Raspberry Pi: Ρεκόρ με 5 εκατομμύρια πωλήσεις

Τελικά η αγορά των do-it-yourself υπολογιστών μοιάζει να είναι μεγαλύτερη απ΄ότι φανταζόμασταν καθώς το ίδρυμα Raspberry Pi αποκάλυψε μέσω του Twitter ότι κατάφερε να πουλήσει 5 εκατομμύρια μικροσκοπικούς υπολογιστές. Ο αριθμός είναι εντυπωσιακός αν σκεφτούμε το μόλις 1.75 εκατομμύριο πωλήσεις τον Οκτώβριο του 2013. Βεβαίως αν συγκριθεί με άλλα ονόματα οι αριθμοί των πωλήσεων δεν είναι τόσο πολύ εντυπωσιακοί.

Η Apple για παράδειγμα πουλά 5 εκατομμύρια Macs το τρίμηνο, αλλά πρέπει να σκεφτούμε ότι μιλάμε συσκευή που απευθύνεται σε σχολεία και όσους θέλουν να πειραματιστούν στο σπίτι. Η ομάδα αναφέρει ότι ο αριθμός πωλήσεων μπορεί να σημαίνει ότι είναι ο Βρετανός κατασκευαστής υπολογιστών με τις περισσότερες πωλήσεις ever.

Αυτό που σίγουρα έπαιξε ρόλο στις πολύ καλές πωλήσεις είναι η εξαιρετικά χαμηλή τιμή (γύρω στα 35 δολάρια) και πρόσφατα ανακοινώθηκε το Raspberry Pi 2, το οποίο αναμένεται να αυξήσει κι άλλο τις πωλήσεις.

raspberry sales, Raspberry Pi: Ρεκόρ με 5 εκατομμύρια πωλήσεις

raspberry sales, Raspberry Pi: Ρεκόρ με 5 εκατομμύρια πωλήσεις

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Computers Raspberry Pi

Raspberry Pi 400: Πληκτρολόγιο με ενσωματωμένο υπολογιστή

Το Raspberry Pi Foundation ανακοίνωσε το νέο Raspberry Pi 400, ένα πληκτρολόγιο που ενσωματώνει έναν μικρό, φορητό υπολογιστή.

Gear Raspberry Pi

Raspberry Pi 4: Διαθέσιμο με υποστήριξη 4K, 4GB RAM και τιμή 35 δολάρια Αμερικής

Το νέο Raspberry Pi 4 αποακλύφθηκε και μπορεί να υποστηρίξει ανάλυση 4K. Διαθέτει 4GB μνήμη RAM και η τιμή του ξεκινάει από τα $35.

Gear Raspberry Pi Raspberry Pi 3

Raspberry Pi 3: Μπορεί να τρέξει Windows 10

Μία νέα λειτουργία επιτρέπει στους ιδιοκτήτες Raspberry Pi 3 να αποκτήσουν την πλήρη εμπειρία των Windows 10 στη συσκευή τους. Μέχρι σήμερα όλες οι προσπάθειες της Microsoft να τρέξει εφαρμογές x86 σε επεξεργαστές τεχνολογίας ARM, όπως ο Snapdragon 835, ήταν εν μέρει αποτυχημένες αφού η απόδοση τους δεν ήταν επαρκής.

Computers Raspberry Pi

Raspberry Pi 3 Model B+: Το νέο μοντέλο για την ημέρα “Παγκόσμιας σταθεράς π”

Κάθε χρόνο στις 14 Μάρτη γιορτάζεται η “Παγκόσμια σταθερά π” (π=3.14) και η Raspberry Pi θέλησε να τιμήσει την ημέρα αυτή με το νέο μοντέλο των μικρών και φτηνών υπολογιστών τσέπης, με βελτιωμένα τεχνικά χαρακτηριστικά.