Amazon Dash: Το μέλλον των online αγορών με το πάτημα ενός κουμπιού

Η Amazon ανακοίνωσε το όραμά της για το μέλλον των online αγορών και το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει είναι να αποδείξει ότι δεν πρόκειται για πρωταπριλιάτικο αστείο. Για να λήξει μια και καλή το ζήτημα έκανε δήλωση στους New York Times ότι δεν αστειεύεται.

Το Dash Button είναι μια μικρή πλαστική συσκευή με ενσωματωμένο Wi-Fi και χρησιμοποιώντας το κινητό συνδέεται στο Amazon. Μπορεί να τοποθετηθεί οπουδήποτε μέσα στο σπίτι και με το πάτημα του κουμπιού, πραγματοποιεί την παραγγελία.

Αντί λοιπόν να φτιάχνετε λίστες για το σούπερ μάρκετ για να αγοράσετε απορρυπαντικό ή χαρτί υγείας όταν τελειώσει, έχετε τοποθετημένο το Dash επάνω στο πλυντήριο ή στο μπάνιο και κάνετε την παραγγελία. Όταν πατηθεί το κουμπί γίνεται μια μόνο παραγγελία έτσι ώστε αν το παιδί το πατήσει 20 φορές να μην σας έρθουν 20 πακέτα απορρυπαντικό στο σπίτι. Κάθε φορά που γίνεται μια παραγγελία έρχεται ειδοποίηση στο κινητό, ενώ μπορεί να γίνει ακύρωση μέσα σε 30 λεπτά.

Η Amazon έχει ήδη συνάψει συμφωνίες με εταιρίες μεταξύ των οποίων είναι Gillette, Olay, Tassimo, Bounty.

Η νέα υπηρεσία ακούγεται πράγματι σαν πρωταπριλιάτικη φάρσα αλλά δεν είναι. Προς το παρόν τα Dash Buttons είναι διαθέσιμα μόνο για τους χρήστες Amazon Prime σε ΗΠΑ και Μ.Βρετανία και ο κάθε ένας μπορεί να έχει μέχρι 3 τέτοιες συσκευές στο σπίτι του.

Δείτε το video:

amazon dash, Amazon Dash: Το μέλλον των online αγορών με το πάτημα ενός κουμπιού

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
manolis

ουάου!!! πολύ έξυπνο!!! θα κάνω το σπίτι μου τσίρκο με τις ετικέτες για να γλυτώσω 1 μικροδευτερόλεπτο από το να πιάσω το κινητό να το προσθέσω στο καλάθι των αγορών μου!!!! :p

VasilisA3

Φιλε Μανώλη αυτα τα μικροδευτερόλεπτα μπορουν να σε κάνουν δισεκατομμυριούχο όμως. Πάντως η υλοποίηση τέτοιων περιπτώσεων δεν αποκλείεται να γίνει σε κάποια μορφή της στο μέλλον. Ήδη προετοιμάζεται ενα μέλλον χωρίς υπολογιστές. Υπολογιστής θα είναι το κάθε αντικείμενο γύρω μας και όχι κάτι συγκεκριμένο table smartphone ή PC.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Alexa Amazon

Alexa Plus: Η επί πληρωμή έκδοση της Alexa έφτασε από την Amazon

Πριν από μερικές ημέρες, η Microsoft κυκλοφόρησε το Copilot Pro, μια επί πληρωμή έκδοση του Copilot με πρόσθετες δυνατότητες.

Business Amazon Twitch

Twitch: Αποχωρεί από την Κορέα λόγω «απαγορευτικά ακριβών» χρεώσεων δικτύου

Το Twitch ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να τερματίσει τις δραστηριότητές του στη Νότια Κορέα στις 27 Φεβρουαρίου 2024.

Business Amazon Apple Google

Η Αυστραλία επιβάλλει νέους Νόμους Ανταγωνισμού σε ψηφιακές πλατφόρμες

Σε πολλές χώρες, οι ψηφιακές πλατφόρμες αντιμετωπίζουν αυξημένους περιορισμούς και εμπόδια λόγω των νέων νόμων και κανονισμών.

Business Alexa Amazon featured

Η Amazon θα πουλάει και αυτοκίνητα – Πρώτος συνεργάτης η Hyundai

Η Amazon, η οποία ξεκίνησε πουλώντας βιβλία, εισέρχεται επίσημα στον κλάδο των αυτοκινήτων και ποδαρικό θα κάνει η Hyundai.