Alfa Romeo Disco Volante 2012, O “ιπτάμενος δίσκος” επιστρέφει από το 1952

Πρόκειται για ένα από τα πιο Sci-fi σχέδια που έχουμε δει στους τέσσερις τροχούς και ένα από τα πιο εντυπωσιακά concepts του 1952, το οποίο επέστρεψε μέσα από το σχέδιο της ιταλικής Touring Superleggera, στο φετινό Geneva Auto Show και όπως ήταν αναμενόμενο τράβηξε τα βλέμματα πάνω του και όχι άδικα!

Το αυτοκίνητο είναι βασισμένο σε ένα ακόμα σχεδιαστικό διαμάντι της ιταλικής φίρμας, την Alfa Romeo 8C Competizione, δανειζόμενο τον κινητήρα στο εμπρός μέρος, ο οποίος είναι ατμοσφαιρικός V8, 4.7 λίτρων, με απόδοση 450 ίππων στις 7.000 σ.α.λ. και 470 Nm ροπής στις 4.750 σ.α.λ.

Το πανέμορφου σχήματος κουπέ φτάνει από στάση έως τα πρώτα 100 χλμ./ώρα σε 4.2 δευτερόλεπτα και αγγίζει σε τελική ταχύτητα τα 292 χλμ./ώρα. Δυστυχώς, πρόκειται για ένα μοντέλο περιορισμένης παραγωγής, το οποίο θα αποκτήσουν οι συλλέκτες, αλλά εμείς θα ονειρευόμαστε ότι το οδηγούμε. Άντε, ίσως να ελπίζουμε ότι θα το δούμε να φιγουράρει σε κανένα driving game στην κονσόλα…

, Alfa Romeo Disco Volante 2012, O “ιπτάμενος δίσκος” επιστρέφει από το 1952

, Alfa Romeo Disco Volante 2012, O “ιπτάμενος δίσκος” επιστρέφει από το 1952

, Alfa Romeo Disco Volante 2012, O “ιπτάμενος δίσκος” επιστρέφει από το 1952

, Alfa Romeo Disco Volante 2012, O “ιπτάμενος δίσκος” επιστρέφει από το 1952

Πηγή

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

9 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Lambros

Το αμάξι τα σπάει κυριολεκτικά.Μπράβο τους!!!

Ιωαννης

Καλα το design των alfa απλα δεν συγκρινεται με οτιδηποτε αλλο…τι bmw τι audi τι vw τι mercedes…alfaa ειναι μια…!

πριν πεσετε να με φατε δειτε την alfa 4c ,που πιθανοτατα θα βγει με 45000..και ελατε μιληστε μου για m3,s4 η οτι αλλο που εχουν διπλασια τιμη..:P

Teo

Πολυ ομορφο το Alfa 4c φιλε Ιωαννη.Αυτο ομως εδω δεν μου κανει και πολυ..κατι με χαλαει.

makis88

Απλά τέλεια!! Όντως η alfa σε design δεν παίζεται! Και όχι μόνο σε τέτοια concepts αλλά και σε καθημερινά αυτοκίνητα όπως το mito και η jiulietta…

stelios GR

η αλφα απλα εχει το καλυτερο design-στησιμο …….το ιδανικοτερο αυτοκινητο για εμενα προσωπικα θα ηταν με design και στησιμο απο την αλφα, σασι και συναρμολογηση γερμανου και αξιοπιστια-καταναλωση γιαπωνεζου…

Vanzel

Απ έξω κούκλα κι από μέσα πανούκλα.

Nikos K.

