Λιγότερο από 2% των υπολογιστών τρέχουν Windows 8

Σύμφωνα με την εταιρεία μετρήσεων NetMarketShare το Δεκέμβριο που μας πέρασε 1.77% των ηλεκτρονικών υπολογιστών ανά τον κόσμο (desktop και laptop) χρησιμοποιούσαν το νέο λειτουργικό σύστημα Windows 8 παρουσιάζοντας αύξηση από το 1% που κατέγραψαν για το Νοέμβριο. Το δημοφιλέστερο λειτουργικό σύστημα είναι τα Windows 7 με 45.11% ενώ το Mac OS X κατέγραψε μικρή πτώση από το 7.3% σε 7.07%.

Τα ποσοστά των Windows 8 λογικά θα είναι αυξημένα στα αποτελέσματα του Ιανουαρίου με όλους όσους αγόρασαν νέο υπολογιστή μέσα στις γιορτές, αν και γενικά διαβάζω ότι το ενδιαφέρον είναι χλιαρό…

Οι μετρήσεις της εταιρείας NetMarketShare προέρχονται από τα στοιχεία 160 εκ. μοναδικών χρηστών που παρακολουθεί και καταφράφει κάθε μήνα.

, Λιγότερο από 2% των υπολογιστών τρέχουν Windows 8

, Λιγότερο από 2% των υπολογιστών τρέχουν Windows 8

Πηγή

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

22 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Thodoris1988

Καλα να παθουν. Ενα απαισιο λειτουργικο αν εξαιρεσει κανεις την ταχυτητα. Τα 7αρια δεν εχουν να ζηλεψουν τιποτα κατα τη γνωμη μου. Ειδικα τη διαδικασια Shutdown. τα βηματα.

Alexia

Μια χαρά είναι τα ποσοστά. Χρησιμοποιώ Windows 8 και είμαι πολυ ευχαριστημένη.

ΤechviewGR

To Cult of mac έχει ένα πολύ ωραίο video και εξηγεί γιατί τα windows 8 είναι χάλια. Θα έδινα το link αλλά δεν με αφήνει να το γράψω…

makis88

@Thodoris1988 : Alt+F4 – Enter. Και έκλεισε!

@ΤechviewGR το Cult of mac έχει λογότυπο έναν τύπο που έχει ξυρίσει στα μαλλιά του το λογότυπο της apple και η περιγραφή του λέει «Breaking news for Apple fans». Επομένως δεν υπήρχε περίπτωση να μη λέει οτι τα windows8 είναι χάλια, το android είναι χάλια, τα windows phone είναι χάλια και γενικά ότι δεν βγάζει η apple είναι χάλια.

anastasis

παιδια οντως τα ποσοστά ειναι πολύ μικρα αλλα εγω που εχω τα 8 ,64τεσαρια ειναι παρα πολυ γρηγορα σε σχεση με τα 7 και τους βαζεις και ενα classical menu των windows 7 και εισαι μια χαρα αλλα για να λεμε την αληθεια οποιος εχει 7αρια δεν νομιζω πως εχει κανενα νοημα να αγορασει τα 8..

Thodoris1988

@makis88 κανε το με Touch Screen σε ενα Point-of-Sale με Windows 8, που ειναι η δουλεια μου σαν Supporter σε καταστηματα λιανικης… Μπορεις; Αντε πες στον αρχαριο χρηστη και πελατη για Charm και Metro και Start Screen και αλλα τετοια γελοια…

Μιλαμε μαζι, εγω του φτιαχνω και Batch στην τελικη στο Desktop. Αν θελει να κανει, οχι Shut Down, αλλα ενα Restart;

VKostas

@Thodoris1988 Συγγνώμη κιόλας, αλλά μου θυμίζεις κάτι τύπους από τα 90’s που λέγανε τα ίδια πράγματα για την αλλαγή από ταμειακές σε POS και άλλα συστήματα βασισμένα σε pc.
“Άντε τώρα να πας να αλλάξεις από ταμειακή σε υπολογιστή, αυτά τα μπλιμπλίκια πως θα τα μάθουν οι εργαζόμενοι? Τι εικονίδια και μπαρούφες μας τζαμπουνάτε?”

