από την GTX 980. Η GTX 980Ti έχει δημιουργηθεί για να προσφέρει πραγματικά FPS για την καλύτερη δυνατή εμπειρία στο gaming, με αναλύσεις Ultra HD (4K) στα υψηλά επίπεδα γραφικών και οπτικών λεπτομερειών.

Η GTX 980 Ti είναι βασισμένη στην αρχιτεκτονική των 28nm GM 200 Silicon όπως και η TitanX και έχει 2.816 Cuda Cores, 176 TMUs, 96 ROPs, και 384-bit μνήμης GDDR5 στα 6GB χωρητικότητας και ταχύτητας στα 7012MHz. Ο χρονισμός του επεξεργαστή γραφικών φτάνει της TitanX, με 1000MHz βασική συχνότητα και 1076MHz με Boost. H κατανάλωση εκτιμάται στα 250watt.

Όσον αφορά τη συνδεσιμότητα, δεν απογοητεύει διόλου. Τρεις θύρες DisplayPort 1.2 και από μία HDMI και DVI. Η κάρτα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τετρακάναλο SLI (4-way SLI).

Οι συνεργάτες της Nvidia που κατασκευάζουν το τελικό τσιπ και τις λύσεις της ψύξης θα ανακοινώσουν εντός της εβδομάδας τα μοντέλα που θα κυκλοφορήσουν, είτε με αερόψυξη είτε με υδρόψυξη. H τιμή εκκίνησης αγγίζει τα 640 δολάρια Η.Π.Α και από τη μέρα κυκλοφορίας της η τιμή της GTX 980 θα πέσει στα 500 δολάρια Η.Π.Α.

Nvidia GeForce GTX 980 Ti: Νέα άφιξη στην οικογένεια GTX, Nvidia GeForce GTX 980 Ti: Νέα άφιξη στην οικογένεια GTX

Nvidia GeForce GTX 980 Ti: Νέα άφιξη στην οικογένεια GTX, Nvidia GeForce GTX 980 Ti: Νέα άφιξη στην οικογένεια GTX

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

24 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
inblx

Απο που να το πιάσω….
Όπως διάβασα σε διάφορα sites, φοράει το ίδιο Chip με την Titan X, με δυο κλειδωμένα SMMs, γιαυτό έχει λιγότερα Shaders. Το chip λένε δηλαδή είναι το ίδιο, απλα έχει λίγο διαφορετικό όνομα (Titan X: GM200-400) vs (980 Ti: GM200-310) λογο των 2 κλειδωμένων SMMs…
Μετα έχουμε τα 6GB ίδιας μνήμης με την Titan X μονο που είναι στα 6GB αντί για 12GB.
Δηλαδή αυτή είναι η ουσιαστική διάφορα μεταξύ των Titan X και 980 Ti. Σαν να λέμε πως 6GB GDDR5 κοστίζουν 400€ γιατί τόση διάφορα τιμής έχον… Οτι να’ναι.

Επισεις, αν παρουμε μια 980 Ti με custom cooler (Windforce, DCU II, κτλ…) και την κάνομε Overclock θα έχει καλύτερη απόδοση απο μια Titan X, που δεν σηκώνει πολύ oc λογο cooler design.

Gvirginia

@inblx Το ίδιο έγινε και με την προηγούμενη γενιά. Οι Χ80 Ti είναι ο τρόπος της Nvidia για να πει στους κατόχους Titan, “Thanks for the easy money”.

mimis13

Τόσα λεφτά για μόλις 8 γίγα vRAM, για κανένα λόγο. Μα κανένα λόγο. Τι ποιοτικό 4K gaming και μπαρμπούτσαλα; ούτε γιατί τα γράφω δεν ξέρω πολλές φορές, αλλά πρέπει να είμαι αντικειμενικός. Με 6GB 2×280Χ που εγκατέστησα στον κολλητό μου είχε ποιοτικό 1080p στο GTA V. Μιλάμε από λεπτομέρειες άλλο τίποτα. Μόλις πήρε 4K όχι τα 6GB δε φτάνουν, αλλά ούτε τα 8GB που έχει η R9 390X και τη ζαχαρώνει…

Τι να πω… 600 ευρώ είχε κάποτε και η 780 και την κοπάνησε στο κεφάλι η R9 290Χ με 400 ευρώ.

