Apple iPhone OS 4, Επιτέλους Multitasking

Ξεκίνησε το event της Apple και αναμένουμε να μάθουμε τι θα περιλαμβάνει το version 4 για το λειτουργικό σύστημα του iPhone. Ο Steve Jobs βρίσκεται στην σκηνή και μιλάει για το iPad. Την πρώτη ημέρα πούλησε 300.000 τεμάχια και μέχρι σήμερα 450.000! 3,5 εκατομύρια εφαρμογές για το iPad έχουν γίνει download μέχρι σήμερα και πάνω από 600.000 ebooks. Πάνω από 50 εκατομύρια iPhone έχουν πουληθεί μέχρι σήμερα.

, Apple iPhone OS 4, Επιτέλους Multitasking

Η νέα έκδοση iPhone OS 4 θα είναι διαθέσιμη αυτό το καλοκαίρι για το iPhone 3GS και τα iPod Touch 3ης γενιάς. Αλλά το multitasking δεν θα υποστηρίζεται από το iPhone 3G και τα iPod Touch 2ης γενιάς! Multitasking και για το iPad με update τον ερχόμενο χειμώνα. Διαβάστε αναλυτικά πως λειτουργεί το Multitasking του iPhone OS 4.0.

Live blogging
– Multitasking!
– Περισσότερα από 1500 νέα API στο SDK του iPhone OS 4
– Κοιτάει το mail, παίζει ένα game και επιστρέφει στον browser
– Νέο multitask tray
– Η ταχύτητα του iPhone και η διάρκεια της μπαταρίας θα παραμείνουν στα ίδια επίπεδα και με το multitasking
– Λήψη τηλεφωνικών κλήσεων μέσω Skype και με το τηλέφωνο κλειδωμένο
– Pandora Radio (μόνο στην Αμερική), θα μπορεί να παίζει live στο background
– GPS turn-by-turn navigation να τρέχει στο background. Θα μπορείς π.χ. να ακούς μουσική και από πίσω θα συνεχίζει το GPS application να σε lockάρει και να σου λέει π.χ. που να στρίψεις.
– Local Notifications, π.χ. ενημέρωση για την έναρξη ενός τηλεοπτικού προγράμματος χωρίς την απαραίτητη ύπαρξη κάποιου server.
– Ταχύτατη επαναφορά σε πρόσφατα χρησιμοποιημένες εφαρμογές.
– Επιτέλους, δυνατότητα δημιουργίας φακέλων για την οργάνωση των applications!
– Απεριόριστοι φάκελοι, εμφανίζονται όπως τα εικονίδια των applications.
– Δυνατότητα αλλαγής wallparer :p
– Νέα εφαρμογή για τη λήψη και την αποστολή email.
– Σε μία οθόνη τα emails από διαφορετικούς λογαριασμούς και πάνω από ένα Exchange account.
– iBooks στο iPhone OS 4, εφαρμογή παρόμοια με αυτή του iPad.
– Enterprise, Exchange accounts and Exchange Server 2010 support. Also SSL VPN support from Juniper and Cisco.
– Game Canter, social gaming network κάτι σαν το XBOX Live.
– Νέες διαφημίσεις μέσα στις εφαρμογές (HTML5) με την Apple να κρατάει το 40% και τους developers το 60%.
– Οι διαφημίσεις σε σε βγάζουν από το application που χρησιμοποιείς, ανοίγουν σαν microsite και όποτε θες το κλείνεις και είσαι πάλι μέσα στο app.
– Και βίντεο ή παιχνίδια μέσα σε αυτά τα microsites/ διαφημίσεις.

, Apple iPhone OS 4, Επιτέλους Multitasking

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

18 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Ghanis

teleio……..!(sorry gia yia ta greeklish)

konstantinos

Ποιο multitasking?????????? μόνο μέσω Push notifications θα λειτουργεί και API’s… Διαβάστε πρώτα!!!

Και όλα αυτά αφού πρώτα τα σαμποτάρουν, τότε τα βάζουν στο iPhone ως καινοτομίες… (βλ. copy-paste και τώρα το multitasking).

Μην γίνεστε Apple Zombies…

konstantinos

Ξέχασα:

1. Δυνατότητα αλλαγής wallpaper? Ουάου – Μα πως τα κατάφεραν;;;
2. Ειδική εφαρμογή για προβολή διαφημίσεων!!!
3. Οι παλαιότερες συσκευές δεν θα υποστηρίζουν πολλές λειτουργίες. Ο λόγος; Καθαρά εμπορικός φυσικά…

Ντροπή και πάλι ΝΤΡΟΠΗ!!!

mitsos

Συγνώμη κι όλας konstantinos αλλα γενικότερα μια χαρά είναι για αρχή αυτές οι αλλαγές. Αλλα ένα άτομο είπε την άποψή του και με μετριοπάθεια…που τους είδες τους apple Ζombies 🙂 . Δεν καταλαβαίνω αφου δεν σου αρέσει η apple γενικότερα όπως και σε πολλόύς άλλους (και μπράβο τους) γιατί σε κόφτει? έχετε μετοχές της HTC ή της Samsung?

cVlachakis συγνώμη αν ξέφυγα.

konstantinos

Το μεγαλύτερο λάθος είναι που επαινούν μία εταιρία (apple) που έχει φτιάξει τις δυνατότητες των συσκευών με windows mobile 2003 με ωραία γραφικά… Και ούτε καν τις πλήρης δυνατότητές τους. Πρέπει να επέμβουμε ώστε να δημιουργηθούν αξιόλογα λειτουργικά για τις συσκευές που πληρώνουμε 400 – 600 €,

Το Update λογικό είναι να φαίνεται κορυφαίο αφού δίνει στο τίποτα μια αξία (δεν επιτίθεμαι προσωπικά σε κανέναν – δεν έχω λόγο άλλωστε).