Όλα ένα συνήθειο είναι και τίποτα παραπάνω.

Αν η τεχνολογία ήταν στο χέρι μερικών με τέτοιες απόψεις ακόμη θα δουλεύαμε με windows 3.1, το Facebook θα είχε το πρώτο του interface και όλα τα κινητά θα ήταν Nokia 3310 γιατί έχει μπαταρία που κρατάει 5 μέρες.

alex

40% έχει ακόμη winxp…τραγικό αν σκεφτείς πως τα win7 είναι κλάσεις ανώτερα.

Thodoris1988

@VKostas
Αλλο λεω εγω, αλλο λες εσυ. Τα πραγματα με την παροδο των χρονων γινονταν πιο απλα. Εσυ θεωρεις οτι το θεμα του Shutdown στα 8αρια ειναι ευκολοτερο απο τα 7αρια; Εφερα ενα απλο παραδειγμα. Σου μιλαω για ενα χρηστη που εχει μαθει να μπαινει στην Εναρξη > Προγραμματα > Βοηθηματα > Αριθμομηχανη (σου τα γραφω και Ελληνικα, απορω με τον εαυτο μου). Αντε τωρα πες του πως θα βρει το Calc. Με ενα νεο Interface και ενα χρηστη που εχει μαθει ως τωρα να χρησιμοποιει τον υπολογιστη με αυτο τον τροπο.
Εγω επαγγελματιας ειμαι, εμαθα τα 3.1, τα 95, τα Vista, τις διαφορες τους που καθε φορα ηταν και απο λιγες. Πες μου κατι, αντε να δεχτω οτι τα 8αρια ειναι καλα. Τη Start Screen γιατι τη βαλανε στην εκδοση Server; Θα παιξεις σε Server με Touch Screen μηπως;
Αν μιλησουμε για Workstations και POS, τα 8αρια ειναι αποτυχια για μενα. Αν μιλησουμε για Laptops με οθονες αφης και Tablets, καλα ειναι. Για Server ομως, το νεο Interface ειναι EPIC FOUL!!!

md03582

@Alexia συμφωνώ απόλυτα μαζί σου. Χρήστης windows 8 pro απο την δευτερη μερα κυκλοφορίας τους και είμαι πολύ ευχαριστημένος, απολύτως κανένα πρόβλημα

@alex, έχεις δίκιο οτι τα 7αρια είναι πολύ καλύτερα απο τα xp, ωστόσο δεν μπορούν όλοι οι υπολογιστές που τρέχουν xp να αναβαθμιστούν σε 7 λόγω hardware.

VaGr

Χρησιμοποιώ και εγώ windows 8 και είμαι απόλυτα ικανοποιημένος. Στο sony duo 11 δε, είναι ακόμα καλύτερα. Γεικότερα δλδ σε οθόνη αφής πιστεύω εκμεταλλεύεσαι όλες τις δυνατότητες του λειτουργικού. Όντας τα windows με την μεγαλύτερη αλλαγή, ατέλειες υπάρχουν, όπως υπήρχαν πάντα με όλα τα λειτουργικά όταν βγήκαν…. α! και ενώ παλιότερα στις καινούργιες εκδόσεις μου έπερνε μισή μέρα να μάθω τις βασικές διαφορές, τώρα μου πήρε μια. (χρήστης windows πάντα, αλλαγή σε mac os lion – mountain lion και τώρα πάλι windows. χωρίς αυτό να σημαίνει οτι δεν μου άρεσε το mac os).

Ξέχασα να πώ για το windows market που σαφώς υπολείπεται του ανταγωνισμού.

lorentzos

Εγω θα κάνω μια λογικότατη ερώτηση και μάλιστα ενα μεγάλο ποσοστό χρηστών θα έχει την ίδια ερώτηση, Εχω τα 7αρια 2,5 χρόνια τωρα με απολύτως κανένα πρόβλημα, Πιος θα είναι ο λόγος η αφορμή να αλλάξω σε 8αρια???