Peter Giankls

@mimis13 2xR9 280X μας κανει 3 GB και οχι 6 και αυτο μας δειχνει οτι εισαι εντελως ασχετος.Και σου μιλαω απο προσωπικη εμπειρια μια R9 280X μπορει να τρεξει 1080p 57 fps αρκει να ξερεις τι κανει η καθε ρυθμιση στο GTA V !!!!!

inblx

@Peter Giankls, με το Mantle και το DirectX 12 που έρχεται γίνεται αυτό. Το να κολλήσεις τις μνήμες απο δυο μνήμες δηλαδή. Αυτό δείχνει πως εσύ είσαι ο άσχετος.

Επισεις, γενικά μιλώντας, το GTA V είναι πανάλαφρο, χριαζεται απλα αρκετή μνήμη όταν τρέξεις AA και High Quality Shadows, ποσο μάλλον αλλά παιχνίδια τύπου Witcher 3 κτλ… Το 4k θέλει αρκετή μνήμη, και τα 6GB δεν φτάνουν για να τρέξεις GTA V σε 4k, με όλα τα settings/ΑΑ στο MAX. Και δεν είναι μονο το οτι θέλει πολύ μνήμη, θέλει και ταχύτατη μνήμη. Δεν καταλαβαίνω γιατί βάζει ακόμα 384bit, και δεν βάζει έστω 512bit.

Peter Giankls

@τασος ακου προσεκτικα το παλικαρι τον λεω ασχετο επειδη εχω 3 R9 280X σε crossfire και κοιτα τι γραφει. το Mantle δεν υποστηριζεται στο GTA V καταρχας, δευτερον DirectX 12 δεν εχουμε ακομα αρα που καταλιγουμε οτι δεν ειμαι καθολου ασχετος αυτος απλως παιζει GTA V και βλεπει οτι λεει 6GB αντι για 3 αλλα δεν εχει καταλαβει οτι αμα τρεξει Ultra με μια R9 280x και μετα τρεξει με τα ιδια settings 2 R9 280X οτι υπαρχει Graphical βελτιωσει αλλα ειναι σχεδον η ιδια αποδοση(λεω σχεδον λογο του scaling ανεβαινουν λιγο οι επιδοσεις).Επισης οταν παιζεις σε 4Κ δεν ειναι απαραιτητο το 4xMSAA etc.

Peter Giankls

Συμφωνω ανθρωποι ειμαστε λαθοι κανουμε αλλα πρεπει να τα καταλαβαινουμε.Κατι ακομα η GTX Titan X εχει 12 GB κυριως για αυτους που ασχολουντα με Αdobe premiere ή για αυτους που εχουν 4K surround setup .H GTX 980 Ti απλως ειναι ενα τερας τελειο(κατα την γνωμη μου) για 3 monitor 2.5K

mimis13

Ουάου, μαθήματα από σχολιαστές στα άρθρα. Σούπερ. Ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον, αλλά καλό είναι να έχουμε δουλέψει και με 4-5 μηχανήματα στα χέρια μας και να ξέρουμε τι λέμε. Καλό το google, καλό το ψάξιμο σε forums αλλά δεν τα ξέρετε καλά. Βάζετε φαντασία.

Ας τα πάρουμε 1-1 για να σας βοηθήσω.

@Peter Giankls, πρώτα να στήσεις σύστημα με 2x280X και να παίξεις GTA V και μετά να μου πεις πόση graphics memory σου γράφει. αν γράψει τρία θα σταματήσω να γράφω άρθρα, στο ορκίζομαι.

@truth, σε παρακαλώ κάνε κάποια έρευνα να δεις τι είναι το bottleneck και τι μπορεί να προκαλέσει ένας πρώτης γενιάς i5 στο ίδιο σύστημα με μια GTX 970 και το ξανασυζητάμε όποτε θες.

@τασος, μη με πατρωνάρεις ενώ προσπαθείς και να συμφωνήσεις με τους άλλους. δεν είναι τίμιο εκ μέρους σου.

Αν έχετε την ευγενική καλοσύνη, πράξτε όπως ανάφερα και είμαι εδώ για εσάς 7 μέρες τη βδομάδα να συζητήσουμε ό,τι θέλετε. Συναρμολογώ υπολογιστές από το 2007, κάθε άλλο παρά αερατζής είμαι.

