Surface Pro 3 vs MacBook Air στα νέα σποτάκια της Microsoft

H Microsoft λάνσαρε το Surface Pro 3 ως το tablet που έρχεται να αντικαταστήσει το laptop. Πριν από λίγο καιρό η Microsoft τα έβαλε με τo MacBook Air δίνοντας 650 δολάρια έκπτωση προκειμένου να το ανταλλάξετε με ένα Surface Pro 3.

Τώρα κυκλοφόρησε 3 νέα διαφημιστικά σποτάκια στα οποία δείχνει τα χαρακτηριστικά που έχει το Microsoft Surface Pro 3 και τα οποία δεν έχει το MacBook Air.

Δείτε γιατί είναι καλύτερο το Surface Pro 3 σύμφωνα με την οπτική της Microsoft:

1.

2.

3.

surface pro 3 vs macbook air, Surface Pro 3 vs MacBook Air στα νέα σποτάκια της Microsoft
Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

44 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
edd

Είναι πολύ καλό. Η ένστασή μου είναι μόνο στο πληκτρολόγιο. Θα προτιμούσα να είναι τύπου Asus Transformerpad και όχι θήκη.

Vasilis

Καλα…..μας έπεισε..

nikmour

Μην κολλατε στο πληκτρολόγιο. Όσοι έχουμε δοκιμάσει το wordflow (και άλλα) ξέρουμε οτι το πληκτρολόγιο είναι παρελθόν (για tablet &κινητά) . Άλλωστε οτάν μιλάτε, συλλαβιζετε τις λέξεις?

X

Νομίζω ότι εκεί στην MS έχουν μπερδευτεί λίγο και συγκρίνουν διαφορετικά πράγματα αντί να κάτσουν να βελτιώσουν τα δικά τους (Γραφικά, Αυτονομία, Τιμή κτλ) – άκου εκεί έχει πενάκι ε και τι έγινε δηλαδή σιγά τα ουα!

panos_B

Περιμενουμε με ανυπομονησία την απάντηση της Apple! Και κατι μου λέει πως θα έχει πολύ πλάκα!!!

Merkouris

Πρόσφατα και το cnet έκανε comparison και είναι σίγουρα πιο κατατοπιστικό: https://youtu.be/xbo7i7-l2oE . Αλλά και πάλι μην δουλευόμαστε και μεταξύ μας! Σαν hardware συμφωνώ ότι τα μοντέλα που συγκρίνανε είναι ίδια ,αλλά δεν μπορείς να συγκρίνεις τώρα τα Windows 8.1 με το Mac os 10 Yosemite! Τα Windows είναι ακόμα πολύ πίσω ! Επίσης το surface pro είναι πάρα πολύ δύσκολο έως αδύνατο να το επισκευάσεις μετά από βλάβη ! Άσε που στα ακριβότερα μοντέλα τα χαρακτηριστικα του MacBook Air ανεβαίνουν …με i7 διπύρηνο , 18GB Ram , 256 ssd !

Vasilis

χρησιμοποιώ τον mac air…δεν υπάρχει σαν αυτονομία και σαν χρηστικότητα…επίσης (για όσους ξέρουν) το touch pand του mac ειναι σαν να έχεις touchscreen! Είναι απίστευτο ….επίσης μην γελιόμαστε, το πληκτρολόγιο ποτέ δεν θα πεθάνει!

Θανασης

Το πληκτρολόγιο θα πεθάνει είναι θέμα χρόνου. Αυτή τη στιγμή το μήνυμα αντί για να γράφω το απαγγέλλω. Ήδη έχει ξεκινήσει σιγά-σιγά είναι θέμα χρόνου να γίνει πλήρης αντικατάσταση . Κάτσε να έρθει και το Google Now στην Ελλάδα θα μπορείς να μιλάς και με την Google την τεχνολογία και μετά θα σου πω

Vasilis

Και στον mac έχει αναγνώριση φωνής με ταυτόχρονη γραφή της

gathan

Παίδες μη λέμε βλακείες όλη την ώρα …
δηλαδή η φωνή που κολλάει … αν είναι σε κοινόχρηστο χώρο ή κοιμάται η γυναίκα μου έγω θα μιλάω σαν καθυστερημένος μόνος μου για να γράψω μια παράγραφο;

Ας έχουμε ένα μέτρο … όσο για το Surface 3 είναι δυνατό εργαλείο … άσε που βαρίεμαι όσους μιλάνε για Mac και χρησιμοποιούν Windows κατά 90%

Genesis

δεν έχω χειριστή και τα δυο για να πω κάτι αλλά νομίζω πως το mac είναι ποιο καλό.

gathan συμφωνώ 🙂

πάντως έμενα το πενάκι μου άρεσε !! σίγουρα θα το χρησημοποιούσα

και τα δυο πάντως είναι θηρία δεν θα με χάλαγε να είχα κανένα από αυτά.

tech21man

Δεν μου αρεσαν ποτε (απο την αρχη) τα mac και δεν εχει αλλαξει αυτο, οποτε…

Konstantinos

όντως μπορεί να αντικαταστήσει το laptop.

