Allwinner A64: 64μπιτο chipset με 4K υποστήριξη μόλις 5 δολάρια

Οι Κινέζοι κατασκευαστές δεν έχουν βαλθεί μόνο να μπουν στην αγορά με εξαιρετικά οικονομικά smartphones σε συνδυασμό με καλά τεχνικά χαρακτηριστικά, αλλά μπαίνουν και σε άλλα “χωράφια”. Ο Κινέζος κατασκευαστής chip ονόματι Allwinner αποκάλυψε ένα 64-bit chip με εξαιρετικά χαμηλή τιμή, το οποίο προορίζεται για χρήση σε tablets.

Το εντυπωσιακό της υπόθεσης είναι ότι το Allwinner A64 εκτός των άλλων φέρνει υποστήριξη 4K στην επίσης εντυπωσιακή τιμή των 5 δολαρίων.

Το chipset έχει 4 πυρήνες Cortex-A53, φέρνοντας υποστήριξη για διάφορων τύπων μνήμης DDR. Το video decoding υποστηρίζει H.265/H.264, και επιπλέον έχει υποστήριξη για έξοδο με ανάλυση 4K μέσω σύνδεσης HDMI.

Τέλος η υποστήριξη για Android 5.0 Lollipop, eMMC 5.0 και η τεχνολογία SmartColor, την οποία έχει πατεντάρει η Allwinner, έρχονται να ολοκληρώσουν το εντυπωσιακό σύνολο, με βάση την τιμή πάντα. Στο μέλλον αναμένεται ο κατασκευαστής να δώσει περισσότερες πληροφορίες για το chipset. Αναμένουμε να δούμε τις επιδόσεις του και τον αντίκτυπο που θα έχει στην αγορά.

allwinner a64 chipset 5 dollars, Allwinner A64: 64μπιτο chipset με 4K υποστήριξη μόλις 5 δολάρια

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

6 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Χρήστος Σαμ

Το αναμένουμε σε ταπλετακια απο ελληνικές εταρίες σε σουπερ τιμή..

Superuser

Ναι…
όπως το huawei 10.1link tablet που έχει δικό του επεξεργαστή και έτρωγε κατι κολλήματα που μόνο με επανεκκίνηση ξεκολλούσε..
Μου άρεσε όταν είχε βγει η huawei τον “παίνευε”ως τον ποιον δυνατό στα games
Ευτυχώς το πούλησα και ησύχασα από τον “καρκίνο”

Snapdragon μόνο παιδιά και ας τον πληρώσουμε παραπάνω

γιωργος

Βρε παιδιά μην κοροιδευουμε τους εαυτούς μας. Ότι πληρώνουμε παίρνουμε.. Χαζή είναι η Qualcomm και έχει ανεβασμένες τιμές; Αν μπορούσε θα τις κατέβαζε αλλά επειδή πουλάει ποιοτικούς επεξεργαστές αναγκαστικά κοστίζουν κατι παραπάνω.

Darth

@ Χρήστος Σαμ να μας λείπει από της ¨”ελληνικές” να βγάζουν (rebranded είναι που τα ονομάζουν ελληνικά αλλα να χουμε να λέμε )

Βασιλάκης

@Χρήστος Σαμο Μακάρι… Σε MLS θα ήταν τέλεια…

andreas

nvidia tetra,Qualcomm snapdragon,mediatek,Intel atom.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Nothing

Nothing Ear και Nothing Ear (a): Επίσημα τα ακουστικά – Με καλύτερη μπαταρία και ANC

Η Nothing κυκλοφόρησε την τρίτη γενιά ακουστικών της τα Nothing Ear και Ear (a) και φαίνονται πολύ καλές προσφορές.

Gear OnePlus

OnePlus Pad Go: Έρχεται στην Ευρώπη στις 23 Απριλίου

Το OnePlus Pad Go, το προσιτό tablet που κυκλοφόρησε σε ορισμένες αγορές τον Οκτώβριο του περασμένου έτους, έρχεται τώρα στην Ευρώπη.

Gear Apple

Apple Vision Pro: Μπορεί να εξελιχθεί σε βοηθό υγείας

H Αpple θέλει να φέρει τεχνολογία που θα παρακολουθεί και θα αναλύει βιομετρικά δεδομένα και θα προσφέρει εξατομικευμένη καθοδήγηση.

Gear featured PlayStation 5 Sony

Sony PlayStation 5 Pro: Με ισχυρότερη GPU και ταχύτερη CPU

Νέο δημοσίευμα έρχεται να επιβεβαιώσει αναφορά από τον περασμένο μήνα που ήθελε να έρχεται στην αγορά ένα PlayStation 5 Pro.