Apple,πατεντάρει νέο iPad Cover που προβάλλει πληροφορίες ενώ είναι κλειστό

Το USPTO δημοσίευσε την Πέμπτη μια νέα πατέντα της Apple με την ονομασία «Integrated visual notification system in an accessory device». Οι λεπτομέρειες της πατέντας δείχνουν ένα νέο cover για τα iPad το οποίο δεν θα έχει στόχο μόνο την προστασία αλλά έχει αυξημένη λειτουργικότητα.

Η Apple όπως φαίνεται αποφάσισε να κινηθεί στον ίδιο δρόμο με Samsung και LG που χρησιμοποιούν εγκοπές στο cover ώστε να προβάλουν μέρη της οθόνης, ενώ η HTC χρησιμοποιεί μικρές τρύπες με την ίδια λογική.

Στην πατέντα της, η Apple παρουσιάζει ειδοποιήσεις και άλλες πληροφορίες με την χρήση LED ή άλλων μέσων τα οποία είναι τοποθετημένα μέσα στο cover, πράγμα που σημαίνει ότι ο χρήστης δεν θα χρειάζεται να ανοίγει τόσο συχνά την συσκευή για να τσεκάρει αν έχει κάποια ειδοποίηση. Το επίπεδο της φωτεινότητας θα μπορεί να ελεγχθεί από τον χρήστη. Τα LED θα μπορούν να σχηματίσουν λέξεις ή θα μπορούν να είναι μια απλή ειδοποίηση.

Επιπλέον το είδος τον μηνυμάτων θα μπορεί να εμφανιστεί με ένα ειδικό εικονίδιο στην κορυφή της συσκευής. Μια άλλη έκδοση του cover μπορεί να φέρει ημιδιάφανο κάλυμμα, που θα επιτρέπει στο φως να περνάει και να δείχνει σημαντικές πληροφορίες.

, Apple,πατεντάρει νέο iPad Cover που προβάλλει πληροφορίες ενώ είναι κλειστό

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

15 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
kostaszx

θελουμε πατεντα στο οξυγονο

Nio

Και γ@μο τις πατέντες. Μόνη της το σκέφτηκε?

tasos

Τα εμπνεύστηκε από τα HTC dotview case ή και τις Spamsung θήκες.

Topdim

Η πιο βρώμικη εταιρία στα χρονικά της ανθρωπότητας.
Απορώ με τι θράσος, πατεντάρει κλεμμένες ιδέες!

Αντρέας

Για χαλάρωσε φιλαράκο. Σιγά μόνο η Apple ΒΑΣΊΣΤΗΚΕ σε μια ιδέα αλλού. Γιαυτό σκέψου καλύτερα τι πας να γράψεις

Alexis

Φτάνει βρε εκτίθεστε εκεί στην πατεντapple.

KAFROS

@topdim : ενώ οι άλλοι περιφέρονται με φωτοστέφανο

https://en.wikipedia.org/wiki/Lee_Kun-hee

Για την ιστορία η samsung έχει ήδη πατενταρει το s-cover οπότε αν η apple κυκλοφορήσει κάτι στην ίδια λογική και έκανε αίτηση για ευρεσιτεχνία, αυτό που θα λανσάρει θα πρέπει να ειναι εντελώς διαφορετικό.

P

Η πατέντες δείχνουν τον δρόμο για ένα αποτέλεσμα . Αν αυτός ο δρόμος ειναι διαφορετικός απο τους άλλους και ας εχει το ίδιο αποτέλεσμα με τους άλλους, αυτο της εξασφάλιζει την νομιμότητα για να το πράξει … Αν και μπορει να μην το δούμε ποτέ … Όπως και με το πληκτρολόγιο παρόμοιο με το surface που αν και εχει πατέντες και φια εκεί δεν έκανε ακόμα τίποτα ..

JohnGR

@P Δυστυχώς με την υπάρχουσα νομοθεσία στις πατέντες, πατεντάρουν το αποτέλεσμα. Κλασσικά παραδείγματα, swipe to unlock και smartphone με ορθογώνιο σχήμα.

