Apple: Ετοιμάζει και “έξυπνο” δαχτυλίδι;

Η Apple φαίνεται πως θέλει να κάνει το βήμα παραπάνω στις φορετές συσκευές, μιας και κατέθεσε πατέντα για την υλοποίηση ενός είδους “έξυπνου” δαχτυλιδιού με οθόνη αφής, αισθητήρες και κάμερα, δείχνοντας πρόθεση για τη δημιουργία μιας νέας κατηγορίας προϊόντων.

Με την πατέντα που κατέθεσε τον Απρίλη του 2015 η Apple, φαίνονται τα σχέδια της εταιρείας για μια συσκευή που θα φοράμε στα δάχτυλά μας, η οποία θα φέρει αισθητήρες κίνησης, φωνητικές εντολές, σύστημα απτικής ανάδρασης, βιομετρικούς αισθητήρες, κάμερα και οθόνη αφής. Όλα αυτά φαίνονται γνωστά μιας και τα έχουμε δει στο Apple Watch που κυκλοφορεί στις αγορές ανά τον κόσμο και υπάρχει η απορία σχετικά με το “γιατί;”, κάτι που μόνο η Apple μπορεί να απαντήσει.

Η πατέντα αυτή ονομάζεται “Συσκευές και μέθοδοι για συσκευή υπολογιστή σε μορφή δαχτυλιδιού”, περιγράφει μια εξελιγμένη φορετή συσκευή με μορφή δαχτυλιδιού, στην οποία ο χρήστης θα χρησιμοποιεί φωνή, κίνηση και αφή για να επιτύχει έλεγχο και διαδραστικότητα με υπολογιστικά συστήματα μεγαλύτερου μεγέθους.

Η συσκευή θα διαθέτει επεξεργαστή, οθόνη αφής multitouch ή touch pad και θα χρησιμοποιούνται φωνητικές εντολές και gestures για το χειρισμό υπολογιστή, το νέο περιβάλλον του Apple TV ακόμα και ένα iPhone ή iPad. Επιπλέον, θα διαθέτει είδη ασύρματης επικοινωνίας όπως Wi-Fi, internet με τη χρήση δεδομένων κινητής τηλεφωνίας, Bluetooth και NFC.

Στο έγγραφο που έχει κατατεθεί, περιγράφεται μια διαδικασία κατά την οποία ένας χρήστης δέχεται τη μεταφορά χρημάτων σε ένα φίλο του που χρησιμοποιεί και εκείνος τη συσκευή αυτή και βρίσκεται στον ίδιο χώρο, με τη μεταφορά να γίνεται από τον έναν στον άλλο μέσω φωνητικής εντολής και χειραψίας. Βέβαια αυτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για τη μετάδοση μηνυμάτων αλλά και ευαίσθητων ψηφιακών δεδομένων.

Αναφορικά με τα υλικά κατασκευής της συσκευής, υπάρχει ποικιλία υλικών μιας και το σώμα της συσκευής θα μπορούσε να κατασκευαστεί από χρυσό, πλατίνα αλλά ακόμα και σιλικόνη, φέρνοντας στο μυαλό τη διαφοροποίηση των υλικών κατασκευής των Apple Watch και την τιμή τους να διαμορφώνεται αναλόγως.

Μένει να δούμε τι άλλο επιφυλάσσει τελικά η Apple, που δείχνει πως δεν υπάρχει κορεσμός στην κατασκευή συσκευών με σκοπό τη διευκόλυνση του τελικού χρήστη, και να διαπιστώσουμε εαν τελικά θα φτάσουμε στην κατασκευή μιας τέτοιας συσκευής, όχι μόνο από την Apple αλλά και από άλλους κατασκευαστές.

apple, patent, smart, ring, Apple: Ετοιμάζει και “έξυπνο” δαχτυλίδι;

apple, patent, smart, ring, Apple: Ετοιμάζει και “έξυπνο” δαχτυλίδι;

apple, patent, smart, ring, Apple: Ετοιμάζει και “έξυπνο” δαχτυλίδι;

apple, patent, smart, ring, Apple: Ετοιμάζει και “έξυπνο” δαχτυλίδι;

Πηγή

Λάτρης της τεχνολογίας τα τελευταία 20 χρόνια και παιδί της πληροφορικής με σπουδές στην Αγγλία. Fan της Apple και δεν το κρύβει αλλά καταφέρνει και αντιμετωπίζει την τεχνολογία με αντικειμενικότητα, παρακολουθώντας τα τεχνολογικά δρώμενα σε καθημερινή βάση.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

