Xi3 Z3RO Pro, Υπολογιστής τσέπης για την Post PC εποχή

Η Xi3, κατασκευάστρια του Piston, παρουσίασε τον Z3RO Pro, ένα μικρό αλλά δυνατό υπολογιστή που θυμίζει λίγο το NUK της Intel, με τιμή εκκίνησης τα $399 και λιλιπούτειες διαστάσεις. Ο Xi3 Z3RO Pro έχει σχεδιαστεί τόσο για γενική χρήση, όπως περιβάλλον γραφείου αλλά είναι αρκετά ισχυρός και για πιο εξειδικευμένες εργασίες ή HTPC.

Xi3 Z3RO Pro, Xi3 Z3RO Pro, Υπολογιστής τσέπης για την Post PC εποχή

“Ο Z3RO Pro έχει το ιδανικό μέγεθος”, δήλωσε ο Jason A. Sullivan, ιδρυτής, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Χi3. “Σε αυτή την – post pc – εποχή που διανύουμε, είναι σαφές ότι δεν υπάρχει πλέον κανένας λόγος για να αγοράσει κανείς tower PC. Kαι δεν είναι μόνο η Xi3 με τα προϊόντα της που σηματοδοτεί το τέλος των desktop υπολογιστών.”

Xi3 Z3RO Pro
● Dual core x86-64bit CPU στα 1,65 GHz (2 MB Level 2 cache)
● Ένα GPU με 80 graphic cores (shaders)
● 4 GB DDR3 μνήμης RAM
● 16 GB έως 1 TB SSD αποθηκευτικό μέσο (ταχύτητας μέχρι και 12 Gbps)
● 2 θύρες για σύνδεση οθονών με μέγιστη ανάλυση 2560×1600 pixels (συμπεριλαμβανομένου ενός HDMI/ DisplayPort v1.2 και 1 Mini DisplayPort-v1.2)
● Τέσσερις eSATAp 3.0
● θύρα Ethernet 1Gb

Λειτουργεί στα 15 Watts, έρχεται με openSUSE Linux v11.2, αλλά είναι ικανός να λειτουργήσει και με x86 λειτουργικά συστήματα, συμπεριλαμβανομένων και των Windows 8. Ο Χi3 Z3RO Pro Θα είναι διαθέσιμος από το δεύτερο τρίμηνο του 2013.

Xi3 Z3RO Pro, Xi3 Z3RO Pro, Υπολογιστής τσέπης για την Post PC εποχή

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

9 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
mikekodima

Το μέλλον είναι εδώ!

Mandoctor

Μου φαίνεται πραγματικά απίστευτο! Και η τιμή του το ίδιο!

Neffely

Είναι ποτέ δυνατόν να εξαφανιστούνε τα towerPC? Θα φτάσει ποτέ αυτό το μαραφέτι (και δεν αναφέρομαι 20 χρόνια μετά τι μπορεί να έχει βγει) τις 2 GPU που έχω στο PC μου?Δεν παίζει κάτι τέτοιο για το προσεχές μέλλον. Αλλά σαν δυνατότητες και διαστάσεις είναι πολύ καλό.

FaTaL

No wifi? Fail 😛

kostaszx

«Σε αυτή την – post pc – εποχή που διανύουμε, είναι σαφές ότι δεν υπάρχει πλέον κανένας λόγος για να αγοράσει κανείς tower PC. Είμαστε σοβαροί ρε; Όσοι χρησιμοποιούν ήδη tower PC ως βασικό pc και όχι netbook ή έστω laptop το κάνουν επειδή τα προηγούμενα απλά δεν έχουν τη δύναμη (οκ το λάπτοπ μπορεί να είναι σε μερικές περιπτώσεις εξίσου δυνατό με το tower PC αλλά δίνεις ένα κάρο λεφτά) να αντέξουν αυτά που μπορεί ένα tower PC. Επίσης, ποιο λιλιπούτειο PC θα δώσει στους gamer το χώρο που χρειάζεται ενα beast spec-wise PC? Κάτι τέτοιο είναι απλά εκτός θέματος τουλάχιστον για ας πούμε 5 χρόνια

LEFTKOYL

Πανακριβο

Darth

@kostaszx
εγώ έχω desktop για πολλούς λόγους
1, έχω 27′ οθόνη ips (άντε βρες μου κάτι τέτοιο σε λαποπ)
2, έχω 3 δίσκους από 2 tb εσωτερικούς και έναν ssd120 gb (για πες σε ποιο λαπτοπ χωράνε)
3, έχω κάρτα ήχου με οπτική έξοδο σε ηχεία 5,1 (για πες σε ποιο λαπτοπ μπαίνει)
4, έχω μια κάρτα gtx 570 2 gb που παίζει οποιοδήποτε σχεδόν παιχνίδι στο full + εκμεταλλεύομαι την δύναμη της cuda σε επεξεργασία video κλπ κλπ (μην πεις mobility κάρτες αυτές ούτε καν πλησιάζουν σε επιδώσεις του desktop)
5. έχω κανονικό cpu 6 πύρινο στα 3,4 ghz που κάνει θαύματα σε επεξεργασία video βάρια games κλπ
6, έχω ένα σορό usb θήρες κλπ κλπ

