4 συμβουλές για καλύτερες φωτογραφίες

, 4 συμβουλές για καλύτερες φωτογραφίεςΑγοράσατε μια νέα ψηφιακή φωτογραφική μηχανή, με πλούσια τεχνικά χαρακτηριστικά που θα ζήλευαν ακόμα και οι επαγγελματίες του χώρου. Ξεκινήσατε να φωτογραφίζεται και να κάνετε πειραματισμούς. Το αποτέλεσμα όμως δεν σας ενθουσίασε. Μήπως φταίει η ψηφιακή, αναρωτιέστε και επεξεργάζεστε τις έξτρα λειτουργίες της.

Όχι δεν φταίει (και τόσο) η νέα σας ψηφιακή. Αναλόγως του θέματος που φωτογραφίζετε θα πρέπει να κάνετε και τις ανάλογες ρυθμίσεις. Διαβάστε περισσότερα για τέσσερις δημοφιλής συνθήκες φωτογράφισης, τοπία, κόντρα στον ήλιο, ηλιοβασίλεμα, πορτραίτο.

Τοπία
Δημιουργήστε το φωτογραφικό κάδρο με βάση τις νοητές ευθείες που σχηματίζει το θέμα σας.

Κόντρα στον ήλιο
Η κλασσική μέθοδος φωτογράφισης είναι να έχουμε το ήλιο «πλάτη». Το αποτέλεσμα των φωτογραφιών είναι ικανοποιητικό στερούνται όμως δυναμισμού και πρωτοτυπίας. Φωτογραφίστε κόντρα στον ήλιο «κρύβοντάς» τον πίσω από φυσικά εμπόδια ή απλά «βγάλετε» τον ελαφρώς έξω από το φωτογραφικό κάδρο.

Ηλιοβασίλεμα
Δημιουργήστε προσεκτικά το φωτογραφικό κάδρο ώστε ο ορίζοντας να παραμένει παράλληλος με την οριζόντια πλευρά του κάδρου. Για να διατηρήσετε την κόκκινο-πορτοκαλί απόχρωση του φωτός, ορίστε την λειτουργία εξισορρόπησης λευκού (white balance) στη θέση daylight.

Πορτρέτο
Επιλέξτε το φόντο να είναι λιτό απλό και μονόχρωμο. Ο μαλακός φωτισμός κολακεύει το ανθρώπινο πρόσωπο και μειώνει τις ατέλειες. Επιλέξτε εξωτερικό χώρο με φυσικό φως και κατά προτίμηση πρωινές και απογευματινές ώρες.

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Android featured How

Γρήγορη μεταφορά δεδομένων από Android σε iPhone [How To]

Σήμερα θα δούμε ένα γρήγορο How To για γρήγορη και εύκολη μεταφορά δεδομένων από οποιοδήποτε Android smartphone σε iPhone.

Software Android Android Smartphones featured

Χρήσιμα tips για χρήστες Android smartphone

Πάμε να δούμε μερικές συμβουλές για τους χρήστες Android συσκευών που θα βελτιώσουν την ποιότητα χρήσης τους.

Πριν αγοράσεις How

Κινητό τηλέφωνο | Προτάσεις αγοράς, Άνοιξη 2008

Στην ελληνική αγορά κυκλοφορούν πάνω από 100 διαφορετικά μοντέλα κινητών τηλεφώνων και πολλές φορές η επιλογή γίνεται αρκετά δύσκολη υπόθεση. Θέλοντας να ξεκαθαρίσω το τοπίο σκέφτηκα να ετοιμάσω έναν οδηγό αγοράς ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε χρήστη καθώς και τις απαιτήσεις που έχει από ένα κινητό τηλέφωνο. Ενημερωθείτε λοιπόν για το τι «παίζει» στην […]

Πριν αγοράσεις How

Μεταχειρισμένα κινητά | Ο 10λογος του καλού αγοραστή

Μιας και τα τελευταία τρία χρόνια έχω αλλάξει πάνω από 30 κινητά τηλέφωνα από τα οποία τα περισσότερα ήταν μεταχειρισμένα και τα αγόρασα μέσω αγγελιών από site και forum στο internet, σκέφτηκα να ετοιμάσω έναν οδηγό για ασφαλείς αγορές. Τι θα πρέπει λοιπόν να προσέξετε πριν πραγματοποιήσετε τις συναλλαγές σας.