Apple, πατεντάρει ασύρματη γραφίδα για smartphones και tablets

Είναι γνωστό ότι ο Steve Jobs ήταν κατά κάποιων πραγμάτων, όπως είναι για παράδειγμα οι γραφίδες και οι μεγάλες οθόνες σε smartphones. Είναι όμως επίσης φανερό ότι μετά τον θάνατό του και με τον Tim Cook στο τιμόνι η Apple έχει γίνει πιο “ανοιχτή”. Είδαμε τη μεγάλη οθόνη στα iPhone 6, iPhone 6 Plus και μάλλον ήρθε η ώρα να δούμε και τη γραφίδα.

Η Apple κατέθεσε πατέντα για ένα νέο stylus ή smart pen το οποίο θα προβάλλει αυτά που γράφουμε με το χέρι, στην οθόνη του κινητού ή του tablet. Για παράδειγμα αυτό θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί στην τάξη, όταν ο καθηγητής θέλει να κάνει κάποιες σημειώσεις για να δουν οι μαθητές. Με την ασύρματη ραφίδα οι σημειώσεις θα μεταφερθούν απευθείας στα tablets τους.

Οι εναλλάξιμες κεφαλές θα επιτρέπουν τον χρήστη να γράψει με μελάνι ή άλλα υλικά. Υπάρχει και μια δεύτερη capacitive εκδοση της γραφίδας η οποία μπορεί να συνοδεύει το μεγάλο iPad Pro για το οποίο ακούμε εδώ και καιρό. Θα ενεργοποιείται όταν μετακινηθεί από το dock, όταν η μύτη του αγγίζει το χαρτί αλλά και όταν θέλει ο ίδιος ο χρήστης να την ενεργοποιήσει.

Η ασύρματη γραφίδα της Apple χρησιμοποιεί μια κάμερα υπερύθρων για να “πιάσει” αυτά που γράφουμε με το χέρι και για να χρησιμοποιηθεί σαν στυλό θέλει ειδικό χαρτί.

Η Samsung τα έχει πάει πολύ καλά με το S Pen της σειράς Samsung Galaxy Note, την προηγούμενη εβδομάδα ακούσαμε ότι η LG μπορεί να ετοιμάζει το δικό της G Pen και τώρα σειρά παίρνει η Apple η οποία μπορεί να μας δείξει τα επόμενα iPhone και iPadνα συνοδεύονται από ασύρματη γραφίδα. Πως σας φαίνεται που η Apple ξεκινά να σπάει τις παραδόσεις της;

apple stylus patent, Apple, πατεντάρει ασύρματη γραφίδα για smartphones και tablets

apple stylus patent, Apple, πατεντάρει ασύρματη γραφίδα για smartphones και tablets

apple stylus patent, Apple, πατεντάρει ασύρματη γραφίδα για smartphones και tablets

apple stylus patent, Apple, πατεντάρει ασύρματη γραφίδα για smartphones και tablets

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

19 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
giannisanag

Ουαου!!!!! Αλλο ενα μοναδικο χαρακτηριστικο!!!!

Μιχάλης

Δεν βάζουν καμία κάμερα και μπαταρία της προκοπής πρώτα γιατί το iphone 6 plus το πήρε φίλος μου και κλαίει τα λεφτά που έδωσε.

Vasilis

@Μιχάλης , κλαίει για την κάμερα και την μπαταρία του plus ή για κάποιον άλλον λόγο?? γιατί η κάμερα και η μπαταρία του είναι για άριστα

j

Μπαταρία εντάξει δεν έχουν και πολυ καλή τα iphone αν και το 6+ έχει μια καλή μπαταρία (βέβαια δεν ξέρω διαχείρηση), ομως οχι ότι έχει και χάλια κάμερα. Έχω το 4s και βγάζω αρκετά καλές (σε θέμα ποιότητας) φωτογραφίες. Φαντάσου τα 6αρια τι κάμερα θα εχουν

Costas

Κολοτούμπα και αντιγραφή απο την samsung!

Vasilis

@costas χάρηκες?? τι κωλοτούμπα βλέπεις? είδες κάτι να υλοποιείται και πως ακριβώς θα διαφέρει?? την ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑ με το finger scanner της samsung που είναι και ΑΘΛΙΟ μπροστά στου iphone δεν έχεις κάτι να πείς??

Marios

Η πρωτοτυπία στο maximum!

Marios

@Vasilis
Για το fingerprint scanner αν το πάμε έτσι τότε η Apple το αντίγραψε από το Motorola Atrix που το είχε 2 χρόνια πριν να εμφανιστεί στο 5s

geo123

τρελή πατέντα μα καλά που το σκεύτικαν

Costas

@vasilis πρέπει πρώτα να βγάλεις τις παρωπίδες για να δεις καθαρά τις κωλοτουμπες. Άσε που το γράφει στις 2 πρώτες γραμμές του άρθρου. Δεν μπορώ να βρω και το λινκ του βίντεο με τον αντίχειρα!

