Apple: Πατέντα για μεταφορά δεδομένων μέσω χειραψίας

Η αποστολή αρχείων από μια συσκευή στην άλλη, σήμερα θεωρείται μια πολύ απλή και εύκολη διαδικασία. Υπάρχουν επιλογές όπως κάποιο messenger τύπου Whatsapp, cloud υπηρεσίες όπως το Dropbox, Google Drive και One Drive ή και το email. Η Apple δεν μένει εκεί και ψάχνει άλλους τρόπους για να στέλνεις αρχεία, με μια διαδικασία απλή όπως η χειραψία.

Σύμφωνα με μια νέα πατέντα την οποία κατέθεσε, ο συγκεκριμένος τρόπος μεταφοράς αρχείων θα βασίζεται στο Apple Watch. Με την χρήση των αισθητήρων το ρολόι θα μπορεί να ανιχνεύσει χειραψίες του χρήστη και τότε θα ξεκινάει η μετάδοση δεδομένων. Δεν είναι ξεκάθαρο τι αρχεία θα μεταφέρονται με αυτή την μέθοδο, αλλά ανάλογα με την τύπο της χειραψίας θα έχεις διάφορες επιλογές.

Ίσως αυτό χρησιμεύει για την ανταλλαγή επαγγελματικών πληροφοριών, όπως μια επαγγελματική κάρτα ή ένας αριθμός τηλεφώνου. Επίσης θα μπορεί να χρησιμοποιείται σε επιχειρηματικές διαπραγματεύσεις όπου τα 2 μέρη πρέπει να συμφωνήσουν, και μια χειραψία να σφραγίζει το deal.

Φυσικά το αν τη συγκεκριμένη λειτουργία θα γίνει όντως πραγματικότητα θα πρέπει να περάσει καιρός για να το δούμε, αλλά έχει ενδιαφέρον παίρνουμε μια γεύση για το τι μας επιφυλάσσει το μέλλον.

Apple: Πατέντα για μεταφορά δεδομένων μέσω χειραψίας, Apple: Πατέντα για μεταφορά δεδομένων μέσω χειραψίας

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

9 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Dimitrisk

Τι πατέντα και μαkακιες… Αφού και στο razer nabu x που εχω αν κανεις χειραψία με τον αλλο και εχει nabu x και αυτος τοτε αυτόματα τ στέλνεις έτοιμα φιλίας στο Facebook η μπορεις ν κανεις και αλλα τετοια…

Λεωνίδας

Πλάκα πλάκα στο τέλος θα μας βάλουν και το τσιπάκι για να ναι ακόμα πιο “εύκολη” η ηλεκτρονική μας ζωή που μέχρι πριν λίγα χρόνια θεωρούσαμε αδιανόητο και κουραφέξαλα…

Che ke faggot

Συμφωνω και με τουσ απο πανω δυο

Che ke faggot

Συμφωνω και με τουσ απο πανω δυο
Dir

keysmith

Ανταλλαγή δεδομένων?!? Ποια η Apple που έχει κλειδωμένο το ΒΤ?!? Το πολύ κανα vcard να ανταλλάσσει. Δε βλέπω κάτι παραπάνω.

vasilist

Patent trol είναι, το nαbu razer x το κάνει ήδη αυτό.
Ωπως και να έχει προσοχή όταν δίνετε το χέρι σε κάποιον μην φάτε καμιά μύνηση χαχα.

g6216240

Σε λίγο θα φοβόμαστε και ποιος μας ακουμπάει για να μη μας χακάρει.

JohnGR

έχετε δει το In Time;
https://www.imdb.com/title/tt1637688/

Freddo

JohnGR, to kalitero smartwatch einai !!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple

Apple Vision Pro: Μπορεί να εξελιχθεί σε βοηθό υγείας

H Αpple θέλει να φέρει τεχνολογία που θα παρακολουθεί και θα αναλύει βιομετρικά δεδομένα και θα προσφέρει εξατομικευμένη καθοδήγηση.

Software Apple featured iOS

iOS 17.5 Beta: Όλα τα νέα χαρακτηριστικά

Η Apple έχει κάνει διαθέσιμο στους προγραμματιστές το iOS 17.5, την πέμπτη σημαντική ενημέρωση του λειτουργικού συστήματος iOS 17.

Software Apple featured iOS

iOS 17.5: Οι χρήστες στην Ευρώπη θα μπορούν πλέον να κατεβάζουν εφαρμογές κατευθείαν από τον ιστότοπο

Η Apple κυκλοφόρησε το iOS 17.5 beta 2 σε προγραμματιστές, το οποίο σηματοδοτεί το ντεμπούτο μιας ακόμη δυνατότητας.

Smartphones Apple Galaxy iPhone

Ξανά στην κορυφή η Samsung – Οι αποστολές iPhone της Apple έπεσαν το 1ο τρίμηνο του 2024

Οι αποστολές iPhone της Apple μειώθηκαν σχεδόν κατά 10% παγκοσμίως το A τρίμηνο του 2024, λόγω της αύξησης των αποστολών από ανταγωνιστές.