Τελης Μπατακης

το μόνο που με στεναχωρεί ειναι η τιμη, λογικη για το ειδος, απαγορευτική για τους περισσότερους …

Max91

@merkouris
Γιατί το surface ποιος σου είπε ότι δεν έχει i7 και 8GB RAM;;; Εγώ πάντως μιας και μένω Γερμανία ήδη ανακοινώθηκε τιμή για την έκδοση i7 256GB και i7 με 512GB φυσικά σε τιμή προσφοράς ειδικά το δεύτερο (1900€ 😛 ) δεν θέλω να το παίξω ξερόλας αλλά υπάρχει macbook με 18 GB ram;

Konstantinos

Πάντως να ασχολείσαι με gaming δεν συζητώ για για ps4 και Xbox one είδη παλιοσαν τα γραφικά τους πάρε laptop με windows η σταθερό ειναι μονόδρομος.

nikmour

@Merkouris πλάκα κάνεις? Το λογισμικό της apple είναι πάρα πολύ limited, δεν σε αφήνει να κάνεις τίποτα ενώ στα windows η εμπειρία της απόλυτης ελευθερίας είναι ασυναγώνιστη. Επίσης να μην μιλήσουμε για τα διαθέσιμα προγράματα (να μην μιλάμε μόνο για apps) που είναι διαθέσιμα τα οποία τα mac δεν θα τα δούνε ποτέ.

nikmour

Επίσης @Merkouris μάλλον δεν μας τα λες καλά. Δεν υπάρχει macbook air με i7? Μήπως έχεις μπερδευτεί με τον macbook pro? Τέλος όσο αφορά την μπαταρία. Ο λόγος της μεγαλύτερης ασυτονομίας (εκτός από το γεγονός ότι το λειτουργικό δεν σε αφήνει να κάνεις πολλά), είναι ότιο το air έχει 54 watt μπαταρία ενώ το pro 3 μόνο 46 watt. Αν σκεφτείς ότι το Pro έχει διπλάσια (σχεδόν, μην πέσετε να με φάτε) ανάλυση οθόνης από το air και είναι touch τότε βλέπουμε ότι η κατανάλωση ενέργειας δεν διαφέρει πολύ.

Enzo

Είμαι φίλος των Mac και εδώ και χρόνια απλά δεν τα αλλάζω. Παρόλα αυτά το σημαντικό από την κόντρα ανάμεσα στο Surface και το Air ειναι ότι ο ανταγωνισμός θα οδηγήσει σε ακόμη καλύτερα μηχανήματα αλλά και σε καλύτερες τιμές.

Enzo

@nikmour

Μπορείς να μου αναφέρεις κάποια προγράμματα που χρειάζεσαι και δεν μπορείς να έχεις στα Μακ?

Σε γενικές γραμμές, αν δεν ασχολείσαι με gaming και αν δεν ψάχνεις κάτι πολύ εξειδικευμένο, εν ολίγοις αν εισαι ένας normal user (όπως ειναι το 95% των χρηστών) το Μακ θα σε καλύψει απόλυτα.

nikmour

Σαν πολιτικός μηχανικός βρες μου οποιοδήποτε στατικό, μηχανολογικό, ενεργειακό πρόγραμμα. Ακόμα και το autocad σε mac είναι απογοήτευση. Επίσης οι σουίτα “office” σε mac είναι επιπέδου wordpad σε windows. Επίσης με τον λογιστή μου που μιλάω αναγκάστηκε να βάλει windows στον mac του γιατί δεν μποιρούσε να βρει τα απαραίτητο λογισμικό. Ο αδελφός μου επίσης γιατί δεν υπάρχει λογισμικό στατιστικής, και όλα τα ιατρικά προγράμματα που έχει ανάγκη, υπάρχουν μόνο σε windows (υπάρχουν κάποια που “τρέχουν” σε ipad αλλά δεν επιτρέπουν επεξεργασία). Αλλά από ότι μου είπαν δεν έχουν πρόβλημα σε facebook και στο instagram.

