Sony a200 | νέα dSLR στα 10Megapixels

, Sony a200 | νέα dSLR στα 10Megapixels Η νέα ψηφιακή φωτογραφική Sony α200 αποτελεί τον ιδανικό τρόπο εισόδου στο συναρπαστικό κόσμο της ψηφιακής SLR φωτογραφίας, συνδυάζοντας την εκπληκτική ποιότητα εικόνας με την ευχρηστία και τις προηγμένες επιλογές δημιουργικότητας. Διαθέτει compact σχεδιασμό, είναι εξαιρετικά εύκολη στο χειρισμό, ενώ είναι συμβατή με περισσότερους από 20 εναλλάξιμους φακούς, συστήματα φωτισμού και άλλα εξαρτήματα.

Εκπληκτική ποιότητα εικόνας
Η α200 ενσωματώνει ένα πανίσχυρο σύστημα μείωσης θορύβου και τεχνικές επεξεργασίας εικόνας δανεισμένες από την ιδιαίτερα προηγμένη Sony α700, προκειμένου να προσφέρει ακόμη υψηλότερη ποιότητα εικόνας – ακόμη και κάτω από απαιτητικές συνθήκες φωτογράφησης. Ο CCD αισθητήρας των 10.2 ενεργών megapixels προσφέρει πλούσια, ολοζώντανα χρώματα κι εκπληκτική τονική λεπτομέρεια, ενώ πλέον διαθέτει νέο κύκλωμα μείωσης θορύβου. Ενσωματώνει, επίσης, τον επεξεργαστή εικόνας BIONZ, με αποτέλεσμα την περαιτέρω μείωση του θορύβου σε όλες τις συνθήκες.

Η ευαισθησία «απογειώνεται» έως και ISO 3200, επιτρέποντας επιτυχημένες λήψεις ακόμη και σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού, χωρίς τη χρήση φλας. Μια ειδική λειτουργία μείωσης θορύβου υψηλού ISO βελτιώνει ακόμη περισσότερο την ποιότητα εικόνας, ακόμη και σε ρυθμίσεις αυξημένης ευαισθησίας.

Η τεχνολογία οπτικής σταθεροποίησης εικόνας Super SteadyShot, η οποία ενσωματώνεται στο σώμα της μηχανής είναι συμβατή με ολόκληρη την γκάμα φακών της σειράς α: ανάμεσα τους το παρεχόμενο κιτ φακού 18-70mm, αλλά και τηλεφακοί ή άλλοι φακοί, οι οποίοι συνήθως δε λειτουργούν με τεχνολογίες σταθεροποίησης. Ένας νέος αλγόριθμος ελέγχου στην α200 επεκτείνει τη διόρθωση του Super SteadyShot από 2.5 έως και 3.5 στοπ, σε σύγκριση με το εύρος των 2.0-3.5 της α100.

Υψηλό επίπεδο απόκρισης κι ευχρηστίας
Εκτός από την εκπληκτική ποιότητα εικόνας, η α200 επιτρέπει σε όλους τους φωτογράφους –ανεξαρτήτως εμπειρίας – να επιτύχουν σπουδαίες λήψεις με ιδιαίτερη άνεση και εμπιστοσύνη στις ικανότητές τους.

Η μεγάλη και ευκρινής οθόνη Clear Photo LCD διαγωνίου 2.7 ιντσών διαθέτει πλέον τη χρηστική επιλογή απεικόνισης λειτουργιών (Camera Function Display). Η εκπληκτικής πιστότητας οθόνη επιτρέπει ταχύτατο και σαφή έλεγχο των επιλογών και των ρυθμίσεων της μηχανής, ακόμη και σε όσους κάνουν τα πρώτα τους βήματα στο χώρο της φωτογραφίας. Στην οθόνη εμφανίζεται, επίσης, και η νέα λειτουργία ιστογράμματος RGB, η οποία επιτρέπει τον έλεγχο της χρωματικής ισορροπίας των φωτογραφιών.

Οι βελτιωμένες λειτουργίες απόκρισης επιτρέπουν στους φωτογράφους να αντιδρούν γρήγορα σε απροσδόκητες φωτογραφικές «ευκαιρίες». Το ταχύτερο και πιο ακριβές σύστημα αυτόματης εστίασης (AF) συνδυάζεται με τη βελτιωμένη λειτουργία πρόβλεψης (predictive control) επιτρέποντας επιτυχείς λήψεις ακόμη κι όταν το θέμα κινείται. O σταυροειδής AF αισθητήρας 9 σημείων διαθέτει νέο μηχανισμό Αυτόματης Εστίασης και βελτιωμένο σύστημα ελέγχου επιταχύνοντας τη συνολική απόδοση του συστήματος αυτόματης εστίασης. Ένα πλήκτρο AF επιτρέπει τη γρήγορη χειροκίνητη εναλλαγή της εστιασμένης περιοχής στο κέντρο του κάδρου –ιδανικό για ταχύτατη εστίαση σε μικρά αντικείμενα.

