Windows 10: Η Microsoft εξηγεί ποιοι θα πάρουν δωρεάν αναβάθμιση

Η Microsoft τον τελευταίο καιρό μας έχει μπερδέψει αρκετά για το ποιος θα πάρει δωρεάν upgrade για τα Windows 10. Την προηγούμενη εβδομάδα ανακοίνωσε ότι όποιος έχει συμμετάσχει στην διαδικασία δοκιμής των Windows 10 θα πάρει την αναβάθμιση δωρεάν, αλλά μάλλον η πραγματικότητα είναι λίγο πιο περίπλοκη.

Φυσικά οι χρήστες Windows 7 και Windows 8.1 θα πάρουν δωρεάν την αναβάθμιση σε Windows 10 στις 29 Ιουλίου, και το ίδιο θα γίνει με τους Windows 10 preview χρήστες αλλά υπό προϋποθέσεις.

Η λεπτομέρεια που ξεκαθαρίζει τώρα η Microsoft είναι ότι οι χρήστες preview εκδόσεων θα πρέπει να συνεχίσουν να αναβαθμίζουν και τις επόμενες δοκιμαστικές εκδόσεις αν θέλουν να λάβουν στο τέλος άδεια για την τελική έκδοση των Windows 10. Για παράδειγμα αν εγκαταστήσεις τα Windows 10 preview σήμερα και δεν εγκαταστήσεις τις επόμενες pre-release εκδόσεις μέχρι την τελική έκδοση τότε δεν θα λάβεις αυθεντική άδεια στο τέλος.

Οπότε θα λέγαμε ότι η Microsoft έκανε πιο ξεκάθαρο από ποτέ τι πρέπει να κάνεις για να λάβεις μια δωρεάν άδεια των Windows 10. Παρόλα αυτά όσοι θέλουν, προλαβαίνουν ακόμα να εγγραφούν και να εγκαταστήσουν την preview έκδοση των Windows 10.

Update: Για να διατηρήσεις μια αυθεντική άδεια Windows 10 θα πρέπει να συνεχίσεις να κατεβάζεις και τα preview που βγαίνουν και μετά την επίσημη κυκλοφορία. Αν αυτό δεν γίνει η άδεια σου θα λήξει μετά από ένα χρονικό διάστημα. Δηλαδή η Microsoft κατά κάποιο τρόπο σε υποχρεώνει να κατεβάζεις συνέχεια preview εκδόσεις για να διατηρήσεις την άδειά σου.

Windows 10: Η Microsoft εξηγεί ποιοι θα πάρουν δωρεάν αναβάθμιση, Windows 10: Η Microsoft εξηγεί ποιοι θα πάρουν δωρεάν αναβάθμιση

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

18 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Alex

Πολύ σωστή τακτική απο την Μικρομάλακη,
μιας και οι insiders δείνουν συνέχεια feedback και είναι άκρως απαραίτητοι ώστε να καταφέρει το λειτουργικό να φτάσει την ολοκλήρωση μέσα στον επόμενο μήνα!

Gvirginia

Νομίζω τα μπερδέψατε λίγο (και με το δίκιο σας, έτσι όπως τα έκανε η MS), η πηγή λέει ότι οι Insiders θα πρέπει να συνεχίσουν να είναι Insiders και να βάζουν preview (Beta-δοκιμαστικές) εκδόσεις ΑΦΟΥ έχουν εγκαταστήσει την τελευταία έκδοση για να είναι ενεργοποιημένοι.

Δηλαδή:
Για παράδειγμα αν εγκαταστήσεις τα Windows 10 preview σήμερα και εγκαταστήσεις τις επόμενες pre-release εκδόσεις μέχρι την τελική έκδοση τότε θα λάβεις “αυθεντική άδεια” αλλά θα πρέπει να συνεχίσεις να λαμβάνεις pre-release εκδόσεις.