edd

Το ποσοστό των gamers κυμαίνεται μεταξύ 50% και 60%. Από χώρα σε χώρα διαφέρει βέβαια. Υπάρχουν πολλά καθημερινά προγράμματα που δεν δουλευουν σε mac ή έχουν υποδεέστερο κλώνο (στυλ free youtube downloader, δλδ μικρά απλά προγραμματάκια) . Ότι θέλει ο καθένας παίρνει, δεν έχω ούτε το mac ούτε το surface, αλλά με βάση τα reviews που έχουν βγει θα έλεγα ότι το πρώτο είναι πολύ όμορφο και ελαφρύ και το δεύτερο κάνει παπάδες.

edd

Για να μη παρεξηγηθεί κανένας, το ποσοστό από πάνω αναφέρεται σε όλες τις πλατφόρμες (PS, Xbox, PC, Wii).

edd

Μου φαγέ το σχόλιο… 😛 Εν ολίγης έγραψα ότι οι gamers αποτελούν το 50-60%.

Merkouris

@Max91 Έκανα λάθος κατά την πληκτρολογηση…8 Gb εννοούσα 😃.

Merkouris

@nickmour για το πρώτο σχόλιο συμφωνώ απόλυτα με τον Enzo! Όσον αναφορά το δεύτερο υπάρχει MacBook Air με i7, επίσης τα watt δεν παίζουν κανένα ρόλο στην αυτονομία εχει να κάνει με την ισχυ της συσκευής !

Enzo

@nikmour

Επειδή μου απαντάς με ειρωνία θα ανταποδώσω! Σύμφωνα με τα λεγόμενά σου, η ανθρωπότητα αποτελείται από:
-Πολ. μηχανικούς
-Λογιστές
-Γιατρούς
-Χρηστες facebook & instagram

Αφενός εισαι αστείος και αφετέρου, προφανώς δεν ξες να διαβάζεις. Έγραψα σαφέστατα:

“αν δεν ψάχνεις κάτι πολύ εξειδικευμένο, εν ολίγοις αν εισαι ένας normal user (όπως ειναι το 95% των χρηστών) το Μακ θα σε καλύψει απόλυτα.”

Τώρα αν θεωρείς το autocad και τα προγραμματα στατιστικής ανάλυσης ΜΗ εξειδικευμένα, τι να πω….περαστικά!

Τέλος, από το σχόλιο σου για το microsoft office για mac, γίνεται σαφές ότι ποτέ στην ζωή σου δεν έχεις δεί, ούτε δουλέψει office σε mac γιατι πολύ απλά ειναι το ίδιο με το αντίστοιχο για windows.

Merkouris

Πες τα ρε Enzo !

Solon

Η σύγκριση είναι βλακώδης. Οι συσκευές είναι διαφορετικές μεταξύ τους και το Mac Book Air υπερέχει γιατί είναι ένα καθαρό ultrabook και έχει σαφές μερίδιο αγοράς. Το Surface είναι ένα αποτυχημένο υβρίδιο μεταξύ tablet και ultrabook και για αυτό αποτυγχάνει συνεχώς αγοραστικά. Το είχα προβλέψει από την πρώτη στιγμή ότι θα πιάσει πάτο καθώς είναι μια συσκευή που απευθύνεται σε ανύπαρκτο αγοραστικό κοινό και αυτό συμβαίνει από το Surface 1 έως το 3 με την μικρομαλακή να αρνείται να βάλει μυαλό χάνοντας δισεκατομμύρια καθώς λένε οι αναλυτές.
Τα μηχανήματα που θα διαλύσουν κάθε ανταγωνισμό δεν είναι τα Surface αλλά τα tablets με τους Bay Trail και 4gb RAM που είδη έχουν κυκλοφορήσει οι HP και η Lenovo. Τρέχουν φουλ Windows χ64 και γίνονται και tablet και Ultrabook. Στο μόνο που υστερούν ακόμα λίγο είναι το βάρος καθώς είναι 150-200 γραμμάρια βαρύτερα από τα iPads. Η επόμενη γενιά όμως που θα κυκλοφορήσει μέσα στον χειμώνα θα είναι στα ίδια επίπεδα με τα iPads οπότε ΄πιστεύω ότι θα κκἀνουν θραύση. Προσωπικά πιστεύω πως το επόμενο Asus Τransformer Βοοκ θα είναι το απόλυτο φορητό μηχάνημα.

