OS X Mavericks, Στοιχεία που θα θέλαμε να υπάρχουν και στο iOS

Το νέο λειτουργικό σύστημα OS X Mavericks έφερε πληθώρα νέων χαρακτηρηστικών στους υπολογιστές της Apple και ορισμένα από αυτά θα θέλαμε να υπήρχαν και στις iOS συσκευές μιας και θα έκαναν πιο εύκολες ορισμένες λειτουργίες. Δεν αποκλείεται κάποια στιγμή να υλοποιηθούν αλλά προς το παρόν είναι διαθέσιμες μόνο στο OS X Mavericks.

Μια χρήσιμη λειτουργία θα ήταν αυτή που αναφέρεται ως “Apps Using Significant Energy”.

OS X Mavericks, OS X Mavericks, Στοιχεία που θα θέλαμε να υπάρχουν και στο iOS

Σε αυτό το panel, ο χρήστης βλέπει ποιές είναι οι εφαρμογές που καταναλώνουν την μεγαλύτερη ενέργεια και στη συνέχεια μπορεί να επιλέγει αυτή που επιθυμεί και να ανοίγει το παράθυρο Activity Monitor.

OS X Mavericks, OS X Mavericks, Στοιχεία που θα θέλαμε να υπάρχουν και στο iOS

Ο χρήστης εδώ μπορεί να δει ποιές εφαρμογές είναι σε λειτουργία και πόση ενέργεια καταναλώνει η κάθε μια, το ποσοστό του επεξεργαστή που χρησιμοποιεί για να λειτουργεί καθώς και την ποσότητα της μνήμης που χρειάζεται για να λειτουργεί η κάθε εφαρμογή. Ο χρήστης από αυτό το παράθυρο έχει δυνατότητα να κλείσει όποια εφαρμογή είναι ενεργοβόρα με αποτέλεσμα, ειδικά στα Macbook, να του καταναλώνει γρηγορότερα τη μπαταρία, και όποια είναι πιο “βαριά” έτσι ώστε ο υπολογιστής να μην υπερφορτώνεται και γίνεται πιο αργός. Αυτή η λειτουργία θα ήταν πάρα πολύ χρήσιμη στο iOS μιας και δεν γνωρίζει ο χρήστης στις iOS συσκευές ποιά εφαρμογή καταναλώνει περισσότερη ενέργεια και απλά, χρησιμοποιώντας το multitasking, κλείνει όλες τις εφαρμογές που λειτουργούν ταυτόχρονα.

Μια επιπλέον λειτουργία που θα ήταν καλό να υπάρχει και στο iOS έχει να κάνει με το iMessage, το οποίο υπάρχει και στις iOS συσκευές αλλά και στους υπολογιστές της Apple. Όταν λαμβάνουμε ένα μήνυμα στο iMessage και εμφανίζεται σαν pop up στο επάνω δεξιά μέρος της οθόνης, ο χρήστης μπορεί πλέον στο OS X Mavericks, να απαντήσει αμέσως στο ίδιο παράθυρο, πατώντας στο κουμπί Reply, χωρίς να χρειαστεί να ανοίξει το παράθυρο της εφαρμογής iMessage, εξοικονομώντας χρόνο. Δυστυχώς αυτή η λειτουργία δεν υπάρχει στις iOS συσκευές, και οι χρήστες πρέπει να μπουν μέσα στα μηνύματα για να απαντήσουν. Θα ήταν μια ευχάριστη προσθήκη το να μπορεί να απαντήσει αμέσως στο μήνυμα που λαμβάνει και να το αποστέλλει πολύ πιο γρήγορα, και φυσικά αυτή η δυνατότητα να μπορούσε να έχει εφαρμογή και στα email, tweets αλλά και γενικά σε ό,τι έχει να κάνει με τέτοιου είδους επικοινωνία.

OS X Mavericks, OS X Mavericks, Στοιχεία που θα θέλαμε να υπάρχουν και στο iOS

Μεταβαίνοντας στην εφαρμογή του ημερολογίου στο OS X Mavericks, υπάρχει μια λεπτομέρεια που μπορεί να βοηθήσει τους χρήστες σε μεγάλο βαθμό. Ο χρήστης έχει τη δυνατότητα να σημειώσει μια υπενθύμιση για κάποιο γεγονός σε μια συγκεκριμένη ημερομηνία και ώρα αλλά μπορεί επίσης, μέσω της υπηρεσίας τοποθεσίας, να εντοπιστεί η θέση του στο χάρτη. Μετά, και εφόσον έχει σημειώσει την οδό που θα λάβει χώρα το γεγονός που σημείωσε, να γίνει υπολογισμός της διαδρομής που θα ακολουθήσει είτε με αυτοκίνητο είτε με τα πόδια, και έτσι να γνωρίζει το πως θα πάει στη συγκεκριμένη περιοχή άμεσα. Δυστυχώς αυτή η δυνατότητα δεν διατείθεται στο πρόγραμμα του ημερολογίου στις iOS συσκευές και θα ήταν μια χρήσιμη προσθήκη που μπορεί να μεταφερθεί στο μέλλον σε κάποια έκδοση του iOS.

