Kindle 3, Η νέα γενιά ηλεκτρονικών αναγνωστών

Νέα γενιά ηλεκτρονικών αναγνωστών Kindle ανακοίνωσε το Amazon. Το νέο Kindle έχει νέα οθόνη (Pearl της E Ink) με 50% καλύτερο contrast, κατά 1/5 μικρότερο όγκο κρατώντας όμως την οθόνη στις 6 ίντσες και είναι και κατά 15% ελαφρύτερο, στα 241 γραμμάρια. Διατίθεται και στο κλασικό λευκό και στο χρώμα του γραφίτη, που βοηθάει την ανάγνωση με την καλύτερη αντίθεση που κάνει.

, Kindle 3, Η νέα γενιά ηλεκτρονικών αναγνωστών

Μεγάλη εξέλιξη υπάρχει στις δυνατότητες της μπαταρίας, που διπλασίασε τη διάρκειά της από δύο βδομάδες σε έναν ολόκληρο μήνα με μία και μόνο φόρτιση! Ίσως πιο σημαντικό και από τη μπαταρία, διπλασιάστηκε η χωρητικότητα της μνήμης και τώρα υπάρχει χώρος για 3.000 βιβλία (4GB μνήμης, από αυτά 3GB διαθέσιμα για αποθήκευση βιβλίων). Το Amazon ανακοίνωσε επίσης ότι με τις βελτιώσεις στο firmware οι σελίδες γυρνάνε τώρα 20% γρηγορότερα, ενώ υποστηρίζονται περισσότερες γραμματοσειρές και unicode χαρακτήρες.

Απαντώντας στην επίμονη ζήτηση και κριτική, τα νεα Kindle του Amazon έχουν και τη δυνατότητα WiFi σύνδεσης. Υπάρχουν δύο μοντέλα. Αυτό με WiFi και 3G σύνδεση στα $187 (περίπου 145 ευρώ) και αυτό μόνο με WiFi στην -πολύ ελκυστική- τιμή των $139 (περίπου 107 ευρώ), δηλαδή 10 δολάρια κάτω από το ανταγωνιστικό Nook της Barnes & Noble. Πέρα από το 3G (και τα λίγα γραμμάρια βάρους που προσθέτει) τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά των δύο Kindle είναι ίδια.

Ήδη υπάρχει η δυνατότητα για προ-παραγγελίες στο site του Amazon. Η αποστολή τους, για τις ΗΠΑ, αλλά και για 140 ακόμα χώρες, ανάμεσά τους και η Ελλάδα, θα ξεκινήσει στις 27 Αυγούστου. Να υπενθυμίσουμε σε όσους ενδιαφέρονται γα αγορά από την Ελλάδα ότι οι τιμές που δίνει το Amazon για τα Kindle επιβαρύνονται με +%50 της τιμής για δασμούς.

, Kindle 3, Η νέα γενιά ηλεκτρονικών αναγνωστών

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

12 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
giannis

50 τοις εκατο καπελο;ειμαστε τραγικοι

Αlan

Πιστεύω τα αξίζει τα 50€. Ότι είμαστε τραγικοί όμως είμαστε…

Αlan

Τωρα το ειδα καλα… Θα κρατησω το δευτερο κομματι του σχολιου μου. Ειμαστε τραγικοι.-

Marios

Διαβάζει κανονικά τα pdf’s που έχουμε όλοι λίγο πολύ (ή και καθόλου :P) στον υπολογιστή μας; Y Μπορούμε δηλαδή να μεταφέρουμε κανονικά οποιοδήποτε pdf, ακόμη και με ελληνικό κείμενο ή πρέπει να αγοράζουμε τα ηλεκτρονικά βιβλία από το κατάστημα της amazon?

e-anagnostis

Ναι, τα διαβάζει τα ελληνικά pdf, αν όμως περιλαμβάνονται σχήματα, γραφήματα κλπ υπάρχει θέμα με το ζουμάρισμα στις σελίδες. Πάντως, για συνεχές κείμενο λειτουργεί ΟΚ.

tragikos

PROSOXH!
Parageila ena ton 135$ kai toys eipa na to steilun me tin endeiksi “Gift”. Molis irthe me pire i ups kai moy zitisan:
85E epipleon an thelo na to paro apo to aerodromio
h allios 145E epipleon gian na to steilun spiti

Apla den tin paleyoun

eΑnagnostis

Από άλλη μαρτυρία που μου έγραψαν στο blog:

“εχθές με ειδοποίησαν από ups για την παραλαβή
εκτός από τα 120 ευρώ (Kindle), έχουμε:
1. ΦΠΑ 30 ευρώ
2. Αποθήκευτρα 15 ευρώ
3. Διατακτική 15 ευρώ
4. Αμοιβή εκτελωνιστή 68 ευρώ!!!!!!

εκτός από το Kindle που πήγε στην πιστωτική, τα υπόλοιπα τα κάνει η ups και σε χρεώνει αντικαταβολή κατά την παραλαβή.”

