Superbrands 2008 | Όλοι οι βραβευθέντες

, Superbrands 2008 | Όλοι οι βραβευθέντεςΗ 2η Τελετή Απονομής των Superbrands – των κορυφαίων επώνυμων προϊόντων και υπηρεσιών – πραγματοποιήθηκε με επιτυχία τη Δευτέρα, 31 Μαρτίου, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Σε αυτή την λαμπρή γιορτή του Branding στην Ελλάδα, συμμετείχαν περισσότεροι από 800 σημαντικοί εκπρόσωποι της οικονομικής και επιχειρηματικής κοινότητας της χώρας. 36 ειδικά πρώτα βραβεία απονεμήθηκαν στις ακόλουθες κατηγορίες προϊόντων και υπηρεσιών.

1. Αλκοολούχα Ποτά (JΟΗNNIE WALKER)
2. Αλυσίδες Εστίασης, Διάθεσης Τροφίμων, Ζαχαρωδών ειδών & Καφέ (GOODY’S),
3. Αλυσίδες Καταστημάτων (ΠΛΑΙΣΙΟ computers),
4. Αυτοκίνητα-Μοτοσικλέτες-Αξεσουάρ (MERCEDES-BENZ),
5. Γαλακτοκομικά Προϊόντα – Παγωτά (ΝΟΥΝΟΥ)
6. Είδη Οικιακής Καθαριότητας & Χαρτικά (KLINEX χλωρίνη),
7. Είδη Περιποίησης Προσώπου- Μαλλιών (NIVEA),
8. Είδη Περιποίησης Σώματος-Προσωπικής Υγιεινής (PAMPERS)
9. Ένδυση (CALVIN KLEIN)
10. Εξοπλισμός-Είδη γραφείου (POST IT),
11. Έπιπλα-Εξοπλισμός Σπιτιού (IKEA),
12. Εσώρουχα-Παιδική Ένδυση (LAPIN),
13. Εφημερίδες (Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ)
14. Ζαχαρώδη & Snacks (ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ)
15. Ηλεκτρικά Είδη (MÍELE)
16. Ηλεκτρονικά Μηχανήματα-Software Hardware (MICROSOFT)
17. Καλλυντικά-Αρώματα (L’ORÉAL)
18. Κατεψυγμένα-Κονσερβοποιημένα Τρόφιμα (ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ)
19.Κοσμήματα-Αξεσουάρ (CARTIER)
20. Μη Αλκοολούχα Ποτά (COCA-COLA)
21. Ξενοδοχεία (GRANDE BRETAGNE)
22. Περιοδικά Ειδικής Ύλης (NATIONAL GEOGRAPHIC)
23. Περιοδικά Ποικίλης Ύλης (ΑΘΗΝΟΡΑΜΑ)
24. Πολυχώροι & Shopping Malls (THE MALL)
25. Σοκολατοεϊδή Προϊόντα (ΙΟΝ)
26. Συσκευασμένα Τρόφιμα Έλαια-Δημητριακά-Zυμαρικά (ΒΙΤΑΜ)
27. Ραδιοφωνικοί Σταθμοί-Ηλεκτρονικά Μέσα (NET)
28. Τηλεπικοινωνίες (NOKIA)
29. Τουριστικές Υπηρεσίες (ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ ΑΘΗΝΩΝ ΕΛ.ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ)
30. Τράπεζες-Ασφάλειες-Χρηματοπιστωτικοί Φορείς (VISA)
31. Τσιγάρα-Είδη Καπνιστού (MARLBORO)
32. Υπηρεσίες (BP)
33. Υπηρεσίες Διαφημιστικές- Δημοσίων Σχέσεων (McCANN ERICKSON)
34. Υπόδηση-Αθλητικά Είδη (NIKE)
35. Φαρμακευτικά Προϊόντα (ΑΣΠΙΡΙΝΗ)
36. Ψηφιακή Τεχνολογία (SONY)

O Πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος, πραγματοποίησε τις απονομές των βραβείων στα brands που διακρίθηκαν ως Superbrands αλλά συμμετείχαν και στη Βίβλο των Superbrands:

1. ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ
2. ΛΑΜΨΗ 93.2
3. ALPHA BANK
4. APPLEBEES
5. ΜΕΛΙ ΑΤΤΙΚΗΣ
6. BAYGON
7. BOUTARIS
8. COLGATE
9. DUREX
10. HELLENIC SEAWAYS
11. INTRACOM Telecom
12. KLEENEX
13. Madame FIGARO & PLAYBOY
14. Marketing Week
15. MISKO
16. PISCINES IDEALES
17. PUMA
18. RUFFLES
19. STARBUCKS
20. SWATCH
21. VOLKSWAGEN
22. XEROX
23. ZIPPO