If you install a Windows 10 preview copy right now and upgrade to the final release on July 29th AND THEN opt-out of pre-release updates THEN you won’t be genuine anymore IF you didn’t upgrade from a copy of Windows 7 or Windows 8.1.

Μεγάλο marketing φάουλ από την MS, μπέρδεψε πολύ κόσμο για το τίποτα τελικά.

Costas

Λίγο υπομονή και θα βγουν και εκδόσεις του παππού μόλις κυκλοφορήσουν ευρέως. Και ας κρατήσει τις άδειες εκεί που ξέρει.

silentb0b

Αντε να εισαι τζαμπατζης το καταλαβαίνω, αλλα να βαριέσαι να κατεβασεις το preview και να περιμένεις να κατεβάσεις (ναι ρε παλι θα κατεβάσεις, οποτε γιατι δεν το κανεις νομότυπα) το πειρατικό, δεν το καταλαβαίνω με τίποτα.

koutsis

Παιδιά λάθος το γράψατε.
Θα πρέπει να κατεβάσεις την preview τώρα ,και σίγουρα θα πρέπει να συνεχίζεις να κατεβάζεις και τις άλλες preview εκδόσεις μέχρι της 29/7 για να πάρεις τα κανονικά 10.
Αλλά θα πρέπει να συνεχίσεις να είσαι insider και να κατεβάζεις τα preview που θα βγαίνουν και μετά την επίσημη κυκλοφορία,αλλιώς η άδειά σου θα λήξει μετά από κάποιο χρονικό διάστημα.
Με άλλα λόγια θα πρέπει να είσαι μονίμως insider beta tester αλλιώς πάπαλα η άδεια.

ΑντώνηςΤ

@silentb0b το θέμα είναι ότι η preview ίσως έχει μερικά bug τα οποία καλείσαι κάθε φορά να τα ανακαλύψεις μέσω τις καθημερινής χρίσης. Και αυτό δεν είναι καλό αν θέλεις σταθερότητα στο σύστημα. Στην ουσία είσαι αιώνιος beta tester.

Τι το καλύτερο δηλαδή, δοκιμή και εξέλιξη σε πραγματικές συνθήκες χωρίς να γκρινιάζει κάποιος για το αν κόλλησε, α φιλέ beta tester είσαι…

silentb0b

Ετσι αναφέρει η πηγη. Τα 2 παιδιά παραπάνω εχουν δικιο. Να θυμησω ομως οτι μπορει στις ρυθμίσεις να δηλωσεις με ποιό ρυθμό θα λαμβανεις καινούργιες εκδοσεις. Οπου fast σημαινει πιο alpha.

dimK

εγω παντως τελειωσα την εγκατασταση πριν κανα μισαωρο και προς το παρον ολα δουλευουν καλα!
Αν με ρωτησετε γιατι το εκανα,γιατι ειπα “Να η Ευκαιριᨔ να βαλω για πρωτη φορα στην ζωη μου αυθεντικα windows(ναι,αυτο ακριβως που υπεθεσαν οι υπευθυνοι marketing Microsoft οτι θα ελεγα!)
Φυσικα δεν εχει Κορτανα,ο Σπαρταν ειναι ημιτελης,αλλα ολα δουλεψαν χωρις κολημα,και εχει και μερικα ενδιαφεροντα χαρακτηριστικα..
Ο προσανατολισμος ειναι να δουλευουν σε ολες τις πλατφορμες και αυτο φαινεται παντου(ρυθμισεις,περιβαλον εργασιας κλπ)
Η μονη απωλεια που ειχα ηταν ενα προγραμα που χρησιμοποιουσα για VPN. Δεν ειχε οδηγους.
ΑΝ θελετε να ρωτησετε κατι,ισως μπορω να απαντησω σαν τελικος χρηστης και τιποτα παραπανω ε?

