Κινητό τηλέφωνο | Προτάσεις αγοράς, Άνοιξη 2008

, Κινητό τηλέφωνο | Προτάσεις αγοράς,  Άνοιξη 2008Στην ελληνική αγορά κυκλοφορούν πάνω από 100 διαφορετικά μοντέλα κινητών τηλεφώνων και πολλές φορές η επιλογή γίνεται αρκετά δύσκολη υπόθεση. Θέλοντας να ξεκαθαρίσω το τοπίο σκέφτηκα να ετοιμάσω έναν οδηγό αγοράς ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε χρήστη καθώς και τις απαιτήσεις που έχει από ένα κινητό τηλέφωνο. Ενημερωθείτε λοιπόν για το τι «παίζει» στην αγορά της κινητής και κάντε τις επιλογές σας.

High-End κινητά
Εδώ αναφερόμαστε σε χρήστες που ενδιαφέρονται για την τελευταία λέξη της τεχνολογίας και αναζητούν συσκευές που να την ενσωματώνουν. Συσκευές με οθόνη αφής, κάμερα πολλών Megapixel, δορυφορικό δέκτη GPS και Wi-Fi. Από αυτή την κατηγορία δεν θα μπορούσε να λείπει το εντυπωσιακό Nokia Ν95 8GB το οποίο ενσωματώνει πάνω του όλες τις τεχνολογικές εξελίξεις όπως Wi-Fi, κάμερα 5Megapixels, GPS, 8GB ενσωματωμένη μνήμη και τεχνολογία HSDPA για ταχύτατο ίντερνετ. Επίσης και το iPhone είναι μια ξεχωριστή συσκευή, που δεν θα μπορούσε να λείπει απ αυτή την κατηγορία, με εκπληκτική οθόνη αφής, Wi-Fi και εξαιρετικές δυνατότητες πλοήγησης και χρήσης του μενού.

Ladies special
Ένα μεγάλο ποσοστό γυναικών αναζητούν κομψές και στιλάτες συσκευές βάζοντας σε δεύτερη μοίρα τα τεχνικά τους χαρακτηριστικά. Θυμηθείτε πόσες γυναίκες είδατε στον δρόμο να κρατάνε το μοναδικό για την εποχή του Motorola V3. Τέσσερα ολόκληρα χρόνια μετά την κυκλοφορία του και σχεδόν όλες οι εταιρίες έχουν στη γκάμα τους μοντέλα με έμφαση στο σχεδιασμό. Σε αυτή την κατηγορία τόσο το Prada της LG όσο και το Motorola V8 RAZR 2 Luxury είναι δυο συσκευές που σχεδιάστηκαν με γνώμονα το γυναικείο γούστο. Το Prada από την μια συνδυάζει την κομψή και σοφιστικέ εμφάνιση με το προηγμένο interface ενώ το V8 απ την άλλη εντυπωσιάζει με το επίχρυσο του περίβλημα.

Trendy κινητά
Σίγουρα ένα μεγάλο ποσοστό νεαρών ενδιαφέρεται για κινητά που “πουλάνε μούρη”, δηλαδή κινητά που μαγνητίζουν τα βλέμματα των γύρω τους. Σε αυτή την κατηγορία δεν θα μπορούσαμε να μην συμπεριλάβουμε iPhone της Apple. Πρόκειται για ένα κινητό που εντυπωσιάζει ακόμα και μετά από ένα χρόνο κυκλοφορίας (στην Αμερική) θα τραβήξει πολλά βλέμματα πάνω του. Μια ακόμα εξίσου εντυπωσιακή συσκευή αλλά αρκετά ακριβότερη καθώς η τιμή της ξεπερνάει τα 1000 ευρώ είναι κομψοτέχνημα Nokia 8800 Arte. Η κατασκευή του από γυαλί και μέταλλο το κάνουν ξεχωριστό τόσο στην αφή όσο και στην όψη. Και τα δύο μοντέλα εκτός από την εντυπωσιακή τους όψη διαθέτουν και αρκετά καλά τεχνικά χαρακτηριστικά και θα κάνουν τους κατόχους τους να τα λατρέψουν.