Peter Giankls

@mimis13 μπραβο συναρμολογεις υπολογιστες Fantastic απο οτι βλεπω επικεντρωθηκες στα 3 GB Vs 6 GB αλλα δεν εγραψες τιποτα για την εξυπναδα για το Mantle ή το DirectX 12.Συναρμολογω υπολογιστες απο τα 6 μου(ναι λεω αληθεια) και ειμαι 16 δεν λεω οτι τα ξερω ολα επειδη δεν γινεται αλλα το μονο που ξερω ειναι oτι δεν εχεις μαθει τοσα χρονια οπως λες οτι ειτε SLI ειτε CrossfireX ειτε ακομα και Bridgeless Crossfire δεν σου δινει την δυνατοτητα να διπλασιασεις την μνημη και για να ξερεις σε καθε αρθρο που μπαινει το ονομα μου παταω οτι θελω να ενημερωνομαι για αυτο Hit me with some Truth!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

mimis13

@Peter Giankls, άρα είσαι συνάδελφος. άρα θα καταλάβεις αν σου πω ότι από τα 3+3= 6GB το σύστημα δουλεύει με τα 4GΒ και τα υπόλοιπα είναι buffer και cache. Ουσιαστικά το GTA V στα 1080p θέλει 4GB vRAM το οποίο επιτεύχθη και πραγματικά είχε ποιοτική εικόνα. δεν έγραψα ούτε άριστη, ούτε τέλεια ούτε σου είπα ότι παίζει όλα τα 6GB. σου είπα τι βγάζει στο σύνολο και από εκεί και πέρα το πως δουλεύει είναι μια άλλη συζήτηση που την ξεκινήσαμε τώρα. Ψάξε λίγο να δεις αυτό που λέω και μη μου πουλάς ειρωνεία. Δεν είμαι εδώ για προσωπικούς διαπλικτισμούς.

Peter Giankls

@mimis13 μονο και μονο που ανεφερες buffer kai cache καταλαβαινω οτι κατι ξερεις αλλα αλλο προσπαθω να εξηγησω οτι ειναι 6GΒ εικονικα και οχι οτι εγω που εχω 3 R9 280X εχω 9 GB.Δεν αναφερθικα ποτε στα ποσα GB θελει το GTAV για να τρεξει καλα αναφερομαι οτι οταν εχεις μια καρτα kai τρεχεις με 50% textures και μετα βαζεις και δευτερη καρτα και τρεχεις τα textures sto 50% παλι, ναι υπαρχει βελτιωση αλλα διπλασιαζεται η αναγκη για Ram αλλα αυτο δεν σημαινει οτι επειδη εχεις και δευτερη καρτα οτι διπλασιαζεται και η φυσικη μνημη.
αναφερω τα textures επειδη στο GTA V αυτα τραβανε πολλη μνημη

mimis13

Το παιχνίδια για τα textures το φτιάξανε, τουλάχιστον αυτό κατάλαβα. Πολλή λεπτομέρεια. Ψάξε να δεις αναφορές σου ξαναλέω για το πόση vRAM εμφανίζει και θα δεις 6GB. Επίσης αν πας στο raptr και βάλεις optimal στα γραφικά και ξεκινήσεις το παιχνίδι θα σου βγάλει 4140MB στις ρυθμίσεις. Αν και σε αυτό κάνω λάθος, θα αλλάξω πλανήτη. Και υπάρχουν και δεκάδες ίδιες αναφορές στο ίντερνετ.

Αν όντως δε στακάρει τη vRAM, γιατί παίζει το παιχνίδι στα 4140MB και δεν υπάρχει stuttering που θα ήταν το πιο φυσιολογικό; Κάτι έχουν κάνει στο παιχνίδι σωστά ή κάτι έχουν κάνει λάθος. Μέχρι τώρα ούτε μπλε οθόνη έχω δει, ούτε μαύρη, ούτε κάποιο σφάλμα κατά την απεικόνιση.

