Apple Watch: Αναμένεται να πουλήσει περισσότερο από το πρώτο iPhone

Όταν η Apple κυκλοφόρησε το πρώτο iPhone πριν από μερικά χρόνια, πολλοί ήταν εκείνο που εξέφραζαν αμφιβολίες για το αν η Apple είναι ικανή να φτιάξει κινητό. Τελικά το iPhone έγινε ένα από τα πιο δημοφιλή gadget του πλανήτη, και τώρα υπάρχει ο ίδιος σκεπτικισμός γύρω από το Apple Watch.

Η ιδέα ενός έξυπνου ρολογιού που φοριέται στον καρπό, όχι μόνο από την Apple αλλά και από άλλες εταιρείες, φάνηκε να μην ενθουσιάζει την αγορά. Όμως, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Forbes το Apple Watch αναμένεται να ξεπεράσει τις πωλήσεις του πρώτου iPhone τον πρώτο χρόνο κυκλοφορίας του.

Με βάση τους αριθμούς από την εταιρεία ερευνών Statista, το iPhone είχε πουλήσει 5.4 εκατομμύρια κομμάτια τον πρώτο χρόνο, ενώ σύμφωνα με ανεπίσημα στοιχεία, οι προ-παραγγελίες του Apple Watch είναι ήδη στα 2.3 εκατομμύρια. Έχει ήδη φτάσει περίπου στα μισά του iPhone.

Οι αναλυτές εκτιμούν ότι η ζήτηση για το Apple Watch θα συνεχίσει να αυξάνεται μέσα στο έτος, και ειδικά κατά την διάρκεια των γιορτών και αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα τελικά να ξεπεράσει το πρώτο iPhone.

Συγκεκριμένα, αναλυτής της J.P. Morgan είχε προβλέψει 26 εκατομμύρια πωλήσεις μόνο μέσα στο 2015, κάτι το οποίο δεν μπορούμε να γνωρίζουμε από τώρα αν θα συμβεί.

Apple Watch: Αναμένεται να πουλήσει περισσότερο από το πρώτο iPhone, Apple Watch: Αναμένεται να πουλήσει περισσότερο από το πρώτο iPhone


Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

21 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Σπύρος

Είναι αυτό που λέμε ότι την Apple μόνο η Apple μπορεί να την ξεπεράσει!!

Γιώργος

Όντως το να βγάζει ρολόι που να κοστίζει 80 ευρώ και να το πουλάει 500 μόνο η Apple μπορεί να το καταφέρει , με την βοήθεια βέβαια των πιστών της προβάτων.

Βαγγέλης

Τα ρολογια τα φοραει λιγοτερος κοσμος απο παλια και νομιζω θα το αγοράσουν κυρίως οπαδοι της εταιρίας και οχι οχι οσοι δινουν εκατοντάδες ευρώ ρολόγια.Το apple watch ειναι πιο πολύ κινητο παρα ρολόι λόγο πολυπλοκότητας,επίσης πρεπει να το φορτίζουν καθε μερα οι χρήστες του και δεν και δεν μοιάζει και με ακριβό ρολόι των 300 και ευρώ.

chaos

Δεν βρισκω καποιο λογο να αγορασω το οποιοδηποτε εξυπνορολογο θεωρω οτι ειναι μια συσκευη που στην ουσια δεν προσφαιρει απολυτως η μονη χρησιμοτητα που εχουν ειναι για αυτους που ασχολουνται με τον αθλητισμο και θελουν να μετρανε αποστασεις κτλπ.
Προτιμω να δωσω κατι παραπανω και να παρω κατι που θα μου μεινει για παντα παρα να σκασω τοσσα λευτα και να παρω ρολοι με ημερομηνια ληξης.

paul

Εαν βγεί καλό θα πουλήσει , εαν δεν ,θα πάει φούντο..απλά πράγματα

Dimitris

@γιώργος

Διαβάσατε όλοι ένα άρθρο του κ**υ για το πόσο κοστίζει το ρολόι και το κάνατε σημαία.

Διάβασε εδώ να ξεστραβωθείς

https://m.fool.com/investing/general/2015/05/09/is-the-apple-watch-apples-most-profitable-device-y

Αν δεν ξέρεις αγγλικά, υπάρχει και το google translate !!!!!!!