15 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Marios

Πολλες πατεντες καταθετονται και δεν γινονται ολες πραγματικοτητα.. Ελπιζω να ειναι μια απο αυτες που δεν θα πραγματοποιηθουν. Πιστευω πως εξυπνα δακτυλιδια δεν χρειαζομαστε.

wrangler10

κολπο του sauron ειναι ,να φορεσουμε δαχτυλιδια ολοι xD

Thodoris

Captain planet θα γίνουμε

Paul

Και κανένα κομπολόι αν γίνεται

Bloodmaster

Με 50 mah μπαταρια 0,5 ιντσών οθονη . Την καμερα δεν ξερω που θα την χωρεσουν και φυσικα και πως θα φορτιζει. Apple ειπαμε θα κανει και 500€. Καινοτομία

JohnPerl98

Μου φαινεται οτι καταθετει πατεντες για πραγματα που δεν προκειται να βγαλει. Απλα αν καποια εταιρεια θελει να προωθησει ενα παρομοιο προϊον ισως να χρειαστει να πληρωσει δικαιωματα, οποτε εξτρα κερδος απο το μηδεν.

Υ.Γ. το iKompoloi θα κυκλοφορησει σε στυλ project ara με καθε χαντρα να εχει ξεχωριστη λειτουργια/να εμφανιζει διαφορες ειδοποιησεις ανα app και η φουντα θα γινεται προβολεας (στην εκδοση των 28.000$). Θα τρεχει iOS 13.4 και θα διατιθεται σε camelί, bone white, deep black of universe’s limits και cloudy blue. Στην ελλαδα αναμενεται στα 35.000€ μεχρι το τελος του ετους 2019,5

NtinosMD

Μωρο μου κοιτα τι σου πηρα !!! i-Ring !!! Με το application Findmyi-ring ξερεις ανα πασα στιγμη που βρισκεται το γκομενακι 😉

Teo

@NtinosMD χαχαχα!! Σωστος…

jimo

ε βεβαια αν το εκανε η samsung θα ειχαμε εδω κουβεντα για πρωτοπορια και πρασινα αλογα !!! παλι χολη βλεπω θα καρκινιασετε !!

NZ

Shre nazg golugranu kilmi-nudu
Ombi kuzddurbagu gundum-ishi
Nugu gurunkilu bard gurutu
Ash Burz-Durbagu burzum-ishi
Daghburz-ishi makha gulshu darulu

Ash nazg durbatulûk, ash nazg gimbatul,
ash nazg thrakatulûk agh burzum-ishi krimpatul.

Θανάσης

Άντε και σε έξυπνο δόντι τώρα.. Να μας λέει τι να (μην) τρώμε.

Manolis

@NZ σωστόοοοοος!!!! :p

έχω ξαναδεί τέτοιο αποτυχημένο project πάντως…

Παναγιώτης

εξυπνο δαχτυλιδι για… το δαχτυλο ή…

NZ

Και για να μην ξεχνιόμαστε….

https://www.youtube.com/watch?v=IjVatNQr-GM

FoxVerbalLabyrinth

Αν βγει αυτό το δαχτυλίδι….. Ε ρε τι έχει να γίνει στα σχολεία και τα πανεπιστήμια !! Βροχή θα πέφτει η αντιγράφει κάτω απ τη μύτη των καθηγητών ! Ο μόνος λόγος που θα το αγόραζα Χαχαχαχα !! Αλλά το βρίσκω ανούσια ιδέα να βγει κάτι τέτοιο !

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple iPad Air iPad Pro

iPad Air & iPad Pro: Τα νέα μοντέλα θα κυκλοφορήσουν τελικά το Μάιο

Η Apple θα παρουσιάσει νέα μοντέλα iPad Pro και iPad Air στις αρχές Μαΐου, σύμφωνα με τον Mark Gurman του Bloomberg.

Smartphones Apple featured iOS

iPhone 12: Αποκτά υποστήριξη ασύρματης φόρτισης Qi2 15 W με το iOS 17.4

Η Apple κυκλοφόρησε το iOS 17.4 που περιλάμβανε όλα τα μέτρα που πήρε για να συμμορφωθεί με τον νέο νόμο της ΕΕ για τις ψηφιακές αγορές.

Smartphones Apple featured Google

Η Google αποκαλύπτει πότε η Apple θα προσθέσει υποστήριξη RCS στο iPhone

Τον περασμένο Νοέμβριο, η Apple υποχώρησε και συμφώνησε να υποστηρίξει το RCS σε iPhone, μετά από πολύχρονες πιέσεις της Google και άλλων.

Smartphones Apple iPhone

Το αναδιπλούμενο iPhone μπορεί να φτάσει το 2027 ή και ποτέ

Το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας της Apple για το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone έχει καθυστερήσει μέχρι το 2027.