Peter Giankls

@mimis13 θα σου δωσω ενα παραδειγμα μπας και συνενοηθουμε ασε στην ακρη τι λεει το GTA V.Ας μιλησουμε θεωρητικα εχεις μια GPU με με οτι specs θελεις και εχεις και αλλες 2 με τα τα μισα GB,shaders,cores η επιδοση δεν θα ειναι ιδια θα ειναι χειροτερη(μιλαμε για high resolution) απο την μια καρτα σου λεω να μιλησουμε θεωρητικα ασε στην ακρη το scaling,hit issues κτλ.Γιατι αυτο επειδη δεν υπαρχει τροπος να κανεις merge την μνημη αρα εχεις την μιση.Ο μονος τροπος για να εχεις 2 GPU και να διπλασιαζεται η Ram ειναι να εχεις μια GTX 590,GTX 690,GTX Titan Z ΑΜD 6990,AMD 7990,R9 295X2 οπου ειναι dual GPUs

(δεν θυμαμαι αλλες καρτες μπορει να ειναι και η GTX Titan Black δεν θυμαμε)

mimis13

Ναι το ξέρω. Δε λέμε κάτι καινούργιο. Μιλάω για το GTA V μόνο. Για κανένα άλλο παιχνίδι και για καμία άλλη λειτουργία, παρά μόνο για τη vRAM και τι αντιμετώπισα στα windows 8.1 με 1080p ανάλυση. Και δεν είμαι ο μόνος, δες εδώ:

https://steamcommunity.com/app/271590/discussions/0/611703999963524910/#p2

Σε Windows 10 και 4K δε φτάνουν ούτε τα 6GB της GTX 980Ti γιατί το είδα με τα μάτια μου. Οι 2XR9 280X ενώ φόρτωσαν αρκετές λεπτομέρειες και είχαν πεσμένο το frame rate, ουσιαστικά δεν μπορούσαν να φορτώσουν όλο το περιβάλλον, το βάθος που λέμε. Το ίδιο φαντάζομαι θα κάνει και η GTX 980Ti γιατί ενώ προσέθετα λεπτομέρειες και είχα ακόμα αρκετές να βάλω η vRAM έφτασε 5870ΜΒ. Επομένως, 650 ευρώ κάρτα γραφικών να μην μπορεί να παίξει max out το παιχνίδι Benchmark της χρονιάς, συγγνώμη αλλά δε με ικανοποιεί. Τα 500 ευρώ που θα έχει η R9 390X με 8GB θα είναι μια πολύ καλή συζήτηση όταν δούμε και τα τελικά specs.

Peter Giankls

@τασος πες στα μωρε.Eαν φορουσα καπελο θα στο εβγαζα αυτο που παλεβω τοση ωρα το εκανες εσυ σε 1 λεπτο!!!!!!!!!!!!!!!!!

mimis13

Ναι το ξέρω. Δε λέμε κάτι καινούργιο. Μιλάω για το GTA V μόνο. Για κανένα άλλο παιχνίδι και για καμία άλλη λειτουργία, παρά μόνο για τη vRAM και τι αντιμετώπισα στα windows 8.1 με 1080p ανάλυση. Και δεν είμαι ο μόνος, δες στο ίντερνετ. Σε Windows 10 και 4K δε φτάνουν ούτε τα 6GB της GTX 980Ti γιατί το είδα με τα μάτια μου. Οι 2XR9 280X ενώ φόρτωσαν αρκετές λεπτομέρειες και είχαν πεσμένο το frame rate, ουσιαστικά δεν μπορούσαν να φορτώσουν όλο το περιβάλλον, το βάθος που λέμε. Το ίδιο φαντάζομαι θα κάνει και η GTX 980Ti γιατί ενώ προσέθετα λεπτομέρειες και είχα ακόμα αρκετές να βάλω η vRAM έφτασε 5870ΜΒ. Επομένως, 650 ευρώ κάρτα γραφικών να μην μπορεί να παίξει max out το παιχνίδι Benchmark της χρονιάς, συγγνώμη αλλά δε με ικανοποιεί. Τα 500 ευρώ που θα έχει η R9 390X με 8GB θα είναι μια πολύ καλή συζήτηση όταν δούμε και τα τελικά specs. @τασος, σου ζητάω ευγενικά να ψάξεις τις περιπτώσεις bottleneck με πρώτης γενιάς i5 προτού προτείνεις κι εσύ κάποια κάρτα γραφικών. το ίδιο και για το δεύτερο θα σου πω. και το τρίτο, προσπαθώ να μην παρασύρομαι και να κάνω λάθη, γιατί πάντα ψάχνω… Συνέχεια »