Ο θεσμός των Superbrands γεννήθηκε στη Μεγάλη Βρετανία το 1994 και από τότε έχει εξαπλωθεί επιτυχώς σε περισσότερες από 80 χώρες σε όλο τον κόσμο. Στη χώρα μας ξεκίνησε με επιτυχία το 2005, και φέτος πραγματοποιείται για 2η φορά. Στοχεύει στην προώθηση του branding και στην επιβράβευση των κορυφαίων brands κάθε χώρας. Με τον θεσμό αυτό αναγνωρίζεται η προσπάθεια και επιτυχία όλων εκείνων που συμβάλλουν στην τοποθέτηση, προώθηση και αναγνωρισιμότητα ποιοτικών αγαθών και υπηρεσιών. Μία ανεξάρτητη Κριτική Επιτροπή και το καταναλωτικό κοινό – με τη βοήθεια επιστημονικής έρευνας κοινής γνώμης που διεξήχθει από την εταιρεία έρευνας αγοράς ΚΑΠΑ RESEARCH για λογαριασμό των Superbrands – επιλέγουν τα κορυφαία brands της χώρας. Η διαδικασία αυτή διασφαλίζει την αντικειμενικότητα, τη διαφάνεια και την εγκυρότητα των αποτελεσμάτων του θεσμού.

Μέλη της Επιτροπής είναι: Πρόεδρος: ΚΟΥΤΟΥΠΗΣ ΘΑΛHΣ, Σύμβουλος Επικοινωνίας, Αντιπρόεδρος: ΓΚΟΡΤΖΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ, Πρόεδρος Ινστιτούτου Επιχειρηματικής Ηθικής- Μέλη: ΓΕΡΑΚΗΣ ΘΩΜΑΣ, Διευθύνων Σύμβουλος MARC, ΓΚΟΡΙΤΣΑΣ ΧΑΡΙΛΑΟΣ, Πρόεδρος, Ελληνο-Βρετανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, ΔΡΑΓΩΝΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ, Τ. Πρόεδρος Συνδέσμου Εκδοτών Περιοδικού Τύπου, ΕΜΠΕΟΓΛΟΥ ΝΙΚΟΣ, Πρόεδρος Ελληνικής Εταιρείας Διοικήσεως Επιχειρήσεων, ΚΑΛΟΦΩΛΙΑ ΑΛΙΝΤΑ, Εντεταλμένη Σύμβουλος, Όμιλος Καλοφωλιά-Οικον. Εφημερίδα ΕΞΠΡΕΣ, ΕΛΕΑΝΑ ΚΥΡΚΙΛΗ, Σύμβουλος Διοίκησης σε θέματα Στρατηγικού Σχεδιασμού, Αττικές Εκδόσεις, ΛΥΜΠΕΡΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ, Πρόεδρος, Trident Cars, ΜΠΑΚΑΤΣΕΛΟΣ ΝΙΚΟΣ, Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος Εκδοτική Βορείου Ελλάδος, ΠΑΛΛΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ, Γεν. Γραμματέας Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών, ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ ΛΙΤΣΑ, Διευθύνουσα Σύμβουλος, OTE Academy, ΠΑΠΑΠΟΛΥΖΟΣ ΜΑΝΟΛΗΣ, Πρόεδρος Ένωσης Διαφημιστικών Εταιρειών Ελλάδος, ΣΤΑΥΡΙΔΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ, Διευθύνων Σύμβουλος, Piscines Ideales, ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ ΖΑΦΕΙΡΗΣ, Εμπορικός Διευθυντής MEGA.

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Superbrands Xerox

Xerox | Superbrand στην κατηγορία Προϊόντα Ψηφιακής Τεχνολογίας

Για δεύτερη συνεχή φορά, η Xerox βραβεύτηκε ως Superbrand στην κατηγορία «Προϊόντα Ψηφιακής Τεχνολογίας», σε ειδική τελετή με την παρουσία εκπροσώπων του πολιτικού και επιχειρηματικού κόσμου. Παρά τη μικρή ιστορία τους, τα Superbrands έχουν αρχίσει να εξελίσσονται σε θεσμό για την ελληνική αγορά και η Xerox επέλεξε να συμβάλλει και πάλι σε αυτόν, υποστηρίζοντας τη […]

Smartphones Apple Superbrands

Apple | Superbrand στην Ελλάδα

Η εταιρία Rainbow, ως επίσημος διανομέας της Apple στην Ελλάδα και την Κύπρο, στη φετινή διοργάνωση Superbrands δέχτηκε το βραβείο για την ανάδειξη της Apple ως Superbrand στην Ελλάδα για τη χρονιά που πέρασε στην κατηγορία των Ηλεκτρονικών Μηχανημάτων – Software – Hardware. Το γεγονός αυτό τίμησε την εταιρία Rainbow καθώς επί 28 ολόκληρα χρόνια […]