Windows 8, Δραματική μείωση του χρόνου bootαρίσματος

Η ομάδα της Microsoft που αναπτύσσει την επόμενη έκδοση του λειτουργικού συστήματος Windows 8 έδωσε στη δημοσιότητα λεπτομέριες για το μειωμένο χρόνο που θέλει το λειτουργικό να φορτώσει κατά την εκκίνηση του υπολογιστή. Για να το πετύχει αυτό έχει “αναβαθμίσει” τη γνωστή λειτουργία hibernation των Windows 7 αποθηκεύοντας κατά το κλείσιμο του υπολογιστή μόνο τα απαραίτητα, με αποτέλεσμα στην επόμενη εκκίνηση να φορτώνει ταχύτερα.

Αν θέλετε να μάθετε πιο αναλυτικά τη διαδικασία που ακολουθείται, κάντε κλικ εδώ.

, Windows 8, Δραματική μείωση του χρόνου bootαρίσματος

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

27 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
zak91

Ποτέ δε φανταζόμουν ότι το pc θα ανοίγει πιο γρήγορα από το κινητό μου :ρ

Γιάννης

και που ξέρουμε αν το laptop είναι χιλιοπειραγμένο με raid ssd 16g ram και δεν συμμαζεύεται?

Loukas

Τέλειο απλα τέλειο ήταν κάτι που ζηλευα στα mac!ήταν τσακ μπαμ!

Παρατήρησα ότι τ εικόνισμα ήταν σαν τ windows phone η μάλλον σαν windows for tablet
Δλδ πάμε για νέο εντελώς ui στα w8

Γιάννης

και κάτι άλλο ρε παιδιά!! τι θα γίνει με αυτή τη ριμάδα την registry?

jimmy1992

Είναι πολλές οι φορές που ήθελα να ψάξω κατι ασήμαντο στο internet και έτσι σκεφτόμουν να αγοράσω ένα tablet pc έτσι ώστε να μην περιμένω να μπουτάρει. Τελικά θα περιμένω να βγούν τα windows 8 και μετά θα το σκεφτώ ξανά!

Knight Rider

Στα Windows 8 θα εχουμε συμβατοτητες και για παλιες εφαρμογες ή θα πρεπει να βαλουμε πιο καινουργιες εφαρμογες ?

Vanzel

Εγώ δεν σκέφτομαι πλέον. Εβαλα Ubuntu και ησύχασα. Τσακ μπαμ τα πάντα.

enigma

a)Δεν ξέρουμε τι έχει πάνω το laptop
b)Μετά από κάποιο καιρό λειτουργίας θα bootarei το ίδιο;;;;;;;;Γιατί στην αρχή καλά το πάνε μετά όμως που πίνεις και καφεδάκι μαζί….
c)Ξαναλέω…για τα βασικά αν δεν παίζεις παιχνίδια το ubuntu είναι το πλέον δόκιμο…βέβαια έχω κάποια κολλήματα με την 11 αλλά μια χαρά είναι η 10.04lts…….

Marios1508

Πραγματικά ταχύτατο!!

Iphonias

τεχνικα χαρακτηριστηκα
επεξεργαστης 8πυρηνος στα 10,1 GHz
RAM 32 GB
και παει λεγοντας…..

tasos

για να δουμε και τι αξιζει ομως το λειτουργικο, εμενα η εμφανηση του δεν μου αρεσε και δεν το λεω επειδη χρησιμοποιω μακ, κτ τα αλλα παρα πολυ γρηγορο μπουταρισμα περιπου 6 δευτερα, ενο ο μακ μ κανει 10, θα ηθελα να δω και στο κλεισιμο ποση ωρα κανει , καλη δουλεια παντως

Ισίδωρος

WOW! Λογικό βέβαια, αφού είναι σχεδιασμένο για tablets. 😉
Έλα Apple, πες την αλήθεια, ζηλεύεις τρομερά και δεν μπορείς να κάνεις και εσύ κάτι τέτοιο!

victor

παιδια πως ειναι ετση το ui ?? τορα θα λητουργουμε ετση??