Κωνσταντίνος

Γενικά σαν πλατφόρμα για εφαρμογές επαγγελματικής φύσεως συνίσταται;
Μιλώντας για προγράμματα τύπου Cubase, Photoshop, Vegas, Corel, Illustrator, Premiere κλπ.
Με τα 8.1 ομολογώ, εκτός απο κάποια χαζα που τρώνε τζάμπα μνήμη, ευχαριστημένος στο έπακρον δηλώνω…

ΑντώνηςΤ

Λίγο που τα έχω δοκιμάσει έχουν αρκετά ενδιαφέροντα στοιχεία. Φαίνονται πιο «συμμαζεμένα».

Όσο για τα Windows 10 είναι πάντα Windows, τα χρησιμοποιούν εκατομμύρια επαγγελματίες, είναι θέμα συνήθειας και δεν υπάρχει απολυτή αντικειμενική μέτρηση για όλα. Από ότι είδα πάντως αν είσαι οκ με τα 8 θα είσαι καλυτέρα με τα 10.

Φυσικά μετράει και του τι έχεις αγορασμένο (σαν επαγγελματίας).

Νικος Δ.

Να κάνω ρε παιδιά μια ερώτηση, εάν γίνεται το εξής.
Αγοράζω και βάζω ένα μικρό σκληρό στο pc, κατεβάζω την insider έκδοση των windows και συνδέομαι με insider account. Αναβαθμίζω σε όλες τις preview εκδόσεις, οπότε δικαιούμαι άδεια.
Όταν βγει η τελική έκδοση την κατεβάζω στο “κανονικό” pc συνδέομαι με insider account, είμαι legit;
Και εφόσον στο δεύτερο pc συνεχίζω να κάνω τα beta updates η άδεια συνεχίζει να ισχύει;

ΑντώνηςΤ

Αν και δεν είμαι σίγουρος από ότι έχω καταλάβει η άδεια ισχύει μόνο για το συγκεκριμένο setup ή το από την καθαρή επανεγκατάσταση του. Αν δεν κάνεις early update το λειτουργικό δεν θα έχει άδεια. Απλά στις περισσότερες beta λειτουργίες υπήρχε πάντα περιορισμός να λειτουργεί ως κάποια ημερομηνία μετρά την τελική έκδοση του προϊόντος. Αυτό που έχει κάνει η Microsoft είναι το λογικό και πολύ καλά στημένο στο Marketing. Είπαν ότι δεν θα υπάρξει άλλη έκδοση σαν αριθμός και ότι από εδώ και πέρα θα βγάζουν νέες εκδόσεις και λειτουργίες σαν update. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα ξαναβγεί πρόγραμμα στους Insiders για τα Windows 1Χ και εφόσον το Insiders πρόγραμμα δεν σταματάει ποτέ έτσι και η beta άδεια δεν θα σταματήσει να ισχύει. Οπότε σου λένε για όσο κάνεις update λειτουργίες που δεν έχουν δοκιμαστεί και μας βοηθάς εμείς δεν θα σου ζητήσουμε άδεια χρήσης στην κάνουμε δώρο. Όταν σταματήσεις να δοκιμάζεις νέες λειτουργίες τότε δεν θα έχεις άδεια. Νομίζω ότι είναι καλή τακτική, όποιος θέλει το 100% σταθερό σύστημα ας το αγοράσει (επαγγελματίες κ.α.), όποιος θέλει να έχει ένα μικρό ρίσκο δυσλειτουργιών του το δίνουμε δωρεάν. Ούτος ή άλλος το crack δεν μπορούμε να το περιορίσουμε κάπως και ταυτόχρονα… Συνέχεια »

adreas

Εγω εχω τα Windows 7 SP1 και εχω κανει κρατιση για την αναβαθμιση σε Windows10,αλλα παραλληλα εχω κατεβασει και τα beta των 10 θα με επιρεασει καπου αυτο?

fys

να γιατι στο δινει τζαμπα ως ανταμοιβη γιατι σε κανει πειραματοζωο

mixtri

@fys,

που είναι το πρόβλημα; Κάποιοι νομίζουν ότι το software αναπτύσσεται παίζοντας τάβλι και δε δίνουν 100Ε – παράδειγμα – για κάτι που χρησιμοποιούν για τουλάχιστον 2 χρόνια… Δεν αντέχω τους τζαμπατζήδες με τίποτα. Αν δες τζάμπα πήγαινε Linux. Αλλιώς πλήρωνε…

ΑντώνηςΤ

Εγώ πάντως επιμένω, πιο πολλά προβλήματα υπάρχουν αν τρέχεις το hack πάρα από τα updates τους.

