Apple, Έχει καταθέσει πατέντα για 3D χωρίς γυαλιά

Από το 2006 η Apple έχει καταθέσει πατέντα στην οποία περιγράφει τη λειτουργία μια αυτοστερεοσκοπικής τεχνολογίας για τη δημιουργία οθονών 3D χωρίς την απαίτηση ο χρήστης να φοράει ειδικά γυαλιά. Στην Ιαπωνία εδώ και μερικές εβδομάδες η Toshiba πουλάει ήδη τηλεοράσεις 3D χωρίς γυαλιά, ενώ η Sharp είναι που κατασκευάζει την οθόνη 3D του Nintendo 3DS.

Αυτή την πληροφορία (που δεν είναι και τόσο φρέσκια) τη μεταφέρω για να “θορυβηθούμε” και να είμαστε stand-by για το τι ωραία πράγματα θα παρουσιαστούν τους επόμενους μήνες-χρόνια. To 3D είναι η καραμέλα στα χείλη των κατασκευαστών. Σε καμία περίπτωση δεν σας προετοιμάζω για την κυκλοφορία 3D συσκευών από την Apple, αυτό λογικά κάποτε θα συμβεί αλλά κανείς δεν ξέρει το πότε και σίγουρα δεν πιστεύω ότι θα γίνει αύριο…

Βρείτε το κείμενο της πατέντας εδώ
, Apple, Έχει καταθέσει πατέντα για 3D χωρίς γυαλιά
, Apple, Έχει καταθέσει πατέντα για 3D χωρίς γυαλιά

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Μακάρι…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business AI Apple

Η Apple επενδύει πάνω από 250 εκατ. δολάρια στην Πανεπιστημιούπολη της Σιγκαπούρης

Η Apple ανακοίνωσε επενδύσεις άνω των 250 εκατ. δολαρίων για την ενίσχυση της πανεπιστημιούπολης της στην περιοχή Ang Mo Kio της Σιγκαπούρης.

Software Apple iOS Siri

iOS 18: Έρχονται νέες δυνατότητες στην εφαρμογή Notes – Θα υποστηρίζει εγγραφή ήχου και μαθηματικές σημειώσεις

Η Apple πρόκειται να παρουσιάσει τη νέα έκδοση λογισμικού iOS 18 στις 10 Ιουνίου κατά τη διάρκεια του WWDC 2024 Keynote.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 17 Plus: Φήμες ότι θα έρθει με μικρότερη οθόνη από το iPhone 15 Plus

Αν και η σειρά iPhone 16 απέχει ακόμη μήνες από την κυκλοφορία, εμφανίζονται φήμες σχετικά με τη σειρά iPhone 17 που απέχει δυο γενιές.

Gear Apple

Apple Vision Pro: Μπορεί να εξελιχθεί σε βοηθό υγείας

H Αpple θέλει να φέρει τεχνολογία που θα παρακολουθεί και θα αναλύει βιομετρικά δεδομένα και θα προσφέρει εξατομικευμένη καθοδήγηση.