VaGr

@lorentzo. Αν δεν σε ενδιαφέρει για την χρήση που κάνεις το οτι είναι ταχύτερα, με καλύτερη χρησιμοποίηση των πόρων του υπολογιστή και διαφορετικό ui, δεν υπάρχει κάποιος λόγος. Σε κάθε περίπτωση δεν θα ήταν πιο άνετη στην χρήση μια οθόνη αφής με λειτουργικό που σε σπρώχνει να την χρησιμοποιείς? Απο την άλλη αν δεν σε ενδιαφέρουν όλα αυτά κατα την γνώμη μου δεν υπάρχει άλλος λόγος. Ο σημαντικότερος λόγος όμως κατ’εμέ είναι αυτός που σε έκανε πριν 2,5 χρόνια να αλλάξεις απο xp σε windows 7.

Seba

Παντως για μενα τα windows 8 ειναι για tablet και κινητα

lorentzos

@VaGr Κοίτα, το pc το έστησα εγω απο καινούργιο και τοτε υπήρχαν τα W7 και τα εβαλα. Πριν δούλευα mac. Το pc δουλευει 70% παιχνιδια και το υπόλοιπο ταινίες ιντερνετ μουσικη κλπ. Θα εχω διαφορα στην απόκριση των games? η μονο στην διαχειριση του λειτουργικου?

tolkιen

Ειναι παρα πολυ καλα. Τωρα οταν ακουω οτι ειναι αποτυχια δεν το καταλαβαινω. Τα ποσοστα ανεβαινουν ομως. Απολυτα ευχαριστημενος που τα εχω κανει εγκατασταση σε desktop-laptop ακομη και σε imac.

VaGr

@lorentzos.Σε παιχνίδια, ταινίες, μουσική, δεν το υπάρχει αμφιβολία. Δεν υπάρχει περίπτωση να δέις καμία διαφορά. Για χρήση ιντερνετ το μόνο που άλλαξα εγώ έιναι να χρησιμοποιώ τον ie αντί για chrome που χρησιμοποιούσα πρίν. Οχι γιατί έιναι πιο γρήγορος, αλλα δεν σέρνεται ´οπως παλία που σε συνδιασμό με το οτι τον τρέχεις σε metro app με βολεύει καλύτερα.

ioannis43

@Seba. συμφωνώ μαζί σου …αν εξαιρέσεις την ταχύτητα δεν βλέπω να υπάρχει λόγος να αλλάξεις . εμένα προσωπικά δεν μου κάθετε καλά αυτό το tabletατο Ui ( αν και πιστεύω ότι είναι θέμα συνήθειας )

Seba

@ioannis43 ενταξει το windows 8 ειναι πετυχημενα,αλλα για μενα επειδη ειναι λιγο περιπλοκο ειναι καλα να εχει ενα ταμπλετακι και να πατας τις εικονες και οχι μια ωρα με το ποντικι,

stevchrly

τα 8αρια έχουν καταντήσει σαν τη γάτα με το ποντίκι αν δεν βγάλει έκδοση για desktop εγώ θα προτιμάω ακόμη της ”εργάτριες”

