Philips, Νέα monitors Ergosensor, Lightframe και 3D gaming

Τρεις νέες καινοτομίες παρουσίασε η Philips στις οθόνες υπολογιστή. Την καινούργια τεχνολογία ErgoSensor που βοηθάει στην πιο εργονομική και ξεκούραστη εργασία μπροστά στην οθόνη. Τη σειρά Moda με την τεχνολογία οθόνης LightFrame που ενθουσίασε το κοινό και τη 3D οθόνη Η/Υ της Philips που απευθύνεται στο κοινό των gamers και απογειώνει στο επόμενο επίπεδο κάθε παιχνίδι.

, Philips, Νέα monitors Ergosensor, Lightframe και 3D gaming

Η μοναδική τεχνολογία οθόνης ErgoSensor αναγνωρίζει τον τρόπο με τον οποίο ο χρήστης κάθεται μπροστά στην οθόνη του Η/Υ και τον βοηθά εργονομικά να βελτιώσει την στάση του. Αυτό επιτυγχάνεται μέσω της ανάλυσης της θέσης του προσώπου σε σχέση με την οθόνη. Η έξυπνη τεχνολογία ErgoSensor είναι εφικτή χάρη στην CMOS κάμερα που είναι εξοπλισμένη με επεξεργαστή. Οι εικόνες καταγράφονται και αναλύονται από μια software εφαρμογή που εστιάζει στη σχέση του ανθρώπου και του περιβάλλοντός του. Οι συστάσεις που κάνει σχετικά με τη σωματική στάση ή τον χρόνο που περνάει ο χρήστης μπροστά στην οθόνη, μπορούν να αποτρέψουν την κούραση, τους πόνους στην πλάτη και άλλα προβλήματα υγείας που προκύπτουν από την εργασία στον υπολογιστή.

, Philips, Νέα monitors Ergosensor, Lightframe και 3D gaming

Η Philips παρουσίασε επίσης μια οθόνη της σειράς Moda εξοπλισμένη με την αποκλειστική τεχνολογία LightFrame. Το LightFrame είναι ένα πλαίσιο στην οθόνη που εκπέμπει απαλό μπλε φως και διεγείρει την αίσθηση της όρασης. Με αυτό τον τρόπο μειώνεται η κούραση των ματιών, ενώ ο χρήστης παραμένει συγκεντρωμένος και ας βρίσκεται αρκετές ώρες μπροστά στον υπολογιστή του. Όσο για τη σειρά οθονών Moda, είναι γεγονός ότι αναβαθμίζει τις οθόνες Η/Υ διάστασης 16:9 χάρη στην κομψότητα και την απόδοσή της. Η ιδιαίτερα λεπτή σχεδίαση με την υπέροχη βάση αλουμινίου αποτελούν ένα έργο τέχνης που εκφράζει τον τρόπο ζωής του χρήστη. Η τεχνολογία LED χαρίζει υπέροχες εικόνες και με το SmartContrast 20.000.000:1 η απόδοση του μαύρου είναι απίστευτα πλούσια.

, Philips, Νέα monitors Ergosensor, Lightframe και 3D gaming

Στην έκθεση της IFA παρουσιάστηκε η 16:9 full HD οθόνη 27” με 3D που απευθύνεται στο κοινό των gamers. Φορώντας το ειδικό ζευγάρι γυαλιών που συνοδεύει την οθόνη, οι παίκτες μπαίνουν στην 3η διάσταση και η εμπειρία του παιχνιδιού αναβαθμίζεται. Επιπλέον, η οθόνη διαθέτει τις τεχνολογίες TouchControl και SmartImage που εξασφαλίζει την μέγιστη απόδοση.

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

3 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
butjohn

κώστα ξερουμε ποτε ερχονται Ελλαδα..????

Κώστας Βλαχάκης

butjohn, Προχθές ανακοινώθηκαν στην έκθεση IFA στο Βερολίνο. Δεν ξέρω να σου πω. Λογικά μέσα στον Οκτώβριο θα έρθουν και Ελλάδα.

Geo

Δεν ξέρω ποιο κοινό εντυπωσίασε το LightFrame, αλλά το Ambilight ήταν η κατάρα της Philips στις τηλεοράσεις, και η αιτία της ραγδαίας πτώσης των πωλήσεων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear IFA 2023 Philips

Philips Hue: Παρουσιάζει τις νέες κάμερες ασφαλείας [IFA 2023]

H Philips Hue ανακοίνωσε πως λανσάρει νέα προϊόντα ασφαλείας, τα περισσότερα από τα οποία θα είναι διαθέσιμα αυτό το φθινόπωρο.

Gear Philips

Philips: Δημιούργησε 1440p monitor με προσαρτημένη οθόνη E-ink

Η Philips κατασκεύασε ένα 1440p monitor με μια ξεχωριστή οθόνη E-ink προσαρτημένη στο πλάι, επιτρέποντας έτσι πολλές δραστηριότητες.

Business Philips

Philips: “Μαχαίρι” στα bonus ανώτερων στελεχών για το 2022

Την απόφαση να μη δοθεί bonus στα ανώτατα μέλη της διοίκησης έλαβε η Philips μετά την “βουτιά” 70% στην αγοραία αξία της εταιρείας.

Smartphones Philips

Philips: Καταργεί 6.000 θέσεις εργασίας

Η Philips ακολουθώντας το “κύμα” των απολύσεων, προχωρά στην κατάργηση 6.000 θέσεων εργασίας μέχρι το 2025 έπειτα από απώλειες που συνδέονται με την ανάκληση ελαττωματικών αναπνευστήρων.