Xi3 ChromiumPC, Το πρώτο desktop PC με λειτουργικό Chrome OS

Στα μέσα Ιουλίου αναμένεται να κυκλοφορήσει ο πρώτος desktop υπολογιστής που θα “τρέχει” το νέο λειτουργικό σύστημα της Google, το Chrome OS (Chromium OS?). Το εσωτερικό του αλουμινένιου υπολογιστή θα αποτελείται από τρία τμήματα Processor Module (επεξεργαστής, μνήμη RAM), Primary I/O Module (θύρες επικοινωνίας) και Secondary I/O Module (ethernnet, video out).

O Xi3 ChromiumPC θα είναι πλήρως παραμετροποιήσιμος αλλάζοντας οποιοδήποτε από τα τρία αυτά τμήματα (modules).

, Xi3 ChromiumPC, Το πρώτο desktop PC με λειτουργικό Chrome OS

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

9 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
NikosVolos

Απο εμφανιση παντως τα σπαει κανονικα,για την τιμη του γνωριζουμε τιποτα;

mitsos

Στα μέσα Ιουλίου θα κυκλοφορήσει για εξωτερικό από ότι φαντάζομαι, σε κανένα χρόνο θα έρθει και Ελλάδα. αν έρθει σε καλή τιμή δεν θα έλεγα όχι στο Chrome OS, ακούστηκε ότι θα υπάρχει πρόσβαση στα αρχεία και offline, οπότε καλώς να έρθει

Ben

Θα έχει το Chromium OS, όχι το Chrome OS. Η εταιρεία δεν είναι official partner με την Google.
Αυτήν την στιγμή οι τιμές ξεκινούν στα $849 (Suse linux) και $998 (Windows 7).
Σε όποιον δεν το κατάλαβε, είναι πανάκριβο.
Πάντως, είναι καλό να βλέπουμε διάφορα implementations του Chromium OS, ώστε να ζηλεύουν και άλλες εταιρείες και έτσι να μπουν και αυτές στο χορό…
Κυκλοφορεί ήδη αυτό https://trimslice.com/web/chromium-os-on-trim-slice , πάλι με Chromium OS σε Tegra 2 και αρχική τιμή $199 https://trimslice.com/web/models

DJ Radical

ΕΪΝΑΙ ΥΠΕΡΟΧΟ!
Σαν κινητήρας αυτοκινήτου είναι.
Chrome ή Crhomium, Google ή όχι δεν έχει συμασία – το νόημα είναι στο οτι επιτέλους αρχίζουν να υπάρχουν επιλογες οχι μόνο windows και mac (Linux είναι ακόμα εκτός παχνιδιού για το ευρύ κοινό)
Απορώ γιατί μόνο η “Google” έχει προχωρήσει σε τέτοιες υλοποιήσεις.
Το Ubuntu, Linux Mint κλπ κλπ είναι αρκετά μπροστά και θα μπορούσε να είχε μπεί δυναμικά στο παιχνίδι με τέτοια κόλπα (βλέπε netbooks ή γιατι όχι και tablets)

Παντως αμέσως μου είρθε στο μυαλό-
ΣΤΑ ΜΟΥΤΡΑ Σου microsoft με την οπισθοδρομική πολιτική σου
(είναι δυνατών ακόμα να παλεύουμε με dlls, ntfs και defragments κλπ κλπ?)
και σε εσένα Apple που νομίζεις οτι ο κόσμος σου ανήκει….

