USB 3.1, Στα 10Gbps και με νέο “αμφίπλευρο” Type-C connector

Σε φάση ανάπτυξης είναι η επόμενη έκδοση του πρότυπου USB, SuperSpeed+. Αυτό τουλάχιστον ανακοίνωσε το USB Implementers Forum (USB 3.0 Promoter Group) το οποίο στις 10 και 11 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιήσει το συνέδριο USB 3.1 Developers Day στην Ταϊπέι, στην Ταϊβάν. Οι νέες προδιαγραφές USB 3.1 προσθέτουν ένα νέο mode SuperSpeed USB στα 10Gbps. Παράλληλα μπορούμε να περιμένουμε ένα νέο βύσμα (connector) καθώς και κατάλληλες υποδοχές.

Παρά τις σημαντικές αλλαγές (μηχανικώς, ηλεκτρικώς, στο πρωτόκολλο κ.λ.π), θα διατηρηθεί η συμβατότητα με τις υπάρχουσες λύσεις (USB 3.0, USB 2.0 κ.λ.π) χρησιμοποιώντας κατάλληλους παθητικούς adaptors ώστε να μην υπάρξει κάποιο “κενό” στο οικοσύστημα.

Ο νέος Type-C connector θα είναι μικρότερος από την σημερινή έκδοση, και λέγεται ότι θα μοιάζει με micro-B USB2.0 ενώ ο σχεδιασμός του θα είναι αμφίπλευρος, οπότε θα μπορεί να εισέλθει στην κατάλληλη υποδοχή από οποιαδήποτε από τις δύο πλευρές (multi-orientation design). Στα μέσα του 2014 θα οριστικοποιηθούν οι προδιαγραφές, οπότε στο δεύτερο μισό της χρονιάς, περιμένουμε τις πρώτες συσκευές που θα το υποστηρίζουν. Η μάχη του USB με το Thunderbolt έχει ανάψει για τα καλά…

USB 3.1, USB 3.1, Στα 10Gbps και με νέο “αμφίπλευρο” Type-C connector

Πηγή 1, 2

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

6 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
tiamat

καλο νεο αλλα σε 12-18μηνες θα εχουμε τις πρωτες γενιες μηχανηματων που θα το υποστηριζουν απ’οτι καταλαβα

Nio

Επιτελους προχωραει η τεχνολογια. Ας βγαλουν κ ακουστικα usb3.1 και να καταργησουν τα mini jack. Ωστε να εχουμε μια θυρα μονο στα κινητα κ να εχουν κ λεπτοτερο παχος κ οτι αλλο μπορουν.

Antreas

Ρε παιδιά αυτό δεν μοιάζει με του note3
?

Darth

@Nio στα κινιτα ελάχιστα θα είναι χρήσιμο ποιο πολύ στα pc κλπ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple thunderbolt USB

Η Apple πουλάει καλώδιο Thunderbolt 3 Pro αξίας 129 δολαρίων

Το Thunderbolt 3 Pro που παρέχει η εταιρεία είναι πλεκτό, έχει μάκρος 2 μέτρων και υποστηρίζει εξόδους DisplayPort και USB 3.1 Gen 2.

Gear USB

USB 4: Θα υποστηρίζει DisplayPort 2 και 8K HDR monitors

Το USB 4 θα υποστηρίζει πλήρως το DisplayPort 2.0 καθώς και οθόνες με ανάλυση 8K ή 16K με ρυθμό ανανέωσης 60Hz και HDR.

Τεχνολογία USB

Έρχεται το USB 3.2 με ταχύτητες 20Gbps

Την επόμενη έκδοση USB, το USB 3.2 ανακοίνωσαν οι εταιρείες που βρίσκονται πίσω από το γνωστό πρωτόκολλο, το οποίο υπόσχεται διπλάσιες ταχύτητες στα 20Gbps.

News USB USB-C

USB-C Audio: Το νέο standard έρχεται να “διώξει” την κλασσική υποδοχή ακουστικών

Είτε μας αρέσει, είτε όχι, η προσπάθεια για να καταργηθεί η κλασσική υποδοχή ακουστικών των 3.5 mm έχει ξεκινήσει. Το USB Implementers Forum δημοσίευσε το πολυαναμενόμενο Audio Device Class 3.0 specification