Φωτογραφικά κινητά
Σίγουρα τα κινητά δεν έχουν φτάσει ακόμα την ποιότητα των ψηφιακών φωτογραφικών μηχανών όμως έχουν γίνει μεγάλα βήματα προόδου και πλέον υπάρχουν συσκευές που τραβάνε πολύ ποιοτικές φωτογραφίες. Σε αυτή την κατηγορία ξεχωρίζουν δυο μοντέλα το Samsung G800 (βίντεο) με κάμερα 5Megapixels, Xenon Flash και 3x οπτικό ζουμ και το εξαιρετικό Nokia Ν95 8GB με 5Μegapixels, φακό της φημισμένης Carl Zeiss και λειτουργία αυτόματης εστίασης.

Για επαγγελματίες
Τον τελευταίο καιρό όλο και περισσότεροι επαγγελματίες επιλέγουν συσκευές με οθόνη αφής και λειτουργικό σύστημα Windows έτσι ώστε να μπορούν να έχουν άμεση και εύκολη πρόσβαση τόσο στο διαδίκτυο όσο και στα email τους καθώς και να μπορούν να μεταφέρουν μαζί τους όλα τα σημαντικά αρχεία από τον υπολογιστή τους. Εδώ, η επιλογή του HTC TYTN II είναι ιδανική. Απ’ τη μια το Wi-Fi κάνει πιο εύκολη την πρόσβαση στο διαδίκτυο και απ’ την άλλη το ενσωματωμένο QWERTY πληκτρολόγιο διευκολύνει στη διαχείριση της αλληλογραφίας.

Για καθημερινή χρήση
Πολλοί χρήστες αναζητούν συσκευές που να διαθέτουν αρκετές δυνατότητες άλλα θέλουν να δαπανήσουν μια περιουσία για να τις αποκτήσουν. Οι περισσότερες συσκευές που κυκλοφορούν στην Ελλάδα πιστεύω ότι ανήκουν σε αυτή την κατηγορία, είναι δηλαδή για καθημερινή χρήση. Εδώ συναντάμε μοντέλα με κάμερα 2Megapixel με 3.2Megapixel, ενσωματωμένο ραδιόφωνο, δυνατότητα υποδοχής καρτών μνήμης και αξιόλογες δυνατότητες αναπαραγωγής μουσικής. Μια χαρακτηριστική συσκευή αυτής της κατηγορίας πιστεύω πως είναι το Nokia 6500 slide. Ένα πολύ κομψό και στιλάτο κινητό με κάμερα 3,2Μegapixels, υποδοχή MicroSD, ενσωματωμένο ραδιόφωνο και Music Player.

Εισαγωγικά μοντέλα
Ένα μεγάλο ποσοστό χρηστών δεν ενδιαφέρεται να έχει το πιο εξελιγμένο κινητό που κυκλοφορεί αλλά μια συσκευή για να πραγματοποιεί τηλεφωνικές κλήσεις και στέλνει μηνύματα. Σε αυτή την κατηγορία δύο πολύ αξιόλογες συσκευές είναι το Nokia 2670 και το Sony Ericsson T250i και τα δύο είναι αρκετά κομψά με κάμερα 0,3Megapixels, ενσωματωμένο ραδιόφωνο και τιμή κάτω από 100 ευρώ. Επιπρόσθετος η πρώτη διαθέτει ενσωματωμένο Bluetooth και ανήκει στην κατηγορία των clamshell κινητών (με πορτάκι).

87
317

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

6 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Κώστας Βλαχάκης

Συμφωνώ με όλες τις προτάσεις που κάνεις Τάσο.
Ο τίτλος “Άνοιξη 2008” θεωρώ πως είναι πολύ σωστός γιατί τους επόμενους μήνες θα αρχίσουν να έρχονται τα κινητά που είδαμε στη Βαρκελώνη, Nokia N78, Samsung U900, Sony Ericsson W980i, LG KF700 με αποτέλεσμα να πρέπει να ετοιμάσεις άρθρο “Καλοκαίρι 2008!”…

tasosvel

χεχε 🙂 Ναι:) Θα κυκλοφορήσουν πολύ καλές συσκευές μέσα στους επόμενους μήνες .

