Apple: Ετοιμάζεται να μπει στην εποχή του Virtual Reality

Το Apple Car, δεν είναι το μόνο μεγάλο project που έχει στα σκαριά η Apple, καθώς οι νέες πληροφορίες τη θέλουν να ετοιμάζεται να μπει στη εποχή του Virtual Reality. Μέσα στην εβδομάδα ανακοίνωσε ότι για πρώτη φορά αναμένει πτώση στα iPhones ενώ και τα iPad συνεχίζουν να πέφτουν.

Ήρθε λοιπόν η ώρα γα την Apple να λανσάρει ένα καινοτόμο προϊόν, όπως ένα VR headset, όπως κάνουν οι μεγάλοι κατασκευαστές ο ένας μετά τον άλλον (βλέπε Samsung, Sony, HTC κλπ);

Αυτό ισχυρίζονται οι νέες πληροφορίες που λένε ότι η Apple έχει δημιουργήσει μια τεράστια ομάδα από ειδικούς στην εικονική αλλά και την επαυξημένη πραγματικότητα. Μεταξύ αυτών υπάρχουν υπάλληλοι εταιρειών τις οποίες έχει εξαγοράσει η Apple και άλλοι προέρχονται από εταιρείες όπως Microsoft και Lytro. Επιπλέον, οι Financial Times αναφέρουν ότι η Apple προσέλαβε τον κορυφαίο VR ερευνητή Doug Bowman, από το Πανεπιστήμιο της Virginia.

Η Apple λέγεται ότι έχει εξαγοράσει την Flyby Media, μια εταιρεία η οποία επιτρέπει στις mobile συσκευές να σκανάρουν αντικείμενα που υπάρχουν στον πραγματικό κόσμο και να τα προσθέσουν σε μια virtual συλλογή.

Στην πρόσφατη ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων της Apple, σε σχετική ερώτηση για το VR, ο CEO Tim Cook απάντησε ότι η τεχνολογία VR είναι πολύ ενδιαφέρουσα και θα μπορούσε να έχει πολλές εφαρμογές. Δεν γνωρίζουμε πόσο πολύ έχει προχωρήσει η Apple το AR και VR project, αλλά βλέποντας τους αντιπάλους της στην Silicon Valley (σ.σ Oculus Rift, Google Cardboard κ.α.) να προχωρούν στο συγκεκριμένο κομμάτι, φαίνεται πως την έκανε να θέλει έστω να πειραματιστεί κι εκείνη.

apple vr ar headset, Apple: Ετοιμάζεται να μπει στην εποχή του Virtual Reality

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

37 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Manolis

επιτέλους και μια καινοτομία, μια συσκευή που θα βάζεις μέσα το κινητό σου και με ειδικό λογισμικό θα νομίζεις ότι βρίσκεσαι σε ένα άλλο μέρος… ή έχει γίνει ήδη αυτό;;;; χαχαχαχα!!!!! :p

ΚΝ

Η Apple καθυστερεί αρκετά τεχνολογικά πλέον, τα προϊόντα είναι πολύ ακριβά άνευ λόγου και το λογισμικό της βαρύ με πολλά προβλήματα (πριν 2 χρόνια σπάνια είχες κολλήματα). Καιρός να καταλάβει ότι δεν αρκεί lifestyle μόνο… Πρέπει να βρει τον παλιό της εαυτό με την πρωτοπορία και την απροβληματιστη λειτουργία του λογισμικού της.

viel

η apple εχει πει και λεει καθε φορα ” μας ενδιαφερει να κανουμε κατι σωστα και οχι πρωτοι ” οταν θα το βγαλουν θα δουλευει καλυτερα απο οτιδηποτε αλλο κυκλοφορει… εσεις ακομα νομιζετε οτι οτι βγαζει πρεπει να ειναι πρωτη εμενα ομως σαν καταναλωτη με νοιαζει οτι βγαζει να δουλευει τελεια και αυτο κανει! και οταν το βγαλει θα δειτε οτι κατ θα εχει διαφορετικο που θα κανει την διαφορα…

Giannis

Στην προνομιακή τιμή των 9.999 $ το κάνετε δικό σας…. φυσικά το ειδικά σχεδιασμένο λάστιχο από το εξειδικευμένο team της apple που το στερεώνει στο κεφάλι σας πωλείται χωριστά έπειτα από παραγγελία…..