Θα θέλατε π.χ. μία εταιρία αυτοκινήτων να προσφέρει το ABS ως κάτι επανασταστικό; Το ότι δεν το είχε μέχρι τώρα επειδή το θεωρούσε άχρηστο και ξαφνικά να το διαφημίζει σαν να το ανακάλυψε αυτή;

Εκεί έρχονται τα AppleZombies (αναγνώστες άλλων σελίδων) που λένε ότι θα αγοράσουν ότι κι αν βγάλει η Apple. Και στο τέλος χρησιμοποιούν Macs με Windows 7.

Αυτά προς το παρόν.

κοστας

το bluetooth που ειναι oeo ???? ντροπη.!!!!

konstantinos

Όταν έχεις ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ανοιχτά skype, msn, opera, google maps, μπορείς να μιλάς στο τηλέφωνο και να σερφάρεις στο ίντερνετ καταλαβαίνεις για ποιο λόγο έδωσες τα 700€ που κοστίζει στην ελληνική αγορά το HD2. Αντίστοιχα θα αναφέρω και το πολύ φθηνό ACER F1 S200 που έχω στην κατοχή μου και είναι ακόμη πιο γρήγορο από το HD2 αλλά κοστίζει 300€ φθηνότερα σε γνωστό κατάστημα.

Εγώ δεν ψάχνω κάτι απλά εύχρηστο γιατί όταν αγοράζω smartphone θέλω να κάνει αυτά που υπόσχεται η κατηγορία στην οποία ανήκει. Αν αυτό έχει επιπτώσεις στη χρήση τι να κάνουμε; Δική μου επιλογή. Το ότι μπορείς όμως να επέμβεις και να κάνεις ότι γουστάρεις κι αγαπάς στα Windows mobile 6.5 είναι η ευχαρίστηση που ψάχνω.

Τα σχόλια υπάρχουν για να γίνονται συζητήσεις, αλλιώς αφαιρέστε τα…

Υ.Γ. Bluetooth πληκτρολόγιο στα windows mobile (v5) εδώ και 7+ χρόνια… Κάτι άλλο;

Ήρθε η ώρα να ξυπνήσουν κάποιοι – Ευχαριστώ

Dimitris

AppleZombies δεν πρόκειται να γίνουμε ποτέ konstantinos.Είμαστε ελεύθεροι να κρίνουμε τα πάντα.Δεν ξέρω κατά πόσο έχετε δοκιμάσει ένα iphone αλλά εγώ που το έχω 15 μέρες τώρα το bluetooth και κάτι άλλα που αναφέρετε μου φαίνονται αστεία μπροστά σε αυτή την αίσθηση του interface και της ποιότητάς του.Έχω πιάσει πολλά τηλέφωνα στα χέρια μου αλλά σαν αυτό ποτέ πριν.Το πρωί μετά τον Κώστα πήγα και είδα κι εγώ το ipad.Eίναι απλά ε κ π λ η κ τ ι κ ό ! ! !
Μήπως είναι καιρός να αρχίσετε να βάλεστε και κατά του ipad τώρα?…τέλος πάντων….Τελικά είναι αυτό που λέει πάντα ο Κώστας-τι ζητάει ο καθένας μας…αλλά πριν πείτε το οτιδήποτε δοκιμάστε το πρώτα και μετά μιλήστε ΑΝΤΙ-AppleZombies.

roverand

@konstantinos…
Μαλον δεν εχεις καταλαβει τι ειναι το iphone γιατι πολυ απλα δεν το εχεις πιασει ποτε στα χερια σου. Ειναι μια εμπειρια που πρεπει να την ζησεις για να την καταλαβεις. Να φανταστεις οτι και εγω πριν ειχα htc και ειχα την εντυπωση πως ειχα κανα σοβαρο τηλεφωνο στα χερια μου. Ολα αυτα μεχρι που αγορασα το iphone.
Οι ανθρωποι ειναι πολυ μπροστα απο τον ανταγωνισμο…τι να λεμε τωρα.

