Texas Supercomputer με 50-πύρηνο επεξεργαστή Intel το 2013

Το Πανεπιστήμιο του Τέξας και το Texas Advanced Computing Center (TACC) ανακοίνωσαν πως αναπτύσσουν ένα Υπερυπολογιστή (Supercomputer) με την ονομασία “Stampede”. Ο συγκεκριμένος supercomputer φιλοδοξεί να είναι ο ταχύτερος και ισχυρότερος υπολογιστής στον κόσμο αφού θα πραγματοποιεί 10000 τρισεκατομμύρια υπολογισμούς το δευτερόλεπτο (10 Petaflop).

Υπολογίζεται να είναι έτοιμος στις αρχές του 2013 και είναι εφοδιασμένος με επεξεργαστή Intel 50 πυρήνων.

, Texas Supercomputer με 50-πύρηνο επεξεργαστή Intel το 2013

Ο επεξεργαστής των 50 πυρήνων που αναπτύσσεται από την Intel φέρει την κωδική ονομασία “Knights Corner”. H Intel είχε αρχίσει ένα project με την ονομασία Larrabee με σκοπό την δημιουργία πολυπύρηνων επεξεργαστών και υψηλών προδιαγραφών GPU (Graphics Processing Unit). Όμως αυτό το project σταμάτησε το 2009. Οι μονάδες GPU μπορούν να πραγματοποιήσουν κάποιες διεργασίες πιο γρήγορα από τις κανονικές μονάδες επεξεργαστών CPU.

Ο λόγος λοιπόν που η Intel επανέρχεται στο παιχνίδι με τους supercomputers είναι για να ανταγωνιστεί την NVIDIA που με τους Tesla processors το 2010 βοήθησε τους Κινέζους ώστε να έχουν εκείνοι τον ισχυρότερο Υπερυπολογιστή στον κόσμο.

Η μάχη πάντως στον χώρο τον Supercomputers συνεχίζεται.

Πηγή

Marios1508

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

9 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Nicos

και στα 100!

Γιώργος Τσ.

Τη ΔΕΗ να δω ποιος θα πλερώνει μετά…Ποιο πολύ από όλο το Μπραχάμι θα καίει το μηχανάκι…Αλλά όμως θα είναι πραγματικά τούμπανο, αν τελικά κατασκευαστεί…!

Panagiotis

Μιλαμε η τεχνολογια εξελισεται με ραγδαιους ρυθμους! να δουμε τι μας περιμενει αυτην την δεκαετια!

Nightmare

Του χρόνου θα το έχουμε και στα κινητά μας!

lorys

και η κοντριτσα καλα κραταει, πριν λιγες μερες η AMD επιασε κατι τρελες ταχύτητες και μου φαίνεται μπήκε και στα ρεκορ γκινες αν δεν κανο λαθος.

kostis

@lorys και οχι μονο….οι νεοι οκταπυρηνοι που θα βγουν στην αγορα συνδιαζουν πολυ καλες επιδοσεις με πολυ καλη τιμη που θα αναγκασει την intel να ριξει και αυτη τις τιμες στα δικα της cpu

Σταυρος

θα βγει και σε tablet?

iwannis1997

@kostis….ποτε θα βγουν στην αγορα ξερεις? γιατι θελω να κανω αλλαγη του επεξεργαστη μου!..

Someone

Αφτο με τους πολυπύρηνες καταντάει διαφημιστικό τρικ, όπως η αντίθεση μιας LCD-LED που αγγίζει τα 1:1.000.000, είναι δηλαδή καθαρά για διαφημιστικούς λόγους!.
Οι πολυ πυρηνες αρχισαν να κανουν την εμφανιση τους στον κοσμο τον προσωπικών υπολογιστών απο την καρτες γραφικων την οποιες ασχολουντε με την επεξεργασία 2d&3d εικόνας, οπο σε μια μονη-single υλοποιηση μπορουμε να εχουμε και 512 μικροπάντρευες σε τετραγωνικό χιλιοστό του μέτρου(1cm), τετοια υπαρκτή κάρτα γραφικών ειναι η nvidiaGTX580 για την ιστορια.

Αν θεωρητικά και πρακτικά αξιοποιούσαμε την δύναμη της πολυπύρηνης κάρτας γραφικών για επεξεργαστική ισχύ (Tera Flop) θα ξεπεράσει μέχρι και υπέρ-υπολογιστές που πριν από λίγα χρόνια ήταν οι πιο γρήγοροι στον κόσμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Intel

Δύο από τα παλιότερα desktop PC στον κόσμο ανακαλύφθηκαν σε καθάρισμα σπιτιού

Σε μια εποχή που ό,τι ψάχνεις μπορείς να το βρεις στο e-bay, γίνονται ακόμα ανακαλύψεις που μπορούν να σε εκπλήξουν ευχάριστά.

Business Chip Intel

Η Intel ζητά 5 δισ. ευρώ από τη Γερμανία για την παραγωγή τσιπ

Η Intel ζήτησε επιπλέον επιδοτήσεις 4 έως 5 δισεκατομμυρίων ευρώ από τη γερμανική κυβέρνηση, προκειμένου να προχωρήσει σε ένα συγκρότημα κατασκευής Chip στην χώρα.

Computers Intel Microsoft

Τα Windows 12 μόλις εμφανίστηκαν σε έγγραφα Intel που διέρρευσαν

Tα Windows 11 δεν έχουν κυκλοφορήσει εδώ και πολύ καιρό ωστόσο φαίνεται πως η Microsoft ετοιμάζει ήδη το επόμενο βήμα της.

Business Intel

Intel: “Μαχαίρι” στον μισθό του CEO – Μείωση κατά 25%

Η ύφεση στην αγορά υπολογιστών οδηγεί την Intel στην απόφαση να περικόψει κατά 25% τον μισθό του CEO, Pat Gelsinger.