Windows 9, θα είναι δωρεάν αλλά μόνο για χρήστες Windows 8 και 8.1

Η Microsoft ετοιμάζεται να παρουσιάσει στις 30 Σεπτεμβρίου στο Σαν Φρανσίσκο την επόμενη έκδοση των Windows (Windows 9) τα οποία μάλλον σύμφωνα με το The Verge θα ονομάζονται Windows TH (από το Threshold). Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι όπως όλα δείχνουν θα διαθέσει το update σε Windows 9 δωρεάν αλλά όχι για όλους.

Την ίδια μέρα θα δώσει σε κυκλοφορία το «Windows Technical Preview» ώστε οι developers καθώς και οι πελάτες τους να μπορέσουν να αξιολογήσουν τις νέες αλλαγές που προσφέρει το νέο λειτουργικό.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του Andreas Diantoro, πρόεδρο της Microsoft Indonesia, οι χρήστες Windows 8 και Windows 8.1 θα κάνουν δωρεάν την αναβάθμιση. Θα μπορούν να εύκολα να εγκαταστήσουν το Windows 9 update αφού πρώτα το κατεβάσουν από τη Microsoft. Θα είναι δηλαδή κάτι ανάλογο με αυτό που κάνει η Apple εδώ και χρόνια με τα Mac OS X updates.

Ακόμη δεν γνωρίζουμε αν οι παλαιότεροι χρήστες θα έχουν κάποιες ειδικές προσφορές, αλλά οι πληροφορίες λένε ότι η Microsoft θέλει να επικεντρωθεί στους χρήστες Windows XP προκειμένου να τους μετακινήσει στα Windows 9.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα leaks τα Windows 9 περιμένουμε να επαναφέρουν το Start menu, να ενσωματώσουν την Cortana που προς το παρόν είναι διαθέσιμη μόνο στο Windows Phone, Notification Center, υποστήριξη για multiple desktops και διάφορες άλλες αλλαγές.

windows 9 free upgrade from windows 8, Windows 9, θα είναι δωρεάν αλλά μόνο για χρήστες Windows 8 και 8.1
windows 9 free upgrade from windows 8, Windows 9, θα είναι δωρεάν αλλά μόνο για χρήστες Windows 8 και 8.1

Πηγή: 1,2

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

18 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
nikmour

Ένα άλλο στέλεχος είχε πει ότι μπορεί να την πάρουν δωρεάν και τα 7άρια. Πάντως 1/10 θα την εγκαταστήσω στο παλιό laptop

diofar

Ξέρουμε αν σε αυτό το event θα ανακοινωθεί και το Surface 3 RT;

koutsis

Μάλιστα,πoλύ ωραία ακούγονται όλα αυτά. Μακάρι να τα δώσουν δωρεάν και για windows 7..

Genesis

Άμα θέλουν να επικεντρωθούνε σε χρήστες τον xp να τους αφήσουν να τα κατεβάσουν free.

Kostas

Μ’αρέσει που σκάτε για το δωρεάν…

Αντώνης Μαρίνος

ΟΚ, άρα το T100 μου θα τα πάρει τζάμπα τα 9αρι, super…..τώρα αν γίνει και δουλίτσα με τα 7αρια, τότε θα τα πάρουν και τα υπόλοιπα PCs στο σπίτι, οπότε ακόμα καλύτερα (έστω και αν χρειαστεί να δώσουμε μερικά ευρώπουλα ρε παιδί μου)

Nickolas

Ακόμη και να μη τα δώσουν δωρεάν για τα 7αρια και τα XP, αν τα δώσουν σε μια καλή τιμή, πχ 30 ευρώ, όπως τα 8 στην αρχή, θα κάνει πολύ κόσμος αναβάθμιση.

Θεολόγος

ο μόνος λόγος που δίνουν δωρεάν τα windows 9 σε χρήστες windows 8 είναι γιατί τα windows 9 είναι αυτό που θα έπρεπε να είναι τα 8 , όπως και να ‘χει δεν νομίζω πως θα κοστίζει πολύ η αναβάθμιση από τα 7ρια 20 με 30 ευρώ όπως και παλιότερα. όπως και να έχει αυτά είναι καλά νέα για το ταμπλετάκι μου

chris

Και τα 7 να το παίρνουν εγω δεν πρόκειται να το κάνω γιατί η pioneer μου υποστηρίζει μονο win7

Nio

Ας τα κανουν ελαφρια και ας τα δωσουν κανα 20ευρω να τα βαλει ολος ο πλανητης……
Σιγα το OS.

killatwill

Νιο το 90%του πλανήτη χρησιμοποιεί Windows εσύ πάρε ένα αndroid Που σου αρέσει κιόλας.
Φιλικά

George

Επιτέλους και κάτι τζάμπα σε αυτή την κοινουνία βρε μπραδερ!!!

