Philips Brilliance PowerSensor, Η οθόνη σβήνει όταν απομακρύνεστε

Το κύριο χαρακτηριστικό των οθονών Brilliance LCD της Philips με τεχνολογία PowerSensor είναι ο ενσωματωμένος αισθητήρας που εντοπίζει την παρουσία του χρήστη μπροστά στην οθόνη. Με την απομάκρυνση του χρήστη, η οθόνη σκοτεινιάζει και η κατανάλωση ενέργειας μειώνεται κατά 50%, ενώ μόλις ο χρήστης επιστρέψει, η οθόνη επανέρχεται αυτόματα στην κανονική της κατάσταση. Ο χρήστης μπορεί να καθορίσει ο ίδιος την απόσταση από την οθόνη, σύμφωνα με την οποία θα ενεργοποιείται ο αισθητήρας.

, Philips Brilliance PowerSensor, Η οθόνη σβήνει όταν απομακρύνεστε

Ο αισθητήρας PowerSensor λειτουργεί με υπέρυθρες ακτίνες, οι οποίες, όπως έχει αποδειχτεί, δεν παρεμβαίνουν στον υπόλοιπο ηλεκτρονικό εξοπλισμό του γραφείου, όπως το ασύρματο πληκτρολόγιο, το ποντίκι, τα ακουστικά, τα κινητά τηλέφωνα, κ.λπ. Το PowerSensor μπορεί να διακρίνει την παρουσία του χρήστη οπουδήποτε σε απόσταση από 30 εκ. έως 120 εκ. Επιπρόσθετα, λειτουργεί εντελώς ανεξάρτητα από το PC ή το υπόλοιπο λειτουργικό σύστημα και τίθεται σε λειτουργία άμεσα, σε αντίθεση με τις συμβατικές οθόνες των υπολογιστών, που ενεργοποιούν το σύστημα screen save μετά από αρκετά λεπτά αδράνειας, χωρίς να εξοικονομούν καθόλου ενέργεια.

Το ύψος της προσαρμόζεται έως και 70 χλστ. για να προσφέρει την ιδανική θέση σώματος, ενώ σειρά επιπλέον χαρακτηριστικών εξασφαλίζουν μέγιστη ποιότητα για την όραση. Συγκεκριμένα, η τεχνολογία SmartImage βελτιώνει την αντίθεση της εικόνας, την ποιότητα των χρωμάτων και την ευκρίνεια σε εικόνες και βίντεο, ενώ η τεχνολογία SmartContrast 12000:1 εγγυάται πλούσιο μαύρο και περισσότερο ζωντανή απεικόνιση. Χάρη στη τεχνολογία ελέγχου και αλγόριθμων TrueVision πραγματοποιείται η ρύθμιση και ο συντονισμός της οθόνης, ενώ με την ενσωματωμένη τεχνολογία SmartControl II ο χρήστης καθοδηγείται απλά και εύκολα, μέσω γραφικών, στη ρύθμιση όλων των παραμέτρων και των λειτουργιών της οθόνης. To επίσης ενσωματωμένο στερεοφωνικό σύστημα αποτελείται από δύο υψηλής ποιότητας στερεοφωνικά ηχεία.

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear IFA 2023 Philips

Philips Hue: Παρουσιάζει τις νέες κάμερες ασφαλείας [IFA 2023]

H Philips Hue ανακοίνωσε πως λανσάρει νέα προϊόντα ασφαλείας, τα περισσότερα από τα οποία θα είναι διαθέσιμα αυτό το φθινόπωρο.

Gear Philips

Philips: Δημιούργησε 1440p monitor με προσαρτημένη οθόνη E-ink

Η Philips κατασκεύασε ένα 1440p monitor με μια ξεχωριστή οθόνη E-ink προσαρτημένη στο πλάι, επιτρέποντας έτσι πολλές δραστηριότητες.

Business Philips

Philips: “Μαχαίρι” στα bonus ανώτερων στελεχών για το 2022

Την απόφαση να μη δοθεί bonus στα ανώτατα μέλη της διοίκησης έλαβε η Philips μετά την “βουτιά” 70% στην αγοραία αξία της εταιρείας.

Smartphones Philips

Philips: Καταργεί 6.000 θέσεις εργασίας

Η Philips ακολουθώντας το “κύμα” των απολύσεων, προχωρά στην κατάργηση 6.000 θέσεων εργασίας μέχρι το 2025 έπειτα από απώλειες που συνδέονται με την ανάκληση ελαττωματικών αναπνευστήρων.