Panagiotis

Θα συμφωνήσω απόλυτα με τον Thodoris1988 . Αυτό το user interface για server ή ακόμη και για pc μονάδα είναι ΤΡΑΓΙΚΑ ! Τι νόημα έχει να κάνεις πέρα δόθε με το ποντίκι δεν το καταλαβαίνω ; Απλά για να λέμε ότι έχουμε όμορφα εικονίδια ; Έλεος βρε παιδιά. Ναι οκ συμφωνώ απίστευτα γρήγορα , πάνε σφαίρα αλλά πείτε μου ένα σοβαρό λόγο να πάει κάποιος από 7 στα 8 για pc μονάδα ή server μιλάμε. Και αυτή η λύση βάλε ένα start menu πάλι χαζό είναι , γιατί δείχνει πως πράγματι είναι αποτυχία το όλο περιβάλλον. Τέλος πάντων , για όσους ασχολούνται με pc αναγκαστικά θα μάθουμε όλοι θέλουμε δε θέλουμε τι κάθε χαζομάρα που βγάζει η κάθε εταιρεία. Τέλος να προσθέσω πως δεν είναι μόνο το κουμπί τερματισμού που θέλει φαντασία να βρεις που είναι ( δηλαδή αν κάποιος δεν στο πει δε παίζει να το βρεις μέσα σε 5 λεπτά με τίποτα σας προκαλώ ) είναι άλλα τόσα που θέλεις να βρεις αμέσως και δε μπορείς . Περαστικά μας , και όπως πάντα love UBUNTU

md03582

Εγω πάλι θα διαφωνήσω με τον @Panagiotis. Όταν μάθεις με τα 8αρια δεν τα αλλάζεις πλεον με τιποτα. Ανοίγω το λαπτοπ μου και πλεον βλέπω με την μια, ημερολογιο και τι εχει η ατζεντα για σημερα, γενεθλια κτλ, καιρο, συνδεομαι αμεσα στα κοινωνικα δικτυα, βλέπω το status των αγαπημενων μου προσωπων επιτοπου, τα mail μου, την μουσικη μου, τις εικονες μου, τους αγαπημενους μου σελιδοδεικτες, ειναι ολα μπροστα μου με το που ανοιξω το λαπτοπ μου. Οτι μου αρέσει το καρφιτσωνω και το εχω φατσα φορα με ωραιο animation και γενικα μου αρεσει το γεγονος οτι φερνω την start screen στα μετρα μου και τα γουστα μου. Οι περισσοτεροι εδω εκθειαζετε το android και τα widgets και τι φοβερα και τρομερα ειναι, αλλα δεν σας αρεσουν τα live tiles των 8 που ειναι κυριολεκτικα γεμάτα “ζωή” . Αυτο δεν μπορώ να το καταλάβω πραγματικα. Επισης στοιχειωδως να ασχοληθεις βλέπεις οτι ολες οι σημαντικες επιλογες και ρυθμισεις ειναι στην δεξια μπαρα. Τέλος πιστεύω οτι η Microsoft εχει κανει φανταστικη δουλειά στα λειτουργικα της τοσο στα windows 7 και 8 οσο και στα windows phone 8. Ελπίζω οτι σταδιακα ο κοσμος θα κάνει την μεταβαση στα 8 και οποιος το κανει και… Συνέχεια »

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android Microsoft Windows 11

Windows 11: Τέλος η υποστήριξη για εφαρμογές Android

Η Microsoft θα σταματήσει να υποστηρίζει τις εφαρμογές Android στα Windows αλλά οι υπάρχοντες χρήστες θα πάρουν μια παράταση ενός χρόνου.

Business AI Microsoft

Mistral AI: Συνεργασία με τη Microsoft για τη γαλλική startup – Αποκάλυψε τον ανταγωνιστή του ChatGPT, Mistral Large

 Η γαλλική startup Mistral AI αποκάλυψε ένα νέο μεγάλο γλωσσικό μοντέλο (LLM) που θα ανταγωνιστεί το ChatGPT της OpenAI.

Games Microsoft Xbox

Xbox: 4 αποκλειστικά παιχνίδια έρχονται σε PS5 και Nintendo Switch

H Μicrosoft ανακοίνωσε επίσημα πως τέσσερα αποκλειστικά παιχνίδια του Xbox θα γίνουν διαθέσιμα και σε άλλες κονσόλες.

Software featured Microsoft

Microsoft Mesh: Η virtual πλατφόρμα συσκέψεων στο Teams

Έναν νέο τύπο “υβριδικής” εργασίας προτείνει η Microsoft, συστήνοντας το Mesh που επιτρέπει στα avatar των εργαζομένων να συναντώνται.