Topdim

Για να απαντήσω στους αγαπητούς φίλους αυτής της τόσο προοδευτικής εταιρίας και κατά την γνώμη μου, ΑΧΡΗΣΤΗΣ. Ρίξτε λίγο μια ματιά στο βίντεο που παραθέτω και ξυπνήστε επιτέλους. https://www.youtube.com/watch?v=wFeC25BM9E0 Όπως θα δείτε και στο βίντεο, αυτή η βρώμικη εταιρία το μόνο που κάνει είναι να κλέβει ιδέες από άλλες εταιρίες, να τις τροποποιεί- ενώνει, να τις πατεντάρει και να καθυστερεί τους υπόλοιπους με τις κάθε τόσο μηνύσεις που τους κάνει. Κοινώς… φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης. Αλλά δεν φταίει αυτή, γιατί απλά λεφτά θέλει να βγάλει, αλλά φταίει ο κάθε αδαής, που πιστεύει ότι αυτή η εταιρία έχει φτιάξει τα πάντα και πάνω από όλα, πρώτη από όλους. Επίσης για να μην νομίζει κανείς ότι είμαι μέτοχος στην Samsung ή HTC ή LG ή Nokia ή Google κτλ θέλω να πω ότι τις θεωρώ πολύ καλύτερες εταιρίες, με μεγαλύτερη πείρα και λιγότερο διεφθαρμένες, γιατί μην το κρύψουμε, όλες το χρήμα βλέπουν. Πάντως της Apple, είμαι και θα είμαι για πάντα, από ότι φαίνεται, hater, γιατί απλά μου την δίνει αυτή η αλαζονεία και κουτοπονηριά της. Χωρίς να λέω ότι δεν έχει όμορφα προϊόντα , σχεδιαστικά και υλικά τουλάχιστον. Τέλος για να μην μου αρχίσει κανείς το κλασσικό… Συνέχεια »

Jimis

Καλό παιδιά το κράξιμο αλλά αυτό που δεν αναφέρει το άρθρο είναι ότι αυτή η πατέντα κατατέθηκε το 2012!

https://appft.uspto.gov/netacgi/nph-Parser?Sect1=PTO2&Sect2=HITOFF&u=%2Fnetahtml%2FPTO%2Fsearch-adv.html&r=1&p=1&f=G&l=50&d=PG01&S1=%28Sartee.IN.+AND+20140612.PD.%29&OS=in/Sartee+and+pd/6/12/2014&RS=%28IN/Sartee+AND+PD/20140612%29

Αυτό σημαίνει ότι για να κατατεθεί τότε προφανώς υπάρχουν κάποια χρόνια πριν που το σκέφτηκαν και κατέληξαν στην συγκεκριμένη υλοποίηση.

Επίσης δεν ξέρω γιατί αυτή η πληροφορία λείπει από το άρθρο αφού ΜΟΝΟ από τις πηγές που το αναδημοσιεύσατε δίνεται η πληροφορία…

P

Το Swipe to unlock άξιος αντικαταστάτης χωρίς πρόβλημα ειναι το knock της lg ή το ok google γιατί εχει άλλο σκεπτικό … Τα αλλά ήταν αντιγραφές .. Όσο για το σχήμα δεν μπορεις να κανείς copy paste όπως έκανε για παράδειγμα στα πρώτα galaxy η Samsung το σχεδιασμό … Εκεί δεν παει η λειτουργία αλλά η σύγχυση στον καταναλωτή ως προς το προϊόν … Και κάτι άλλο , μην μπερδεύουμε την καινοτομία με τις πατέντες …

Nio

Πρέπει να σταματήσει αυτή η αηδία της Apple. Πάνε την τεχνολογία πίσω. Άλλες εταιρείες συνεργάζονται και βγαίνουν μπροστά. (Samsung, Intel… ) άλλο να ανακαλύψεις μια πατέντα και να την προστατεύσεις και άλλο ότι βλέπεις να τρέχεις να το πατένταρεις. Σαν να πατενταρω τώρα εγώ τα σουβλάκια και το κέικ σοκολάτας. Πρέπει να σαι πολύ γύφτος.

Manos Vs

Ποιος ο λογος για χολη ρε παιδια, ολες οι εταιριες εχουν τετοιες θηκες.

dmark

Είναι τρομερό (και τρελό επίσης) ότι για κάθε εταιρία μιλάμε για μια κατασκευή μιας συσκευής ή ενός περιφερειακού. Όταν πρόκειται για την Apple μιλάμε για πατέντα.

Apple; Patent Troll Number 1

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple iPhone

Το αναδιπλούμενο iPhone μπορεί να φτάσει το 2027 ή και ποτέ

Το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας της Apple για το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone έχει καθυστερήσει μέχρι το 2027.

Software Apple Apple Maps Apple Watch

iOS 18: Ίσως το iPhone αποκτήσει τους τοπογραφικούς χάρτες του Apple Watch

Η Apple φαίνεται να ετοιμάζεται να προσθέσει τοπογραφικούς χάρτες στις εφαρμογές Apple Maps στο iOS 18, macOS 15 και visionOS 2.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Software Apple iOS iPhone

iOS 18 με ΑΙ: Θα είναι «η πιο φιλόδοξη αναθεώρηση» στην ιστορία του iPhone

Στις 10 Ιουνίου ξεκινά το ετήσιο WWDC της Αpple, όπως ανακοίνωσε η ίδια η εταιρεία, και αναμένεται να το κάνει με την αποκάλυψη του iOS 18.