flash

+1 viel

ChrisG

@viel κάτι σαν το mac pro δηλαδή…ξεκινάει απο 2,999 μέχρι και 3,999 ευρώ.συγνώμη,ωραία τα design κτλ…αλλά να υπάρχει και λογική.με 3,999 φτιάχνω dektop με υδρόψυξη,nvidia titan,τελευταίο επεξεργαστή και 36 gb ram κ.α.εντάξει…παραδεχτείτε μία φορά ότι στις τιμές η apple είναι “εξωγήινη”.και ο άλλος με το που το πήρε έβγαλε και πρόβλημα.οι ίδιοι οι apple users την κράζουν,στο youtube.

Don mitso mou

Ώπα Chris, το Mac Pro είναι υπεράνω κριτικής. Επειδή έχω δυο κιόλας, ενα απο το 2006 κι ενα φέτος, σε πληροφορώ πως ειδικά το καινούργιο δεν εχει απλά ωραίο σχεδιασμό αλλα και εκπληκτική αξιοποίηση χώρου. Είναι απίστευτο πως κατάφεραν να χωρέσουν το παλιό μου Mac Pro που ζύγιζε 30 κιλά, στο καινούργιο. Για εξειδικευμένες καταστάσεις, δεν μιλάω για όλους τους χρήστες, και επαγγελματίες συγκεκριμένων ειδικοτήτων και επαγγελμάτων είναι απλά μονόδρομος. Το ότι μπορείς να κανεις render πάνω απο 4 raw 4κ videos είναι κάτι που ΔΕΜ μπορεί ούτε απλά of ούτε hackintosh. Υπάρχουν βέβαια και εταιρίες όπως η BOXX αλλα εκεί πάλι στήνουν μηχάνημα σε Windows και το πρόβλημα δεν είναι το λειτουργικό αλλα το ότι κάποια εξειδικευμένα προγράμματα δεν υπάρχουν σε Windows όπως Final Cut Pro. Είναι όντως πολύ ακριβά μηχανήματα, θυμάμαι το 2007 έδωσα περίπου 6000€ αλλα πίστεψε με πέρα απο το ότι τα αξίζουν, για πολλούς απο εμάς είναι και μονόδρομος.

Don mitso mou

Ώπα Chris, το Mac Pro είναι υπεράνω κριτικής. Επειδή έχω δυο κιόλας, ενα απο το 2006 κι ενα φέτος, σε πληροφορώ πως ειδικά το καινούργιο δεν εχει απλά ωραίο σχεδιασμό αλλα και εκπληκτική αξιοποίηση χώρου. Είναι απίστευτο πως κατάφεραν να χωρέσουν το παλιό μου Mac Pro που ζύγιζε 30 κιλά, στο καινούργιο. Για εξειδικευμένες καταστάσεις, δεν μιλάω για όλους τους χρήστες, και επαγγελματίες συγκεκριμένων ειδικοτήτων και επαγγελμάτων είναι απλά μονόδρομος. Το ότι μπορείς να κανεις render πάνω απο 4 raw 4κ videos είναι κάτι που ΔΕΝ μπορεί να συγκριθεί με αλλα μηχανήματα. . Υπάρχουν βέβαια και εταιρίες όπως η BOXX αλλα εκεί πάλι στήνουν μηχάνημα σε Windows και το πρόβλημα δεν είναι το λειτουργικό αλλα το ότι κάποια εξειδικευμένα προγράμματα δεν υπάρχουν σε Windows όπως Final Cut Pro. Είναι όντως πολύ ακριβά μηχανήματα, θυμάμαι το 2007 έδωσα περίπου 6000€ αλλα πίστεψε με πέρα απο το ότι τα αξίζουν, για πολλούς απο εμάς είναι και μονόδρομος.

