Μετά το δαχτυλικό αποτύπωμα, έρχεται και η αναγνώριση φλέβας

Μετά τους αισθητήρες αναγνώρισης δαχτυλικού αποτυπώματος τώρα έρχεται και η αναγνώριση των φλεβών του δαχτύλου. Η νέα τεχνολογία ονομάζεται VEIN ID και φιλοδοξεί να καταργήσει τις κάρτες ανάληψης μετρητών αφού θα εφαρμοστεί σε μηχανήματα ATM. Αυτό που κάνει είναι να «διαβάζει» το μοναδικό «συνδυασμό» των φλεβών μέσω ενός υπέρυθρου reader.

Η Πολωνία είναι η πρώτη χώρα η οποία θα δοκιμάσει το «finger vein ID» καθώς θα εγκαταστήσει 2.000 μηχανήματα ATM σε τράπεζες και σούπερ μάρκετ σε όλη τη χώρα. Το moto της νέας καμπάνιας είναι «cash within your finger» (μετρητά με το δάχτυλο). Η τεχνολογία που «διαβάζει» τις φλέβες χρησιμοποιείται ήδη σε κάποιες τράπεζες στην Ιαπωνία.

Η Hitachi Europe η οποία βρίσκεται πίσω από τα ATM, υποστηρίζει ότι δεν διαβάζει το δαχτυλικό αποτύπωμα του χρήστη αλλά τον μοναδικό σχηματισμό των φλεβών που βρίσκονται κάτω από το δέρμα και ο οποίος ουσιαστικά αποτελεί το «κλειδί» για την ανάληψη των χρημάτων.

Στη συνέχεια γίνεται ταυτοποίηση με την «ακτινογραφία» που έχει παραχωρήσει ο χρήστης στην τράπεζα.

Ειδικοί ισχυρίζονται ότι η αναγνώριση των φλεβών αποτελεί ασφαλέστερη τεχνολογία από την αναγνώριση του δαχτυλικού αποτυπώματος το οποίο μπορεί να αντιγραφεί. Επιπλέον, σύμφωνα με τη Hitachi οι σχηματισμοί των φλεβών του ανθρώπου παραμένουν ίδιοι σε ολόκληρη τη ζωή του.

, Μετά το δαχτυλικό αποτύπωμα, έρχεται και η αναγνώριση φλέβας
, Μετά το δαχτυλικό αποτύπωμα, έρχεται και η αναγνώριση φλέβας
Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

13 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
inblex

Αντε και σε λιγο καιρο αναγνωριση DNA…

χρηστος σαμ

Mακαρι να το δουμε κ ελλαδα…πριν λιγες μερες παντως που ημουν Βαρσοβια δεν το ειδα σε κανενα atm

Vagelarios

Με φοβιζουν κατι τέτοια ..

giannaras

Εγώ άκουσα ότι θα βγει και με κάτου ρήμα για ακτινοβολία όμως δεν μας λένε στις φλέβες με το σκάνερ

Nio

Να κάνει και ένα δωρεάν μανικιούρ μέχρι να το βγάλεις και θα ναι κομπλέ.

Nick77

Να τις κοψουμε κιολας μετα.. να τελειωνουμε!χε,χε.

grethimno

Εγώ λέω να βάζουμε το μεσαίο δάκτυλο για σκανάρισμα για να συνηθίζουμε αυτό που θα μας δείχνει η οθόνη για υπόλοιπο λογαριασμού….

Panos7GR

Μου αρέσει που ψάχνουν νέους τρόπους για ασφαλές πληρωμές κτλ. Ετσι η διαδικασία θα γίνεται πιο εύκολα και ασφαλέστερα. Ὀντως συμφωνώ με το άρθρο πως τα δακτυλικά αποτυπὠματα δεν είναι ασφαλής λύση γιατί η αντιγραφή τους είναι εύκολη και πλέον είναι γνωστή η διαδικασία. Ρίξτε μια ματιά στο Διαδύκτιο και θα βρείτε αμέσως τον τρόπο. Τώρα με τις φλέβες; Πως θα αντιγραφούν;

Υ.Γ.: Τι ακτινοβολία ρε giannaras; Και καλά βλαβερἠ; Χαχαχα ηρεμίστε λίγο! Εχετε φτάσει σε σημείο να ακουτε/διαβάζετε την λέξη ακτινοβολία και τρέμετε… Ρίξε μια ματιά τι εστί υπέρυθρη ακτινοβολία. (Φυσική Γενικής Γ’ Λυκείου, αν εχεις κρατήσει τα σχολικά σου βιβλία, αλλιώς Googlαρε)

Giorgos

Σωστός ο grethimno.Και οι κλέφτες πλέον δε θα κλέβουν τα πορτοφόλια μας. Θα μας κόβουν απλά το δάχτυλο.

Αχιλλέας

@ giannaras

Εάν φοβάσαι την υπέρυθρη ακτινοβολία, μην ανάβεις ποτέ το χειμώνα ούτε να κάθεσαι κοντά σε καλοριφέρ, γιατί με υπέρυθρη ακτινοβολία σε θερμαίνουν (θα κάνεις και οικονομία)!

Επίσης να μην βγαίνεις έξω να σε χτυπάει ο ήλιος γιατί και αυτός (έκπληξη!) με υπέρυθρη ακτινοβολία σε θερμαίνει.

Μανώλης

Αγγελία: πωλείται κομμένο δάκτυλο καταθέτη με πολλά χρήματα στη τράπεζα. Πληροφορίες εντός!!!

:p

Μαρκος

Και αν κανεις λαθως κωδικο αντι να σου κραταει την καρτα θα σου κραταει το δαχτυλο

Xristos

Σε λίγο καιρό αναγνώριση παλάμης με online χειρομαντία για όση ώρα το ATM θα κάνει επεξεργασία δεδομένων,εκτύπωση αποδειξης κ.τ.λ 😛

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Home Cinema Hitachi Διαγωνισμοί τεχνολογίας

Mega Διαγωνισμός: Κερδίστε την 65άρα Ultra HD LED TV Hitachi 65HL7000 από το You.gr [Έχουμε νικητή!]

Τρελός διαγωνισμός από το Techblog με δώρο την 65άρα Ultra HD LED TV Hitachi 65HL7000 για να απολαμβάνεις σε τεράστια εικόνα Netflix και YouTube.

Home Cinema Hitachi

Hitachi Τηλεοράσεις: Στην Ελλάδα σε συνεργασία με τη Westnet

Σε συνάντηση με τους εκπροσώπους του τύπου, στην οποία βρέθηκε το Techblog.gr νωρίτερα σήμερα, η Westnet ανακοίνωσε την αποκλειστική διανομή των τηλεοράσεων της Ιαπωνικής Hitachi στην Ελληνική αγορά.

Gear Hitachi

Hitachi: To wearable που βλέπει αν οι υπάλληλοι σας είναι ευτυχισμένοι

Η Hitachi ανακοίνωσε ένα νέο wearable το οποίο μπορεί με ασύρματο τρόπο να καταμετρήσει αν μια ομάδα ανθρώπων είναι ευτυχισμένη ή όχι. Aναφέρει ότι η τεχνολογία λειτουργεί όταν όσοι συμμετέχουν στην ομάδα φορούν μια συσκευή σε μέγεθος κάρτας και η οποία είναι εξοπλισμένη με αισθητήρα επιτάχυνσης που παρακολουθεί την συμπεριφορά των ατόμων και στέλνει τα […]

Gear Hitachi

Hitachi Quartz Glass Plate Technology, To “γυαλί” που θα κρατά ζωντανά τα δεδομένα μας για πάντα

Το μεγάλο πρόβλημα των μέσων αποθήκευσης είναι ότι έχουν περιορισμένη διάρκεια ζωής. Μέχρι σήμερα, τίποτε δεν κατάφερνε να κρατήσει για πάντα, είτε κάνουμε λόγο για μαγνητικά μέσα αποθήκευσης, είτε για οπτική τεχνολογία. Αυτή την κατάσταση έρχονται να αλλάξουν οι Ιάπωνες της Hitachi, με την τεχνολογία Quartz Glass Plate Technology, η οποία υπόσχεται διατήρηση των δεδομένων […]