Apple Watch, Αυτή είναι η ανάλυση της οθόνης τους

Κάπου μέσα στο 2015 η Apple θα κυκλορήσει το δικό της έξυπνο ρολόι, το Apple Watch. Πέρα από το ότι θα υπάρχουν δύο διαφορετικά μοντέλα σε ότι αφορά το μέγεθός τους, ένα μεγάλο (42mm) και ένα μικρότερο (38mm) μέχρι σήμερα δεν γνωρίζαμε τίποτα άλλο σχετικά με τα τεχνικά τους χαρακτηριστικά. Από το SDK που δόθηκε στου developers για να αναπτύξουν εφαρμογές, μάθαμε την ανάλυση της οθόνης τους.

Το μεγάλο μοντέλο θα έχει οθόνη με ανάλυση 390×312 pixels και το μικρό μοντέλο οθόνη με ανάλυση 340×272 pixels. Για να κάνετε τις συγκρίσεις σας, η οθόνη του Motorola Moto 360 έχει ανάλυση 320×290 pixels ενώ αυτή του LG G Watch R ανάλυση 320×320 pixels.

Βέβαια μέχρι να κυκλοφορήσει το Apple Watch, ο ανταγωνισμός με Android Wear θα έχει βγάλει μοντέλα 3ης και 4ης γενιάς και ίσως με ακόμα μεγαλύτερη ανάλυση και καλύτερη οθόνη.

Apple Watch, Apple Watch, Αυτή είναι η ανάλυση της οθόνης τους

Πηγή

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

11 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Γιώργος Κ.

Δε μπορώ να καταλάβω τη μόδα με αυτά τα ρολόγια από τη στιγμή που κάθε μέρα θα πρέπει να βγουν από το χέρι για να φορτίσουν! Τι ρολόι χειρός είναι τότε; Ρολόι φόρτισης έπρεπε να λέγεται!

Darth

εγώ όλα αυτά δεν τα κοιτάω καν όταν φτάσουν την αυτονομία δύο βδομάδες και με χρήση μια το… συζητάμε για την ώρα είναι να κοροιδευομαστε

Than

Όλα αυτά τα smartwatch, ας το πω έτσι, όντως είναι ωραία και ντιζαϊνάτα αλλά δε νομίζω πως κάποιος τα χρειάζεται, τέλος πάντων. Πάντως όποιος το πάρει είναι “θύμα” του υπερκαταναλωτισμού. Εγώ είμαι AppleFun, “έσκασα” αρκετά χρήματα για 4 iphone που έχω πάρει αλλά τα χρήματα τα άξιζαν σίγουρα, αλλά το ρολόϊ αυτό δεν υπάρχει λόγος και ούτε μου χρειάζεται να δώσω χρήματα, όσο κι αν κάνει, για να το πάρω!!!

Anima mundi

Τα είχα ξανα πεί και σε άλλο post πιο παλιά αλλά θα τα ξανα πώ μπας και το καταλάβετε. Αυτό που προσφέρουν τα smartwatch’s είναι η ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟΤΗΤΑ σαν συμπληρωματική συσκευή ενός smartphone όπως είναι πχ το bluetooth. Κάποιος που οδηγάει μηχανή ή και αυτοκίνητο ή και ποδήλατο και έχει το κινητό στην τσάντα του (και ειδικά με τεχνολογίες σαν το haptic feedback) μπορεί να δει αν έχει μια κλήση και γενικά μια ειδοποίηση χωρίς να σταματήσει και γενικά να χάσει χρόνο. Ενας καθηγητής την ώρα που κάνει μάθημα μπορεί διακριτικά να δει τις ειδοποιήσεις του. Επίσης ο γιατρός την ώρα που κάνει επίσκεψη στον ασθενή. Και πολλές χρήσεις ακόμα που βαριέμαι να γράφω!!!!!!!!!!!!! Επειδή εσείς δεν βρίσκεται χρήσεις στην καθημερινότητα σας δεν σημαίνει πως δεν υπάρχει κόσμος που θα του φανεί χρήσιμο!! Και εμένα το bluetooth μου είναι άχρηστο επειδή μιλάω maximum 1 ώρα την ημέρα,αλλά μπορώ να καταλάβω το πόσο χρήσιμο είναι σε κάποιον που μιλάει 5 ώρες την ημέρα! Οσο για τις μπαταρίες,εδώ δεν κρατάν μία μέρα τα κινητά με 2500mah και περιμένετε από μια συσκευή καρπού που ζήτημα να χωράει 300mah να κρατάει 2 εβδομάδες.? Και μην μου πείτε για το peeble γιατί είναι ασπρόμαυρο και γι… Συνέχεια »

