Ημερίδα του ΕΚΤ για το ευρωπαϊκό πρόγραμμα eContentplus

, Ημερίδα του ΕΚΤ για το ευρωπαϊκό πρόγραμμα eContentplusΗ τρίτη προκήρυξη του ευρωπαϊκού προγράμματος eContentplus για την αξιοποίηση και χρήση του ψηφιακού περιεχομένου, με προϋπολογισμό 46,5 εκατ. ευρώ, θα παρουσιαστεί σε ημερίδα που διοργανώνει το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (EKT), Εθνικό Σημείο Επαφής του προγράμματος, σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας και με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στις 29 Ιουνίου 2007 στην Αθήνα (Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών, Αμφιθέατρο Λ. Ζέρβας).

Το πρόγραμμα eContentplus στοχεύει στη βελτίωση της πρόσβασης, της χρηστικότητας και της αξιοποίησης του ψηφιακού περιεχομένου στην Ευρώπη. Απευθύνεται σε δημόσιους και ιδιωτικούς οργανισμούς από τα κράτη μέλη και τις συνδεδεμένες χώρες της ΕΕ, και, υπό προϋποθέσεις, από την Τουρκία, την Κροατία και τη FYROM. Καλύπτει τρεις τομείς: Γεωγραφικά δεδομένα, Εκπαιδευτικό περιεχόμενο και Ψηφιακές βιβλιοθήκες (πολιτιστικό και επιστημονικό περιεχόμενο), ενισχύοντας παράλληλα τη συνεργασία μεταξύ φορέων, όπως βιβλιοθήκες, μουσεία και αρχεία, που δραστηριοποιούνται στον τομέα του ψηφιακού περιεχομένου. Καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή προτάσεων στην τρίτη προκήρυξη του προγράμματος είναι η 4η Οκτωβρίου 2007.

Στην εκδήλωση, ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Σπύρος Πηλός (Γενική Διεύθυνση “Κοινωνία της Πληροφορίας και Μέσα Επικοινωνίας”) θα παρουσιάσει τις θεματικές περιοχές, τα μέσα υλοποίησης και τις διαδικασίες υποβολής και αξιολόγησης των προτάσεων στην τρίτη πρόσκληση υποβολής προτάσεων που αναμένεται να ανακοινωθεί σύντομα. Θα πραγματοποιηθούν επίσης παρουσιάσεις σχετικά με τη μέχρι σήμερα συμμετοχή των ελληνικών φορέων στο πρόγραμμα, καθώς και χρήσιμες επισημάνσεις από αξιολογητές του Προγράμματος.

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business EKT

Η επιστήμη είναι γένους θηλυκού, Eκστρατεία της ΕΕ για τις γυναίκες ερευνήτριες

Εκστρατεία για την ενθάρρυνση των γυναικών να ακολουθήσουν επιστημονική σταδιοδρομία ξεκίνησε πρόσφατα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Οι γυναίκες ξεπερνούν το 50% των φοιτητών της ΕΕ και το 45% των κατόχων διδακτορικού διπλώματος, αλλά αντιπροσωπεύουν μόνο το ένα τρίτο των επιστημόνων που ακολουθούν ερευνητική σταδιοδρομία. Επίσης, οι γυναίκες διδάκτορες εξακολουθούν να αποτελούν μειονότητα στους τομείς της τεχνολογίας […]

Internet EKT Internet

SocialSenson.eu, Καινοτόμες εφαρμογές λογισμικού κοινωνικών δικτύων για ενημέρωση και ψυχαγωγία

Στην ανάπτυξη εφαρμογών για τον τομέα των κοινωνικών δικτύων στοχεύει το τριετές ερευνητικό έργο “SocialSensor” που συντονίζει το Ινστιτούτο Πληροφορικής και Τηλεματικής (ΙΠΤΗΛ) του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης.

Business EKT Internet

Εφαρμογή ανοικτού λογισμικού για Ηλεκτρονικό Πρωτόκολλο και Διαχείριση Υποθέσεων

Η Εταιρεία Ελεύθερου Λογισμικού/ Λογισμικού Ανοικτού Κώδικα στο πλαίσιο των δράσεών της για ανάπτυξη και προώθηση του ανοικτού λογισμικού ανακοινώνει ότι ολοκληρώθηκε η ανάπτυξη εφαρμογής συστήματος ηλεκτρονικού πρωτοκόλλου και διαχείρισης υποθέσεων. Η εφαρμογή έχει ως στόχο να συμβάλει στην αυτοματοποίηση των διεργασιών, τη μείωση της γραφειοκρατίας αλλά και την εξοικονόμηση πόρων.

Business Business EKT

ARRIVAL, Αλγόριθμοι για καλύτερες σιδηροδρομικές μεταφορές

Με μεγαλύτερη ακρίβεια θα μπορούν πλέον να πραγματοποιούνται τα δρομολόγια των ευρωπαϊκών τρένων, χάρη σε νέα υπολογιστικά μοντέλα και αλγοριθμικές μεθόδους που προέκυψαν από το 3ετές ερευνητικό έργο ΑRRIVAL, συγχρηματοδοτούμενο από την ΕΕ.