Apple, πατεντάρει «έξυπνα» ακουστικά που προσαρμόζονται αυτόματα

Αμέσως μετά την κίνησή της να εξαγοράσει την Beats Audio έναντι 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων (η μεγαλύτερη εξαγορά στην ιστορία της) η Apple προχώρησε στην αίτηση για την κατοχύρωση δύο νέων διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας. Οι δυο πατέντες είναι: «Ear Presence Detection in Noise Cancelling Earphones» και «Electronic Devices and Accessories with Media Streaming Control Feature»

Οι δυο πατέντες όπως φαίνεται έχουν να κάνουν με ακουστικά τα οποία χρησιμοποιούν αισθητήρες για την ενεργοποίηση και απενεργοποίηση κάποιων features.

Με την τεχνολογία noise-canceling να είναι αρκετά ενεργοβόρα, η πρώτη πατέντα δείχνει ότι με την χρήση αισθητήρων τα ακουστικά θα μπορούν να προσδιορίσουν αν ο χρήστης τα φοράει ή όχι απενεργοποιώντας έτσι την διεργασία. Αυτό βέβαια έχει προϋπόθεση την χρήση κάποιων αισθητήρων όπως, επιταχυνσιόμετρο, capacitive αισθητήρες αφής, αισθητήρες υπερήχων, καθώς και μικρόφωνα μέσα σε ένα σετ ακουστικών.

Η δεύτερη πατέντα είναι παρόμοια και έχει να κάνει πάλι με το αν ο χρήστης φοράει τα ακουστικά ή όχι. Με αυτό τον τρόπο θα μπορούσε να σταματάει το streaming της μουσικής αν ο χρήστης έβγαζε τα ακουστικά και να συνέχιζε όταν τα έβαζε πάλι. Η πατέντα αυτή θα μπορούσε να φανεί πολύ χρήσιμη καθώς ο χρήστης δεν χρεώνεται με τα δεδομένα του κινητού και δεν επιβαρύνει την μπαταρία.
, Apple, πατεντάρει «έξυπνα» ακουστικά που προσαρμόζονται αυτόματα

, Apple, πατεντάρει «έξυπνα» ακουστικά που προσαρμόζονται αυτόματα
Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

6 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Alexis

χαχαχαχα απλα

arg

είναι πολλά τα λευτά άρη !!!

Γιώργος Γκ.

Πολύ καλό αυτό, με αρέσει !

iMihalisS

Άμα ειναι όντως έτσι υπάρχει περίπτωση να τα πάρω,γιατι έχουν ωραία features;)

George E.

Για όποιον θυμάται και η τότε Sonyericsson είχε παρόμοια ακουστικά με αισθητήρα που αναγνώριζε πότε τα φορούσες και ξεκινούσε αυτόματα η μουσική.. Υπήρξα κάτοχος τους, αλλά ώρες-ώρες ήταν σπαστικά γιατί ο αισθητήρας δεν καταλάβαινε πάντα τι έκανες… Ελπίζω σε καλύτερη υλοποίηση από την Apple.

temasek

Και τιμή 50 ευρώ…. Δεν πάω να πάρω AKG καλυτερα που θα δώσω 50 ευρώ στην apple για earphones

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Software Apple iOS iPhone

iOS 18 με ΑΙ: Θα είναι «η πιο φιλόδοξη αναθεώρηση» στην ιστορία του iPhone

Στις 10 Ιουνίου ξεκινά το ετήσιο WWDC της Αpple, όπως ανακοίνωσε η ίδια η εταιρεία, και αναμένεται να το κάνει με την αποκάλυψη του iOS 18.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 16 Pro: Φήμες ότι φτάνει σε Space Black και Rose αποχρώσεις

Νέα φήμη υποστηρίζει πως το iPhone 16 Pro (και το iPhone 16 Pro Max μαζί του) θα φτάσει σε νέες αποχρώσεις Space Black και Rose.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 16 Pro: Θήκη που διέρρευσε δείχνει το νέο Capture Button

Το iPhone 16 Pro αναμένεται να έχει ένα ολοκαίνουργιο Capture Button και μια εικόνα που μόλις διέρρευσε φαίνεται να το αποκαλύπτει.