Μου κάνει βέβαια εντύπωση η διαφορά στα ποσά, μιλώντας για το ίδιο ακριβώς προΐον. Πάντως η αμοιβή εκτελωνιστή είναι κοροϊδία – αρκεί βέβαια να έχει κανείς το χρόνο να πάει ο ίδιος.

Dimitris

Exw parageilei ena kindle twn 189$ kai mia thiki dermatinh twn 60$.
Eftase i thiki kai apo DHL zitane 101 E gia amoibh ektelvnisth (xwris dasmous!!)! An pao sto aerodromio kai to paralavw monos mou 33 E (xwris dasmous, tous opoiouw akoma den gnorizo poso einai).
Otan er8ei kai to kindle fantasteite ti 8a pliroso!
AKSIZOUME TA XEIROTERA SAN LAOS KAI KRATOS. EIMASTE OI PIO AXRISTOI TWN AXRISTWN.

eΑnagnostis

Μα απλά πήγαινε μόνος σου να το πάρεις . Γιατί να πληρώσεις τσάμπα την DHL? Οι δασμοί είναι 50% της τιμής των προϊόντων περίπου (τουλάχιστον για τα ηλεκτρονικά)

Δημητρης

Το παράγγειλα από ebay Ισπανίας 25/10/2010 και πλήρωσα 135€ αγορά και 30€ μεταφορικά, σύνολο 165€.Την Τετάρτη έφτασε Αθήνα και επειδή την πέμπτη ήταν αργία , παρασκευή 29/10/2010 ήρθε σπίτι μου (στο κουτί του) χωρίς επιπλέον έξοδα.Συνεπώς σας προτείνω να αγοράζεται μέσω ευρωπαϊκής ένωσης

Philip Prescott-Decie

Dimitri, kai to diko mou perase apo ektelonismo alla meso ups den plhrosa to paramikro..

Ο/Η Dimitris λέει:
Δευτέρα, 6 Σεπτεμβρίου 2010 στις 15:41
Exw parageilei ena kindle twn 189$ kai mia thiki dermatinh twn 60$.
Eftase i thiki kai apo DHL zitane 101 E gia amoibh ektelvnisth (xwris dasmous!!)! An pao sto aerodromio kai to paralavw monos mou 33 E (xwris dasmous, tous opoiouw akoma den gnorizo poso einai).
Otan er8ei kai to kindle fantasteite ti 8a pliroso!
AKSIZOUME TA XEIROTERA SAN LAOS KAI KRATOS. EIMASTE OI PIO AXRISTOI TWN AXRISTWN.

GREG

Αυτό ίσως σας ενδιαφέρει:

12 April, 2011
Apple patents hybrid e-ink and LCD screen
https://www.macworld.com.au/news/apple-patents-hybrid-e-ink-and-lcd-screen-28187/

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Tablets Amazon Kindle Kindle

Amazon Kindle: Αδιάβροχο ύστερα από μια δεκαετία

Μια νέα έκδοση του Amazon Kindle ανακοίνωσε η εταιρεία, η οποία σχεδιαστικά βασίζεται στην περσινή έκδοση του γνωστού e-reader της, αλλά έρχεται με πιστοποίηση για IPX8 για ανθεκτικότητα στο νερό.

Gear Amazon Kindle

Kindle Touch 5.1.0 update, Υποστήριξη για άλλες γλώσσες και landscape mode

Η Amazon ξεκινά από τις 27 Απριλίου και μετά τη διάθεση του Kindle Touch σε τιμές €129 για το μοντέλο με Wi-Fi και €189 για το μοντέλο με το 3G, σε Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία και Ισπανία, ενώ έγινε διαθέσιμο για donwload και το νέο software update, το οποίο υποστηρίζει τις γλώσσες των παραπάνω χωρών, μαζί […]

Tablets Amazon Amazon Kindle Kindle

Kindle Fire, Τρία νέα μοντέλα μέσα στη χρονιά [φήμες]

Πριν μερικές ημέρες συζητούσαμε για το ενδεχόμενο η Amazon να παρουσιάσει ένα μεγάλο 10ιντσο tablet μέσα στη χρονιά. Σήμερα νέες πληροφορίες-φήμες κάνουν λόγο για τρία νέα μοντέλα με μικρότερο ιντσάζ και βγάζουν από το κάδρο το 10άρι. Οι πληροφορίες αναφέρουν δύο 7ιντσα μοντέλα ένα ακριβό ένα οικονομικό και ένα στις 8.9 ίντσες με οθόνη ανάλυσης […]

Gear Gadgets Kindle

Νέο ακόμα πιο λεπτό Kindle 2;

Σύμφωνα με πληροφορίες του δικτύου Bloomberg, η Amazon σκοπεύει να παρουσιάσει ένα πιο λεπτό μοντέλο του e-book Kindle κάπου εκεί τον Αύγουστο. Το νέο μοντέλο δεν θα έχει έγχρωμη οθόνη ακόμα ή αφής όπως ίσως θα περιμέναμε, συνεχίζει να στοχεύει σε αυτό που γνωρίζει να κάνει πάρα πολύ καλά, να είναι ίσως το καλύτερο ηλεκτρονικό […]