giwrgos

Απ’ότι κατάλαβα απο όλο το αρθρο του Τάσου,το Ν95 8GB, ειναι ένα κινητό που καλύπτει μία μεγάλη γκάμα κατηγοριών..! Απο την μία είναι στα φωτογραφικά κινητά, και απο την άλλη ειναι στα high end κινητα. Έχω το κινητό καθώς είχα επίσης και το htc tytn ii.. Η άποψή μου είναι ότι και στα 2 κινητά μπορείς να σερφάρεις στο διαδίκτυο,αλλά συγκριτικά όσο και αν φαίνεται παράλογο,το N95 8gb έχει περισσότερο γρήγορο browser!Έχει καλή φωτπγραφική μηχανή και βίντεο…! ελπίζω στους επόμενους μήνες να δούμε κάτι περισσότερο ανταγωνιστικό απο αυτα τα κινητά με περισσότερες λειτουργείες και δυνατότητες!!! Συγχαρητήρια και στους 2 σας για αυτό το άρθρο!!!!

tasosvel

Είναι δυο αρκετά διαφορετικές συσκευές αλλά πολύ αξιόλογες, το ν95 απ την μια έχει πολυ περισσότερες Multimedia δυνατότητες όπως 5μπ κάμερα , ραδιόφωνο, πολύ καλό music player, στερεοφωνικά ακουστικά, απ την άλλη το kaiser έχει πολύ καλή οθόνη αφής , δυνατό επεξργαστή, φοβερό gps και qwerty πληκτρολόγιο. Μιας και τα έχω δουλέψει και τα δύο στο ιντερνετ να πώ οτι το kaiser με βόλεψε πολύ περισσότερεο κυρίως λόγο πληκτρολογίο και οθόνης αφής. Κατα τα άλλα γενικότερα ο explorer δεν θεώρήται και ο καλύτερος browser αν και μπορείς να εγκαταστήσεις κάποιον άλλο. Αλλά σίγουρα κάνεις ευκολότερα scroll στην σελίδα με το πενάκι και πληκτρολογείς πιο εύκολα μια διεύθυνση με το qwerty πληκτρολόγιο.

ProBlog

@giwrgos “περισσότερες λειτουργείες και δυνατότητες” : ??? Δηλαδή; Τι περισσότερες περιμένεις από ένα κινητό; Να φτιάχνει και φραπέ;
Περιμένω το N95 8GB μέσα στην εβδομάδα ! Από S200 σε HTC 3300 και τώρα NOKIA, νομίζω ότι το N95 8GB είναι κορυφαίο !!!

giwrgos

ολοι ετσι νομιζουν ,μεχρι να βγει κατι πιο καινουριο…και εγώ οταν ειχα το 6600 και το SX1 νομιζα οτι είναι το καλυτερο..που ξερεις..μπορει αργοτερα να φτιαχνει και καπουτσινο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Android featured How

Γρήγορη μεταφορά δεδομένων από Android σε iPhone [How To]

Σήμερα θα δούμε ένα γρήγορο How To για γρήγορη και εύκολη μεταφορά δεδομένων από οποιοδήποτε Android smartphone σε iPhone.

Software Android Android Smartphones featured

Χρήσιμα tips για χρήστες Android smartphone

Πάμε να δούμε μερικές συμβουλές για τους χρήστες Android συσκευών που θα βελτιώσουν την ποιότητα χρήσης τους.

Πριν αγοράσεις How

Μεταχειρισμένα κινητά | Ο 10λογος του καλού αγοραστή

Μιας και τα τελευταία τρία χρόνια έχω αλλάξει πάνω από 30 κινητά τηλέφωνα από τα οποία τα περισσότερα ήταν μεταχειρισμένα και τα αγόρασα μέσω αγγελιών από site και forum στο internet, σκέφτηκα να ετοιμάσω έναν οδηγό για ασφαλείς αγορές. Τι θα πρέπει λοιπόν να προσέξετε πριν πραγματοποιήσετε τις συναλλαγές σας.

How to How

“Μαγειρεύοντας” τα Beat

Οι στιγμές που ζει ένας Dj όταν το κοινό ανταποκρίνεται χορεύοντας και διασκεδάζοντας, δεν αλλάζονται με τίποτα. Η συγκίνηση χτυπάει κόκκινο και η αδρεναλίνη ξεχειλίζει. Η επιλογή της κατάλληλης μουσικής για την κάθε περίπτωση είναι βασικό χαρακτηριστικό ενός δυναμικού και αξέχαστου set, όπως και ο καλός εξοπλισμός. Όμως δεν κάνουν τα ράσα, τον παπά! Ούτε […]