Υπόψιν ότι δεν είναι update για πέταμα που κολλάνε, απλά είναι σε ένα στάδιο είτε με ημιτελή ή αυτά που θέλουν feedback χαρακτηριστικά είτε σε φάση τελική.

Θα συμφωνήσω με τον mixtri, είναι σαν α σου δίνουν ένα γάιδαρο και τον κοιτάς στα δόντια.. κάτι ξέρει ο λαός μας κα το λέει αυτό, και εν τέλη δεν μας υποχρεώνει κανείς…

Dj Hlias

καλησπέρα σε ολους και καλη δυναμη για τις δυσκολες μερες που ερχονται…

εχω ένα laptop HP PAVILION 15 NOTEBOOK 64 BIT me WINDOWS 8.1

Σκέφτομαι να εγκαταστήσω τα window 10…..

είναι συμβατος ο υπολογιστης μου για να τα κατεβασω και να τα εγκαταστήσω με επιτυχια ?

θα χρειαστεί να κανω παλι format ? (είναι κατι που δεν το θελω)

είναι αληθεια ότι δεν θα υπαρχει το dvd media player μεσα σ’αυτα ?

παρακαλω οποιος γνωριζει οτιδήποτε , να μου απαντησει στο παρακατω e mail

djhlias2014@hotmail.com

ευχαριστω

φιλικα

Dj Hlias

ΑντώνηςΤ

Πάντα ήμουν τον καθαρών λύσεων, οπότε θα πρότεινα format. Αναβάθμιση δεν ξέρω αν παίζει τώρα στην φάση των Windows Insiders.

Το έβαλα πριν από λίγες μέρες σε ένα NetBook που έτρεχε XP με τα ελάχιστα Specs των Windows 10, τρέχει ικανοποιητικά.. οπότε αφού έτρεχες Windows 8.1 δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα.

Υπάρχουν δεκάδες δωρεάν player, οπότε η έλλειψη του DVD Player δεν είναι πρόβλημα.

Σου συνιστώ να ζητήσεις να σβηστεί το email σου διότι θα γεμίσεις spam.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android Microsoft Windows 11

Windows 11: Τέλος η υποστήριξη για εφαρμογές Android

Η Microsoft θα σταματήσει να υποστηρίζει τις εφαρμογές Android στα Windows αλλά οι υπάρχοντες χρήστες θα πάρουν μια παράταση ενός χρόνου.

Software featured Windows

Windows 11: Τo Android smartphone σας γίνεται επίσημη web κάμερα του PC

To πρόγραμμα Windows Insider προσφέρει τη δυνατότητα χρήσης του τηλεφώνου ή του tablet Android ως web κάμερα.

Business AI Microsoft

Mistral AI: Συνεργασία με τη Microsoft για τη γαλλική startup – Αποκάλυψε τον ανταγωνιστή του ChatGPT, Mistral Large

 Η γαλλική startup Mistral AI αποκάλυψε ένα νέο μεγάλο γλωσσικό μοντέλο (LLM) που θα ανταγωνιστεί το ChatGPT της OpenAI.

Games Microsoft Xbox

Xbox: 4 αποκλειστικά παιχνίδια έρχονται σε PS5 και Nintendo Switch

H Μicrosoft ανακοίνωσε επίσημα πως τέσσερα αποκλειστικά παιχνίδια του Xbox θα γίνουν διαθέσιμα και σε άλλες κονσόλες.