OS X Mavericks, OS X Mavericks, Στοιχεία που θα θέλαμε να υπάρχουν και στο iOS

Μια επιπλέον λειτουργία έχει να κάνει με το AirDrop το οποίο διατείθεται και στο OS X Mavericks και στο iOS. Με αυτή τη λειτουργία μπορεί ο κάθε χρήστης να μεταφέρει αρχεία απο Mac σε άλλο Mac, και από iOS συσκευή σε κάποια άλλη iOS συσκευή γρήγορα και με απλό τρόπο. Το αξιοσημείωτο είναι ότι δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί μεταφορά αρχείων μέσω AirDrop από Mac σε iOS συσκευή και το αντίστροφο, κάτι το οποίο είναι περίεργο μιας και έχουμε να κάνουμε με την ίδια ακριβώς λειτουργία σε συσκευές της ίδιας εταιρείας. Ακούγεται παράδοξο να μην υποστηρίζεται αυτή η μεταφορά αρχείων και πιστεύουμε πως αυτό θα αλλάξει στις επικείμενες αναβαθμίσεις των OS X Mavericks και iOS.

Εσείς ποιές λειτουργίες θα θέλατε να μεταφερθούν από τα Mavericks στο iOS;

Πηγή

Λάτρης της τεχνολογίας τα τελευταία 20 χρόνια και παιδί της πληροφορικής με σπουδές στην Αγγλία. Fan της Apple και δεν το κρύβει αλλά καταφέρνει και αντιμετωπίζει την τεχνολογία με αντικειμενικότητα, παρακολουθώντας τα τεχνολογικά δρώμενα σε καθημερινή βάση.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

4 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
forneverarrow

Συμφωνώ. Να προσθέσω οτι θα ήθελα να επεκταθεί το Air Drop και σε άλλες συσκευές πέραν της Apple. Ειναι αστείο να διαθέτεις Bluetooth και WiFi και να μη μπορείς να ανταλλαξεις μια photo με ένα PC ή ενα άλλο tablet π.χ.

George T.

Είναι ακόμα πιο αστείο να μην μπορείς να ανταλλάξεις στοιχεία μέσω AirDrop μεταξύ iPad και Mac… Ας αρχίσουν με αυτό και βλέπουμε…

johnathan

Forneverarrow υπαρχει το airdroid το οποιο ειναι μεταξυ android smartphone.Εκτος και αν εχεις iphone οπου εκει εχεις απολυτο δικιο …ο εγωισμος τους (των εταιρειων) θα τους φάει…..( μιλαω για ολες τις εταιρειε).

Billys

forneverarrow , διαφωνω ! Να μην υλοποιηθει ποτε αυτη η δυνατοτητα ! Τα iPhone μονο με αλλες συσκευες apple . Συμφωνω στο να λειτουργησει το AirDrop μεταξυ MacBook και iPhone πχ. Κατα τ’αλλα , γουσταρω αυτον τον ας τον πουμε “σνομπισμο” να επικοινωνει με αλλες συσκευες . Σε οποιον δεν αρεσει ή δεν τον βολευει , ας παρει μια αλλη συσκευη να κανει τη δουλεια του .

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Software

Η GitHub απολύει το 10% του προσωπικού της

Η GitHub, πλατφόρμα software collaboration, μπαίνει στον “χορό” των απολύσεων και περικόπτει το 10% του προσωπικού της.

Smartphones Samsung Software

Samsung: Το λογισμικό Good Lock επεκτείνεται σε πολλές χώρες

Τέλος φαίνεται να μπαίνει στα παράπονα αρκετών χρηστών της Samsung για την αποτυχία πρόσβασης στην σουίτα εφαρμογών Good Lock, που αποτελεί ένα από τα αγαπημένα μέρη σχετικά με τη χρήση των συσκευών Android της εταιρείας.

Smartphones Google Google Pixel Software

Google: Βελτιώνει τους χρόνους εγκατάστασης ενημέρωσης λογισμικού στα Pixel

H Google προχωρά στην βελτίωση του χρόνου εγκατάστασης των ενημερώσεων λογισμικού στα Pixel, που πλέον χρειάζονται λιγότερο συνολικό χρόνο διακοπής λειτουργίας.

Internet Metaverse Software

Metaverse: Ξοδεύονται δισεκατομμύρια για την αγορά εικονικής γης

Σχεδόν 2 δισεκατομμύρια δολάρια έχουν δαπανηθεί σε εικονική γη τους τελευταίους 12 μήνες, καθώς άνθρωποι και εταιρείες αγωνίζονται για να αποκτήσουν έδαφος στο Metaverse.