για την ώρα lapop δεν μπορεί ούτε καν να φτάσει δυνατότητες του desktop (για τα επόμενα 5 6 χρόνια όπως είπες (από θέμα οθόνης ίσος και ποτέ….)

για κουτάκι τούτο συμφωνώ απόλυτα…… δεν έχει σχεδόν κανένα λόγο υπαρξεις αν κόστιζε 200 250 ευρό θα ήταν το απόλυτο multimedia pc για το σαλόνι κλπ…….. με την τιμή που έχει όμως…….. ούτε εδώ ούτε εκεί δεν πάει…….

kostaszx

Ακριβώς για αυτό μιλάω. Σκέψου δυο πράγματα : 1ον, σε τέτοια τιμή παίρνεις το διπλάσια ικανό desktop και 2ον, αναγκάζεσαι να αγοράσεις οθόνη (+100 στο νερό) η οποία όχι μόνο σου πηγαίνει το κόστος υπερβολικά επάνω άλλα πιο σημαντικό, σου παίρνει το mobility το οποίο είναι και ο λόγος που αγόρασες αυτό το κουτάκι ούτως η άλλως. Και κατι ακόμα άκυρο, πολύ ωραίο μηχανάκι έχεις φτιάξει. Και το δικό μου εξαπύρηνο αλλά έχει αρχίσει να βγάζει κατι κολλήματα και θέλει μια αναβαθμισούλα (κοντά 3 χρόνια το εχω ίδιο)

Greg

@Darth Λεφτά υπάρχουν!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Computers Υπολογιστές Mac Pro

Mac Pro, Ταυτόχρονο render με εφε ανάλυσης 4Κ σε πραγματικό χρόνο χωρίς κολλήματα!

Οι νέοι Mac Pro έφτασαν στα χέρια των πρώτων reviewers και οι πρώτες εντυπώσεις που έχουν να κάνουν με την απόδοση τους είναι ιδιαίτερα θετικές και τα πρώτα αποτελέσματα, εντυπωσιακά. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα FCP.co και τις εντυπώσεις των reviewers από την πρώτη μέρα χρήσης του Mac Pro, αναφέρονται στις μεγάλες ταχύτητες ανάγνωσης (Read speed) […]

Computers Υπολογιστές Toshiba

Η Toshiba εξαγοράζει την OCZ

Η κλιμακούμενη αύξηση ανταγωνιστικότητας στην αγορά των SSD, ανάγκασε την OCZ να υποβάλει αίτηση πτώχευσης με την Toshiba να την εξαγοράζει για μόλις 35 εκατομμύρια δολάρια. Φυσικά εκτός από το brand name της OCZ, εξαγόρασε όλο το τεχνολογικό χαρτοφυλάκιο με τις πατέντες και το προσωπικό που δούλευε πάνω στους SSD της OCZ.

Computers Intel Υπολογιστές

Intel, Αποκαλύπτει λεπτομέρειες για την επόμενη γενιά Intel Xeon Phi

Η Intel αποκαλύπτει περισσότερες λεπτομέρειες για την επόμενη γενιά επεξεργαστών Intel Xeon Phi στην εκδήλωση για υπερυπολογιστές SC’13. H Intel σχολίασε στην εκδήλωση Supercomputing Conference στο Ντένβερ, τους συντελεστές μορφής και λεπτομέρειες για τη διαμόρφωση της μνήμης στην επόμενη γενιά επεξεργαστών Intel Xeon Phi (με κωδική ονομασία “Knights Landing”).

Computers Υπολογιστές Mac OS X Mavericks OS X Mavericks

OS X Mavericks, Στοιχεία που θα θέλαμε να υπάρχουν και στο iOS

Το νέο λειτουργικό σύστημα OS X Mavericks έφερε πληθώρα νέων χαρακτηρηστικών στους υπολογιστές της Apple και ορισμένα από αυτά θα θέλαμε να υπήρχαν και στις iOS συσκευές μιας και θα έκαναν πιο εύκολες ορισμένες λειτουργίες. Δεν αποκλείεται κάποια στιγμή να υλοποιηθούν αλλά προς το παρόν είναι διαθέσιμες μόνο στο OS X Mavericks.