Marios

Φιλε Γιωργιο, δεν σημαινει πως μονο το apple watch κοστιζει πιο κατω απο την τιμη αγορας. Ετσι κανουν ΟΛΕΣ οι εταιριες. Ετσι βγενει κερδος στις επειχηρησεις. Και 80 ευρω ειναι το σπορτ αν δεν κανω λαθος που κοστιζει 350 ευρω. Το κανονικο apple watch εχει οθονη απο ζαφειρι και αλουμινιο οποτε προφανως να κοστιζει ακριβωτερα απο το σπορτ στα 500 ευρω.
Κατοχος nexus 5 και nexus 7

Τέλης

ΟΛΕΣ οι εταιρείες πουλάνε στο τριπλάσιο του κατασκευαστικού κόστους?
Δεν το νομίζω , θα σου πω ένα παράδειγμα , η One plus σχεδόν πουλάει στο κόστος…
https://www.neowin.net/news/why-is-the-299-oneplus-one-so-cheap-because-theyre-selling-it-at-cost

Απο την άλλη η Apple που είναι γνωστή για overpriced/overhyped προσόντα φτιάχνει το iphone με $200 και το πουλάει με 65-70% κέρδος…
https://time.com/3426087/apple-iphone-6-cost/

Με λίγα λόγια το ακριβό κινητό είναι το One plus και το φτηνό το iphone (βάση κατασκευής).

Lefteris T.

Ξέρετε τι λεφτά έχει δώσει στο marketing στο design team στα άτομα που κάνουν το software οι υπάλληλοι τις Apple δν θα πληρωθούν?
Ξεκολλατε από την καραμέλα κάνει 80€ άρα πρέπει να πουληθεί 100 πχ!
Κ φτάνει με το κράξιμο προς την Apple όλοι εδώ μέσα αμα είχα την οικομικη δυνατότητα να πάρετε θα το περνάτε χωρίς δεύτερη σκέψη κ το iPhone k to Apple watch!
Και πριν αρχιζετε να με βριζετε έχω g3 κ προσεχώς θα πάρω nexus 6!

Βαγγος

Lefteris T παλι τις ιδιες @ ακουω κι εχω βαρεθει.Αυτη η μαχη μεταξυ των android και των iphone πρεπει να σταματησει.ΔΕΝ ειναι θεμα τιμης!Πολλοι παιρνουν τωρα s6 ή g4 στις ιδιες τιμες που κανει κι ενα iphone .Ειναι λοιπον καθαρα θεμα υποκειμενικο.Εχουν αυτο το και καλα επιχειρημα ολοι με τα iphone πως τους κραζουν γιατι θαυμαζουν τα κ8νητα τους και δν εχουν λεφτα να τα παρουν ενω αυτοι δεν.εχουν να τους βαλουν καρτα!Ειναι πολλα που κανει το android και οχι το ios .Και ΓΙ ΑΥΤΟ ΤΑ ΠΡΟΤΙΜΟΥΝ ΟΧΙ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΛΕΦΤΑ.Και δηλαδη μου λες πως εσυ με το g3 προτιμας iphone?νταξ…

Sotiris

Οι android users που θαυμάζουν το Iphone αποτελούν την χειρότερη ομάδα καταναλωτών ξεπερνώντας τους ίδιους τους ios users και τους 13χρονους χρήστες wp που τους κορόιδεψε ο μπαμπάς τους αγοράζοντας τους μια μούφα για να απασχολούνται.

Lefteris T.

13 χρονα οι wp users OK!
Μάλλον εσύ είσαι ο 13χρονος! Κ όσο για ios είναι μεν “κλειστό” λειτουργικό αλλά πολύ πιο smooth κ σταθερό από το Android! Επειδή έχω δουλέψει κ τα 3 το Android μ αρέσει παραπάνω αλλά στην stock μορφή του αλλά την απλότητα κ την ταχύτητα του ios δν την φτάνει!
Κ δν ειναι κάποιος χειρότερος καταναλωτής επειδή εκφράζει την γνώμη του για ένα πράγμα εσύ είσαι αυτός που δν μπορείς να δεχτείς την γνώμη του άλλου!
Κ ναι το skin τις lg δν μ αρέσει ξέρω υπάρχουν custom roms κ τέτοια τα έχω δοκιμάσει αλλά δν ειναι τόσο σταθερά όσο τις μαμάς Google για αυτό κ θα πάρει πόδι!

beowolf ahates

Τέλης, $200 κόστος + 70% κέρδος = $649 ?!…έλα τώρα παραδέξου το,…τα μαθηματικά δεν είναι το φόρτε σου εε? 🙂

Τελης

@beowolf
Παραδέξου το δεν ξέρεις τι θα πει τιμή προ φόρων (εκτός και υπολογίζεις το κέρδος του κατασκευαστή μαζί με κέρδος καταστήματος και με τους φόρους).
@Lefteris
Δηλαδή αν δεν αγοράσω το νέο Smart Forfour με 15.000 ευρώ θα πει ότι δεν έχω τα λεφτά ή ότι είναι υπερτιμημένο και δεν αξίζει? Άσε που με το IOS σαν λειτουργικό είσαι σκλάβος της Apple και για να πας τουαλέτα ακόμη ακόμη πρέπει να ζητήσεις άδεια μέσω itunes.