Η πανίσχυρη επαναφορτιζόμενη μπαταρία InfoLITHIUM NP-FM500H προσφέρει αυτονομία έως και 750 λήψεων ανά φόρτιση (μέτρηση CIPA). Η υπολειπόμενη διάρκεια ζωής της μπαταρίας εμφανίζεται στην LCD οθόνη ως ποσοστό, ώστε να μην υφίσταται λόγος ανησυχίας για τα επίπεδα αυτονομίας.

Η νέα προαιρετική κάθετη λαβή VG-Β300AM επιτρέπει άνετες λήψεις, τόσο σε κάθετη όσο και σε οριζόντια θέση. Επίσης, δέχεται έως και δύο μπαταρίες NP-FM500H για ακόμη πιο διευρυμένους χρόνους φωτογράφησης πριν τη φόρτιση.

Ένα νέο pop-up flash ανορθώνεται αυτόματα όταν επιλέξετε Αυτόματη λειτουργία (Auto) ή λειτουργία Επιλογής Σκηνής (Scene Selection), ενώ μπορείτε και να το απενεργοποιήσετε εφόσον επιθυμείτε λήψεις σε συνθήκες φυσικού φωτισμού.

Βελτιωμένες δημιουργικές επιλογές
Όπως και ο προκάτοχός της, έτσι και η α200 επιτρέπει ακόμη και σε νέους φωτογράφους να επιτύχουν εκπληκτικά αποτελέσματα σε όλες τις συνθήκες.

Το σύστημα βελτιστοποίησης δυναμικού εύρους (Dynamic Range Optimizer – DRO) προσαρμόζει την αντίθεση και την έκθεση εξασφαλίζοντας αποτελέσματα με εξαιρετική έκθεση, ακόμη και στα πορτραίτα με «δύσκολο» οπίσθιο φωτισμό. Με το DRO Advanced mode, η λειτουργία αυτόματης διόρθωσης σκηνών με οπίσθιο φωτισμό έχει βελτιωθεί αισθητά προσφέροντας λήψεις με άριστα επίπεδα έκθεσης.

Οι έξι διαθέσιμες Επιλογές Σκηνικού (Scene Selection) ρυθμίζουν την έκθεση και την ισορροπία λευκού, επιτρέποντας στο χρήστη να συγκεντρωθεί αποκλειστικά στο θέμα του χωρίς να ανησυχεί για τη ρύθμιση των παραμέτρων της μηχανής. Επιπρόσθετα, τα οκτώ διαθέσιμα Δημιουργικά Στυλ (Creative Styles) καθιστούν πανεύκολη την επίτευξη συγκεκριμένου «χαρακτήρα» σε κάθε λήψη χωρίς να απαιτούνται περίπλοκες ρυθμίσεις.

Δείτε επίσης:
> Κάνε την φωτογραφική σου μηχανή… ασύρματη
> Ετήσια Μελέτη της ΕCTA για τις Ευρωπαϊκές Αγορές Τηλεπικοινωνιών
> Ο κόσμος μέσα σε ένα iPod μέχρι το 2020 σύμφωνα τη Google

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear PlayStation VR Sony

Sony PS VR2: Σταματά προσωρινά η παραγωγή λόγω αποθέματος

H Sony ξεκίνησε την κυκλοφορία του headset PS VR2 το Φεβρουάριο του 2023, έχοντας μεγάλη εμπιστοσύνη στο προϊόν και στην απήχηση που θα είχε.

Gear featured PlayStation 5 Sony

Sony Playstation 5 Pro: Με έως και τρεις φορές ταχύτερη GPU, έρχεται στα τέλη του 2024

Η Sony φέρεται να εργάζεται σε ένα μοντέλο PlayStation 5 Pro που μπορεί να περιλαμβάνει μια πολύ πιο ισχυρή GPU.

Smartphones PlayStation 5 Sony

Sony PS5: Δεν έπιασε τον στόχο πωλήσεων – Μπαίνει στο τελευταίο στάδιο του κύκλου ζωής του

H Sony περιμένει να πουλήσει 4 εκατομμύρια λιγότερες κονσόλες PS5 το οικονομικό έτος 2023 που λήγει στις 31 Μαρτίου.

Gear features PlayStation 5 Sony

Sony DualSense V2: Διέρρευσε το χειριστήριο και έχει διπλάσια διάρκεια ζωής της μπαταρίας

Ένα χειριστήριο DualSense V2 από τη Sony εμφανίστηκε πριν την ώρα του στο επίσημο υποκατάστημα του Best Buy στον Καναδά.