Λευτέρης

Εγώ παιδιά είχα βάλει μια Μ2 των Windows 8 που είχε διαρρεύσει πριν μερικούς μήνες στο σύστημά μου, που έχει έναν ταπεινό HDD 500άρι SATA II 7200rpm, όχι SSD. Το λειτουργικό έκανε 4-5 sec να φορτώσει από τη στιγμή που έβγαζε την boot screen έως ότου σε πήγαινε στη Welcome Screen. Στο βίντεο έχουν το Immersive UI για τα tablets, οπότε έτσι εξηγείται ο ακόμη λιγότερος χρόνος boot. Επίσης, για όσους ρωτάνε επειδή έχω μεγάλη σχέση με το θέμα, οι εφαρμογές θα είναι όλες συμβατές, τουλάχιστον όσες βασίζονται στην x86 αρχιτεκτονική που έχουμε τόσα χρόνια (γιατί προφανώς, οι εφαρμογές σε ARM θα είναι κάτι άλλο).

Λευτέρης

Όπως λέει και ο Κώστας επάνω, αν θέλετε να δείτε περισσότερα και έχετε το κουράγιο να διαβάσετε, τότε θα πιστείτε γι’ αυτά που λέω από εδώ: https://blogs.msdn.com/b/b8/archive/2011/09/08/delivering-fast-boot-times-in-windows-8.aspx

Dami

Για 2-3 άτομα παραπάνω,δοκίμασα και εγώ τα Ubuntu…ναι μεν έχει γρήγορο boot και από την στιγμή π βγάλει την επιφάνεια εργασίας μπορείς αμέσως να τα λειτουργήσεις αλλά ανά τακτά χρονικά διαστήματα μου πέταγε freeza-ρίσματα στην οθόνη (πράγμα που δεν μου το έκανε ούτε με XP,ούτε με W7,ούτε με Hackintosh),οπότε τι να τα κάνω άμα είναι να μου σπάνε τα νεύρα + ότι για να κάνω ένα update στο flash,έπρεπε να ψάχνω στο ίντερνετ μία ώρα τον κώδικα για το πως γίνεται.Πίσω στο θέμα μας..boot-άρουν την έκδοση για tablet οπότε προφανώς και θα έχει γρήγορο boot + τα τεχνικά χαρακτηριστικά που προανέφεραν ήδη κάποια άτομα πιο πάνω.Είναι σαν να boot-αρεις IOS από imac 27άρι… Aν και χρησιμοποιώ προϊόντα της Microsoft,θεωρώ γελοίο τον τρόπο προσπαθούν να μας πλασάρουν τα προϊόντα τους υποτιμώντας την νοημοσύνη μας.

sdaoulas

λοιπον γιατι λετε πολλοι τι εχει πανω το laptop, ένα πολυ πολυ καλο laptop να παρετε σημερα τοσο γρηγορα δεν bootαρει. ολα τα αλλα ειναι περι ανεμων και υδατων.

takis1994

ναι το ειδα το βιντεο , αλλα ρε παιδι μου , κατι δεν μου κολλαει γιατι δεν ξερουμε τι εχει μεσα το λαπτοπ, αν θα γινεται το ιδιο μετα απο ενα χρονο χρησης (θα εχουν εγκατασταθει-απεγκατασταθει πολλα ως τοτε) κοκ..

Παντως ειναι πολυ καλη προσπαθεια αλλα μπορω ανετα να ζησω χωρις αυτο ..το laptop με windows 7 που εχω , oταν του κλεισω το καπακι μπαινει σε hibernation <και μετα ανοιγει σε 15 δευτερολεπτα …δεν ειναι λοιπον αναγκη να παρω νεο λαπτοπ για να κερδισω 10 δευτερολεπτα…

Αλλα τεσπα μαρκετινγκ ειναι αυτο…

(εντωμεταξυ καλο ολο αυτο με το να κανουν τα windows 8 παρομοια με τ windows phone ..αλλα δεν ειμαι σιγουρος για το τελικο αποτελεσμα, με την εννοια οτι πολλοι θα ξεβολευτουν απο το ui το οποιο οπως και να το κανουμε ειχε πολλα κοινα σημεια με ολα τα windows για pc που περασαν..)

nikosm10

Τα windows 8 θα έχουν 2 ui : αυτο του βίντεο το οποίο είναι κατάλληλο για tablet και το κλασσικό των windows 7. Οπότε ο καθένας διαλέγει και περνει…..

