ARC: Ειδικό στυλό για ασθενείς με τη νόσο του Πάρκινσον [video]

Η ομάδα σχεδιαστών της Dopa Solutions δημιούργησε το πρώτο στυλό το οποίο ονομάζεται ARC και προορίζεται για άτομα που πάσχουν από τη νόσο του Parkinson και δεν ελέγχουν καλά τις κινήσεις τους. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα μεταξύ άλλων να επηρεάζεται και η γραφή τους.

Η δυσλειτουργία στον τρόπο γραφής είναι συχνό φαινόμενο σε άτομα που πάσχουν από τη νόσο του Parkinson και ονομάζεται “micrographia”. Η micrographia έχει ως αποτέλεσμα τα γράμματα να γίνονται συνεχώς πιο μικρά και στριμωγμένα, με αποτέλεσμα τα άτομα αυτά να σταματούν να γράφουν και να ζωγραφίζουν.

Το ARC pen χρησιμοποιεί κινητήρες υψηλής συχνότητας οι οποίοι δημιουργούν δονήσεις με αποτέλεσμα τον πιο καθαρό τρόπο γραφής. Οι αρχικές δοκιμές δείχνουν ότι υπάρχει σημαντική βελτίωση στο 86% του δείγματος. Οι κινητήρες μέσα στο ARC διεγείρουν τους μύες του χεριού και μειώνουν την προσπάθεια που χρειάζεται για να κινηθεί το στυλό στο χαρτί.

Σήμερα ένα στα 500 άτομα υποφέρουν από τη νόσο του Parkinson και πέρα από τα φάρμακα, είναι πολύ θετικό να βλέπουμε καθημερινά αντικείμενα που διαμορφώνονται ειδικά για τα άτομα αυτά και τους κάνουν τη ζωή πιο εύκολη.

arc pen, ARC: Ειδικό στυλό για ασθενείς με τη νόσο του Πάρκινσον [video]

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

3 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
lefos omegas

υπάρχει κάτι αντιστοιχώ για δυσλεκτικούς?

Κέλλυ

που μπορεί να το βρεις στην Ελλάδα?

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear

DYU T1: Ανακάλυψε την ελευθερία στην πόλη με αυτό το ηλεκτρικό ποδήλατο

Η ασφαλής αστική μετακίνηση αποκτά νέα διάσταση με το ηλεκτρικό ποδήλατο DYU T1, μια νέα προσθήκη στον κόσμο των ηλεκτρικών ποδηλάτων που ξεχωρίζει για τα καινοτόμα χαρακτηριστικά του.

Gear Apple Apple Pencil VR headset

Το επόμενο Apple Pencil μπορεί να λειτουργεί με το Vision Pro headset

Το Apple Pencil είναι προς το παρόν συμβατό μόνο με iPad αλλά μια μελλοντική έκδοσή του μπορεί να λειτουργεί με το Vision Pro headset.

Gear featured Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy Tab S6 Lite (2024): Κυκλοφόρησε αθόρυβα με νέο chipset

Το Samsung Galaxy Tab S6 Lite είναι τόσο καλό που η Samsung το επανακυκλοφορεί για τρίτη φορά, με νέο chipset.

Gear Apple Apple Watch featured

Apple Watch: Eγκαταλείπoνται τα σχέδια για την ανάπτυξη οθονών MicroLED

Η Apple τερμάτισε ένα project για την εσωτερική ανάπτυξη οθονών microLED εσωτερικά, σύμφωνα με τον Mark Gurman του Bloomberg.