Η SAP διοργανώνει τη 2η Συζήτηση Στρογγυλής Τραπέζης για Οικονομικούς Διευθυντές

, Η SAP διοργανώνει τη 2η Συζήτηση Στρογγυλής Τραπέζης για Οικονομικούς ΔιευθυντέςΗ SAP Hellas διοργανώνει τη Δεύτερη Συζήτηση Στρογγυλής Τραπέζης για Οικονομικούς Διευθυντές (2nd CFO Roundtable) με θέμα: «Ο Νέος Ρόλος του Οικονομικού Διευθυντή στην Εκτέλεση της Στρατηγικής και στην Μέτρηση της Εταιρικής Αποτελεσματικότητας», στις 26 Σεπτεμβρίου 2007, στο ξενοδοχείο «Πεντελικόν». Επίκεντρο της συζήτησης θα αποτελέσει η εισήγηση του εξειδικευμένου σύμβουλου Στρατηγικής Διοίκησης, κ. Αλέξανδρου Κωνσταντινίδη.

Στο πλαίσιο της συζήτησης, οι παρευρισκόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν σχετικά με τις νέες προκλήσεις, που αντιμετωπίζουν οι Οικονομικοί Διευθυντές και το νέο ρόλο που καλούνται να αναλάβουν στη σύγχρονη επιχείρηση. Με αφορμή τα αποτελέσματα διεθνών ερευνών, οι συμμετέχοντες θα μάθουν περισσότερα και θα ανταλλάξουν απόψεις σχετικά με τη σημασία του ελέγχου της εταιρικής στρατηγικής και της μέτρησης επιχειρηματικών αποτελεσμάτων, ενώ θα υπογραμμιστεί η συμβολή της δημιουργίας κλίματος υπευθυνότητας και της οργανωτικής ευθυγράμμισης στην επιτυχία της εταιρικής στρατηγικής. Παράλληλα, θα αναδειχθεί ο ρόλος των οικονομικών διευθυντών στη διαμόρφωση και εκτέλεση της στρατηγικής ενός οργανισμού.

«Η ανταπόκριση των οικονομικών διευθυντών στην πρώτη Ημερίδα που οργανώσαμε το 2006 ήταν πολύ θετική και αυτό μας προέτρεψε να επαναλάβουμε την Ημερίδα και φέτος, πεπεισμένοι ότι καλύπτει μία πραγματική ανάγκη», σημείωσε o κος Χρήστος Τριζόγλου, Διευθύνων Σύμβουλος της SAP Hellas.

«Στη σημερινή παγκοσμιοποιημένη αγορά, οι εξελίξεις στην τεχνολογία και ο ισχυρός ανταγωνισμός πιέζουν τις επιχειρήσεις να ενισχύσουν τα δυνατά τους σημεία και να αποκτήσουν ανταγωνιστικό πλεονέκτημα, προκειμένου να προστατέψουν τα μερίδια αγοράς και την κερδοφορία τους», δήλωσε ο κος Αλέξανδρος Κωνσταντινίδης, σύμβουλος επιχειρήσεων που εξειδικεύεται στην Στρατηγική Διοίκηση Επιχειρήσεων. «Στο πλαίσιο αυτό, είναι απαραίτητο για τις σύγχρονες επιχειρήσεις να προσαρμόζουν τη στρατηγική τους μέσα από μία συνεχή διαδικασία ελέγχου, μάθησης και καινοτομίας, που θα τους επιτρέψει να ανταποκριθούν στις νέες προκλήσεις. Η μεθοδολογία που θα παρουσιάσουμε θέτει τη στρατηγική στο κέντρο της διοικητικής διαδικασίας, ενώ έχει δοκιμαστεί από χιλιάδες επιχειρήσεις, βοηθώντας τους να βελτιώσουν σημαντικά την απόδοση τους. Παράλληλα, θα δείξουμε πως η στρατηγική διοίκηση και η μέτρηση της αποτελεσματικότητας μπορούν να υποστηριχθούν από τις λύσεις της SAP (Performance Management System & Analytics)», συμπλήρωσε.