Nio

Μα και εγω Windows 7 εχω. Μακαρι να εβγαινε ολοιδιο λειτουργικο android με την απηχηση που εχει στα κινητα. Αλλα το μονοπωλιο θα πηγαινε συννεφο μετα…..
Το θεμα φιλε μου ειναι να το κανει τσαμπα ειτε αγοραζοντας μια συσκευη ή να το δινει με το μικροτερο αντιτιμο και να τα βγαζει απο αλλου. Εμενα δεν με νοιαζει, αν ειναι ακριβο, το παιρνω πειρατικο. Οπως και τις ταινιες μου και τα τραγουδια. Καποτε αγοραζα γνησια cd και ταινιες με μανια αλλα οταν ξεφυγαν τα ορια τι περιμεναν να κανουμε???? Εγω και lol που παιζω τσαμπα συνειδητα βαζω λεφτα με paysafe γιατι τοσα χρονια διασκεδαζω τσαμπα χωρις να μου ζητησουν τιποτα και το εκτιμω……!!!! Αν ηταν με λεφτα δεν θα το αγοραζα ποτε ενω ετσι χτυπανε με την συνειδηση και το φιλοτιμο και τα καταφερνουν μια χαρα……

Chris

Μ αρέσει γιατί έχοντας τα XP πήρα τσάμπα 8άρια απο φοιτητικό πρόγραμμα που χε κάνει η microsoft και τώρα απο τα 8άρια που είχα παρει τσάμπα παίρνω τσάμπα τα ενιάρια δηλαδή με μία αγορά είχα αλλα δύο τσάμπα. Αγορά μετά τσάμπα και τώρα πάλι τσάμπα. Δηλαδή αγορά 1 τσάμπα 2. Αγορά < Τσάμπα . Τσάμπα η λέξη που μου αρέσει.

Μιχάλης

καλά όσοι έχετε XP και το θέλετε τσάμπα έχετε θέματα…. Δηλαδή και εγώ να λέω όποιος δουλεύει να μην πληρώνεται για το έργο που παράγει

Kotsos

Nio δεν θα έπρεπε να αναφέρεις καθόλου την λέξη πειρατικό, παραδέχεσαι οτι είσαι κλέφτης, έχω ζήσει εκτός Ελλάδας και δεν υπάρχει αυτή η νοοτροπία. Τώρα επίσης το οτι ξέφυγαν τα όρια όπως λες δεν φταίνε αυτοί εδώ θέλω να επέμβει το techblog.

Kotsos

Σωστά έγραψες Μιχάλη.

dimandix

πέστε μου επειδή χρησιμοποιώ τα XP (ή xpάρα όπως τα αποκαλώ) κινδυνέυω;
Υ.Γ. ο Η/Υ μου είναι παλιός…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple featured MacBook Air

Η Microsoft λέει ότι τα Windows laptop με Snapdragon X Elite θα είναι πιο γρήγορα από το M3 MacBook Air

Η Microsoft θα υποστηρίξει ότι τα επερχόμενα Windows laptop με τον Snapdragon X Elite της Qualcomm είναι ταχύτερα από το Μ3 MacBook Air.

Software featured Microsoft Windows 11

Η Microsoft καταργεί το WordPad από τα Windows 11 μέσα στη χρονιά

Η εφαρμογή WordPad αποτελεί μέρος των Windows από τα Windows 95, αλλά η Microsoft ανακοίνωσε πέρυσι ότι την καταργεί από τα Windows 11.

Software Android Microsoft Windows 11

Windows 11: Τέλος η υποστήριξη για εφαρμογές Android

Η Microsoft θα σταματήσει να υποστηρίζει τις εφαρμογές Android στα Windows αλλά οι υπάρχοντες χρήστες θα πάρουν μια παράταση ενός χρόνου.

Business AI Microsoft

Mistral AI: Συνεργασία με τη Microsoft για τη γαλλική startup – Αποκάλυψε τον ανταγωνιστή του ChatGPT, Mistral Large

 Η γαλλική startup Mistral AI αποκάλυψε ένα νέο μεγάλο γλωσσικό μοντέλο (LLM) που θα ανταγωνιστεί το ChatGPT της OpenAI.