Πέμπτη
04/06/2015

Apple: Αποσύρει ηχείο της Beats λόγω κινδύνου φωτιάς

Αν και η Apple δεν έχει αναμειχθεί στην ανάπτυξη του Beats Pill XL, το οποίο είναι ένα bluetooth ηχείο που κυκλοφόρησε το 2013 πριν την εξαγορά της Beats, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα αναλάβει της ευθύνες της Beats. Γι αυτό αποφάσισε να ανακαλέσει το Beats Pill XL διότι αποτελεί εν δυνάμει απειλή για τους χρήστες του.

Αναφέρθηκαν αρκετά περιστατικά κατά τα οποία η συσκευή έπιασε φωτιά και η προτροπή της Apple προς τους χρήστες είναι να σταματήσουν να το χρησιμοποιούν άμεσα.

Στο δελτίο τύπου που εξέδωσε η Apple, ανέφερε: «Αποδείχτηκε ότι σε σπάνιες περιπτώσεις η μπαταρία του Beats Pill XL μπορεί να υπερθερμανθεί και να αποτελέσει κίνδυνο». Μέχρι σήμερα η Apple έχει λάβει οκτώ αναφορές για υπερθέρμανση του Pill XL αλλά κανένας χρήστης δεν έχει κινδυνεύσει. Η ανάκληση αφορά 222.000 κομμάτια τα οποία πουλήθηκαν στις ΗΠΑ και περίπου 11.000 στον Καναδά.

Οι ιδιοκτήτες του Beats Pill XL που θα συμμετάσχουν στην ανάκληση θα λάβουν ως αποζημίωση το ποσό των 325 δολαρίων, δηλαδή την αρχική του τιμή των 299 δολαρίων και ένα μικρό έξτρα, σε Apple Store Credits ή μέσω ηλεκτρονικής πληρωμής. Η επιστροφή γίνεται μέσα από το ειδικό website, συμπληρώνεις μία φόρμα και η Apple σου στέλνει ένα συγκεκριμένο κουτί για να το επιστρέψεις.

beats

Πηγή

Μάθε για: , ,

Συντάκτης: .


3 Σχόλια

  1. Ο/Η akis λέει:

    μόλις συμπλήρωσα μέσα από το website τις apple την αίτηση για την επιστροφή…!!! πάντως το ηχείο θα μου λείψει μπορώ να πω… αλλα αφού περνώ τα λεφτά μου πίσω δεν με χαλάει!! θα πάρω καινούριο :D

  2. Ο/Η thanoik34 λέει:

    Πάντως μπράβο 👏 στην Apple 🍎 για την συγκεκριμένη πολιτική,λίγες εταιρίες θα το κάνανε αυτό

  3. Ο/Η John λέει:

    Καλά μια πλαστικούρα της κακιάς ώρας την πουλάνε $ 299?

Η γνώμη σας

Παρακαλούμε σχολιάστε με ελληνικούς πεζούς χαρακτήρες, όχι greeklish.

Πατώντας "Αποστολή" αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης.