Desktop & Laptop | Αύξηση στις πωλήσεις το 2008

, Desktop & Laptop | Αύξηση στις πωλήσεις το 2008Ικανοποιητική ταχύτητα έχει αναπτύξει η ελληνική αγορά ηλεκτρονικών υπολογιστών, όπως δείχνουν οι πωλήσεις σταθερών (desktop) και φορητών υπολογιστών (notebook) το πρώτο τρίμηνο του 2008. Σύμφωνα τα πρώτα στοιχεία (prelim results) της IDC, ο ρυθμός ανάπτυξης της αγοράς σταθερών και φορητών υπολογιστών παρουσιάζει αύξηση 30,7% που αντιστοιχεί σε 264.718 τεμάχια έναντι 202.484 τεμαχίων την αντίστοιχη περίοδο το 2007.

Αναλυτικά κατά τους τρεις πρώτους μήνες του τρέχοντος έτους πωλήθηκαν 134.274 σταθεροί υπολογιστές, εκ των οποίων οι 81.967 αφορούν σταθερούς υπολογιστές για επιχειρήσεις και οι 52.307 σταθερούς υπολογιστές για οικιακούς καταναλωτές. Συνολικά, η αγορά των desktop στο πρώτο τρίμηνο του έτους σημείωσε αύξηση κατά 11,1% σε σχέση με πέρυσι.

Εντυπωσιακή για ένα ακόμη τρίμηνο είναι η ζήτηση για τους φορητούς υπολογιστές, γεγονός που αντικατοπτρίζεται στο ρυθμό ανάπτυξης της συγκεκριμένης αγοράς, ο οποίος στο πρώτο τρίμηνο του 2008 ανήλθε στο 59,9%. Το ποσοστό αυτό αντιστοιχεί σε 130.444 τεμάχια έναντι 81.586 τεμαχίων το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι. Από αυτούς οι 55.718 αφορούν φορητούς υπολογιστές για επιχειρήσεις και οι 74.726 φορητούς υπολογιστές για οικιακούς καταναλωτές.

Σχετικά με τα μερίδια αγοράς η πρώτη πεντάδα των εταιριών που δραστηριοποιούνται στη διάθεση σταθερών και φορητών υπολογιστών απαρτίζεται από τις Hewlett Packard με μερίδιο αγοράς 18,5% και ρυθμό ανάπτυξης 76,8%, Πλαίσιο με μερίδιο 10,4% και ρυθμό ανάπτυξης 32%, Acer με μερίδιο 9,7% και ρυθμό ανάπτυξης 60,8%, Toshiba με μερίδιο 9,6% και ρυθμό ανάπτυξης 62,4% και Dell με μερίδιο αγοράς 6,9% και ρυθμό ανάπτυξης 62,2%.

Πηγή: ΣΕΠΕ

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

4 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
alexandros

Ρε κωστή, δεν αφήνεις το blog και να πάμε να ανοίξουμε κανένα e-shop? 😛

tasosvel

Αλεξανδρε έλα να το ανοίοζυμε μαζί αν δεν θέλει ο Κώστας, έχω conne και για προμηθευτές:)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business SEPE

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του digital economy forum 2020: Χτίζοντας την Ψηφιακή Ελλάδα

Ο Ψηφιακός μετασχηματισμός καίριων κλάδων της οικονομίας και το μέλλον των ψηφιακών υποδομών έδωσαν το στίγμα του digital economy forum 2020.

Business featured SEPE

Το Techblog Χορηγός Επικοινωνίας του digital economy forum 2020

Για ακόμα μια χρονιά το Techblog είναι Χορηγός Επικοινωνίας digital economy forum του ετήσιου συνεδρίου που διοργανώνει ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής και Επικοινωνιών Ελλάδας.

Internet SEPE

Η τεχνολογία συνδράμει με δωρεάν λύσεις στον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού

Δωρεάν λύσεις οι οποίες συνδράμουν στον περιορισμό των προσωπικών επαφών σε ειδική ενότητα στο portal του ΣΕΠΕ.

Business SEPE

Εκλογή του Γενικού Διευθυντή του ΣΕΠΕ κ. Γιάννη Σύρρου στο ΔΣ του DIGITALEUROPE

Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ευρωπαϊκού Συνδέσμου Βιομηχανίας Ψηφιακής Τεχνολογίας – DIGITALEUROPE για τη διετία 2019-2021, εκλέχθηκε ο κύριος Γιάννης Σύρρος, Γενικός Διευθυντής του ΣΕΠΕ.