Iakovos

Τι ζόρι τραβάτε ορισμένοι με την Apple… δεν καταλαβαίνω…εμείς δεν ασχολούμαστε μαζί σας. Όποιος θέλει αγοράζει ό,τι του κάνει κέφι. Οπότε ξεκολλήστε λίγο ασχοληθείτε με τα δικά σας. Άιντε.

Τέλης

Ας μην προκαλεί η Apple (πρόσφατα έβγαλε ultrabook των $1500 με 1 usb και κάμερα 480p και γέλασε ο κάθε πικραμένος) να μην ασχολούμαστε μαζί της.

Agnostos13

Η λογικη (λογω momentum της Apple) λεει οτι θα παει καλυτερα απο το πρωτο iPhone.

Απο εκει και περα μην λεμε τα ιδια και τα ιδια για τα κοστη. Η Apple πληρωνει σχεδιασμο, αναπτυξη, λογισμικο, κεντρα διανομης-διαθεσης τα οποια κοστη δεν περιλαμβνονται (λανθασμενα ή εθελημενα) στις αναλυσεις.
Επισης λογω μεγαλων παραγγελιων παιρνει καλυτερες τιμες στα εξαρτηματα (παραγωγη) απο τους ανταγωνιστες.
Αντιστοιχα ενα Oneplus One (που αναφερθηκε παραπανω) εχει μεγαλυτερο κοστος ανα εξαρτημα λογω περιορισμενης παραγωγης, δωρεαν λογισμικο (απο την google), αδιαφορο σχεδιασμο και σχεδον μηδενικο κοστος διαθεσης (η κυβερνηση της Κινας επιδοτει τα εξοδα αποστολης στις κινεζικες εταιριες για διευκολυνει την αυξηση των εξαγωγων).

Τέλης

Εντάξει οι άλλες εταιρείες δεν έχουν σχεδιασμό , λογισμικό και ανάπτυξη αλλά μόνο η Apple , τελικά δεν μπορείς να συζητήσεις λογικά με fan του μήλου , το υψηλό SAR τους έχει κάνει ζελέ τον εγκέφαλο , αγοράζουν μέτρια κινητά με 8 mp κάμερα , μπαταρία 1810 mah και οθόνη 1334×750 ή laptop με 1 USB και νομίζουν ότι έπιασαν και το λόττο.

Agnostos13

@Τέλης
Μου αρεσουν τα επιχειρηματα σου…
Οταν δεν εχεις τις γνωσεις να υπερασπιστεις τη σταση σου αρχιζεις (και δεν εισαι ο μονος) τα: fanboys, isheeps και λοιπα γραφικα!
Αλλα σε δικαιολογω, τοσα ξερεις, τοσα λες…

Τέλης

Όταν μας λες ανοησίες ότι μόνο η Apple έχει σχεδιασμό , λογισμικό κτλ. τι θέλεις να απαντήσω? Αν ήσουν όμως λογικός δεν θα αγόραζες τα πιο υπερτιμημένα προϊόντα της αγοράς με χαρακτηριστικά που κάνουν οποιονδήποτε γνώστη της τεχνολογίας να γελάει (8 Mp , 1334×750 και άλλα β’ διαλογής components που βρίσκει η Apple στα καλάθια της HonHai).

Agnostos13

Αν αυτο καταλαβες ενταξει…
Ή πολυ αδαης εισαι ή πουλας τρελα!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple iPad Air iPad Pro

iPad Air & iPad Pro: Τα νέα μοντέλα θα κυκλοφορήσουν τελικά το Μάιο

Η Apple θα παρουσιάσει νέα μοντέλα iPad Pro και iPad Air στις αρχές Μαΐου, σύμφωνα με τον Mark Gurman του Bloomberg.

Smartphones Apple featured iOS

iPhone 12: Αποκτά υποστήριξη ασύρματης φόρτισης Qi2 15 W με το iOS 17.4

Η Apple κυκλοφόρησε το iOS 17.4 που περιλάμβανε όλα τα μέτρα που πήρε για να συμμορφωθεί με τον νέο νόμο της ΕΕ για τις ψηφιακές αγορές.

Smartphones Apple featured Google

Η Google αποκαλύπτει πότε η Apple θα προσθέσει υποστήριξη RCS στο iPhone

Τον περασμένο Νοέμβριο, η Apple υποχώρησε και συμφώνησε να υποστηρίξει το RCS σε iPhone, μετά από πολύχρονες πιέσεις της Google και άλλων.

Smartphones Apple iPhone

Το αναδιπλούμενο iPhone μπορεί να φτάσει το 2027 ή και ποτέ

Το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας της Apple για το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone έχει καθυστερήσει μέχρι το 2027.