Περισσότερες από 75 εκ. συσκευές τρέχουν Windows 10

Μέσα από το επίσημο blog της Microsoft έγινε γνωστό ότι μέσα σε ένα μήνα περισσότερες από 75 εκ. συσκευές σε 192 χώρες έχουν εγκαταστήσει τα Windows 10. Ο μέσος χρήστης Windows 10 κατεβάζει 6 φορές περισσότερες εφαρμογές από το Windows Store σε σχέση με τον μέσο χρήστη Windows 8.

H Microsoft αναγνωρίζει ότι αυτό συμβαίνει λόγο των app recommendations από την Cortana, το νέο Start Menu, το Notification Menu αλλά και τον νέο Edge Browser.

Εσείς είστε ευχαριστημένοι με τα Windows 10; Κατεβάζετε περισσότερες εφαρμογές σε σχέση με πριν;

Περισσότερες από 75 εκ. συσκευές τρέχουν Windows 10, Περισσότερες από 75 εκ. συσκευές τρέχουν Windows 10

Πηγή

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

16 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
giannisigoum

ωραία είναι σε σχέση με τα 7, καποια πραγματα ειναι λιγο περίπλοκα (χωρις καποιον λογο) αλλα σε πολλά σημεία εχουν γινει καλές βελτιώσεις και ειναι εύχρηστα.. αυτα τα app π τα κατεβάζουν 6 φορες περισσότερες όπως μας λέει κ η Microsoft μπορούν και τα χρησιμοποιούν κιολλας?

dimitrinho

Instagram beta εχει;

Billys

Γιατι δεν μας λενε και ποσοι τα βαλανε και τα ξηλωσανε ?

nick2010

Τελικά είχε τη σημασία του αυτό το “δωρεάν το πρώτο έτος κυκλοφορίας”, αφού έτσι επηρέασε τους χρήστες να τα περάσουν χωρίς να αναζητήσουν, χαλαρά και με ηρεμία, πρώτα πιθανά ζητήματα συμβατότητας καθώς και άλλα σοβαρά θέματα (πχ. ζητήματα ιδιωτικότητας και προσωπικών δεδομένων), τα οποία προς το παρόν καθιστούν όλους αυτούς που τα πέρασαν “πειραματόζωα” στις ορέξεις της microsoft και των χορηγών της.

Αλήθεια, ξέρει κανείς – αν έχει ακουστεί από microsoft – πότε “πεθαίνουν” τα windows 7 ως προς τις περαιτέρω αναβαθμίσεις και την προστασία του λογισμικού ???

One

Πολύ αργη εκκίνηση εχουν και μονο για PC και Laptop βολεύουν.
Για οθόνη αφής είναι καλύτερα τα 8.1
Τα Win 8.1 αδικούνται γιατι δεν είχαν δωρεάν αναβάθμιση από τα Win 7.

gk
mitsos07

Η Sony ρε παιδιά πότε θα αποφασίσει να μας δώσει το update; Κοντεύει Οκτώβριος και ακόμα τίποτα…

Στέφανος

Α όχι και αργά… Κάντε και καμιά ανασυγκρότηση και εκκαθάριση δίσκου αν δεν είστε σε ssd. Ο λόγος που εγκατέστησαν περισσότερα apps είναι ότι αυτά τρέχουν πλέον σε παράθυρα και όχι fullscreen και το store είναι βελτιωμένο. Είναι σε καλό δρόμο πάντως και αυτά περί προσωπικών δεδομένων θέλω να πιστεύω πως δεν γράφετε τέτοια σχόλια από android ή ios.

bobo1704

Αν εξαιρέσεις τα διάφορα μικρά bug που κατά καιρούς βρίσκω…πότε με το Search… πότε με το κλείσιμο του υπολογιστή… πότε με τα κουμπιά των ρυθμίσεων.. ναι είμαι αρκετά ευχαριστημένος… Είναι γρήγορο λειτουργικό, αρκετά “έξυπνο” (αν και η Cortana προσωπικά μου είναι εντελώς άχρηστη). Χρειάζεται αρκετές βελτιώσεις βέβαια αξιοπιστίας που πιστεύω αργά ή γρήγορα θα έρθουν…

Λάμπρος

Πάντως εμένα ο υπολογιστής μου ολοκαινουργιος (τον πηρα με win8.1) εβαλα τα 10 και εχει αρκετα bugs και δεν ειναι τοσο smooth οσο τα 8.1 αλλα ΚΟΛΛΗΜΑ δεν εχω δει.

σταυρος

Το “δωρεαν”δεν ψιλιαζει κανενα τελικα.

g11036963

Εγώ πάλι από τότε που βγήκαν τα Windows 10 δεν αντιμετώπισα κανένα πρόβλημα με το PC μου. Μάλλον όμως έχει να κάνει με το γεγονός ότι τρέχω Linux.

gathakos

Μετα απο φορματ σε πισι 5ετιας που ετρεχε win7 μπορω να πω οτι το συστημα κυριολεκτικα πεταξε, χωρις καν ssd! Μακραν το καλυτερο λειτουργικο και το μονο bug που εχω αντιμετωπισει μεχρι στιγμης ειναι το οτι δεν δουλευουν οι συντομευσεις πληκτρολογιου στον edge (μιας και αρκετες φορες ενναλλασω edge και chrome), αλλα αυτο μαλλον εχει να κανει με τους drivers του μηχανικου keyboard μου. Κατα τα αλλα lag free σε οσα μηχανηματα μου τα εχω εγκαταστησει.

spiros

οτι καλύτερο τα εχω δουλέψει ολα τα 10 δν τα αλλάζω ακόμα και με ενα giga ram δουλεύουν είναι ελαφριά

Vlad

Για να κάνω την αναβάθμιση , χρειάζεται πριν να έχω κάνει backup τον υπολογιστή μου ή δεν είναι απαραίτητο ;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android Microsoft Windows 11

Windows 11: Τέλος η υποστήριξη για εφαρμογές Android

Η Microsoft θα σταματήσει να υποστηρίζει τις εφαρμογές Android στα Windows αλλά οι υπάρχοντες χρήστες θα πάρουν μια παράταση ενός χρόνου.

Business AI Microsoft

Mistral AI: Συνεργασία με τη Microsoft για τη γαλλική startup – Αποκάλυψε τον ανταγωνιστή του ChatGPT, Mistral Large

 Η γαλλική startup Mistral AI αποκάλυψε ένα νέο μεγάλο γλωσσικό μοντέλο (LLM) που θα ανταγωνιστεί το ChatGPT της OpenAI.

Games Microsoft Xbox

Xbox: 4 αποκλειστικά παιχνίδια έρχονται σε PS5 και Nintendo Switch

H Μicrosoft ανακοίνωσε επίσημα πως τέσσερα αποκλειστικά παιχνίδια του Xbox θα γίνουν διαθέσιμα και σε άλλες κονσόλες.

Software Apple Apple Music Apple TV

Οι εφαρμογές Apple Music, TV και Devices διαθέσιμες στα Windows

Η Apple ετοιμάζεται εδώ και καιρό να φέρει τρεις βασικές εφαρμογές της στα Windows και, μετά από μήνες σε μορφή beta, τα app είναι διαθέσιμα.