Windows Store, Μια πρώτη γεύση από το application store των Windows 8 [video]

Η επόμενη έκδοση του λειτουργικού συστήματος της Microsoft, τα Windows 8 θα έχουν το δικό του application store για να κατεβάζουμε εφαρμογές Metro style. Το Windows Store θα ξεκινήσει τη λειτουργία του ταυτόχρονα με τη διάθεση της beta έκδοσης των Windows 8 στα τέλη Φεβρουαρίου και θα είναι διαθέσιμο και στην ελληνική γλώσσα.

Ήδη τρέχει διαγωνισμός για την κατασκευή των πρώτων εφαρμογών buildwindowscontest.com.

, Windows Store, Μια πρώτη γεύση από το application store των Windows 8 [video]

, Windows Store, Μια πρώτη γεύση από το application store των Windows 8 [video]

, Windows Store, Μια πρώτη γεύση από το application store των Windows 8 [video]

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

5 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
fotis

Θα μπορείς επίσης να κατεβάζεις κάποιες desktop style εφαρμογές.
Ακόμα δεν ξέρω την διαδικασία για να βάλει ο καθένας την δικιά του desktop style εφαρμογή στο marketplace.

Κωνσταντινος

Άψογο,η Apple μου φαίνεται ότι θα φάει τα μούτρα τις αν δε σταματήσει τη προκλητική και αλαζονική της σιμπεριφορά.

bec

Ενω το να αγοραζεις laptop με υποχρεωτικη την αγορα των windows στο 90% των αξιολογων branded laptop δεν ειναι αλαζονια.Στο σπιτι μου μονο εχουμε αγορασει με αυτον το τροπο 4(!) φορες windows χωρις να το ξερουμε καν!Ασε τα παλια vista το ποσο κακα ηταν και τα εβγαλα.Τα 8 παλι αρχισαν να συμβαδιζουν και με αλλα λειτουργικα επιτελους.

Aris

@Bec

Μπορείς να μην συμφωνήσεις με τους όρους και προϋποθέσεις των προεγκατεστημένων WIndows και να πάρεις τηλέφωνο την εταιρία που πήρες το λάπτοπ σου για refund. Εγώ πάντως έτσι πήρα 85 Ευρώ πίσω απ’τα W7 Home PremiumΟΕΜ που ήρθαν προεγκατεστημένα με το λάπτοπ που αγόρασα πρόσφατα. Με την πρώτη φορά που άνοιξα το λάπτοπ του έκανα απευθείας φορμάτ.

Η microsoft έχει κάνει συμφωνίες και δίνει κίνητρα στις εταιρίες να βάζουμε ΟΕΜ εκδόσεις στα καινούργια λάπτοπ. Αυτό στην πραγματικότητα δεν είναι και τόσο κακό(εφόσον αν δεν τα θες μπορείς να πάρεις τα λεφτά σου πίσω). Αν κοιτάξεις στην lenovo για παράδειγμα ένα συγκεκριμένο μοντέλο που έρχεται είτε χωρίς λειτουργικό είτε με W7, θα δεις ότι αυτό με τα W7 στην ίδια τιμή έχει καλύτερα χαρακτηριστικά, λόγω των κινήτρων που τους προσφέρει η MS.

Όσο για τα W8, προσωπικά αυτό tablet-looking style δεν με εντυπωσιάζει προς το παρόν. Δεν δοκίμασα δυστυχώς την developers preview, έτσι δεν “δικαιούμαι” γνώμη. Αυτό που μου αρέσει όμως είναι η υποστήριξη ARM στα W8, κάτι που θα ανοίξει έναν μικρό πόλεμο μεταξύ x86 και ARM, στον οποίο θα κερδίσουν σίγουρα οι τελικοί χρήστες.

bec

@aris έτσι είναι και θα το κάνω την επόμενη φορά που θα πάρω laptop αν δεν είναι mac,αλλα η αλήθεια να λέγεται ότι στις περισσότερες περιπτώσεις δίνεις 100 ευρώ παραπάνω χωρίς να το ξέρεις για πολλοστή φορά για ένα προϊόν που έπρεπε ως αγοραστής του να το βαζωι σε οποίο μηχάνημα θέλω. και ας μη το εχω στο παλιο αν τους ενοχλει.Στο κάτω κάτω γιατι τα windows που απορροφούν τόσο χρήμα δεν είχαν οργανωμένο κατάστημα εφαρμογών και μια Α προστασία όπως τα Linux χρόνια(!) τώρα;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Microsoft Windows 10 Windows 7

Windows 10: Δωρεάν αναβάθμιση από Windows 7 και 8, ακόμα και σήμερα [How To]

Αν και δε θα έπρεπε κανονικά, μπορείτε ακόμα να αναβαθμίσετε τα Windows 7 ή Windows 8 σε Windows 10 εντελώς δωρεάν.

Computers Internet Explorer 10 Internet Explorer 9 Microsoft

Microsoft: Τέλος η υποστήριξη Windows 8, Internet Explorer 8, 9 και 10

Από σήμερα η Microsoft σταματά την υποστήριξη των Windows 8 και παλαιότερων εκδόσεων του Internet Explorer. Οι χρήστες των Windows 8 που δεν έχουν αναβαθμιστεί σε Windows 8.1 και όσοι δεν έχουν Internet Explorer 11 δεν θα έχουν πρόσβαση σε patches και updates για να κρατήσουν το software ασφαλές.

News Microsoft Windows 10 Windows 7

Windows XP: Ξεπερνούν τα Windows 8 και χωρίς υποστήριξη από τη Microsoft

Πέρσι τέτοια εποχή, για την ακρίβεια 8 Απριλίου, η Microsoft ανακοίνωσε ότι σταματά την υποστήριξη των Windows XP και Office 2003, δηλαδή σταματά το λανσάρισμα των updates. Αυτό έγινε σε μια προσπάθεια να πείσει τους χρήστες να φύγουν από τα XP και να πάνε στα νεότερα Windows 8 ή 8.1.

Tablets Windows 8

7ιντσο Windows 8.1 tablet με τιμή 65 δολάρια Αμερικής

Ανακοινώθηκε tablet με λειτουργικό σύστημα Windows 8.1 και τιμή 65 δολάρια Αμερικής. Πρόκειται για το μοντέλο Emdoor EM-I8170 με οθόνη αφής 7 ιντσών ανάλυσης 1024×600 pixels, τετραπύρηνο επεξεργαστη Intel Z3735G (Bay Trail), μνήμη RAM 1GB και ενσωματωμένη μνήμη 16GB.