Panos7GR

@viel: Σωστός. Επί Cook τα λέει αυτά πιο ξεκάθαρα, γιατί ο Jobs όλο για κάτι innovation μιλούσε στις παρουσιάσεις του και τους έδινε κάτι πιασαρικα ονόματα τύπου Magic Touch, Retina κτλ.
Πάντως δεν νομίζω το παμφθηνο και πανέξυπνο στην diy κατασκευή του Cardboard της Google να μην λειτουργεί σωστά. Και σου αναφέρω αυτό γιατί είναι το πιο φθηνό και είναι… χάρτινο. Ουτε designιες, ούτε premium, ούτε τίποτα μόνο “ακριβή” τεχνολογία (δες πχ τιμές Galaxy Gear) για όλους. Μια χαρά είναι.
Θες την άποψή μου; Η Apple δεν ενδιαφέρεται πια να δημιουργήσει νέες κατηγορίες συσκευών. Επ αναπαύθηκε στο trend της και περιμένει τους υπόλοιπους να κάνουν τα πρώτα βήματα (βλέπε smartwatch) και μετά αφού κόψει αντιδράσεις του κοινού μπαίνει στον ανταγωνισμό. Και καλά κάνει έτσι; Πρώτη σε κέρδη και σαν brand οπότε οι υπόλοιποι πρέπει να ιδρωνουν για να την περάσουν, όχι εκείνη. Δεν λέω ότι δεν μας δείχνει τίποτα μα τίποτα καινοτόμο (βλέπε Force Touch), απλά δεν ρισκάρει με νέες κατηγορίες.

Viel

Chris το Mac Pro είναι απίστευτο εργαλείο. Το προτιμούν οι μεγαλύτεροι μουσικοί παραγωγής και φτιάχνονται ταινίες του holiwood. Όχι ότι ένα pc δεν είναι δυνατό. Απλά δύναμη και macOS μαζί είναι ασυναγώνιστα.

ChrisG

Το 4k render γίνεται λόγω 2 καρτών γραφικών και μάλιστα amd αν δεν κάνω λάθος.εάν σου φτιάξω pc desktop με ότι είπα ακόμη και με nvidia titan sli δεν θα μπορείς να κάνεις render με έναν τελευταίο i7 και ssd σε raid;μην διαβάζω μετριότητες τώρα.είπαμε οκ για τον σχεδιασμό.αλλά 4000 ευρώ…ε εντάξει…κόψτε κάτι.έλεος.

Agnostos13

Παντως με κοστος 1000€ για καρτες γραφικων και 2000€ επεξεργαστη που εχει το Mac Pro…δεν σου μενουν πολλα περιθωρια για να δωσεις κατι καλυτερο στα 4000€…

don mitso mou

Δεν γινεται λογω καρτων και μην επιμενεις. Οσο για αντίστοιχα (ἠ και καλύτερα μηχανήματα) απο το mac pro, εχεις δει απο ποσο ξεκινανε?

Για ριξε μια ματια εδω
https://www.maingear.com/index.php
https://www.boxxtech.com/

don mitso mou

Δεν γινεται λογω καρτων και μην επιμενεις. Οσο για αντίστοιχα (ἠ και καλύτερα μηχανήματα) απο το mac pro, εχεις δει απο ποσο ξεκινανε?

Για ριξε μια ματια εδω

https://www.maingear.com/index.php
https://www.boxxtech.com/

don mitso mou

Δεν γινεται λογω καρτων και μην επιμενεις. Οσο για αντίστοιχα (ἠ και καλύτερα μηχανήματα) απο το mac pro, εχεις δει απο ποσο ξεκινανε?

Ρίξε μια ματιά στα sites της BOXX και MAINGEAR

ChrisG

τα γραφικά για τα render η κάρτα γραφικών τα αναλαμβάνει.πως θα διαχειριστεί μόνο η cpu τα 3d 4k;ότι νάναι λές…γιατί τότε έχει Dual AMD FirePro D500(crossfire);για τα ωραία τα ματάκια τους;ξέρεις απο τεχνολογία ή υποθέτεις;
@Agnostos13 o επεξεργαστής έχει 600 ευρώ.τα 2000 που τα είδες ακριβώς;ούτε οι extreme δεν έχουν τόσο.και η μια κάρτα γραφικών έχει(400 με τιμή αναβάθμισης της apple,άρα ίσως έχει λίγο χαμηλότερα φαντάζομαι).που τα βλέπετε όλα αυτά ειλικρινά δεν ξέρω…800+600…1400 ευρώ.θέλεις να μου πείς τώρα ότι 2600 πάνω κάτω κοστίζει η μητρική το κουτί και οι μνήμες,τροφοδοτικό;