Tom

Anima προφανως και κανουμε κλασικα παραπονα για τις μπαταριες. Η τεχνολογια προχωραει συνεχεια και οι μπαταριες εχουν μεινει οσο πιο στασιμες παει. Επισης το να δινεις τοσα λεφτα για κατι που σου προσφερει τοσο λιγα προφανως και θα ειναι κατι για το οποιο θα απορει ο κοσμος. Με τα ιδια λεφτα παιρνεις απιστευτα ομορφα συμβατικα ρολογια. Και επισης το να κοιταζεις το ρολοι σου ολη την ωρα σαν γιατρος η καθηγητης καθε αλλο παρα διακριτικο ειναι αν δεν με προδιδει η αισθητικη μου. Επομενως οταν τα smart watches αρχισουν να ειναι χρησιμα και να κρατανε μια βδομαδα το ξανασυζηταμε. Εχω να φορτιζω κινητο, ταμπλετα και φορητο Η/Υ δεν θελω κι αααααλλο μια συσκευη να την φορτιζω συνεχεια. Ασε που η τεχνολογια των μπαταριων οχι απλα δεν καλυπτει σε αμεσες αναγκες αλλα καθιστα τις συσκευες αχρηστες μετα απο καποια λιγα χρονια απλα επειδη η μπαταρια τα εχει φτυσει. Αλλο ενα κακο του οτι η τεχνολογια των μπαταριων εχει μεινει πισω. Δηλαδη αν παρεις ενα smartwatch σε τρια χρονια θα σου ειναι αχρηστο και αμφιβαλλω οτι θα μπεις στον κοπο να πληρωσεις λεφτα για αλλαξεις μπαταρια σε μια πανπαλαια συσκευη. Εχουμε να αλλαζουμε καθε 2-3-4 χρονια ολα τα αλλα που ανεφερα δεν… Συνέχεια »

Tom

Στην τεταρτη παραγραφο εννοω smartwatch οχι smartphone στην δευτερη σειρα. Και αλλα λαθη αλλα βγαινει νοημα στα αλλα.

Anima mundi

@ Tom ”ΜΕ ΤΑ ΙΔΙΑ ΛΕΦΤΑ παιρνεις απιστευτα ομορφα συμβατικα ρολογια.” Δηλαδή μπορείς με 300 ευρώ να πάρεις ένα ρολόι που θα σου δείχνει notifications,θα σου δείχνει την ώρα(και με διαφορετικά skins αν θες ώστε να μην βαριέσαι σε σχέση με ένα συμβατικό),θα είναι fitness tracker,θα απαντάει σε μνματα και κλήσεις,θα είναι personal gps και απο την άλλη ένα ρολόι που απλά θα σου λέει την ώρα και άντε να έχει και κάνα χρονόμετρο και το θεωρείς και καλό deal?? Αρα μόλις μας απέδειξες πόσο καλύτερο deal είναι ένα smartwach!! Οσο για το τεμπέλικο φυσικά και διαφωνώ!Το να έχεις μια δουλειά που να μην σου επιτρέπει να χαζολογάς και να έχεις τη δυνατότητα να βγάζεις το κινητό σου ανά 5 λεπτά και παρόλα αυτά το smartwatch να σου επιτρέπει να βλέπεις τις ειδοποιήσεις σου χωρίς να σε φέρνει σε δύσκολη θέση τοτε ναι το θεωρω κορυφαίο και όχι τεμπέλικο. ” Και επισης το να κοιταζεις το ρολοι σου ολη την ωρα σαν γιατρος η καθηγητης καθε αλλο παρα διακριτικο ειναι αν δεν με προδιδει η αισθητικη μου.” Εφερα ένα παράδειγμα,και απο το να βγάλει 3 φορες το κινητο του να δει ποιος τον πηρε είναι προτιμότερο να κοιτάξει τον καρπό… Συνέχεια »