Aris

να κανω μια ερωτηση γιατι
δεν καταλαβα……
αυτοι που εχουνε iphone 3g(οπως εγω)
θα εχουνε καποιες ελλεψεις περι update
σε σχεση με τους κατοχους του iphone 3gs??
ευχαριστω!!

roverand

ναι το 3g δεν θα υποστηριζει multitasking. kαι ειναι φυσικο αφου εχει μονο 128ram

κοστας

ας μην ηταν και το jb και θα το αγοραζαν πολλοι..!! απο αυτονομια μπαταριας ..παλι..?!?! αλλα και το καλυτερο..δημιουργια φακελων..τι καινοτομια..?!?!?!

giannis

καλα εγω θυμαμαι το στιβ να λεει πριν κανα-δυο μηνες οτι δεν μας χρειαζεται το multitasking .και δεν μπορουμε να κανουμε πολλα πραγματα συγχρονως.και oi φωτο απο το multitasking δεν με εντυπωσιασαν.δεν ειναι οπως π.χ στο N900 που σου δειχνει μικρα παραθυρα ολες τις εφαρμογες που εχεις ανοιχτες.απλα πατας το home button δυο φορες και σου δειχνει κατω λιγα εικονιδια.περιμενα κατι καλυτερο αφου υποτιθεται πως η Apple καθυστερει ωστε να τα τελειοποιησει ολα.
και ναι αν καποιος βιαστει να με κραξει τα λεω αυτα μετα απο καθημερινη συμβιωση με iphone.τα καλα τα αναγνωριζω αλλα δεν μπορω να μην λεω και αυτα που δεν μου αρεσουν.δεν βλεπω τιποτα καινουργιο και καινοτομο και βλεπω απλα την Apple να αρχιζει λιγο να ζοριζεται μετα τον ανταγωνισμο που ειναι πολυ μεγαλος πλεον.
τουλαχιστον μακαρι να βοηθησει ωστε ολοι να βγουμε κερδισμενοι

konstantinos

Έχω πιάσει στα χέρια μου iphone – πολλά συγκεκριμένα αφού οι χρήστες του αδυνατούσαν να το ρυθμίσουν! Έχοντας συνηθίσει την φιλοσοφία των windows mobile και τις άπειρες προσωπικές ρυθμίσεις που μπορείς να κάνεις πάνω σ΄αυτά είναι λογικό πιστεύω να μην μου αρέσει το iphone. Ωραίο το interface, καλή δουλειά αλλά μέχρι εκεί.

Είθε ο ανταγωνισμός να λειτουργήσει υπέρ των καταναλωτών (και όχι να δημιουργηθούν περίσσοτερες συσκευές στυλ iphone).

Fusa

Σιγά ρε συ konstantinos που “αδυνατούσαν να το ρυθμίσουν! ” και το πάνε σε σένα!! Χαχα!! Πολύ μου άρεσε αυτό! Ρε φίλε, το iphone 5 ρυθμίσεις έχει… δεν χρειάζεται να είσαι και μεγαλοφυΐα για να το ρυθμίσεις.
Σαν παιδάκι κάνεις!

Καλά όσο για τα windows mobile (και κυρίως τα 6.5) δεν σχολιάζω…. Άπειρα λάθη!!

Τουλάχιστον στο os του iphone τα λάθη είναι σχεδόν μηδαμινά. Και απ ότι βλέπεις οι ελλείψεις καλύπτονται.

Μην ειστε κολλημενα μυαλα…

Υ.Γ. : konstantinos, πάρε κάνα laptop καλύτερα γιατί αυτή είναι η καταληλη συσκευή για να εχεις ανοιχτά “skype, msn, opera, google maps, μπορείς να μιλάς στο τηλέφωνο και να σερφάρεις στο ίντερνετ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ “…

Δεν υποστηρίζω το iphone, για την ακρίβεια διαφωνώ σε πάρα πολλά πράγματα με την πολιτικη της Apple, αλλά όχι και ακούω πχ. ότι κινητά με windows mobile 6.5 είναι καλύτερα…! Είναι αστείο !

konstantinos

@Fusa -> Ότι πεις…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones App Store Apple

Έρχονται στο App Store: PlayStation, GameCube, Wii & SEGA Emulator για iPhone και Apple TV

Ο κύριος προγραμματιστής της εφαρμογής πολλαπλών εξομοιωτών Provenance είπε ότι η ομάδα του εργάζεται για την κυκλοφορία της στο App Store.

Smartphones Apple iPad Air

Φήμες ότι το iPad Air των 12,9″ θα έχει οθόνη MiniLED

Tα μοντέλα iPad Pro και iPad Air επόμενης γενιάς της Apple αναμένονται στις αρχές Μαΐου και, όσο πλησιάζουμε, εμφανίζονται νέες πληροφορίες.

Smartphones App Store Apple Meta

H Apple αφαίρεσε τις εφαρμογές WhatsApp και Threads από το App Store της στην Κίνα

Η Apple ανακοίνωσε πως αφαίρεσε τις εφαρμογές WhatsApp και Threads που ανήκουν σε Meta από το App Store της στην Κίνα.

Business AI Apple

Η Apple επενδύει πάνω από 250 εκατ. δολάρια στην Πανεπιστημιούπολη της Σιγκαπούρης

Η Apple ανακοίνωσε επενδύσεις άνω των 250 εκατ. δολαρίων για την ενίσχυση της πανεπιστημιούπολης της στην περιοχή Ang Mo Kio της Σιγκαπούρης.