Apple Watch: Ο Jony Ive επέμενε για την έκδοση των 10.000 δολαρίων

Το Apple Watch ανακοινώθηκε και επίσημα την Δευτέρα με όλα τα τεχνικά χαρακτηριστικά, τις ιδιότητες, τις εκδόσεις αλλά και την τιμή. Αυτό που έκανε αίσθηση ήταν η τιμή η οποία ξεκινά από 350 δολάρια για το Apple Watch Sport ενώ η τιμή εκκίνησης του Apple Watch Edition είναι 10.000 δολάρια και φτάνει μέχρι 17.000 δολάρια.

Το ερώτημα είναι αν και κατά πόσο η κίνηση της Apple να κυκλοφορήσει ένα τόσο ακριβό smartwatch είναι σωστή. Τις ίδιες αμφιβολίες είχαν και κάποιοι μέσα στην Apple, αλλά ο Jony Ive ήταν αυτός που επέμενε για luxury έκδοση. Κάποιοι μέσα στην εταιρεία επέμεναν ότι ένα τόσο ακριβό ρολόι θα στόχευε μόνο σε μια συγκεκριμένη ομάδα αγοραστών, και δεν ήθελαν κάτι τέτοιο.

Ωστόσο, τελικά επικράτησε η άποψη του αρχισχεδιαστή της Apple ο οποίος ήθελε να απευθύνεται σε όλους, από τους κανονικούς χρήστες της Apple μέχρι και τους δισεκατομμυριούχους. Αν και η Apple ποτέ δεν θεωρήθηκε οικονομική, ειδικά όσον αφορά στην αγορά των υπολογιστών της, οι τιμές ήταν ως κάποιο βαθμό εφικτές (αν μπορούμε να τις χαρακτηρίσουμε έτσι). Τα 10.000 όμως ήταν που έφεραν αντιδράσεις στο εσωτερικό της διότι η φιλοσοφία της ήταν “build products for everybody”.

Θα δείξει αν τελικά η επιμονή του Jony Ive, ήταν σωστή κίνηση για την Apple, η οποία μετά και την ανακοίνωση του νέου MacBook 2015 θεωρείται όλο και περισσότερο ως luxury brand.

apple watch edition jony ive, Apple Watch: Ο Jony Ive επέμενε για την έκδοση των 10.000 δολαρίων

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

9 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Vagelis

10k $ για ένα προϊόν το οποίο σε ένα ή το πολύ σε δύο χρόνια θα είναι obsolete, πολύ σωστή η επιμονή του Jony Ive έτσι έρχονται τα υπερκέρδη.

kostasmpl

ετσι να τον αφησει να το βγαλει να μην το παρει κανενας να δουμε μετα ! τι θα λεει!

azriel84

Δεν μπορώ να καταλάβω πως το μότο “build products for everybody” δεν καλύπτεται από το Apple Watch. Το αγοράζουν από normal χρήστες (sport) μέχρι ματαιόδοξους Σαουδάραβες μεγιστάνες που δεν ξέρουν τι να κάνουν τα πετροδόλλαρά τους. Μια χαρά τους καλύπτει όλους 😛

Agnostos13

Σου λεει ο Ive, τοσα λεφτα πανε σε τριτες εταιριες που περνουν τις συσκευες μας, τις ντυνουν με χρυσο και διαμαντια και τις χρυσοπουλανε σε εκατομμυριουχους, γιατι να μην το κανουμε εμεις?

Αnima mundi

Καλά λέει ο ”azriel84”,εδώ πάνε και αγοράζουν κάτι custom iphone/galaxy με διαμάντια για 1 εκατ.
και θα κολήσουν εδώ?!
Μη σου πω ήδη γελάνε με την τιμή οι κελεμπίες.
Καλά κάνει η apple,ξέρει ότι υπάρχουν ηλίθιοι εκεί έξω και το εκμεταλεύονται.

vassilis7

Ρε πάτε καλά, δεν απευθύνεται στον πολύ κοσμο, ξεκολλατε, νομίζετε πήγε ο εκατομμυριούχος θα ασχοληθεί με το ποσο κανει;;; γιατί είστε κάποιοι τόσο στενόμυαλοι; δεν υπαρχουν μόνο άνθρωποι σαν τους πολλούς έλεος… λίγη ωριμότητα, στα πάντα πάει έτσι.. καλό μεσημέρι παιδιά… 🙂

naxxxman

Πραγματικά, αν δεν είχε το logo της apple επάνω του, θα το αγόραζαν?
Αυτό το είπε πολυ σωστα ένας YouTuber ο Armando Ferreira. Αν παράδειγμα είχε επανω ενα Logo της Lenovo, VAIO, ZTE ξέρω γω, θα το αγόραζαν? Δεν το εννοώ μόνο για την 10Κ έκδοση. Αλλά και για το κανονικό.

Πραγματικά, είναι κακάσχημο, μπροστά σε αλλά δηλαδή.

ΝΖ

Το Apple Watch Edition, θα γίνει ανάρπαστο στους κύκλους της υψηλής κοινωνίας και τσέπης.
Ο/Η @naxxman έχει απόλυτο δίκιο όπως και ο/η @azriel84.
Π.χ. έχετε σκεφτεί ποτέ πόσο είναι το κόστος κατασκευής μιας τσάντας Prada πριν μπει το σήμα του οίκου; Και πόσο κοστίζει στο κατάστημα με το σήμα Prada πάνω!
Από τη στιγμή που ένα brand name έχει αξία αρκετά δις δε βρίσκω το λόγο να μην προχωρήσει σε έκδοση ειδικά προορισμένη για τους φραγκάτους…

dimK

Καλυτερα τα λεει αυτος εδωο τεχνικος της Apple..
Μια inside story πως σxεδιαστηκε το νεο ΜacBook αλλα και iWatch..Tρομερα ενδιαφερον!!
https://www.youtube.com/watch?v=dAuB0konzzQ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple iPhone

Το αναδιπλούμενο iPhone μπορεί να φτάσει το 2027 ή και ποτέ

Το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας της Apple για το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone έχει καθυστερήσει μέχρι το 2027.

Software Apple Apple Maps Apple Watch

iOS 18: Ίσως το iPhone αποκτήσει τους τοπογραφικούς χάρτες του Apple Watch

Η Apple φαίνεται να ετοιμάζεται να προσθέσει τοπογραφικούς χάρτες στις εφαρμογές Apple Maps στο iOS 18, macOS 15 και visionOS 2.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Software Apple iOS iPhone

iOS 18 με ΑΙ: Θα είναι «η πιο φιλόδοξη αναθεώρηση» στην ιστορία του iPhone

Στις 10 Ιουνίου ξεκινά το ετήσιο WWDC της Αpple, όπως ανακοίνωσε η ίδια η εταιρεία, και αναμένεται να το κάνει με την αποκάλυψη του iOS 18.