ΠΑΝΟΣ

Συμφωνω απόλυτα με τον φιλο anima mundi σε όλα!Κάτοχος moto 360.ΚΑΙ να συμπληρωσω και κάτι που δεν αναφέρθηκε,ίσως επειδη δεν είναι κάτοχος smartwatch,λόγω του smatwatch πλεον η μπαταρία του κινητού μου κρατάει τουλαχιστον μιση ωρα περισσότερο(γιατί για ευνόητους λόγους χρησιμοποιώ την οθόνη του λιγοτερο)!ΤΕΛΟΣ χάρη στο smartwatch δεν χάνω σημαντικες κλήσεις απο την εταιρεια μου και απο πελατες που εχανα πριν λόγω του οτι οδηγώ συνεχώς μηχανή σχεδον ολη μερα και το smartphone δεν ακουγόταν μέσα απο το μπουφάν μηχανης και με το κράνος φορεμενο!!

Anima mundi

@ ΠΑΝΟΣ
Χαίρομαι φίλε μου που επιβεβαιώνεις τα όσα λέω γιατί πραγματικά πιστεύω πως έχουν βάση και δεν τα λέω για να το παίξω ξερόλας.
Και πολύ σωστά δεν είχα σκεφτεί αυτό που είπες πως χρησιμοποιώντας λιγότερο το κινητό,έχω περισσότερη αυτονομία.

Βασίλης

Tom
θα συμφωνήσω με τους υπερασπιστές του smartwatch. Σκεφτειτε και το εξης, ειναι δυνατόν τοσες εταιριες να παράξουν ενα έργο , χρησιμοποιώντας απιστευτα μεγάλους πόρους , χρηματα κλπ κλπ και να μην εχουν κανει έρευνες για αναγκη και χρησιμότητα; Μπορει να μην γινει ποτε mainstream, αλλα εαν διοχετευθεί στο 20% κατόχων smartphone, σκέψου για ποσο τεράστιο νουμερο μιλαμε…εγω και εσυ μπορει να ανήκουμε στο 80% , ομως δεν στοχεύουν να πουλήσουν ή να το βρεί χρήσιμο όλοι αλλα μια μικρή μερίδα , οπου ακομα και ετσι τον τζίρο θα τον κανει…

Pavlos

Κάποτε οταν πρωτοβγήκανε οι ταμπλετες πάρα πολύς κόσμος μαζι και εγώ τα κοροιδεύαμε και αναρωτιόμασταν σε τι θα χρησίμευαν…και όμως τώρα αυτα πού λεγαμε τοτε τώρα τα λουζόμαστε ..μαζί και εγώ…..και δεν μπορούμε χωρίς αυτές

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business AI Apple

Η Apple επενδύει πάνω από 250 εκατ. δολάρια στην Πανεπιστημιούπολη της Σιγκαπούρης

Η Apple ανακοίνωσε επενδύσεις άνω των 250 εκατ. δολαρίων για την ενίσχυση της πανεπιστημιούπολης της στην περιοχή Ang Mo Kio της Σιγκαπούρης.

Software Apple iOS Siri

iOS 18: Έρχονται νέες δυνατότητες στην εφαρμογή Notes – Θα υποστηρίζει εγγραφή ήχου και μαθηματικές σημειώσεις

Η Apple πρόκειται να παρουσιάσει τη νέα έκδοση λογισμικού iOS 18 στις 10 Ιουνίου κατά τη διάρκεια του WWDC 2024 Keynote.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 17 Plus: Φήμες ότι θα έρθει με μικρότερη οθόνη από το iPhone 15 Plus

Αν και η σειρά iPhone 16 απέχει ακόμη μήνες από την κυκλοφορία, εμφανίζονται φήμες σχετικά με τη σειρά iPhone 17 που απέχει δυο γενιές.

Gear Apple

Apple Vision Pro: Μπορεί να εξελιχθεί σε βοηθό υγείας

H Αpple θέλει να φέρει τεχνολογία που θα παρακολουθεί και θα αναλύει βιομετρικά δεδομένα και θα προσφέρει εξατομικευμένη καθοδήγηση.