Apple Watch: Πέφτουν στο μισό οι εκτιμήσεις των πωλήσεων [KGI]

Μπορεί η αγορά των smartwtches να αποκτήσει την δυναμική που έχουν άλλα gadgets και τα wearables να γίνουν το νέο trend; Πολλοί χρήστες διατηρούν τις αμφιβολίες τους λέγοντας ότι δεν υπάρχει χρησιμότητα σε ένα τέτοιο προϊόν, κάτι που φαίνεται και από τις χαμηλές πωλήσεις όσων smartwatches είχαν κυκλοφορήσει στην αγορά.

Παρ όλα αυτά η Apple έκανε το βήμα με το Apple Watch και θεωρήθηκε από αναλυτές ότι θα κάνει δυνατές πωλήσεις και θα δώσει την ώθηση που χρειάζεται η αγορά, ωφελώντας έτσι και τους υπόλοιπους κατασκευαστές.

Η KGI Securities στις προβλέψεις της έλεγε ότι η Apple θα πουλούσε 20 με 30 εκατομμύρια ρολόγια, αλλά τελικά βλέπει ότι η ζήτηση για το Apple Watch είναι χαμηλότερη από το αναμενόμενο. Γι αυτό ρίχνει τις προβλέψεις της στο μισό, κάνοντας λόγο για 15 εκατομμύρια αποστολές και κάτω.

Επίσης η KGI στην ανάλυσή της αναφέρει ότι το 80% των παραγγελιών του Apple Watch είναι για το μοντέλο 42mm. Ωστόσο, πρέπει να περιμένουμε από την ίδια την Apple τους επίσημους αριθμούς πωλήσεων.

Εσείς θα αγοράζατε το Apple Watch ή κάποιο άλλο smartwatch;

Apple Watch: Πέφτουν στο μισό οι εκτιμήσεις των πωλήσεων [KGI], Apple Watch: Πέφτουν στο μισό οι εκτιμήσεις των πωλήσεων [KGI]

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

10 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Karxarias

Ακόμα δεν θα αγόραζα καμιας εταιρίας. Είναι ακόμη στην αρχή. Σε λίγο καιρό που θα βελτιωσουν την αυτονομία και την αξιοπιστία τους τότε θα το σκεφτώ. Τώρα αναμένω τι ρολόι θα βγάλει η Tag Hoier που ξέρει από ρολόγια.

Bintes

Η λογική αυτού του προϊόντος, και αναφέρομαι σε όλες τις εταιρίες που το έχουν κυκλοφορήσει, είναι ότι δίνω 400-700+ ευρώ για ένα κινητό και επίσης δίνω άλλα τόσα για να μην βλέπω και να μην χρησιμοποιώ το κινητό που έδωσα τόσα χρήματα αλλά να το κάνω από μια άλλη συσκευή όπως το smartwatch καλή ώρα. Κάποιες φορές δυσκολεύομαι να καταλάβω το καταναλωτικό κοινό.

chaos

Δεν θα αγοραζα ποτε μου smartwatch το θεωρω γελοιο και παντελως αχρηστο γιατι απλα δεν εχει απωλυτος καμια χρησημοτητα.

Τωρα να πληρωσω 1000 για ενα ρολοι που χρειαζεται καθημερινη φορτιση το θεωρω γελοιο.

Εξαιρουνται τα ρολογια που χρησημοποιουν οι αθλητες.

nikos7

@bintes αν το καταλαβαινες, θα δουλευες στο τμημα μαρκετινγκ της απλ ή της σαμσουνγκ.. 😛

Νίκος Σ.

Σίγουρα δεν είναι απαραίτητο το smartwatch, αλλά προσωπικά δεν το έχω μετανοιώσει καθόλου που πήρα το moto360. Πέραν της ευκολίας να βλέπεις ειδοποιήσεις, κλήσεις κλπ χωρίς να βγάζεις το κινητό από την τσέπη είναι πολύ όμορφο και στην τελική ένα ρολόι πλέον το αγοράζεις πιο πολύ για την εμφάνιση και όχι τόσο για να βλέπεις την ώρα.

Bintes

@nikos7 πολύ σωστό αυτό που λες. Εδώ από την άλλη πουλήθηκαν στο εξωτερικό άδεια βάζα με αέρα από τους Ολυμπιακούς αγώνες του Λονδίνου και μάλιστα με αέρα ανάλογα την ώρα που γινόταν το κάθε διαγώνισμα. Η αξία του περνούσε τις 50 λίρες και βρέθηκαν κάποιοι και τα αγόρασαν. Στα smartwatch τώρα θα κολλήσουν. Εφόσον βρίσκουν και τα κάνουν καλά κάνουν.

Αποστόλης Ρόδος

Εγώ θα το “σκεφτόμουν” μόνο αν μπορούσε να αντικαταστήσει στο 70% το smartphone ειδικά στις λειτουργίες τηλεφώνου eimail gps και φυσικά εφόσον είχε να πάρει και καρτα nano sim ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ …. εφόσον κρατούσε η μπαταρία του χωρίς φόρτιση βδομαδα και βάλε …. 😉
KATA TA ΑΛΛΑ …. για μένα είναι παντελώς άχρηστο στην παρούσα φάση.

Antonis

Νομίζω τα κορυφαία smartwatches μέχρι στιγμής είναι στα νηπιακά τους βήματα εννοώντας το από άποψη χρησιμότητας και αυτονομίας. Στο εγγύς μέλλον οταν και ευελπιστώ να βελτιστοποιηθούν τα όποια προβήματα και περιορισμοί, βλέπω να καταλαμβάνουν μεγάλο μερίδιο αγοράς και κέρδους. Προσωπικά πάντως επιχείρησα πριν 6 μήνες να αποκτήσω ενα “smartwatch” και το βάζω με αποσιωποιητικά διότι επιτελεί τις πλέον βασικές λειτουργίες αυτών. Αυτό είναι το Weloop Tommy, το οποίο είναι ενα αθλητικό έξυπνο ρολόι περισσότερο παρά ένα κόσμημα, είναι αδιάβροχο και το βασικότερο έχει σχεδόν 20 ημέρες αυτονομία. Ελπίζω να ανακοινωθεί σύντομα το Pebble 2 και να προβώ στην απόκτησή του.

Enzo

Δεν βρίσκω καμία απολύτως χρηστικότητα και δεν θα αγόραζα.

Αν ακόμη και η apple δεν καταφέρει να πουλήσει αρκετά smartwatches τότε το συγκεκριμένο gadget το βλέπω να σβήνει.

Λευτερης

Μπομπα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Apple Apple Maps Apple Watch

iOS 18: Ίσως το iPhone αποκτήσει τους τοπογραφικούς χάρτες του Apple Watch

Η Apple φαίνεται να ετοιμάζεται να προσθέσει τοπογραφικούς χάρτες στις εφαρμογές Apple Maps στο iOS 18, macOS 15 και visionOS 2.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Software Apple iOS iPhone

iOS 18 με ΑΙ: Θα είναι «η πιο φιλόδοξη αναθεώρηση» στην ιστορία του iPhone

Στις 10 Ιουνίου ξεκινά το ετήσιο WWDC της Αpple, όπως ανακοίνωσε η ίδια η εταιρεία, και αναμένεται να το κάνει με την αποκάλυψη του iOS 18.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 16 Pro: Φήμες ότι φτάνει σε Space Black και Rose αποχρώσεις

Νέα φήμη υποστηρίζει πως το iPhone 16 Pro (και το iPhone 16 Pro Max μαζί του) θα φτάσει σε νέες αποχρώσεις Space Black και Rose.