Βελτιώστε την εμβέλεια του ασύρματου δικτύου σας

, Βελτιώστε την εμβέλεια του ασύρματου δικτύου σαςΟποιοδήποτε ασύρματο εξοπλισμό και αν χρησιμοποιείτε μπορείτε να βελτιώσετε την εμβέλειά του ακολουθώντας τις παρακάτω συμβουλές…

•Κατάλληλο σημείο τοποθέτησης.
Αν είναι δυνατόν οι κεραίες server και client να έχουν οπτική επαφή μεταξύ τους. Αν αυτό δεν είναι εφικτό, αποφύγετε οι κεραίες να βρίσκονται κοντά σε μεταλλικά αντικείμενα που μπορεί να δημιουργούν παρεμβολές. Μηχανήματα φαξ, φωτοτυπικά μηχανήματα, κινητά τηλέφωνα, ασύρματα τηλέφωνα dect και φούρνοι μικροκυμάτων, δημιουργούν παρεμβολές και μειώνουν την εμβέλεια του ασύρματου δικτύου σας.

•Ρυθμίστε τον εξοπλισμό σας.
Με την εξάπλωση του ADSL και των ασύρματων modem/ router, μην εκπλαγείτε αν στην περιοχή σας εκπέμπουν και άλλα ασύρματα δίκτυα. Μπορεί ο γείτονάς σας να έχει και αυτός στημένο ένα ασύρματο δίκτυο και τότε τα πράγματα αρχίζουν να δυσκολεύουν για εσάς αλλά και για αυτόν. Επιλέξτε άλλα κανάλια (channels) από αυτά που είναι προεπιλεγμένα και δοκιμάστε ξανά. Αν μπορείτε να εντοπίσετε τον γείτονα με το ασύρματο δίκτυο, συνεννοηθείτε μαζί του για το ποια κανάλια θα χρησιμοποιεί ο καθένας.

•Ελέγξτε τον εξοπλισμό σας.
Ελέγξτε την ισχύ του ασύρματου δικτύου σας με το παρεχόμενο λογισμικό του εξοπλισμού σας ή «κατεβάστε» δωρεάν λογισμικό από το ίντερνετ που θα σας επιτρέψει να ελέγχετε την «υγεία» του ασύρματου δικτύου σας.

•Αναβαθμίστε τον εξοπλισμό σας.
Αν θέλετε να έχετε την καλύτερη δυνατή ισχύ σήματος στη μεγαλύτερη δυνατή ακτίνα, αναβαθμίστε τον εξοπλισμό σας με νέα μοντέλα και τεχνολογίες ασύρματης δικτύωσης.

Σε αυτό τον πίνακα αναφέρεται το ποσοστό μείωσης της ισχύς του σήματος αναλόγως των υλικών που παρεμβάλλονται μεταξύ των ασύρματων συσκευών.

Κόντρα πλακέ, τσιμεντόλιθος –<20% Γυαλί, εσωτερικές πόρτες 30-60% Διπλά τζάμια, τοίχος από τούβλα 90-95% Ενυδρεία, ψυγεία 100%

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Computers Samsung

Samsung Odyssey OLED G9 (G95SC): Νέο gaming monitor με προηγμένη τεχνολογία AI upscaling

Η Samsung Odyssey OLED G9 διαθέτει λεπτεπίλεπτο σχεδιασμό που περιλαμβάνει ένα κομψό, μεταλλικό πλαίσιο. Στο πίσω μέρος της οθόνης κρύβεται το δημοφιλές CoreSync και Core Lighting+.

Computers featured

Προτάσεις για να χτίσετε ένα οικονομικό gaming PC

Για να χτίσεις ένα οικονομικό gaming PC, θα πρέπει να επιλέξεις τα σωστά εξαρτήματα (hardware) σε συνδυασμό με τον προϋπολογισμό σου (budget).

Computers Qualcomm Qualcomm Snapdragon

H Qualcomm έτοιμη να ανακοινώσει τον νέο Snapdragon

Η Qualcomm ανακοίνωσε επίσημα την κυκλοφορία του νέου chipset Snapdragon με μια ανάρτησή της στη δημοφιλή κινεζική social media πλατφόρμα Weibo.

Computers Intel Microsoft

Τα Windows 12 μόλις εμφανίστηκαν σε έγγραφα Intel που διέρρευσαν

Tα Windows 11 δεν έχουν κυκλοφορήσει εδώ και πολύ καιρό ωστόσο φαίνεται πως η Microsoft ετοιμάζει ήδη το επόμενο βήμα της.