Theo Thunder

Το αστειο ειναι πως αν βγει κατι τετοιο τοτε θα αρχισουν ολοι για τις καινοτομιες που μονο η apple κανει… ε ρε προβατα γαμω… παντου προβατα…. ομαδες,θρησκεις,youtube,κινητα…. ποσο ακομα

panos

Πως σε άρθρο σχετικά με virtual reality κατέληξε η κουβέντα για mac pro και βγήκαν και τα τιμολόγια. … Αντάρα τα λάστιχα

Agnostos13

@ChrisG:
Για πες μου που βρισκεις τους Xeon E5-1680v2 και Xeon E5-2697v2 (οι δυο κορυφαιοι επεξεργαστες του τελευταιου Mac Pro) στα 600€ να παω να παρω μια ντουζινα;

Agnostos13

@panos
Δικιο εχεις αλλα εχουμε βαρεθει σε οποιο αρθρο υπαρχει για την apple να γραφονται ανακριβειες ισα για να κραξουμε την apple (ασχετος θεματος)

ChrisG

@Agnostos13 και εσύ που βρήκες ότι είναι στην δεύτερη έκδοση του mac pro ο Xeon E5-2697v2;ακίμη και ο Xeon E5-1680v2 είναι στα 3,00 Ghz.αυτός που λές έχει χρονισμο 2,7Ghz.στο site της apple αναφέρει 3.7GHz Quad-Core Intel Xeon E5,και 3.5GHz 6-Core Intel Xeon E5.κάνω κάποιο λάθος;συνεπώς μήπως βλέπεις κάτι άλλο και ενθουσιάζεσαι;διότι αν οι κάρτες έχουν 800,οι μνήμες κάνα 120(τόσο έχουν που έιναι ΟΥΤΕ ΚΑΝ ddr4),δίσκος 200-300,επεξεργαστής 2700,τροφοδοτικό,κουτί κλπ…πρόχειρα έχουμε….
2700+800+120+300+500(κουτι+τροφοδοτικο),+μητρικη(200)===4620!!!!βλέπεις η apple να βγάζει κέρδος;;;για ψάξτο λίγο παραπάνω αυτό που είπες.

ChrisG

το ξαναλέω γιατί άλλα σας λέει η apple άλλα μάλλον άλλα βλέπουν τα ματάκια σας.η apple λέει xeon e5 QUAD και xeon e5 six core.αυτός που ανέφερες…Xeon E5-2697v2 ΕΧΕΙ 12 CORES-24 THREADS!μέρα με την νύχτα…

ChrisG

o “φθηνός” mac pro έχει:
3.7 GHz Quad-Core Intel Xeon E5 Processor(1620v2)——–>εσυ μου λές Xeon E5-1680v2(8 cores 16 threads).(2000 ευρώ).
12 GB 1866 MHz DDR3 ECC Memory
256GB PCIe-based Flash Storage
Dual AMD FirePro D300 with 2GB GDDR5 VRAM each
Mac OS X Yosemite.

o ακριβός έχει:
3.5 GHz 6-Core Intel Xeon E5 Processor(1650v2)—–>εσύ μου λές Xeon E5-2697v2(12 cores 24 Threads).(2700 ευρώ).
16 GB 1866 MHz DDR3 ECC Memory
256GB PCIe-based Flash Storage
Dual AMD FirePro D500 with 3GB GDDR5 VRAM each
Mac OS X Mavericks.

Το έπιασες τώρα το νόημα ή ακόμη;
o πρώτος έχει 350 ευρω!
ο δευτερος έχει 600 ευρώ!
ψάχνουμε προτού μιλήσουμε.

Agnostos13

@Chris:
Οπα…εσυ γραφεις για τα βασικα μοντελα εγω για τα κορυφαια!
Ο κορυφαιος Mac Pro ειναι:
Xeon 12-core 2.7GHz
64GB ddr3 ram
1TB SSD
Dual AMD D700

ChrisG

Είπα και σχολίασα.2.999 και 3.999…διάβασε πιο πάνω τι ανέφερα.

ChrisG

Στα 12 cores που αναφέρεις το mac pro έχει 7500 ευρώ…γκούχου γκούχου…και πάλι μιλάμε για πωποπιάσιμο γερό.τα νούμερα έιναι υπέρ της apple με πολύυυυυυ αέρα.