DJ Radical

edit:
μετά απο λίγο ψάξιμο είδα οτι δειλά δειλά ξεκίνησαν κάποιες εταιρίες να σπρώχνουν ubuntu…
πχ Dell…
Πάλι καλά αργά αλλα έστω…

mafiasx

photo https://cdn1.netbooknews.it/wp-content/uploads/2011/05/xi3-chromium-pc.jpg

i see 1 ethernet
4 usb (2.0)
2 esata (new one)
i thing is
2 vsb (like usb ,faster)

Ben

@DJ Radical
Επίσης η HP με WebOS στα laptops της…

Deo Domuique

DjRadican… Δεν είναι ν’ απορείς…

«Τέτοιες υλοποιήσεις» όπως χαρακτηριστικά λες, πήραν κάποια χρονάκια ώστε να φτάσουν εδώ που έφτασαν. Και εφόσον πχ τα Windows έφτασαν, άντε να τα ανταγωνιστείς…

Η Google όπως αντιλαμβανόμαστε, είναι εταιρεία που έχει τα φόντα να μπει στο παίχνιδι… Μόνο μεγαθήρια μπορούν. Δες ας πούμε το Linux, τόσα χρόνια παιδεύονται και καθαρά προσωπική μου άποψη: ΤΖΙΦΟΣ.

Το OS για το ευρύ κοινό, πιστεύω είναι απ΄τις δυσκολότερες υλοποιήσεις που είχαν να δημιουργήσουν στον τομέα «Λογισμικό».

DJ Radical

Deo συμφωνώ μαζι σου. Είναι καιρός πιστεύω όμως να δούμε κι άλλους παίκτες στο παιχνίδι εκεί είναι το παράπονο μου. Η Google ναι θα συμφωνήσω είναι απο τα μεγαθήρια αλλα νομίζω οτι δεν είναι ο μόνος λόγος. Πιστεύω οτι άλλος ‘ένας λόγος και ίσως κι ο κυριότερος είναι οτι δεν έχει την εντύπωση οτι παίζει μόνη της. Με μικρές αλλα συμαντικές και σταθερές κινήσεις έχει σαρώσει σε smartphones και tablets. Με λίγα λόγια μου δίνει την εντύπωση οτι κάθεται στην γωνία, παρακολουθεί τα λάθει ή αδυναμίες τον άλλων και δρά ανάλογα. πχ ένα android smartphone δεν έχει τίποτα να ζηλέψει απο το iphone Απο την άλλη ένα ubuntu px έχει ακόμη πολή δουλειά να κάνει ωστε να πλησιάσει λίγο windows και mac – Γιατί ακριβώς νομίζει οτι παίζει μόνο του – πχ δεν ενδιαφέρθηκε κανείς να βρεί μια “επίσιμη” λύση για το απαράδεκτο “bug” του wifi απλα δεν ενδιαφέρονται έτσι κι εγώ δεν το χρησιμοποιώ πλέον και σε κανέναν δεν το προτείνω. Οποιδήποτε pc και να στήσεις τα windows θα τρέξουν – για να τρεξεις linux όμως… Έτσι δεν πάει μπροστά και δεν “υλοποιείται” μια κατα τα άλλα υπέροχη ιδέα. Αυτό είναι το παράπονο μου γιαυτό και χαίρομαι πολύ όταν… Συνέχεια »

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Chrome OS featured

Chrome OS: Έρχονται νέες επιλογές split view

Ο διαχωρισμός της οθόνης στη μέση για δύο παράθυρα μπορεί να είναι αρκετός για τους περισσότερους ανθρώπους, ωστόσο υπάρχουν περισσότεροι από ένας τρόποι για να κόψεις κάτι στα δύο.

Software Google Chrome OS Chromebook

Τρία χρήσιμα tips για καλύτερη χρήση του Chrome OS 91

Η έκδοση 91 του Chrome OS είναι διαθέσιμη για όλα τα Chromebooks, αλλά κρύβει κάποια μυστικά που καλό είναι να γνωρίζετε.

Internet Google Chrome OS

Το Chrome OS διαθέτει πλέον ενσωματωμένη δυνατότητα εγγραφής οθόνης

Η Google ανακοίνωσε ότι έρχεται μια ενσωματωμένη δυνατότητα εγγραφής οθόνης στο Chrome OS μέσα στο Μάρτιο.

Business Chrome OS Google

H Google εξαγόρασε την εταιρεία που έκανε τα Windows PC να τρέχουν Chrome OS

Η Google εξαγόρασε την Neverware, την εταιρεία που μέσω του CloudReady έκανε τα Windows PC να τρέχουν Chrome OS.