Marios
Jimis

“Η Apple κατέθεσε πατέντα για ένα νέο stylus ή smart pen το οποίο θα προβάλλει αυτά που γράφουμε με το χέρι, στην οθόνη του κινητού ή του tablet. ”

Μήπως τώρα μαθεύτηκε???

https://pdfpiw.uspto.gov/.piw?docid=08922530&SectionNum=1&IDKey=B15E1CEDD1C6&HomeUrl=https://patft.uspto.gov/netacgi/nph-Parser?Sect1=PTO2%2526Sect2=HITOFF%2526u=%25252Fnetahtml%25252FPTO%25252Fsearch-adv.htm%2526r=1%2526p=1%2526f=G%2526l=50%2526d=PTXT%2526S1=%28345%25252F179.CCLS.%252BAND%252B20141230.PD.%29%2526OS=ccl/345/179%252Band%252Bisd/12/30/2014%2526RS=%28CCL/345/179%252BAND%252BISD/20141230%29

εδώ πάντως λέει ότι καταχωρήθηκε 6/1/2010 όσο ακόμα ο Steve ήταω ζωντανός. Τα αναδημοσιεύετε που τα αναδημοσιεύετε…κάντε και ένα κόπο να δείτε αν είναι σωστά αυτά που γράφετε ώστε να μην γίνεται παραπληροφόρηση.

Alex

Αρχίσανε παλι τα καθυστερημένα haters…
Apple please no pen, άσε τα ταμπλετ που εχεις τοσο λεπτά και όμορφα, ο κόσμος γουστάρει πολυ το iOS και δεν θέλουμε pen!!!

pavlos

Ας αντιγράφονται μεταξύ τους ….Κανένα πρόβλημα ….τουλάχιστον να δουλεύουν σωστά οχι όπως το touch Id ,της Samsung που είναι για γελια

vasilist

Καλά δεν καταλαβαίνω ένα πράγμα, πως γίνετε να πατεντάρεις κάτι που έχει βγεί εδώ και χρόνια για υπολιστές και εκπαιδευτικούς πίνακες? και έχω βάλει και πολλά σε φροντιστήρια αγγλικών…
Δηλαδή άλλο για υπολιστές και άλλο για smartphones?
Πιο πολύ για patent trolling μου φαίνετε.
Οι συσκευές που έχω εγκαταστήσει είναι στην μορφή στηλού πετάνε κάτι σαν laser point πάνω στον πίνακα και γράφεις η σχεδιάζεις πάνω σε υπάρχουσες εικόνες που προβάλει ο προβολέας μεταφέροντας και ότι κάνεις στο PC.
Εαν είναι κάτι διαφορετικό οκ πάσο, έαν τρολλάρει όπως με την πατέντα με τον φορτιστή απο το mac book pro που υπήρχε απο το 1960 και απλά η apple το πατένταρε γιατί δεν το είχε άλλος τοτε…
Αντε γειά χαχα.

karlitonio1

Δεν μου κανει εντύπωση. Γενικα η apple ειναι οχι αθλια αλλά τρισαθλια ετερεια

Sot11

Τι έγινε τώρα, θα κρατάτε και το σκορ ποσά πράγματα αντέγραψε η Samsung απο την Apple και ποσά η Apple απο την Samsung?

Λουκας

Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί τόσο κόμπλεξ για αυτήν την εταιρία … Εγω αγόρασα φέτος το i6 και είμαι ΑΠΟΛΥΤΑ ευχαριστημένος.. Τώρα περί πρωτοπορίας που διαβάζω πιο πάνω (πάντα με ειρωνικό ύφος ) για κοιτάξτε λίγο τις πωλήσεις βάλτε τα νούμερα κάτω κ υπολογίστε πλέον σαν χρήστης iphone6 ναι δεν μ αρέσει που δεν μπορώ να στείλω η να λάβω αρχεία από άλλους αλλά τα πράγματα που κάνει το κινητό, ο σχεδιασμός του, όλα είναι υπέροχα και ναι αν έχω τα χρήματα κ αξίζει ο κόπος να αγοράσω το νέο μοντέλο όταν αυτό βγει θα το κάνω .. Και για την ιστορία ήμουν χρήστης samsu Galaxy s3,s4 περιττό να σας περιγράψω την ανωτερότητα του iPhone σε σχεδιασμό λειτουργία και απόδοση γιατί όλοι στο πίσω μέρος του μυαλού σας τα ξέρετε … Απλά δεν μπορο να καταλάβω γιατί τόσο κόμπλεξ με την συγκεκριμένη εταιρία … Αυτά! Εύχομαι ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ σε όλους και πάνω από όλα υγεία !!

Σωτήρης

Θα πέσουν μηνύσεις!!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Software Apple iOS iPhone

iOS 18 με ΑΙ: Θα είναι «η πιο φιλόδοξη αναθεώρηση» στην ιστορία του iPhone

Στις 10 Ιουνίου ξεκινά το ετήσιο WWDC της Αpple, όπως ανακοίνωσε η ίδια η εταιρεία, και αναμένεται να το κάνει με την αποκάλυψη του iOS 18.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 16 Pro: Φήμες ότι φτάνει σε Space Black και Rose αποχρώσεις

Νέα φήμη υποστηρίζει πως το iPhone 16 Pro (και το iPhone 16 Pro Max μαζί του) θα φτάσει σε νέες αποχρώσεις Space Black και Rose.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 16 Pro: Θήκη που διέρρευσε δείχνει το νέο Capture Button

Το iPhone 16 Pro αναμένεται να έχει ένα ολοκαίνουργιο Capture Button και μια εικόνα που μόλις διέρρευσε φαίνεται να το αποκαλύπτει.