Agnostos13

Δεν εχω δει τις τιμες…εσυ εγραψες απο 2999 εως 3999 και νομιζα οτι εγραφες απο το πιο φθηνο μεχρι το πιο ακριβο…
Παντως το κορυφαιο εχει απο τους δυνατοτερους επεξεργαστες της intel (παροτι ειναι 2 ετιας)! Δεν νομιζω οτι μπορεις να φτιαξει κατι παραπλησιο μονος σου με αντιστοιχες επιδοσεις, διαστασεις και αξιοπιστια ακομη και στα 7000€!

ChrisG

Με 7500 ευρώ κανείς ότι θέλεις.φαντασια και μεράκι.το μόνο ακριβό είναι ο επεξεργαστής.εχει 2000 χτυπάω και 2 Titan sli με αλλά 2000 και έχω 3500 να βάλω ότι γουστάρω.μα ότι θέλω.για ένα μεταλλικό κουτί με το συμπάθειο δεν θα δώσω στην Apple 2000 ευρώ πεταμένα.ασε που με 7500 μηχανή vstrom του κουτιού αγοράζεις.και με τα μισά χρήματα κάνω την ίδια δουλειά.extreme edition με 2 titan και 32-64 ram δεν χρειάζεται τίποτε παραπάνω.τα υπόλοιπα υπερβολές.
2.999 και 3.999 ήταν για τις 2 εκδόσεις του site της Apple.ποτε δεν μπήκες να δεις;

Gvirginia

2x Firepro D300 = 1300$
E5-1620 v2 = 350$
RAM = 130$
MB = 260$
SSD = 250$
Σύνολο: ~$2300

Λείπουν $700 για το κουτί (έχει ύψος όσο 2 κουτιά αναψυκτικού), την τεχνογνωσία (σχεδιασμός, ειδικές θύρες/καλώδια κτλ) και τροφοδοτικό (δε βάζω τα περιφερειακά, ηχεία, κάρτα δικτύου κτλ).

Το ότι συγκρίνονται workstation συστήματα με gaming είναι πραγματικά άκυρο… Είναι σαν να λέω ότι αντί για Fury-X/Titan μπορώ να χρησιμοποιήσω on-board γραφικά για την “ίδια δουλειά”. Τι σχέση έχει που εγώ θα παίζω στα Low με 20 FPS και ο άλλος θα παίζει στα Ultra με 60FPS? Και οι δύο την ίδια “δουλειά” κάνουμε…

Μάλλον είναι χαζές οι εταιρείες που βγάζουν workstation προϊόντα και οι καταναλωτές (εταιρείες) που τα αγοράζουν…

ChrisG

Η τιμή αναβάθμισης της D300 που έβαλες είναι λαθεμένη.η D500 έχει 600 τιμή upgrade και η D700 1000.συνεπως υπάρχει μεγαλύτερο κέρδος.βαλε ένα 400 παραπάνω κέρδος.δηλαδη 1100.στα 2999 δεν χρειάζεται να το αναλύσω…η Titan δεν είναι καθόλου ¨ακυρη¨.εχει τεράστια επεξεργαστική ισχύ.ψαξε και θα δεις…και ένας extreme 5960X 8 core με cache 20MB δεν συγκρινεται φαντάζομαι με τον Xeon e5 1620v2 4core 10MB.

Gvirginia

Καταρχάς δεν έβαλα τίποτα σχετικά με την D500. 2xD300 έχει το “βασικό” μοντέλο των 2999.
Για “απλές” workstation εφαρμογές, ναι η Titan είναι ισάξια των FirePro, στις καλύτερες προϋποθέσεις. Για τις βαριές, τρώει σκόνη. Επίσης οι drivers είναι εντελώς διαφορετικοί, με αποτέλεσμα αν έχεις Titan να μην υποστηρίζονται εφαρμογές που θέλεις να δουλέψεις.
Πήγαινε για παράδειγμα στη σελίδα της Autodesk, κάτω κάτω “System Requirements” -> δεξιά “Certified Hardware” και αν θες διάβασε και το FAQ για το τι σημαίνει.
Το ότι “μπορείς” να χρησιμοποιήσεις κάτι άλλο για μία δουλειά δε σημαίνει ότι αποδίδει το ίδιο.
Ξαναλέω, χαζές είναι η Nvidia και η AMD που ξοδεύουν πόρους για τις Quadro-Tesla/FirePro και για την υποστήριξή τους (εντελώς διαφορετικοί οδηγοί) ενώ θα μπορούσαν να βγάζουν μόνο Titan/Fury.
Ο 5960X δεν υποστηρίζει ECC μνήμη…
Συγκρίνεις ένα 4×4 αγροτικό με ένα κανονικό Ι.Χ. αυτοκίνητο.
Μη τα αναλύεις, έτσι και αλλιώς λάθος είναι.