κουκλα!!

okman

ποπο! ωραίο! θα αγοράσω ένα τέτοιο αυτοκίνητο γιά την γιαγιά μου!!!
Θεώ σ’χωρέστην!!!

nssn

Παιδία το αυτοκίνητο είναι super(αν κ με χαλάνε δύο ρετρό επιλογές 1.η μερική κάλυψη των εμπρός τροχών2.το ”γείσο” που έχει περιμέτρικα).Όπως πανέμορφη ήταν κ η spider εκδοχή του 1953 (disco volente=ιπτάμενος δίσκος),αν τη δείτε 8α καταλάβετε..
Έχω να κάνω μια παρατήριση όμως:
Η disco volante 2012 μπορεί να βασίζετε στην alfa 8c competizione,σχεδιαστίκα όμως η alfa romeo δεν έχει καμία σχέση.Και εξηγώ.Είναι έργο της Ιταλικής εταιρίας αμαξωμάτων Touring(Βελγικών συμφερόντων).Η alfa romeo κ γενικά ο όμιλος fiat,ουδεμία σχέση είχαν,ούτε κάποια επαφή υπήρξε,ούτε υποστήριξη,ούτε κάν κάποιο σχόλιο(δείτε το σήμα μπρόστα).Οπότε ακύρο σε όσους λένε πάλι έγραψε η alfa κτλ..κτλ..Κ φυσικά ούτε κ ο κινητήρας ειίναι της alfa romeo(v8 4.7λίτρων των ferrari-maserati).
ΥΓ:Όταν αποφασήσει η alfa να βγάλει αυτή την τρίγωνη μούρη απο τα αυτοκίνητα της(mito-jiulietta),ναι 8α έχει τέλειο design.k όταν αποφασήσει να τα κάνει πιο αξιόπιστα 8α έχει ιδανικά αυτοκίνητα.ΜΕΧΡΗ ΤΟΤΕ ΜΑΚΡΙΑ..(τα τελευταία προσωπική άποψη κ πάντα φιλικά!)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Geneva Auto Show

Bugatti Veyron 16.4 Grand Sport Vitesse

Στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης παρουσιάστηκε ακόμα μία εκδοχή ενός από τα γρηγορότερα αυτοκίνητα όλων των εποχών, της Bugatti Veyron. Η 16.4 Grand Sport Vitesse είναι η έκδοση roadster, η οποία επισήμως είναι η πιο γρήγορη κούκλα σε τέσσερις τροχούς χωρίς κουκούλα. Φτάνει τα 410 Km/h τελική, με σύστημα ηλεκτρονικού περιορισμού στα 375 Km/h για […]

Gear BMW cars Geneva Auto Show

BMW Μ6 Coupe 2012, Το πιο γρήγορο coupe των Βαυαρών

Στο Geneva Auto Show η BMW αποκάλυψε το πιο γρήγορο M Coupe όχημα που μας έχει παρουσιάσει μέχρι σήμερα, εκθέτοντας την M6 του 2012, η οποία σύντομα θα αποκτήσει και ανοιχτή έκδοση. Με 560 ίππους και ηλεκτρονικό περιορισμό της τελικής ταχύτητας στα 250 km/h πρόκειται για ένα όχημα που μας προκαλεί πολλαπλούς ερεθισμούς.

Gear Geneva Auto Show

Volvo V40 Pedestrian Detection, Απόλυτη ασφάλεια για τους πεζούς με αερόσακους

Είχε ξεκινήσει να συζητιέται από τα τέλη Φεβρουαρίου 2012, αλλά έκανε την επίσημη εμφάνισή του στο πλαίσιο της Έκθεσης της Γενεύης. Το Volvo V40 αποκαλύφθηκε, παρουσιάζοντας μια σειρά από τετράτροχες καινοτομίες, με πιο σημαντική από αυτές (ίσως και πιο… σωτήρια!) να είναι η ενσωμάτωση συστήματος αερόσακων για τους πεζούς, προσφέροντας απόλυτη ασφάλεια σε περίπτωση σύγκρουσης.

Gear concept cars Geneva Auto Show

Pininfarina Cambiano και Bertone Nuccio, Οι Ιταλοί σχεδιαστές supercars αλλάζουν σελίδα

Η Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης είναι σε πλήρη εξέλιξη και εκεί παρουσιάστηκαν δύο δημιουργήματα από τους πιο γνωστούς σχεδιαστικούς οίκους ιταλικών supercars, οι οποίοι δείχνουν το μέλλον σήμερα σε δύο διαφορετικά concepts που έκαναν αίσθηση. Το Pininfarina Cambiano και το Bertone Nuccio είναι γεγονός.