Ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές

, Ψηφιακές φωτογραφικές μηχανέςΟι ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές όπως καθετί στο κόσμο της τεχνολογίας εξελίσσονται. Το μέγεθός τους συρρικνώνεται και οι δυνατότητές τους γιγαντώνονται. Οι σύγχρονες ψηφιακές φωτογραφικές δεν θυμίζουν σε τίποτα τα παλιά μοντέλα με το μεγάλο βάρος και την υψηλή τιμή…

Digital era
Ποιος θυμάται πια τις φωτογραφικές μηχανές με το φιλμ. Τεράστιες βιομηχανίες φωτογραφικών ειδών έχουν βάλει λουκέτο ή στην καλύτερη περίπτωση έχουν συγχωνευτεί για να ανταπεξέλθουν στο ψηφιακό τσουνάμι. Νέοι παίχτες έχουν κάνει την εμφάνισή τους και ροκανίζουν από την πίτα των ψηφιακών φωτογραφικών. Αυτή η αναστάτωση μοναδικό κερδισμένο έχει εμάς, τους καταναλωτές. Οι εταιρείες, στη προσπάθειά τους να μας πείσουν να αγοράσουμε τα προϊόντα τους, έχουν εκτοξεύσει την ποιότητα ενώ παράλληλα έχουν ρίξει τις τιμές πάρα πολύ. Ποιος θα μπορούσε να φανταστεί ότι με κάτω από 200 ευρώ θα μπορούσες κάποτε να αγοράσεις μια ψηφιακή με ανάλυση 7Megapixels. Και όμως σήμερα μπορείς.

Ποιες είναι οι κατηγορίες:

Compact
Οι πιο δημοφιλείς ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές ανάμεσα στους ερασιτέχνες, είναι οι compact. Πρόκειται για την πιο οικονομική κατηγορία και απευθύνεται σε όλους. Τα μοντέλα αυτά διαθέτουν πολύ καλή ποιότητα κατασκευής, άπειρες λειτουργίες και ιδιαίτερα χαμηλό κόστος. Καλύπτουν στο σύνολό τους τις απαιτήσεις του ερασιτέχνη φωτογράφου ενώ δεν είναι και λίγα τα μοντέλα εκείνα που εντυπωσιάζουν με τις επαγγελματικές τους καταβολές.
DSLR
Μην σας τρομάζει η όψη και το μέγεθός τους. Οι ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές DSLR απευθύνονται πλέον σε όλους. Με κόστος από 600 ευρώ μπορείτε να αποκτήσετε την πρώτη σας DSLR με εναλλασσόμενους φακούς. Τα μοντέλα αυτά δέχονται εναλλάξιμους φακούς με αποτέλεσμα να είναι έτοιμες για φωτογράφιση υπό οποιεσδήποτε συνθήκες. Τα μοντέλα DSLR μπορούν να αποθηκεύουν τις φωτογραφίες σε αρχεία RAW τα οποία προσφέρουν μεγάλη ευελιξία κατά την επεξεργασία τους στον υπολογιστή.

Τα ψηφιακά διαμάντια του σήμερα, προσφέρουν εργονομία και μπορεί ο καθένας να τα χρησιμοποιήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, απολαμβάνοντας εξαιρετικά αποτελέσματα. Σήμερα με μια ψηφιακή φωτογραφική μπορείς να πραγματοποιείς λήψης φωτογραφιών αλλά και βίντεο με ήχο, αποκτώντας τη δυνατότητα να κρατήσεις για πάντα τις αγαπημένες σου στιγμές στην καλύτερη δυνατή ποιότητα.

Τι να προσέξεις πριν αγοράσεις ψηφιακή φωτογραφική:
•Την ανάλυση (Megapixels)
•Το φακό
•Τις προκαθορισμένες θέσεις λήψης
•Τραβάει βίντεο με ήχο;
•Το μέσο εγγραφής (κάρτα μνήμης)
•Την αυτονομία

Τα πιο δημοφιλή μέσα εγγραφής: Memory Stick, Compact Flash, xD, SD.

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Digital camera Lumix Panasonic

Panasonic Lumix GF5, Διαρροή στοιχείων και φωτογραφιών

Η ψηφιακή μηχανή που θα αντικαταστήσει την GF3, η Panasonic Lumix GF5 διέρρευσε στο Διαδίκτυο, σε μία φωτογραφία που δημοσίευσε κατά λάθος ένας μοντέλο που χρησιμοποιεί το Instagram. Τη στιγμή που γράφονταν αυτές οι γραμμές η φωτογραφία είχε κατέβει, γεγονός που δίνει ακόμα μεγαλύτερη αξία στην εν λόγω αποκάλυψη. Οι φήμες λένε ότι το μοντέλο […]

Digital camera Olympus

Olympus mju1060 | Ο αχώριστος συνοδός σας

Η μηχανή Olympus mju1060 διαθέτει ισχυρό οπτικό zoom 7x για αυθόρμητες κοντινές λήψεις των φίλων, της οικογένειας και πολλών άλλων θεμάτων. Με αυτήν τη μηχανή γενικής χρήσης, το θάμπωμα σε συνθήκες δράσης ανήκει στο παρελθόν, καθώς το κούνημα της μηχανής αντισταθμίζεται με τη λειτουργία διπλής σταθεροποίησης εικόνας. Η μεγάλη οθόνη LCD HyperCrystal 3,0 ιντσών, η […]

Digital camera Sony

Sony Cyber-Shot T500 | Με 10,1Megapixel και video HD

Μέχρι σήμερα οι επιλογές ανάμεσα σε ψηφιακές μηχανές που ισχυρίζονται ότι λειτουργούν και ως βιντεοκάμερες ήταν άφθονες, αλλά τα αποτελέσματα τους αμφιλεγόμενα. Η κυκλοφορία, όμως, της λεπτής και εξαιρετικά κομψής, νέας Cyber-shot T500 της Sony αλλάζει τα δεδομένα, καθώς καθιστά πανεύκολη την καταγραφή των αγαπημένων σας στιγμών σε ποιοτικές φωτογραφίες ή σε HD clips.

Digital camera Olympus

Olympus mju1040 | Φωτογραφίστε με στυλ

Με την εκλεπτυσμένη ψηφιακή Olympus µ 1040, θα φωτογραφίζετε με κομψό τρόπο. Στο καλαίσθητο μεταλλικό υπέρλεπτο σώμα της μηχανής, ο ολοκαίνουριος σχεδιασμός της συνδυάζει το στιλ με χαρακτηριστικά, όπως προηγμένη τεχνολογία ανίχνευσης προσώπων, τεχνολογία ρύθμισης σκιάς και μια καινοτόμο λειτουργία Intelligent Auto, με την οποία επιλέγονται οι ιδανικές ρυθμίσεις για λήψη της τέλειας φωτογραφίας.