Valve, Το Xi3 Piston δεν ειναι το Steam Box

Κατασκευάζεται από την Xi3 και ονομάζεται Piston. Αυτό το mini-PC είναι απίστευτα μικρο και ταυτόχρονα κομψό. Ωστόσο κατά την διάρκεια της παρουσίασης του στην CES 2013 έγινε η αφορμή για μια μεγάλη παρεξήγηση. Είναι αυτό το πολυαναμενόμενο Steam Box, το οποίο ολόκληρος ο κόσμος του gaming περιμένει να δει ή η Valve εργάζεται προς κάποια άλλη κατεύθυνση;

, Valve, Το Xi3 Piston δεν ειναι το Steam Box

Σε συνέντευξη του ο Gabe Newell, συνιδρυτής και διαχειριστής της Valve, έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τα σχέδια τους. Πρώτον, το Piston δεν είναι το Steam Box. O Newell εξήγησε ότι θα υπάρχει μια ποικιλία από διαφορετικά Steam Boxes, καθώς η Valve συνεργάζεται με διάφορες εταιρείες προκειμένου να πραγματοποιήσουν αυτόν το στόχο. Ακόμα είπε ότι εργάζονται πάνω σε μια δική τους εκδοχή ενός Linux-based Steam Box, της κονσόλα για την οποία έχουν ειπωθεί και γραφτεί τόσα πολλά.

«Θα διατεθεί από εμάς και θα το πουλάμε απευθείας στους καταναλωτές. Θα χρησιμοποιεί Linux και αν θέλετε θα μπορείτε να εγκαταστήσετε και Windows. Εμείς δεν πρόκειται να το κάνουμε δύσκολο για κανέναν. Δεν σκοπεύουμε να κατασκευάσουμε κάποιο “κλειστό” σύστημα πέρα από οποιαδήποτε φαντασία”.

O Newell πρόσθεσε ακόμα ότι η Valve ψάχνει να βρει το κατάλληλο μέσο που θα ενσωματώσει στην κονσόλα της, προκειμένου ο χρήστης να έχει την καλύτερη δυνατή εμπειρία χειρισμού, ότι η GPU που θα ενσωματώνει θα είναι ικανή να δώσει output τόσο σε πολλαπλές οθόνες αλλά και να εκτελεί πολλά διαφορετικά παιχνίδια ταυτόχρονα, κάτι σαν gaming server.

Δεν γνωρίζει αν με το εγχείρημα τους θα καταφέρουν να ταρακουνήσουν την Microsoft ή την Sony αλλά στηρίζουν τις ελπίδες τους στο Διαδίκτυο και στους ανθρώπους του, που μπορούν να ξεχωρίσουν αν κάτι είναι καλό και αξίζει να το προωθήσουν.

Θα περιμένουμε Gabe ..

Πηγή

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Γιάννης

Άραγε πόσο θα κοστίζουν τα steam box ;;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Computers Samsung

Samsung Odyssey OLED G9 (G95SC): Νέο gaming monitor με προηγμένη τεχνολογία AI upscaling

Η Samsung Odyssey OLED G9 διαθέτει λεπτεπίλεπτο σχεδιασμό που περιλαμβάνει ένα κομψό, μεταλλικό πλαίσιο. Στο πίσω μέρος της οθόνης κρύβεται το δημοφιλές CoreSync και Core Lighting+.

Computers featured

Προτάσεις για να χτίσετε ένα οικονομικό gaming PC

Για να χτίσεις ένα οικονομικό gaming PC, θα πρέπει να επιλέξεις τα σωστά εξαρτήματα (hardware) σε συνδυασμό με τον προϋπολογισμό σου (budget).

Computers Qualcomm Qualcomm Snapdragon

H Qualcomm έτοιμη να ανακοινώσει τον νέο Snapdragon

Η Qualcomm ανακοίνωσε επίσημα την κυκλοφορία του νέου chipset Snapdragon με μια ανάρτησή της στη δημοφιλή κινεζική social media πλατφόρμα Weibo.

Computers Intel Microsoft

Τα Windows 12 μόλις εμφανίστηκαν σε έγγραφα Intel που διέρρευσαν

Tα Windows 11 δεν έχουν κυκλοφορήσει εδώ και πολύ καιρό ωστόσο φαίνεται πως η Microsoft ετοιμάζει ήδη το επόμενο βήμα της.