AeroMobil: Σχεδιάζει να λανσάρει ιπτάμενο αυτοκίνητο το 2017

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου SXSW, ο CEO της AeroMobil Juraj Vaculik, αναφέρθηκε στα φιλόδοξα σχέδια που έχει η εταιρεία του να δημιουργήσει ιπτάμενα αυτοκίνητα ου θα βγουν στην αγορά. Επεσήμανε ότι δεν θέλει να κυκλοφορήσει μόνο prototypes, αλλά και καταναλωτικά μοντέλα (για όσους μπορούν να τα αγοράσουν).

Ο Juraj Vaculik στην ομιλία του ανέφερε ότι εδώ και 25 χρόνια ονειρεύεται τη δημιουργία ιπτάμενων αυτοκινήτων υποστηρίζοντας ότι πρέπει να γίνει επανάσταση στον τρόπο που γίνονται οι προσωπικές μετακινήσεις. Αναφέρει ότι τα ιπτάμενα αυτοκίνητα αποτελούν την κατάλληλη λύση για να ξεπεραστούν τρία βασικά προβλήματα που είναι, η κίνηση, τα αεροδρόμια και οι κακές υποδομές στους δρόμους.

Αναφέρθηκε στα αυτό-κινούμενα οχήματα λέγοντας ότι αποτελούν κάποιου είδους λύση, αλλά τα ιπτάμενα αυτοκίνητα θα έλυναν πραγματικά το πρόβλημα.

Το φιλόδοξο σχέδιο

Η AeroMobil δημιουργεί εδώ και πολλά χρόνια prototypes και το τελευταίο το είδαμε τον Οκτώβριο του 2014 και είναι αρκετά δυνατό για να μπορεί να απογειώνεται και να προσγειώνεται σε λωρίδες από γρασίδι αντί για διαδρόμους αεροδρομίων μόνο.

Το σχέδιο του Vaculik είναι να τοποθετηθούν τεράστιες λωρίδες από γρασίδι δίπλα στις εθνικές οδούς και στα βενζινάδικα, για να έχουν οι οδηγοί/πιλότοι περισσότερες επιλογές για το που θα απογειωθούν και θα προσγειωθούν. Ωστόσο, θα είναι αρκετά δύσκολο να πειστούν οι αρχές για να προχωρήσουν τη δημιουργία των υποδομών αυτών.

Το όχημα θα υπάγεται στην κατηγορία αεροπλάνου και αυτοκινήτου, οπότε όποιος θέλει να το οδηγήσει πρέπει να έχει και δίπλωμα πιλότου. Η AeroMobil θέλει να κυκλοφορήσει το πρώτο εμπορικό προϊόν το 2017, θα είναι διθέσιο και εξοπλισμένο με αλεξίπτωτο.

Ωστόσο, φαντάζει σχεδόν αδύνατο να απευθύνεται σε όλους, τουλάχιστον όχι στο άμεσο μέλλον. Το πιο πιθανό είναι να μετατραπεί σε χόμπι για πλουσίους.

aeromobilιπτάμενο αυτοκίνητο, AeroMobil: Σχεδιάζει να λανσάρει ιπτάμενο αυτοκίνητο το 2017

aeromobilιπτάμενο αυτοκίνητο, AeroMobil: Σχεδιάζει να λανσάρει ιπτάμενο αυτοκίνητο το 2017


Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear

DYU T1: Ανακάλυψε την ελευθερία στην πόλη με αυτό το ηλεκτρικό ποδήλατο

Η ασφαλής αστική μετακίνηση αποκτά νέα διάσταση με το ηλεκτρικό ποδήλατο DYU T1, μια νέα προσθήκη στον κόσμο των ηλεκτρικών ποδηλάτων που ξεχωρίζει για τα καινοτόμα χαρακτηριστικά του.

Gear Apple Apple Pencil VR headset

Το επόμενο Apple Pencil μπορεί να λειτουργεί με το Vision Pro headset

Το Apple Pencil είναι προς το παρόν συμβατό μόνο με iPad αλλά μια μελλοντική έκδοσή του μπορεί να λειτουργεί με το Vision Pro headset.

Gear featured Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy Tab S6 Lite (2024): Κυκλοφόρησε αθόρυβα με νέο chipset

Το Samsung Galaxy Tab S6 Lite είναι τόσο καλό που η Samsung το επανακυκλοφορεί για τρίτη φορά, με νέο chipset.

Gear Apple Apple Watch featured

Apple Watch: Eγκαταλείπoνται τα σχέδια για την ανάπτυξη οθονών MicroLED

Η Apple τερμάτισε ένα project για την εσωτερική ανάπτυξη οθονών microLED εσωτερικά, σύμφωνα με τον Mark Gurman του Bloomberg.