ChrisG

@Gvirginia ρε φίλε κάνεις πως δεν καταλαβαίνεις.η D500 έχει σου λέω 600 και η D700 1000.ΠΩΣ θα έχει η D300 650 που μου βάζεις 2XD300=1300,δηλαδη 650 μία D300;;;καταλαβαίνεις ή όχι; τέλος ο επεξεργαστής αυτός που σου δίνει με την κάρτα είναι ένα φθηνό μοντέλο με τα χρήματα που σου λέει,και σου καπελώνει 1100 ΠΑΡΑΠΑΝΩ στα 2999.το αντιλαμβάνεσαι ή μπα;στα 3999 και άλλο παραπάνω και στα 7500 έχεις χάσει το νούμερο…οι ECC μνήμες είναι αχρείαστες για το mac.στους servers χρησιμοποιούνται και ρίχνουν λίγο και την απόδοση.με τα χρήματα που ζητάει η apple αναλόγως μοντέλου υπάρχει τρελό κέδρος.και για να καταλάβω…σε κάθε μηχάνημα βάζοντας το κέρδος το κουτί τόσο αξίζει;άντε στα 2999 το πληρώνεις απο τα 1100 βάλε 700 ευρω(νάχαμε να λέμε),στα 7500 που έχει κέρδος 3500 χιλιάρικα πόσο το πληρώνεις το ίδιο;στα 3999;μερικοί εδω μέσα κάνετε πως δεν καταλαβαίνετε.ούτε αγροτικά υπάρχουν ούτε IX στους υπολογιστές.το autodesk και με έναν i7 του 500αρικου τρέχει νερό.έας extreme κάνει τα πάντα.και μια Titan του 1000αρικου επίσης.τα υπόλοιπα είναι υπέρβολες που σε χρεωνουν ίσα με αμάξι.o επεξεργαστής είναι υπερβολή.οι κάρτες γραφικών τραβάνε όλο το rendering και με ανάλογο,λογικό κόστος κάνεις ότι θέλεις. δες μια Titan X maxwell τι χαρακτηριστικά έχει μα μια Μ6000 Quadro.Ακριβώς τα… Συνέχεια »

Gvirginia

Επειδή η D300 δεν υπάρχει σε retail, όλα τα μεγάλα site είδαν ότι έχει ίδια (άντε παραπλήσια) χαρακτηριστικά με την W7000. Η τελευταία κοστίζει $750 έκαστη, άρα πες $600-650 η D300. Ο Mac Pro έχει 2xD300 = $1200-1300. Δε καταλαβαίνω γιατί βάζεις τις τιμές αναβάθμισης ως μέτρο σύγκρισης. Εγώ σου γράφω πώς βγαίνει η τιμή του Mac Pro. Δεν είναι υπερκοστολογισμένο για τη δουλειά που χρειάζεται. Οι Mac υποστηρίζουν ECC, η οποία είναι σημαντική για workstation εφαρμογές όπου αξιοπιστία > ταχύτητα. Ανέφερα εγώ ότι ο i7 δε μπορεί να τρέξει Autodesk? Τι φαντασιώνεσαι πάλι? Το ότι έχουν οι κάρτες τα ίδια χαρακτηριστικά, δε σημαίνει ότι κάνουν την ίδια δουλειά. Υπάρχει και αυτό το πραγματάκι που λέγεται d-r-i-v-e-r. Το ότι εσύ μπορείς όπως είπα να “παίξεις” με onboard γραφικά στα Low settings με 20FPS δε σημαίνει ότι κάνεις την ίδια δουλειά με έναν που έχει πχ 980. Λογικό είναι η Titan να είναι η πιο γρήγορη στο Octane γιατί χρησιμοποιεί CUDA, όχι OpenCL…Όπως σου είπα, μερικές φορές οι απλές φτάνουν τις επαγγελματικές. Δε σημαίνει όμως ότι είναι καλύτερες. Για τσέκαρε Maya / Lightwave, 20 δευτερόλεπτα οι FirePro/Quadro, 280 η Titan. Σιγά τα ωά, ε? Ένας στο forum της Nvidia έκανε μια… Συνέχεια »

ChrisG

Δεν κατάλαβες τίποτε απο όσα είπα.τι δουλειά εχει η D300 με την D700;αν δεν ξέρεις να διαβάζεις μην ασχολείσαι.η D300 έχει 350 με 400.στα 600 είναι η D500 και στα 1000 η D700.η Titan X έχει 12 ram.αλλά που να το ξέρεις όταν δεν διαβάζεις τον άλλον.τα drivers πλέον είναι σχεδόν ισάξια των Quadro.μέσα στα sites τα λένε.υπάρχουν και συγκριτικά στο youtube και reviews στο net.1000 με 5000 προτιμώ τα 1000 και να αναβαθμίζω κάθε 2 χρόνια που αλλάζει και αρχιτεκτονική.και βάζεις στην τσέπη σου 4000 χιλιάρικα.όλα τα υπόλοιπα ανούσια…η Titan X ελιαι πιο γρήγορη της Quadro στα benches που ανέφερα.ψάξε μάθε.

ChrisG

και στο ξαναλέω.η D300 είναι κατώτερο μοντέλο των D500 και D700.η D300 κάνοντάς μας και μάθημα αρχιτεκτονικής με Quadro Tesla και Titan…έχει 2 ram.κατάλαβες;2 ραμ!!!ορίστε και τα specs… 2GB of GDDR5 VRAM 1280 stream processors 256-bit-wide memory bus 160GB/s memory bandwidth 2 teraflops performance Η D500: 3GB of GDDR5 VRAM 526 stream processors 384-bit-wide memory bus 240GB/s memory bandwidth 2.2 teraflops performance H D700: 6GB of GDDR5 VRAM 2048 stream processors 384-bit-wide memory bus 264GB/s memory bandwidth 3.5 teraflops performance… πώς γίνεται λοιπόν να έχει η D300 650 ευρώ όταν η D500 έχει 600 ευρώ;;;καταλαβαίνεις ή είσαι απο άλλο πλανήτη;και σου λέω ότι σε μία σύνθεση για ένα Rendering μηχάνημα σου προτείνω έναν extreme και μια Titan X.Η Titan X έχει 12 VRAM!!!!!!Το διαβάσες ή πάλι θα το προσπεράσεις; Τitan X: CUDA Cores 3072. VRAM:12 GB. Memory Bandwidth (GB/sec):336.5. Memory Interface Width:384 bit. single-precision floating point performance at 6.1 TFLOPS. κοστίζει 1000 ευρώ και με τα καινούρια drivers(που διαρκώς βελτιώνονται) κάνει ότι και μια Μ6000 που κοστίζει 5000 ευρώ.κερδίζεις 4000 ευρώ και σε 2 χρόνια αλλάζεις αρχιτεκτονική(στην επόμενη Titan) με ΑΚΟΜΗ μεγαλύτερο perfomance.γιατί να δώσεις 4000 ευρω παραπάνω όταν οι ανάγκες διαρκώς αυξάνονται και με τα καινούρια chips(κάθε 2 χρόνια)… Συνέχεια »

Gvirginia

Η διαφορά 2xD300 με 2xD500 έχει $600, όχι η κάθε κάρτα. Είπα πώς βγαίνει η τιμή του Mac Pro αν ήθελες να φτιάξεις ΑΚΡΙΒΩΣ το ίδιο με πχ Windows, κατάλαβες? Η D300 είναι μια “κουτσουρωμένη” W7000, η D500 μια W8000 και η D700 μια W9000.
Πχ: Έχω 2 προϊόντα, το 1 κοστίζει 10€ και το άλλο 20€. Άρα αν θες να αναβαθμίσεις από το 1ο στο 2ο προϊόν θα δώσεις 10€ ΠΑΡΑΠΑΝΩ. Η λογική σου είναι: Το 2ο προϊόν κοστίζει 10€ (όχι 20€ όσο πραγματικά έχει).