Peter Giankls

Τωρα εγω θα κανω την πιο κουφη ερωτηση πηγες στην Computex και ειδες την 980Τι με τα ματια σου.Και δευτερον ο τασος αλλα και εσυ ειστε εν μερη λαθος επειδη ολα τα μηχανηματα εχουν bottleneck απλως παντα προσπαθουμε να το μειωνουμε.Επειδη δεν ξερω την περιπτωση θα πω οτι η GTX 970 δεν θα ηταν και η καλυτερη αγορα αλλα δεν θα ηταν και η χειροτερη θα μπορουσε να παιξει το BF:Hardline αλλα δεν θα μπορουσε να παιξει το Crysis 3 επειδη εκει θελεις πολη καλη cpu αλλα γενικοτερα θα μπορουσε να παιξει πληθωρα παιχνιδιων

mimis13

Δεν έχω δει την GTX 980Ti, απλά ξέρω η vRAM ότι δεν είναι αρκετή. Παίξε το παιχνίδι σε Windows 10 με συνολική μνήμη 8GB σε 4K και θα καταλάβεις. Για καλά γραφικά σε 4K ίσως είναι καλή και να πιάνει και τα 60fps που είναι ο στόχος όλων των νέων καρτών που ορίζονται ως ναυαρχίδες και hi end.

Όσο για την GTX970, συγνώμη, αλλά δεν πάει πουθενά με πρώτης γενιάς i5 και θα τρώει τρελό μπουκάλι ο επεξεργαστής. Tώρα γιατί δεν το παραδέχεστε ανοιχτά είναι πρόβλημά σας. Επιμένω σε αυτό. Το ξέρω ότι έχω δίκιο.

Peter Giankls

@τασος πιστευω οτι εχεις δικιο αστο τωρα δεν θελει να το παραδεχτει.Κατι τελευταιο επειδη βαρεθηκα πες του πως πρεπει να βασιζει της προτασης του με βασει πρωσοπικης εμπειριας το λεω επειδη ο πατερας μου εχει μαγαζι με επισκευες pc πωληση harware κτλ

Bintes

@Μακης δεν πειθεις κανεναν.

Κώστας Βλαχάκης

Παδιά, αφαιρέσαμε ένα σωρό σχόλια από τον ίδιο σχολιαστή ο οποίος χρησιμοποίησε 4 ή 5 διαφορετικά nickname προφανώς για να υποστηρίξει καλύτερα την άποψή του συμφωνώντας… με τον εαυτό του.

Για να λήξει το θέμα εδώ, και να μην φαγωνόμαστε σαν μικρά παιδιά, αν υπάρχει κάποιο λάθος στο άρθρο παρακαλώ να επισημανθεί και να διορθωθεί. Ποιος έχει δοκιμάσει περισσότερα PC και ποιος δουλεύει που, νομίζω οτι δύσκολα μπορεί να αποδειχθεί μέσα από το πληκτρολόγιο.

Επαναλαμβάνω αν υπάρχει λάθος ή ανακρίβειες στο άρθρο, ας επισημανθούν ώστε να τα διορθώσουμε.

shreder

Eγω παντως με ie 2500k 3,3ghz και gtx 9670 g1 gaming και 12 gb ram παιζω τα παντα ultra 1440p εκτος απο witcher3. Καρτες των 650 ευρω δεν αξιζουν τα λεφτα τους οταν σε λιγοτερο απο χρονο βγαινουν καρτες των 400 ευρω που θα τις ξεπερανε σε επιδοσεις. Αυτη τη στιγμη που μιλαμε για οποιον ασχολειται με gaming η καλυτερη λυση απο αποψη τιμης αποδοσης ειναι η 970. Το 4κ θελει χρονια ακομα μεχρι να γινει προσιτο στο ευρυ κοινο. Μονο και μονο οι 4κ οθονες ξεκινουν απο 500 ευρω .

inblx

Δεν ξέρω τι λέτε παιδιά, εγώ είδα πως στο 2k περιπου τα 4GB vRAM δεν με φτάνουν. Στο GTA V παράδειγμα με 2560x1080p με x4 MSAA η μνήμη σχεδόν τερματίζει στα 4. Έχω 2χ 290X 4GB Crossfire. Κανονικά θα έπρεπε να βλέπω 8GB συνολικά, δεν ξέρω. Θα περιμένω να δω και με το DirectX 12 τι παίζει. Προς το παρών τα ελάχιστα παιχνίδια που υποστηρίζουν Mantle για να κολλήσουν οι μνήμης, και απο αυτά που έχω δοκιμάσει, τουλάχιστο στην ανάλυση μου, δεν χρειάζονται ούτε 4. Thief-BF4. Παντός το θέμα του τεράστιου διαλόγου μεταξύ ολων εδώ στο άρθρο δεν το κατάλαβα. Αυτό που δεν καταλαβαίνουν ορισμενοι είναι το θέμα με την μνήμη. Όταν εχεις δυο καρτες γραφικών, και η καθεμία έχει 2GB για παράδειγμα, το παιχνίδι βλέπει 2GB αντί για 4 συνολικά. Η κάθε κάρτα τρέχει τα ίδια textures με την αλλη δηλαδή. Ή μάλλον έτσι ήταν τόσο καιρό. Τώρα πλεον παιχνιδια όπως το GTA V εκμεταλλεύονται την μνήμη και απο τις 2 καρτες, και “χωρίζουν” τα textures στις 2 καρτες για να τρέξουν με την συνολική μνήμη των δύο καρτών μαζί και όχι ξεχωριστά. Επίσεις το Mantle και το DirectX 12 αυτό κανουν. Εμένα μου αρέσει η δουλεια του Δημητρη,… Συνέχεια »

mimis13

“Τώρα πλεον παιχνιδια όπως το GTA V εκμεταλλεύονται την μνήμη και απο τις 2 καρτες, και «χωρίζουν» τα textures στις 2 καρτες για να τρέξουν με την συνολική μνήμη των δύο καρτών μαζί και όχι ξεχωριστά. Επίσεις το Mantle και το DirectX 12 αυτό κανουν.”

Aυτό εξηγούσα εχτές, αλλά όπως είπε ο Κώστας είχαμε έναν ταραξία ανάμεσά μας να βάζει φωτιές.

Όσο για κάποιο επιπλέον άρθρο, θα έρθει η σειρά του O.C που θα εξηγώ ότι είναι απαραίτητο μόνο για το bottleneck. Θα έρθει και η CrossFireX, του SLI και του συνδυασμού τους με DX12 και θα τα γράψω όλα εκεί. Απλά επειδή είναι αρκετά περίπλοκες διαδικασίες και πρέπει να διαβάσω και παλιές μου σημειώσεις και να φτιάξω και καινούργιες, είναι χρονοβόρο και επίπονο. Σίγουρα όμως θα γράψω ένα, σύντομα, για οθόνες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear NVIDIA

Nvidia GeForce RTX 40 Super: Ανακοινώθηκε η νέα σειρά καρτών γραφικών

Η Nvidia ανακοίνωσε την ενημερωμένη σειρά καρτών γραφικών GeForce RTX 40 Super, τις RTX 4080 Super, RTX 4070 Ti Super και RTX 4070 Super.

Business NVIDIA

Nvidia GeForce RTX 4090: Χιλιάδες κάρτες γραφικών μετατρέπονται σε ΑΙ κάρτες στην Κίνα

Η Nvidia GeForce RTX 4090 είναι η κορυφαία κάρτα γραφικών της εταιρείας για gaming. Βασίζεται στο τσιπ AD102.

Gear NVIDIA

Ο υπερυπολογιστής Eos της NVIDIA έσπασε το δικό του ρεκόρ εκπαίδευσης AI

Η εκπαίδευση ενός μεγάλου γλωσσικού μοντέλου μπορεί να διαρκέσει εβδομάδες, μήνες, ακόμη και χρόνια για να ολοκληρωθεί ανάλογα με το hardware.

Business NVIDIA

Το Ην. Βασίλειο επενδύει $273 εκατομμύρια σε πανίσχυρο υπερυπολογιστή με ΑΙ

Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου ανακοίνωσε μια επένδυση 273 εκατομμυρίων δολαρίων για την κατασκευή του πιο ισχυρού υπερυπολογιστή της, του Isambard-AI.