Ηρακλής

Αυτό που δεν σχολιάστηκε είναι οτι χρησιμοποιεί τεχνική hibernate, όπου όλα τα περιεχόμενα της RAM αποθηκεύονται στον σκληρό. Καμία σχέση με το παραδοσιακό shutdown.

spyros

πες τα ρε Ηρακλή. Μετά απο τόσα post, απορώ πώς αυτό πέρασε απαρατήρητο.

Μάριος

Άρα αφού χρησιμοποιεί την τεχνική του hyberneting, να υποθέσουμε ότι αυξήθηκε ο χρόνος του shutdown? 😛

Someone

Σιγά τιν τεχνική πόσο μαλον σε ενα περιβαλον με άδεια windows χωρίς προγράμματα και πάνω σε “ssd sata 3” 500mbyte/sec read/write, εφόσον δεν γίνονται αλλαγές στο σύστημα(servise pack) δεν χρειάζεται να κλίνεται με shutdown.
Τα windows παίρνουν και άλλο απλοποίηση όπως φαίνεται με το boot time των W8.

Βασίλης Β.

@takis1994
Γιατί να πάρεις νέο laptop?
Απλά βάζεις τα windows 8 σε αυτό που έχεις τώρα……….

Επίσης μία γενική ερώτηση. Επειδή δεν ξέρω πολλά από αυτά τα πράγματα και γενικά από τεχνολογία, πώς γίνεται “hibernate” χωρίς μπαταρία???

spyros

@Βασίλης
Μάλλον έχεις δίκιο, δεν μπορεί να γίνει hibernate χωρίς να υπάρχει κάποιου είδους παροχή ρεύματος (μπαταρία, ή καλώδιο στην μπρίζα). Άρα στο βίντεο δεν μιλάμε για εκκίνηση απο hibernate, αλλά απο καθαρό shutdown.
Αν ισχύει αυτό, ακόμη και με τελείως “άδεια” windows, μιλάμε για εξαιρετική δουλειά στον προγραμματισμό εκκίνησης των windows 8. Μάλλον η MS βρίσκεται σε πολύ καλό δρόμο.

γιώργος

Πραγματικά δεν την καταλαβαινω τη microsoft… βγαζει ενα πολυ καλο λειτουργικο (windows 7) κ μετα παει κ βγαζει αυτο το ταμπλετο-λειτουργικο προσπαθοντας να αντιγραψει το android και κατ επεκταση το Linux…the beginning of the end για τη Microsoft διαισθανομαι…

GeorgeU

Omg. Το laptop δεν δορτωσε biOS και ουτε καν τσεκαρε για το hardware.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android Microsoft Windows 11

Windows 11: Τέλος η υποστήριξη για εφαρμογές Android

Η Microsoft θα σταματήσει να υποστηρίζει τις εφαρμογές Android στα Windows αλλά οι υπάρχοντες χρήστες θα πάρουν μια παράταση ενός χρόνου.

Business AI Microsoft

Mistral AI: Συνεργασία με τη Microsoft για τη γαλλική startup – Αποκάλυψε τον ανταγωνιστή του ChatGPT, Mistral Large

 Η γαλλική startup Mistral AI αποκάλυψε ένα νέο μεγάλο γλωσσικό μοντέλο (LLM) που θα ανταγωνιστεί το ChatGPT της OpenAI.

Games Microsoft Xbox

Xbox: 4 αποκλειστικά παιχνίδια έρχονται σε PS5 και Nintendo Switch

H Μicrosoft ανακοίνωσε επίσημα πως τέσσερα αποκλειστικά παιχνίδια του Xbox θα γίνουν διαθέσιμα και σε άλλες κονσόλες.

Software featured Microsoft

Microsoft Mesh: Η virtual πλατφόρμα συσκέψεων στο Teams

Έναν νέο τύπο “υβριδικής” εργασίας προτείνει η Microsoft, συστήνοντας το Mesh που επιτρέπει στα avatar των εργαζομένων να συναντώνται.