Η Titan X (και όχι Titan σκέτο που ανέφερες συνεχώς προηγουμένως) ΔΕΝ κάνει ότι μια Quadro με 1000€, καλά καλά δεν έχει ECC VRAM. Δεν θα υπήρχε λόγος ύπαρξης της Quadro, δε θα την αγόραζε κανείς. Δεν θα υπήρχε λόγος η Intel να ξοδεύει δις για την αρχιτεκτονική Knights Landing για να φάει το μερίδιο των Quadro/FirePro. Εσύ μόλις είπες ηλίθιους εκατομμύρια ανθρώπους που ασχολούνται με CAD/VR/CGI κτλ.

Σου είπα και πριν “Μη τα αναλύεις, έτσι και αλλιώς λάθος είναι.”

Κάνε αυτό που σου είπα, πήγαινε σε forum για CAD/VR/CGI και πες ότι η Titan X κάνει ΑΚΡΙΒΩΣ τα ίδια που κάνει και η Quadro με 1/5 των χρημάτων.

ChrisG

απο το 32 σχόλιο μου σου αναφέρω Titan X.και το έκανα για να σου δείξω ότι έχει ακριβώς τα ίδια specs με την M6000 που είναι 5 φορές πιο ακριβή.σου τα λέω διαρκώς αλλά δεν με διαβάζεις.εγώ μιλάω για τιμη της D300 έκαστος.και μέσα απο την γενική τιμή του macPro δεν μπορείς να εξάγεις την τιμή παρά να την δείς μεμονωμένα.στο anandtech έχει πίνακα κόστους αναβάθμισης για την D500,D700 με τιμές 600 και 1000 αντίστοιχα.την D300 δεν την αναφέρει και γιατί άραγε;αφου είναι μία όπως είπες ΚΟΥΤΣΟΥΡΕΜΕΝΗ W7000(1000ευρώ).σου δίνει δηλαδή με το μοντέλο D300(2999 ευρώ) σε σχέση με την παλιά W7000(4VRAM) μία καρτα με μόλις 2VRAM.τόση έχει η κάρτα μου για gaming.έλεος.και το πιό ΑΚΡΙΒΟ μοντέλο με D700 6VRAM και 3,5 TFLOPS το οποίο κοστίζει 7500 ευρώ.εγώ σου δίνω με ακριβώς τα ίδια(1000 ευρώ)Titan X με 12VRAM και 6,1TFLOPS(να μην αναφέρουμε ότι με sli και 2000 ευρώ ακόμη και τότε)είσαι άψογος.καταλαβαίνεις τώρα ή πάλι έχω τρικυμία; απο αυτό που προτείνω βγαίνεις 4 φορές κερδισμένος στην κάρτα έκαστος και μπορείς χωρίς να επιβαρυνθείς αυτό το κόστος μετά απο 2 χρόνια να αναβαθμίσεις στην επομενη Titan X με καινούρια αρχιτεκτονική ΚΑΙ PERFOMANCE 25-30% καλύτερο.εάν πάρεις μία Μ6000 πόσο θα την κρατήσεις όταν… Συνέχεια »

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple Galaxy iPhone

Ξανά στην κορυφή η Samsung – Οι αποστολές iPhone της Apple έπεσαν το 1ο τρίμηνο του 2024

Οι αποστολές iPhone της Apple μειώθηκαν σχεδόν κατά 10% παγκοσμίως το A τρίμηνο του 2024, λόγω της αύξησης των αποστολών από ανταγωνιστές.

Gear AirPods Apple YouTube

5 χρήσιμα tips για τα AirPods της Apple

Ένα νέο βίντεο που ανέβηκε στο κανάλι υποστήριξης της Apple στο YouTube προσφέρει πέντε χρήσιμες συμβουλές και κόλπα για τα AirPods.

Software Apple iPhone

Game Boy Emulator iGBA: Αποσύρεται από το App Store λόγω spam και παραβίασης πνευματικών δικαιωμάτων

Μια εβδομάδα μετά τις ενημερώσεις, ένας εξομοιωτής Game Boy για το iPhone που ονομάζεται iGBA εμφανίστηκε στο App Store παγκοσμίως.

Software Apple featured iOS

iOS 18: Oι πρώτες λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης δεν θα χρησιμοποιούν διακομιστές Cloud

Το πρώτο σύνολο νέων χαρακτηριστικών ΑΙ της Apple που έχει προγραμματιστεί για το iOS 18 δεν θα βασίζεται καθόλου σε διακομιστές cloud.i