gathan

Enzo επειδή βλέπω είσαι πολύ σχετικός και εσύ και όλοι … σε Mac καταφεύγουν όσοι κάνουν εξειδικευμένες δουλειές (που γίνονται και σε Windows αλλά όχι με την ίδια σταθερότητα). Παράδειγμα όσοι ασχολούνται με επεξεργασία εικόνας, γραφικά κτλ … ή όσοι θέλουν να λένε ότι έχουν Mac.
Ακριβώς το αντίθετο από ότι λέτε…

Όσο για αυτό με τα προγράμματα δε θα μας τρελάνετε κιόλας …
Όταν μιλάμε για κινητά σας αρέσει να λέτε τόσα app και καλογραμμένα κτλ κτλ …
Τι να συγκρίνουμε τις εφαρμογές των Windows με των Mac; Καμία σχέση …

Αυτά φιλικά

nikmour

Enzo ηρέμησε θα πάθεις τίποτα. Θα ξεκινήσω από το τελευταίο. Δεν εννοούσα office για mac που είναι της Ms αλλά την σουίτα της apple. Μάλλον δεν είδες τα εισαγωγικά(“), ή δεν καταλαβαίνεις τα σημεία στίξης. Όσο για από τί αποτελείται η ανθρωπότητα εγώ ανάφερα τρία είδη επαγγελματιών για τους οποίους τα mac είναι άχρηστα, υπάρχουν και άλλου είδους επαγγελματίες για τους οποίους ισχύει το ίδιο. Για τον περισσότερο κόσμο ισχύει αυτό που είπε ο Steve jobs ότι του αρκούν τα tablet. Οι περισσότεροι χρήστες mac (98%) είναι fanboys και το άλλο 2% δεν έχουν απαιτήσεις. Για αυτό και η apple έπεσε στην πέμπτη θέση στις πωλήσεις pc στην Αμερική, πίσω απο Dell,hp,Asus και Lenovo. Αν εσύ είσαι “τυπικός” χρήστης και πήρες mac πέταξες τα λεφτά σου, θα ήσουν καλύτερα με ένα iPad.

nikmour

@mercouris δώσε διεύθυνση για mac i7. Επίσης έλεγα για το μέγεθος της μπαταρίας. όπως ο enzo είσαι” τυπικός χρηστης”. Πάρε iPad και ασέ μας να κάνουμε καμιά δουλειά και παίζουμε επίσης κάνα σοβαρό παιχνίδι

nikmour

Μπράβο ρε gathan επιτέλους κάποιος κατάλαβε αυτό που εννοώ.
ΥΓ. Συγνώμη για τα τρία ποστ αλλά γράφω από κινητό.

Enzo

Ώρες ώρες πραγματικά στεναχωριέμαι όταν γράφω σε φορουμ γιατί διαπιστώνω με καθυστέρηση ότι συνδιαλέγομαι με παιδιά (βλ nikmour και gathan).

nikmour, μάθε πρώτα να χρησιμοποιείς το google και μετά έλα να τα πούμε! Γράψε στην μπάρα αναζήτησης την λέξη φράση

macbook air i7 και θα σου βγει αυτό
https://www.google.gr/search?q=macbook+air+i7&oq=macbook+air+i&aqs=chrome.1.69i57j0l5.6142j0j7&sourceid=chrome&es_sm=119&ie=UTF-8

Κόβω την συζήτηση. Λυπάμαι για τον χρόνο που έχασα.

Nio

Ρε enzo θα μας τρελανεις? Τι να το κανει το macbook air ενας normal user??? Λεφτα για πεταμα ειναι εκτος αν ειναι ψωνιο και το βγαζει βολτα για να παρει αερα. Να το παρει για δυο τρια δεκα προγραμματα που εχει και ειναι σταθερο οκ αλλα για νορμαλ γιουζερ δεν νομιζω μαλλον ντιβα γιουζερ θες να πεις……

Gathan εσυ για να γραψεις μια παραγραφο πας κοντα στο αυτι της γυναικας σου? Δηλαδη αμα χτυπησει το σταθερο σου και δεν το σηκωσεις εχει παντοφλα? ντρεπεσαι να μιλας σε κοινοχρηστο χωρο γενικα η με την γυναικα σου μονο? Εκτος αν μιλας ολη την ωρα σε ροζ γραμμες, σε δικαιολογω.

Merkouris

Αγαπητέ nikmour εγω θα σου δώσω και link απο την ίδια την Apple https://store.apple.com/us/buy-mac/macbook-air?product=MD761LL/B&step=config

Makis

Παιδιά, Mac Book Air Middle 2013, 13″, με i7, 500GB SSD και 8 GB RAM, υπάρχει, το έχω, χωρίς να το έχω κάνει configuration, αλλά αγορασμένο από Αμερική. Υπήρχε ετοιμοπαράδοτο στο κατάστημα. Δεν υπήρχε με 256 που ήθελα και “αναγκαστικά” πήρα αυτό.

Tom

Οχι ρε Μακη τι επαθες! 😀

Makis

@ Tom

Τίποτε δεν έπαθα, λεφτά υπάρχουν 🙂

Tom

Σσσωραιος.. Τρελο μηχανημα πηρες. Πολυ γρηγορος υπολογιστης με τερατωδη διαρκεια μπαταριας.

Makis

@ Tom

🙂 Άμα σου πω τι χρήση του κάνω θα με βαράς για κανά μήνα…δε βαριέσαι…life is one!

nikmour

Εντάξει ρε mercouris δίκιο έχεις έκανα google search αλλά στο πρώτο link δεν είδα κάτι τέτοιο.
Enzo μίλα μας!!!!! Παλντως ετοιμοπαράδωτο δεν ήξερα ότι βγαίνει όπως λέει ο makis αλλά μόνο με configuration. Στα υπόλοιπα όμως έχω δίκιο.

George

Επειδή διαβάζω μπόλικα παραπάνω και βρίσκω πολλά λάθος θα σας πώ και εγώ τη γνώμη μου. Είμαι χρήστης Mac από τον Νοέμβριο, έχοντας ένα MacBook Pro Retina. Η απόδοσή του απλά πατάει τον ανταγωνισμό στον κάλλο. Και αυτό όχι μόνο λόγω του εξαιρετικού hardware αλλά και του απίστευτα σταθερού software. Τα OS X δεν έχουν καμία σχέση με το iOS όσων αφορά την εξατομήκευση. Μπορείς να τα κάνεις όπως σου αρέσει και να τρέξεις ότι πρόγραμμα θέλεις. Επίσης, ενώ τα Mac τρέχουν εφαρμογές των Windows (Bootcamp, Parallels), τα Windows δύσκολα τρέχουν Mac εφαρμογές. Το πιό σημαντικό όμως είναι η αξιοπιστία. Για να καταλάβετε, αν και τρέχω το Yosemite (beta) μπορώ να σας πώ πως δεν μου έχει κρασάρει (BSOD, αντιστοίχως kernel panic) ποτέ και αν μια εφαρμογή κρασάρει, όταν την ξαναανοίξεις, βρίσκεται ακριβώς εκεί που ήσουν χωρίς να χάσεις ούτε ένα byte δουλειάς. Αν θέλετε πιστέψτε το, αν θέλετε μείνετε οι “ξύπνιοι” της Microsoft, και αφήστε εμάς τα “πρόβατα προς σφαγή” της Apple.

Θοδωρής

Είδα τα σποτάκια, δεν είναι ούτε για γέλια.
Σύντομα θα αγοράσω ένα macbook air και άσε το μηχάνημα της microsoft να γράφει και με διάβασμα της σκέψης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple featured MacBook Air

Η Microsoft λέει ότι τα Windows laptop με Snapdragon X Elite θα είναι πιο γρήγορα από το M3 MacBook Air

Η Microsoft θα υποστηρίξει ότι τα επερχόμενα Windows laptop με τον Snapdragon X Elite της Qualcomm είναι ταχύτερα από το Μ3 MacBook Air.

Software featured Microsoft Windows 11

Η Microsoft καταργεί το WordPad από τα Windows 11 μέσα στη χρονιά

Η εφαρμογή WordPad αποτελεί μέρος των Windows από τα Windows 95, αλλά η Microsoft ανακοίνωσε πέρυσι ότι την καταργεί από τα Windows 11.

Software Android Microsoft Windows 11

Windows 11: Τέλος η υποστήριξη για εφαρμογές Android

Η Microsoft θα σταματήσει να υποστηρίζει τις εφαρμογές Android στα Windows αλλά οι υπάρχοντες χρήστες θα πάρουν μια παράταση ενός χρόνου.

Gear Apple featured MacBook Air

Νέα MacBook Air 13 και 15″: Ανακοινώθηκαν με το ισχυρό τσιπ M3

Η Apple ανακοίνωσε νέα μοντέλα MacBook Air με μεγέθη οθόνης 13 ιντσών και 15 ιντσών με το δικό της τσιπ M3.