QNAP NAS TS-509Pro, File Server με επεξεργαστή Intel Celeron

Η QNAP ανακοίνωσε το νέο ισχυρό και ευέλικτο μοντέλο NAS με την ονομασία TS-509Pro. Το μοντέλο παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, λόγο των αυξημένων δυνατοτήτων και της ευέλικτης σχεδίασης του. Διαθέτει 5 hot swappable θέσεις για σκληρούς δίσκους (έχοντας έτσι την δυνατότητα για διαχείριση δίσκων single disk/RAID0/RAID1/RAID5/RAID5 + hot spare/RAID6/JBOD) και μπορεί να εγκατασταθεί εύκολα χωρίς την χρήση υπολογιστή χάρη στην ενσωματωμένη οθόνη.

, QNAP NAS TS-509Pro, File Server με επεξεργαστή Intel CeleronΣτην καρδιά του QNAP TS-509Pro υπάρχει ο επεξεργαστής της Intel Celeron στα 1.6 GHz καθώς και μνήμη RAM DDRII 1GB, ώστε να είναι ιδιαίτερα γρήγορο ακόμα και σε περίπτωση που υπάρχουν ταυτόχρονα πολλοί χρήστες συνδεδεμένοι. Επιπλέον, διαθέτει δύο συνδέσεις δικτύου Gigabit LAN, ώστε να μπορεί να συνδεθεί ταυτόχρονα είτε σε δυο δίκτυα με διαφορετική IP address ή στο ίδιο δίκτυο. Εάν μάλιστα συνδεθεί στο ίδιο δίκτυο και με τις δύο θύρες, μπορεί να μοιράζει το φόρτο εργασίας του ανάμεσα σε αυτές ή να συνεχίσει να δουλεύει μόνο με την μία θύρα στην περίπτωση που η άλλη παρουσιάσει κάποιο σφάλμα. Διπλό είναι και το λειτουργικό σύστημα του TS-509Pro, ώστε στην περίπτωση που παρουσιαστεί κάποιο πρόβλημα στο ένα να αναλάβει το δεύτερο την ομαλή λειτουργία του συστήματος και την εκ νέου σωστή αντιγραφή του δεύτερου λειτουργικού συστήματος.

Τέλος, όπως όλα τα μοντέλα της NAS (Network Attached Storage) της QNAP, χάρη στην συμβατότητα τους με το πρότυπο DLNA, μπορούν να επικοινωνούν πέρα από υπολογιστές και με συμβατές συσκευές όπως το Playstation3 ή κάποιο επιτραπέζιο Blu-Ray player.

Η λιανική τιμή του QNAP TS-509 είναι 1.117 ευρώ (με το ΦΠΑ).

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

3 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Anti Deli

Να ξέραμε και τι δίσκους παίρνει? Sata? Μέγεθος? Τι λειτουργικό έχει?

thanos11880

nomizo pos pernei diskous 4.5 intson den eimai sigouros omos

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Computers Samsung

Samsung Odyssey OLED G9 (G95SC): Νέο gaming monitor με προηγμένη τεχνολογία AI upscaling

Η Samsung Odyssey OLED G9 διαθέτει λεπτεπίλεπτο σχεδιασμό που περιλαμβάνει ένα κομψό, μεταλλικό πλαίσιο. Στο πίσω μέρος της οθόνης κρύβεται το δημοφιλές CoreSync και Core Lighting+.

Computers featured

Προτάσεις για να χτίσετε ένα οικονομικό gaming PC

Για να χτίσεις ένα οικονομικό gaming PC, θα πρέπει να επιλέξεις τα σωστά εξαρτήματα (hardware) σε συνδυασμό με τον προϋπολογισμό σου (budget).

Computers Qualcomm Qualcomm Snapdragon

H Qualcomm έτοιμη να ανακοινώσει τον νέο Snapdragon

Η Qualcomm ανακοίνωσε επίσημα την κυκλοφορία του νέου chipset Snapdragon με μια ανάρτησή της στη δημοφιλή κινεζική social media πλατφόρμα Weibo.

Computers Intel Microsoft

Τα Windows 12 μόλις εμφανίστηκαν σε έγγραφα Intel που διέρρευσαν

Tα Windows 11 δεν έχουν κυκλοφορήσει εδώ και πολύ καιρό ωστόσο φαίνεται πως η Microsoft ετοιμάζει ήδη το επόμενο βήμα της.