Στο πλαίσιο αυτό, κάθε οργανισμός που θέλει να παραμείνει ανταγωνιστικός, είναι απαραίτητο να αξιοποιήσει την τεχνολογία που υποστηρίζει τη στρατηγική διοίκηση και τη μέτρηση της εταιρικής αποτελεσματικότητας, παρέχοντας δυνατότητες άμεσης συλλογής και εύκολης ανάλυσης κρίσιμων πληροφοριών και δεδομένων, που συγκεντρώνονται από όλο το εύρος της οργάνωσης και λειτουργίας μιας εταιρείας. Η SAP ανταποκρίνεται σε αυτή την ανάγκη, διαθέτοντας τη λύση SAP Strategic Enterprise Management (SAP SEM), μια ολοκληρωμένη σουίτα αναλυτικών εφαρμογών, που διευκολύνει τη στρατηγική διοίκηση κάθε επιχείρησης, υποστηρίζοντας ολοκληρωμένες διαδικασίες εταιρικής διακυβέρνησης. Πρόκειται για μια από τις πιο ολοκληρωμένες λύσεις που διατίθενται στην αγορά, με πάνω από 1500 εγκαταστάσεις, την οποία αξιοποιούν κορυφαίοι οργανισμοί σε όλο τον κόσμο.

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business CES 2014 Huawei

Huawei, Αρκετά καλό το 2013, στόχος τα 80 εκατομμύρια συσκευές για το 2014

Στη συνέντευξη τύπου της Huawei στην έκθεση CES 2014 στο Las Vegas, ο αντιπρόεδρος της εταιρείας Colin Giles έκανε μια ανασκόπηση του 2013 και στάθηκε στη μετάβαση της εταιρείας, αναφορικά με τη στρατηγική της. Ανέφερε τη μετάβαση από μια εταιρεία που σχεδίαζε και κατασκεύαζε συσκευές σύμφωνα με το τι ζητούσαν άλλες εταιρείες, σε μια εταιρεία […]

Business CES 2014 Pebble Pebble smartwatch

Pebble Steel, Έξυπνο μεταλλικό ρολόι, κομψό και με App store

Φαίνεται πως η χρονιά που διανύουμε θα μας χαρίσει επιπλέον τεχνολογικές καινοτομίες αφου η εταιρεία Pebble, η οποία μετά το περσινό Pebble Smartwatch, παρουσίασε στη CES 2014 το διάδοχό του, το Pebble Steel, ένα smartwatch σε μεταλλικό σώμα, μόνο που μαζί με το ρολόι χειρός που παρουσίασε, ανακοίνωσε και το App store καθώς και νέους […]

Business CES 2014 NVIDIA NVIDIA Tegra 5

Nvidia, Ανακοίνωσε τον Tegra K1 με 192 πυρήνες GPU και αρχιτεκτονική Kepler

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος η Nvidia παρουσίασε το διάδοχο του Tegra 4 με την ονομασία Nvidia Tegra K1, ο οποίος θα εφοδιάσει τις φορητές συσκευές τη χρονιά που διανύουμε. Το SoC είναι εφοδιασμένο με 192 GPU cores και βασίζεται στην αρχιτεκτονική Kepler και είναι η τελική έκδοση του Nvidia Tegra 5 chip που […]

Events

SYSTEMS 2008, Διεθνής έκθεση για computers, software & τηλεπικοινωνίες στο Μόναχο

Η έκθεση SYSTEMS θα διεξαχθεί στο νέο εκθεσιακό χώρο του Μονάχου, στο παλιό αεροδρόμιο Riem, στις 21 – 24.10.2008. Είναι η δεύτερη σε μέγεθος έκθεση στον τομέα της εφαρμοσμένης πληροφορικής και των τηλεπικοινωνιών στη Γερμανία. Οι διοργανωτές της SYSTEMS θεωρούν ως βασικό πλεονέκτημα της έκθεσης την άμεση αποτελεσματικότητά της, αποσκοπώντας ταυτόχρονα στην αύξηση της ποιότητας […]