Πέμπτη
19/06/2014

Android Wear, νέο video δίνει πληροφορίες και εξηγεί γιατί χρειαζόμαστε ένα smartwatch

Το Android Wear της Google που προορίζεται για φορετές συσκευές αναμένεται να παρουσιαστεί σε περίπου 1 εβδομάδα στο I/O conference 2014. Πριν το δούμε επίσημα όμως, οι developers της Google μας αφήνουν να του ρίξουμε μια ματιά.

Μέσω ενός video προσπαθούν να μας «πείσουν» για την χρησιμότητα των wearables αλλά δίνουν και λεπτομέρειες για την λειτουργία του Android Wear.

Αυτό που τονίζουν είναι ότι το έξυπνο ρολόι θα είναι ιδιαίτερα χρήσιμο σε μικρές καθημερινές λειτουργίες για να μην χρειάζεται αν χρησιμοποιούμε το κινητό και παράλληλα να έχουμε επαφή με το περιβάλλον γύρω μας και να μην είμαστε πάνω από ένα κινητό. Πέρα από την κοινωνική διάσταση τονίζεται και η ευκολία που προσφέρει μια τέτοια συσκευή καθώς για παράδειγμα θα δεχόμαστε notifications από κάποιο Android app, άμεσα και εύκολα. Επίσης θα έχουμε πληροφορίες από τους αισθητήρες σε πραγματικό χρόνο.

Σε γενικές γραμμές με το Android Wear η Google επιχειρεί να ελαχιστοποιήσει τον χρόνο που χρειάζεται να για πραγματοποιηθεί οποιαδήποτε ενέργεια που σχετίζεται με την καθημερινή χρήση της τεχνολογίας. Ένα πολύ σημαντικό χαρακτηριστικό είναι το «OK Google» χάρη στο οποίο το ρολόι μπορεί να ελεγχθεί μέσω φωνητικών εντολών.

Στο παρακάτω video μπορείτε να δείτε κάποιες πληροφορίες για την λειτουργία του Android Wear μέχρι να παρουσιαστεί επίσημα την επόμενη εβδομάδα.

android-wear-570


Πηγή

Μάθε για: , ,

Συντάκτης: .


2 Σχόλια

  1. Ο/Η tasos λέει:

    Σας πήραμε τόσα λεφτά από τα smartphones που δε τα αναβαθμίζουμε κιόλας….τώρα θα τα σκάσετε και για τα smartwatch επειδή νοιαζόμαστε και πιστεύουμε ότι σας χρειάζεται (όχι ότι θέλουμε πιο πολλά λεφτά από εσάς).

  2. Ο/Η i love rihanna λέει:

    ενα smartwatch δεν μπορει να ειναι χρισημο για ολους αν εχω το galaxy s5 τι να το κανω gear 2 τι παραπανω εχει?

Η γνώμη σας

Παρακαλούμε σχολιάστε με ελληνικούς πεζούς χαρακτήρες, όχι greeklish.

Πατώντας "Αποστολή" αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης.