Apple, Κατοχύρωσε πατέντα για Head Mounted Display System

Η Apple αιτήθηκε για μία πατέντα σχετικά με ένα video headset το 2006, που κατοχυρώθηκε τον Σεπτέμβριο του 2009. Από τότε έως σήμερα, η εταιρεία βελτιώνει το σύστημα, κατοχυρώνοντας νέες πατέντες που βασίζονται σε αυτό. Αν είστε hardcore gamer, τότε θα γνωρίζετε ότι η εικονική πραγματικότητα είναι το “the next big thing” στο gaming και γενικότερα στην ψυχαγωγία (Oculus Rift) ενώ το ίδιο μπορούμε να πούμε και για την επαυξημένη πραγματικότητα (Google Glass).

Ακριβώς για αυτό το λόγο το Oculus Rift (CTO της εταιρείας πίσω από το Oculus Rift είναι ο John Carmack, ο ιδρυτής της id Software των Doom και Quake από την οποία αποχώρησε πρόσφατα) που μπορείτε να δείτε στο video παρακάτω, συγκέντρωσε περισσότερα από 2 εκατομμύρια δολάρια πέρυσι στο Kickstarter.

Η Apple παρακολουθεί τις εξελίξεις από ότι φαίνεται, βελτιώνοντας το δικό της σύστημα 3D γυαλιών. Το σύστημα, μοιάζει περισσότερο με μία μάσκα του σκι ή με μάσκα θαλάσσης και η ευρεσιτεχνία, επικεντρώνεται περισσότερο στην κατανάλωση περιεχομένου/ media παρά στο gaming ή στην επαυξημένη πραγματικότητα όπως επικεντρώνονται κυρίως τα Oculus Rift και Google Glass αντίστοιχα αν και αναφέρεται σε χαρακτηριστικά που χρησιμοποιούν και τα δύο.

Ένα από τα σημαντικότερα στοιχεία, είναι ότι οι άνθρωποι που έχουν προβλήματα όρασης, δεν θα χρειάζονται τα γυαλιά ή τους φακούς επαφής όταν φορούν την συγκεκριμένη μάσκα, αφού το σύστημα θα προσαρμόζεται στην όραση τους βελτιώνοντας την εμπειρία απεικόνισης. Άγνωστες παραμένουν για την ώρα, οι προθέσεις της Apple για την κατασκευή της συσκευής.

Apple Head Mounted Display System, Apple, Κατοχύρωσε πατέντα για Head Mounted Display System

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business AI Apple

Η Apple επενδύει πάνω από 250 εκατ. δολάρια στην Πανεπιστημιούπολη της Σιγκαπούρης

Η Apple ανακοίνωσε επενδύσεις άνω των 250 εκατ. δολαρίων για την ενίσχυση της πανεπιστημιούπολης της στην περιοχή Ang Mo Kio της Σιγκαπούρης.

Software Apple iOS Siri

iOS 18: Έρχονται νέες δυνατότητες στην εφαρμογή Notes – Θα υποστηρίζει εγγραφή ήχου και μαθηματικές σημειώσεις

Η Apple πρόκειται να παρουσιάσει τη νέα έκδοση λογισμικού iOS 18 στις 10 Ιουνίου κατά τη διάρκεια του WWDC 2024 Keynote.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 17 Plus: Φήμες ότι θα έρθει με μικρότερη οθόνη από το iPhone 15 Plus

Αν και η σειρά iPhone 16 απέχει ακόμη μήνες από την κυκλοφορία, εμφανίζονται φήμες σχετικά με τη σειρά iPhone 17 που απέχει δυο γενιές.

Gear Apple

Apple Vision Pro: Μπορεί να εξελιχθεί σε βοηθό υγείας

H Αpple θέλει να φέρει τεχνολογία που θα παρακολουθεί και θα αναλύει βιομετρικά δεδομένα και θα προσφέρει εξατομικευμένη καθοδήγηση.